Автор Тема: В морето на спокойствието  (Прочетена 3305 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
В морето на спокойствието
« -: Ноември 06, 2006, 10:31:13 am »
В МОРЕТО НА СПОКОЙСТВИЕТО


Това, което се случва на планетата ви, естествено, ви тревожи. Тревожи ви едва ли не всичко от сутрин до вечер. Нямате спокоен миг - тревогата е завладяла всяка ваша клетка и не ви напуска и когато спите. Тази всеобща постоянна тревога изключително влошава енергийната ви среда. Дори ако някой успее да постигне малко спокойствие по отношение на собствения си живот, не може да го задържи задълго, тъй като е непрекъснато атакуван от негативните енергии, които владеят цялата Земя.
Тревогата има злокачествени вибрации - тя запълва всеки милиметър и вибрира с честоти, които действат на субатомно равнище. Те подмолно разрушават нервната и имунната система.
Не можете да избягате - вие сте част от Цялото, вие сте потопени в енергийния обмен на Земята всеки миг. Наложително е нещата да се променят - тревогата да се замести със спокойствие. Първата ви мисъл е, че това е невъзможно. Всичко е възможно, но зависи какъв процент от хората ще положат усилия да настъпи промяната.
Запознати сте с автосугестията. Всеки Божи ден се сугестирате сами за безброй неща - от сутринта си казвате, че денят ще е ужасен; че имате да вършите неприятни работи; че сигурно язвата ви ще се обостри и шефът няма да е в добро настроение и т. н. Този род мисли не са невинни - още сутринта качвате адреналина си, преди да има причина. Настройката, че обикновено се случват само неприятни събития, вече ги програмира. Дори и да се разминете с неприятностите, вие през целия ден сте напрегнати, защото ги очаквате. Енергиите, които излъчвате, поразяват околните. И да е имало един оптимистично настроен човек, вие го бомбардирате с „бактериите" на напрежението.
Автосугестията е от първите ви врагове, а би могла да бъде вашият най-добър приятел.
Всички твърдите, че обичате близките си, или поне децата си, но всеки ден „стреляте" по тях с негативните си енергии. Психиката на децата е крехка. Те са много чувствителни. Обикновено родителите, въпреки силната си любов към децата, разсипват нервната им система, вселяват страх и несигурност в тях с тревогата, която излъчват постоянно. Независимо че външно може да се владеете, ако вътре във вас има тревога, тя залива пространството около вас и децата усещат това.
Ако 30 % от населението на планетата овладеят тревогите си наистина, ще се почувства промяна в енергийния баланс на Земята. Вие сте в симбиоза с планетата си и всичко, което е във вас, я засяга, както и вас ви засяга какво излъчва Земята. Тя също се тресе от тревога заради всичко, което се случва с вашата цивилизация. Земята е живо същество - има сърце и душа и енергийни центрове. Тя е изключително чувствително живо същество - усеща всяка ваша мисъл и всяко ваше чувство. Това не е метафора, а действителност.
Но темата ни е „В морето на спокойствието". Дотук говорихме за тревогата; оттук нататък ще говорим за спокойствието.
Да, то е трудно постижимо поради хиляди причини и заради това, че всички сте свързани в енергийна верига.
Първо и основно е да се схване, че тревогата не разрешава проблемите - тя ги задълбочава.
Трябва да положите усилия поне да туширате тревогата. Това не става с алкохол, нито с наркотици. Бягството от живота не премахва тревогата, елиминира я временно, но след това нещата се влошават още повече.
Първият ви помощник за потушаване на тревогата са дихателните упражнения, всекидневните дихателни упражнения (каквито си изберете). В момент на стрес първата помощ пак са дихателните упражнения. Дълбокото дишане снабдява мозъка, сърцето и нервната система с повече кислород и това веднага снижава стреса. И не забравяйте кой е вашият най-голям приятел - растенията. Колкото може по-често бъдете сред растителност. Имайте в дома си здравец, босилек и цъфтящи растения. Често стойте до тях. Разбира се, най-добре е да се живее в къща с двор с много дървета и цветя. Котките абсорбират негативната енергия, затова често стоят върху телевизора или лежат върху болното ви място. Въобще животните много помагат да имате добро настроение.
Обезателно с помощта на радиестезист трябва да проверите дали жилището ви не се намира в геопатогенна зона. Тези зони излъчват силно негативна енергия и бавно, но/сигурно довеждат до тежки заболявания. Те се неутрализират чрез пирамиди и с две мраморни плочи, които се поставят диагонално в жилището. За пирамидите вече има доста литература. Вие сега откривате техните свойства и предстои да научите още интересни неща за тях. С пирамидите можете и да се лекувате.
Когато неутрализирате негативната енергия в жилището си, ще станете по-бодри и по-спокойни и някои болести ще ви напуснат. Работното ви място също трябва да бъде проверено за геопатогенно излъчване - там прекарвате почти цял ден. Тези неща не са за пренебрегване. Положете малко усилия, за да се освободите от лошите енергии - поне тези, с които сами можете да се справите.
Огледалата са магически предмети. Те запечатват образите и събитията и след това ви връщат енергията, която са зафиксирали. Никога не стойте пред огледало, ако сте болни, в лошо настроение и с мрачни мисли; домашните разправии не бива да стават в обсега на огледалото.
Застанете ли пред огледалото, обезателно се усмихнете и си кажете, че сте добре, здрави, хубави, успяващи и т. н.
Лошите образи могат да се изтрият от огледалата с памук, натопен в равни части светена вода, ракия и ябълков оцет.
Няма нещо край вас, което да е без значение. Носете дрехи в светли, радостни тонове - такива, от които се чувствате добре. Цветовете носят определена енергия и тялото ви я поглъща. Забравете за тъмните и особено за черните дрехи.
Разхвърляното жилище или работно място също донася раздразнение. Дори да сте свикнали с хаоса, на подсъзнателно ниво той ви създава напрежение.
Преодолейте вредния навик да тръгвате в последния възможен момент за работа или за събитие с точен час. Сутрешното бързане ви изнервя още преди да е започнал денят. Приготвяйте необходимите неща от вечерта.
Редовното недоспиване също е фактор за раздразнението и постоянната неясна тревога. Услужвайте само когато ви молят за това - не се натоварвайте с прекомерни обещания за услуги, за да се харесате на другите или защото още не сте научили урока да казвате „не".
По възможност не вземайте пари назаем. Мисълта за дълговете създава постоянно безпокойство. По-добре се ограничете в разходите.
Прекомерното хранене (особено ако преобладават месото и млечните продукти), дългото стоене на силно слънце, преумората, обездвижването са фактори, които натоварват тялото и ви създават безпокойство. Желанието ви непременно да постигнете определено нещо, и то на всяка цена, е пагубно.
Смирете се и изчакайте по-благоприятни условия за неговата реализация. Спокойно разсъдете дали пък това желание има такова изключително значение за вас - струва ли си да сте постоянно напрегнати и неспокойни заради него. Болните амбиции обикновено не водят до нищо добро.
Постепенно си изработете навик да се самонаблюдавате и особено да следите мислите си. Ако установите, че постоянно сте недоволни, положете максимални усилия да се освободите от недоволството, и то завинаги. Недоволният човек обикновено е болен, няма приятели и не успява в живота, защото отблъсква всичко добро от себе си.
Всичко, което се случва в живота, има смисъл. Възпитавайте се в съзнателно и настойчиво търсенето на позитивните страни на хората, обстоятелствата и събитията. Това е един от основните постулати в науката за добрия и правилен живот.
Искаме да ви кажем да направите ревизия на живота си и да установите всички онези неща, които ви безпокоят. Голяма част от тях са преодолими и отстраняването им зависи от вас.
Страхът от смъртта има голям дял за постоянната ви тревога. Смъртта е част от живота - смъртта на физическото тяло. Никога не умирате и животът продължава в други светове и измерения, които са много по-приятни от пребиваването във физическото тяло и в третото измерение. Когато близките ви си отиват, това не е завинаги. Ще се срещнете отново с тях.
Безсмъртието е принцип във Вселената. Когато излезете от дома си, нали не сте умрели? Не сте. Същото е и когато напуснете тялото си. Колко време ще бъдете на Земята обикновено сте предвидили в програмата си, преди да дойдете. Ако тя (Земята) толкова много ви харесва, ще я посетите отново.
Прекалено сериозно вземате материалната страна на живота, а тя е нетрайна. Истинската, духовната част е трайната, но вие често я пренебрегвате. С постоянната си тревога за нещо създавате условия то да се случи. Вече говорихме за това.
Отново и отново стигаме все до позитивното мислене и позитивната гледна точка към всичко в живота.
Когато ви тревожат отношенията с някой човек, по-добре съберете кураж и ги изяснете, за да се освободите от напрежението. Дръжте в мисълта си само приятни спомени и градете радостни мисловни картини за бъдещето. Забравете за повишения тон и за обидите. Грешката е на онзи, който обижда - тя не е ваш проблем.
Животът е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен. Радостта от живота се изгражда, тя не се подарява. Да се радвате на живота въпреки всичко е най-голямото изкуство и най-мъдрото поведение.
Като се вгледате в живота си и отстраните нещата, за които говорихме (разбира се, вие ще откриете още много такива), съвсем естествено в един момент ще заплувате в морето на спокойствието.
Създайте си море на спокойствието и щастливи се потопете в него.
Започнете от днес да създавате приятните води на спокойствието. Заслужавате го! Заслужава го и прекрасната ви планета Земя!


Багрина Кларк
« Последна редакция: Ноември 08, 2006, 03:30:01 am от Horus »
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: В морето на спокойствието
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2006, 16:22:58 pm »
   Желанието ви непременно да постигнете определено нещо, и то на всяка цена, е пагубно.
Смирете се и изчакайте по-благоприятни условия за неговата реализация. Спокойно разсъдете дали пък това желание има такова изключително значение за вас - струва ли си да сте постоянно напрегнати и неспокойни заради него. Болните амбиции обикновено не водят до нищо добро.
    Постепенно си изработете навик да се самонаблюдавате и особено да следите мислите си. Ако установите, че постоянно сте недоволни, положете максимални усилия да се освободите от недоволството, и то завинаги. Недоволният човек обикновено е болен, няма приятели и не успява в живота, защото отблъсква всичко добро от себе си.
    Всичко, което се случва в живота, има смисъл. Възпитавайте се в съзнателно и настойчиво търсенето на позитивните страни на хората, обстоятелствата и събитията. Това е един от основните постулати в науката за добрия и правилен живот.


Животът е невероятен, до болка разностранен и до болка прекрасен. Радостта от живота се изгражда, тя не се подарява. Да се радвате на живота въпреки всичко е най-голямото изкуство и най-мъдрото поведение.
musica universalis

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: В морето на спокойствието
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2006, 17:34:58 pm »
'Тревожи ви едва ли не всичко от сутрин до вечер. Нямате спокоен миг - тревогата е завладяла всяка ваша клетка и не ви напуска и когато спите."

Това се казва невротизъм и няма много общо с енергийното състояние на планетата,а с това доколко е под стрес дадения индивид и доколко стреса му влияе зле
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Re: В морето на спокойствието
« Отговор #3 -: Ноември 07, 2006, 08:53:32 am »
Това се казва невротизъм и няма много общо с енергийното състояние на планетата,а с това доколко е под стрес дадения индивид и доколко стреса му влияе зле
Стреса влияе както на самия индивид, така и на неговото обкръжение и това променя енергийното състояние на Земята. Гил, кое те кара да мислиш, че невротизираното общество не влияе на планетата?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: В морето на спокойствието
« Отговор #4 -: Ноември 07, 2006, 11:30:46 am »
щото невротизирания човек е в пълен хаос и няма енергия за да повлияе на каквото и да е сериозно.По-скоро това състояние е използвано от други властолюбиви хора
« Последна редакция: Ноември 07, 2006, 11:31:43 am от Gil-Galadh »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Antonium

 • Гост
Re: В морето на спокойствието
« Отговор #5 -: Ноември 07, 2006, 11:46:31 am »
Всички заедно да отидем в Морето на спокойствието.. - на Луната :D а после в Морето на бурите и т.н.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: В морето на спокойствието
« Отговор #6 -: Ноември 08, 2006, 04:09:16 am »
Благодаря neven :-*

Ако всички спазвахме тези прости "правила" сега Земята щеше да е в едно друго, по-добро измерение :)

Това трябва да се чете на родители, които постоянно се притесняват за децата си и си мислят, че знаят всичко, просто защото са по-възрастни и имат повече от онзи - триизмерния опит, който те вярват, че е безпрецедентната ценност.

Веднага я принтирах и се сещам за няколко човека, които още утре ще я имат пред себе :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27