Автор Тема: Капаните  (Прочетена 3248 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен moridin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 69
Капаните
« -: Ноември 05, 2006, 15:44:38 pm »

   Ако сте се уморили от непрекъснатото повторение - търсене на все по екзотична теория относно злите извънземни, които кой знае защо ни кроят постоянно кофти номера, тогава запитали ли сте се, не е ли възможно причината да е у нас самите ? Не казвам , че ония по горните ги няма :) Казвам, че може би самите ние сме се поставили в това положение и от нас зависи да видим отвъд затвора.

  За това ни пречат капаните - матрицата е конструирана така, че се самоподдържа и обновява от самите затворници. Идеите за препрограмиране на матрицата не вършат работа, понеже се явяват поредната програмка, която си е отново капан.

  Идеи за излизане от капаните  ;)

Oberon

 • Гост
Re: Капаните
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2006, 10:55:48 am »
Прави ми впечатление, че откак излезе трилогията "Матрицата", започнахме да наричаме нашия свят Матрица. Не обичам подобно папагалство, не ми е по вкуса.  Тези почивни дни отново гледах трилогията. За разлика от предните няколко пъти, сега ми просветна ( илюминатнах се един вид:), че това е филм за Любовта и Саможертвата.

Там капани колкото искаш имаше:) Как се избяхваха те? Именно със силата на Любовта !!! И не на последно място, с доста софтуеър, напъхан в главата на Нео. Ето ти и отговорът: Знанието е силата, която ще ти покаже как да избегнеш капаните. Любовта е усещането, което ще ти даде спокойствието и необходимия кураж да ги неутрализираш....

Оберон

Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 587
 • stargazer
Re: Капаните
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2006, 11:08:38 am »
прав си, имаше си прекрасна думичка, описваща това, което не харесваме в заобикалящия ни свят: система /излез от системата, системата ни подчинява и т.н./ и изведнъж всички започнаха да наричат същото нещо матрица... не е грешно, просто отразява един вид мода, а когато се налага мода, значи нещо не е наред
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Re: Капаните
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2006, 11:53:10 am »
  За това ни пречат капаните - матрицата е конструирана така, че се самоподдържа и обновява от самите затворници. Идеите за препрограмиране на матрицата не вършат работа, понеже се явяват поредната програмка, която си е отново капан.
  Идеи за излизане от капаните  ;)

Не съм запозната с идеите за препограмиране на матрицата, но съм наясно с идеята как  да изживея живота си. А тя е много проста: всяка минута от него да носи доволство в душата ми. Това не винаги става, но поне тогава разбирам, че съм в някакъв капан. Удоволствието да излезнеш от него е голямо. Но не забравям, че това мимолетвно удовлетворение е още по-фина уловка. И така , мислейки с главата ,чувствайки със сърцето не изпускам ръката на моето друго аз, което търпеливо ме изчаква да заобиколя или излезна от капана. И ако така протече живота ми до последния миг на физическото ми тяло ще е добре, а после ще се разбере кое е било илюзорно, кое истинско. Тъй де, не мога за един живот да разбера всичко, а и едва ли е планирано така ;)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Капаните
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2006, 16:44:28 pm »

Там капани колкото искаш имаше:) Как се избягхваха те? Именно със силата на Любовта !!! И не на последно място, с доста софтуеър, напъхан в главата на Нео. Ето ти и отговорът: Знанието е силата, която ще ти покаже как да избегнеш капаните. Любовта е усещането, което ще ти даде спокойствието и необходимия кураж да ги неутрализираш....

Оберон


В обединяването на полярностите се крие универсален механизъм за спасение и израстване отвъд "капаните"... ;D

 :D :D :D
« Последна редакция: Ноември 06, 2006, 16:46:25 pm от ultrafutur »
musica universalis

Oberon

 • Гост
Re: Капаните
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2006, 16:59:26 pm »
Полярностите затова са полярности, защото няма как да бъдат обединени:)))

Неактивен moridin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 69
Re: Капаните
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2006, 17:22:35 pm »

  Харесва ми какво каза neven - има нещо от транссърфинга и е яко :)

  Използвал съм термина матрица именно защото е моден и достъпен до широк кръг потребители. Можех да използвам и друг, посланието щеше да е по малко разбрано а обвинението в папагалство пак налице.

  За съжаление цялото ни знание е част от матрицата и не върви да я пребориш именно с него. За любовта какво да кажа -  какво е това, една дума, идея ? Когато кажем, че обичаме Бог , това означава, че обичаме проекцията на собственото си въображение. Всички ние имаме идеи относно любовта, каква трябва или не трябва да е и всичко това почива на култура в която живеем.

 В този ред на мисли, струва ми се любовта е нещо извън матрицата .

 Тя не е средство за борба с системата.

  Да обединиш полярностите, ето това вече може да сработи, но не чисто технически или пък на идейно ниво.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27