Автор Тема: Теорията на братята Маккена за хипервселените и 2012 г.  (Прочетена 5024 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Братята Маккена , които съвместно притежават подготовка по антропология, биология, химия и ботаника, провеждат метапрограмиращ експеримент в горната част на Амазонка, използвайки местната „магическа гъба” , която съдържа психедилици от семейството на псилоцибина. В продължение на 37 дни те преживяват високо ниво на екстрасензорно възприятие, обичайното засилване на съвпаденията-синхронностите и присъствието на „извънземно” насекомоподобно, което сякаш е антрополог от бъдещето. Историята на XX в. Им се струвала като френетично ( макар и безсъзнателно) усилие да се изгради летателен апарат , за да избягаме от Земята  и да се върнем към Галактическия център. Това се случило през март 1971г.(Лиъри и Бенър получили през юли-август 1973г. предаванията за звездното семе , настояващи за връщане към Галактическия център. Тъй като братята Маккена не са публикували описание  на преживяното преди 1976г. то не би могло да повлияе върху Лиъри и Бенър.)

През  шесте години след опита от Амазонския басейн Макенна разработват модел за обясняване на действието на психеделиците по принцип и собственото им преживяване в частност. Той е подробен и конкретен в повече отношения , отколкото мога да обобщя тук, и предлага множество експерименти по невропсихология , химия и квантова физика , които могат да се окажат  от критично значение за науката като цяло.

Накратко двамата Маккена разглеждат нашата Вселена като холограма , създадена от взаимодействието на  две хипервселени, точно както обикновената холограма е създадена от взаимодействието на два лазера. Едно от последствията на този модел е , че ако Вселената ни е холограма всяка част съдържа информация за цялото, както е при обикновената холография. Това означава че всеки атом съдържа „мозъка” на цялата Вселена.

Това  е и основната аксиома на магията и за пръв път е формулирана в Скрижалите на Хермес в прочутото изречение : „Това, което е отгоре , е в онова което е отдоло”. Алхимиците и окултистите  винаги са го наричали принцип при който „макрокосмосът е в микрокосмоса”.

Теорията на Маккена  обаче отива още по-далеч. Съществуват 64 времеви скали в холограмата на нашата Вселена – казват те  и всяка е свързана с една от 64-те ( 8 х 8 ) хексаграми на И Дзин. Нареченото от нас „разум” или „съзнание” е стационарна вълнова форма( вълна при която отношението на амплитудата й в една точка към всяка друга точка не варира с течение на времето) в тези 64 времеви системи.Когато двете хипервселени изграждащи холограмата на познатата ни Вселена , си взаимодействат в течение на времето „разумът” се проявява още по-нататък в нашия континуум. Това означава – в конкретни физически термини- , че квантовите връзки на ДНК се развиват все по-бързо.Носим се не върху една, а върху 64 еволюционни вълни и всички те се изкачват към космическото Пробуждане – нещо като точката Омега предложена от палеонтолога  и философ Тейяр дьо  Шарден.

Според този модел действието на психеделиците отваря квантовата информационна система  в рамките на ДНК за инспекция от по-висшите нервни центрове. Когато д-р Джон Лили казва, че е пътувал през врмето с LSD  и след това добавя , че това е „само” метафора може би е прекалено скромен. Ако двамата Маккена са прави в основната си теория, всяко психеделично пътуване е буквално пътуване през квантовата  информационна система със скорост по-голяма от скоростта на светлината, т.е извън „времето”: в локалната (Айнщайнова) Вселена.


Това звучи като доста по-научна формулировка на несвързаните идеи за времето, които редица Контактьори с НЛО се опитват да споделят.

Разбира се естественият въпрос е : „Точно кога 64те времеви скали на братята Маккена ще достигнат връхната си точка в нашето линейно време” ?

Братята Маккена са програмирали компютър с техните 64 И Дзин времеви системи и отговорът е че всичко се натрупва около 2012г.

Сценарият на братята е  донякъде по-драматичен от експоненциалното ускорение предложено от Хенри Адамс , Коржибски, Фулър, Тофлър и дори Лиъри, защото в теорията на Макенна всичките 64 времеви скали достигат до връхната си точка заедно.

С други думи те поддържат тезата за :

-   4300- годишен цикъл от урбанизацията до зората на съвременната наука;
-   384- годишен цикъл при който науката е предизвикала по-голям подем на нововъведения отколкото през първия 4300 годишен цикъл
-   67- годишен цикъл ( от технологичните преломи през 40тете години на XXв. включително ядрената енергия и ДНК до връхната точка през 2012г.) при който ще има по-голямо ускорение, отколкото е имало в периода между Галилей и Хирошима;
-   384- дневен цикъл през 2011-2012г., когато ще има повече трансформации отколкото във всички предишни цикли;
-   и най-накрая 6-дневен цикъл, при който нещата ще се движат още по-бързо и т.н до големия апогей при който както казват:


През последните 135 минути 18 подобни бариери ( например бариери , сравними с появата на живота ) ще бъдат преминати а 13 от тях в последните 75  х 10-4 секунди .

А през последните два часа преди Кулминацията ще постигнем 18 разширения на съзнанието и силата , всяко от които сравнимо с преминаването от водата към сушата или от Земята към Космоса.

А през последните 0,0075 секунди от Великия Цикъл ще преминем през 13 такива трансформации.
Извадка от книгата на Робърт Уилсън - „Космически спусък”
« Последна редакция: Август 05, 2009, 22:15:36 pm от H. »

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
А  през последните 0,0075 секунди от Великия Цикъл ще преминем през 13 такива трансформации.

Може би точно това се има предвид в Библията като се казва :"В миг на око"  ще се изменни  естеството на хората - от плътско и смъртно / на белтъчната осносва/ в нетленно,  не ефирно /като призрачно/ но от друг състав пак плътно тяло - вероятно от друг състав....  Скоро е, ще го преживеем сами и ще видим кое как ще е   :P  ; )  :)   

По този повод:

1 Послание към Коринтяни 15: 39, 40, 4142, 43, 44

"Всяка плът не е еднаква,; една е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите. Има небесни тела, и земни тела; друга е, обаче, славата /естеството/ на небесните, а друга на земните.
Един е блясъкът на слънцето, друг е блясъкът на луната и друг е блясъкът на звездите; а и звезда от звезда се различава по блясък. Така и възкресението на мъртвите.
Тялото се сее в тление, а възкръсва в нетление; сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.         
                                                     * * *
1 Кор. 15: 51, 52, 53"

"Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, в една минута, в миг на око, при последната тръба;защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, а ние /живите/ ще се изменим. Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие."
« Последна редакция: Ноември 02, 2006, 18:10:38 pm от Horus »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Хубаво е, че различните изследователи стигат до едни и същи неща по различен начин.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581

0
1
2
4
8
16
32
64

Това е структурата на И-Дзин, китайската книга на Промените, за която се споменава в темата горе. Типично за далекоизточната култура, всичко започва от Великата празнота (0), в която се появява точката на съществуването (1) и тя веднага след това се разбива на двете свои огледални противоположности – “ин” и “ян” (2), положителното, светлото от една страна и тъмното, отрицателното – от друга. Следва едно следващо удвояване(4), където двете противоположни категории се разбиват всяка вътре в себе си, за да дадат един по-сложен нюанс на категории, сравним с четирите основни елемента в древногръцката философия. Следваото удвояване (8) дава осемте триграми, които са основното градиво на книгата за Промените – тук са осемте стихии, осемте положения в обществото, осемте действия... Следващите раздвоявания (16, 32 и 64) са още по-мащабни разшифрования на реалността, които трябва да дадат подобно пикселатурата на вашия монитор, общата картина на мирозданието -  с всичките й елементи, независимо в какъв контекст сме погледнали. От тук нататък книгата на Промените обяснява реалността, като представя всяко явление, всеки процес, всеки обект, разпарчетосан на 64 последователни кадъра: от предпоставките за неговото възникване – до последиците от неговото изчерпване и, от главата – до петите. Анализът на текущата ситуация или текущия проблем, учат ни авторите на този древнокитайски труд, не е нищо друго, освен един от възможните 64 стадия от своето осъществяване или, един от 64-те пиксела в общия образ. Според създателите на въпросната книга детайлизацията би могла да продължи и по-нататък: съществуват вариации на И-Дзин с по няколко хиляди раздела, които би трябвало да разчленяват всяка от погледнатите от нас 64 точки на съставящите я аспекти, за още по-подробна картина...
Едно подобно експоненциално нарастване, каквото братя Маккена представят като възможен развой за предстоящите няколко години, е логически и приемлив вариант за измъкване от кризата, в която настоящата упадъчна цивилизация се е задавила.

Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен DreX

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Напоследък нямам никакво време, все пак намерих един свободен час и поописах теорията на Terence Makkena, така наречената Timewave zero.
http://pelikan4o.blog.bg/nauka/2009/07/03/timewave-zero-prodyljenie-na-quot-pytiat-kym-2012-quot.358270
Не успях никъде другаде да открия подобни материали на български...

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
4 Отговора
6397 Прегледи
Последна публикация Май 05, 2009, 12:14:00 pm
от cccpkgb
5 Отговора
6564 Прегледи
Последна публикация Август 10, 2009, 16:20:06 pm
от sidewinder
53 Отговора
28256 Прегледи
Последна публикация Юни 20, 2010, 01:22:36 am
от insomnia1304
19 Отговора
11853 Прегледи
Последна публикация Април 11, 2012, 01:22:14 am
от Tangrata_
71 Отговора
41018 Прегледи
Последна публикация Септември 05, 2012, 20:59:00 pm
от Monolith

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27