Автор Тема: За изкушението  (Прочетена 3156 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stefany

 • Гост
За изкушението
« -: Октомври 28, 2006, 06:50:27 am »
   Кога се появяват изкушенията в живота ни ? Кое е по-силно духовното или материалното изкушение?Устояваме ли на изкушенията?Когато не устоим чувстваме ли се слаби и дали сме слаби след като сме се поддали? Какво е изкушението ?
Ето какво казва Емилия Манолова:
 

Изкушенията започват в живота ни с формирането на астралното тяло – това са желания. Устояването на изкушението е формирането на менталната дисциплина – животът на войн – при Кастанеда.

По принцип чакрите са енергийни вихри, вортекси, които са начин за връзка с други измерения. Посредством тях различни същности получават достъп до нас и  се изявяват. Това, че един човек е любезен и изведнъж вдига скандал и ти си казваш “какво му стана” – става това, че една от неговите низши личности е намерила поле за изява. Намирането на хармония е когато всички тези личности действат единно, а не разединено. Засега ние сме разединени – едната казва ще си купя това. Другата – точно сега ли, третата казва – излишно похарчени пари и т.н. По даден въпрос ти хрумват различни мисли, различни доводи – това са тези същности – нашето решение е колективно решение между техните мнения. Понякога ние искаме нещо, но те не искат и тогава не ни се получава, куца ни вътрешната дисциплина. Когато всичките те са на едно мнение за всяка изправила се пред нас дилема, ние сме хармонизирани. В този смисъл тези изкушения са тези личности, които търсят изява. Едната иска да яде сладко, другата – да пази диети, третата – да пости или гладува, четвъртата изобщо не се интересува от въпроси свързани със здравословното хранене – нея я интересуват въпроси свързани със секса, други се интересуват от духовни неща – през всяка чакра получават достъп по 12 същности /наши аспекти/, които искат да се изявят. Това е по отношение на личността. Да устояваме означава да живеем живота на войн и в резултат ментално да подчиним волята на всички тези фрагменти от нас – ставайки хармонизирани, ние се свързваме със своя Висш Аз. Много животи минават в опити да постигнем тази хармония. Животи на непрекъснато устояване /или неуспех да устоим/. По принцип всяка от тях трябва да се изяви, за да я хармонизираме. След като в един живот сме били наркомани, в другите вече не ни е интересно това. Но ако не сме преживявали нещо – тегли ни да го преживеем: баба ми казваше “остави го да направи каквото иска, нека му мине мерака” -  за да се попълни базата-данни във Висшия Аз. Идеята е да се видим как реагираме в различни ситуации, да опознаем себе си. Затова изкушението ни съпътства през цялото време и през всичките ни животи – това е пробният камък, нашите уроци, или иначе казано, тези личности ни показват какви можем да бъдем и когато видим какви можем да бъдем – избираме какви искаме да сме. Свободната воля е в това – да видиш възможностите и да избереш качествата, които искаш да притежаваш. Въпросът е да се научим да устояваме на низките страсти, гнева, злобата, отмъстителността и т.н. и да преминем към служенето и любовта – отработим ли низшите личности, стигнем ли до личностите от 4та чакра – тази на любовта, вече започва духовното ни израстване. Преодолели сме низшия си аз и се свързваме с Висшия. На нивото на 4та чакра повечето от болестите ги няма – няма рак, няма СПИН. Ако се издигнеш вибрационно до там – оздравяваш.
На ниво човечество – Луцифер ни изкушава с красотата – сградите с красиви орнаменти, ренесансовите картини, старинните вече предмети украсени по особен начин – това е дошло от Луцифер. Така чрез него е навлязло всичко това. Сега идва ред на Аримен – приемникът на Луцифер. Ариман изкушава с пари, коли, техника – студените форми, хладния разум, правото, логиката, стъклените сгради – хладна красота и липса на уют. Устоявайки на тези изкушения с помощта на Христовия импулс – човещината, добротата, любовта, човекът се подготвя за устояване на изкушенията на следващото зло – Сорат – изначалното зло, което се е зародило още от стария Сатурн. Човеците сега се каляват, за да могат да му се противопоставят в далечното бъдеще, защото човечеството е филтърът – живият филтър, който ще преобразува това вече генерирано космическо зло. Човекът ще започне да вдишва злото и да издишва добро. Това е смисълът на съществуването на човечеството – да изчисти космоса от така генерирания космически боклук и да започне да проявява изотвътре, от самото себе си Христовия импулс. Да започне да постъпва на принципа “Не аз, а Христос в мен”. Да се държиш с всеки сякаш в този момент пред теб е Христос. В резултат от страданията, през които човечеството е преминало, от самото нещо ще избликне този импулс, който Христос е закотвил при разпъването. Това е смисълът на неговата жертва. Втората му жертва е когато е слязъл в ада и се е оставил злото да го погълне – за да го просветли отвътре. Така трябва сега да направи и човечеството. В резултат то ще започне да свети, а Земята ще се превърне в слънце.

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: За изкушението
« Отговор #1 -: Октомври 30, 2006, 11:43:14 am »
Не я познавам Емилия Манолова, но тя явно много е чела Щайнер /особено последната част на горенаписаното е като преразказ по Щайнер/. Малко индийски мистицизъм+елементарна психология+малко антропософия и сме забъркали още една доза мъдри мисли...
Основното, което не е засегнато в текста , а е много важно, е значението на мисленето. То дърпа юздите на чувствата, а оттам и на склонността да се поддаваш на изкушение. За мен, изкушението има някакво значение само в областта на чувствата. Но човек не е само чувства...освен с астрано тяло, той разполага и с АЗ, който е от волево естество.

Oberon

 • Гост
Re: За изкушението
« Отговор #2 -: Октомври 30, 2006, 17:05:56 pm »
"В резултат то ще започне да свети, а Земята ще се превърне в слънце."

Обожавам подобни изречения в нашия форум...
Без коментар.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: За изкушението
« Отговор #3 -: Октомври 30, 2006, 22:09:33 pm »
Точно обратното,не са дразнещи а забавни(и забавени едновременно)
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен човека

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
 • Мисли със сърцето. - АЗ!
  • Профила ми във Вбокс7
Относно: За изкушението
« Отговор #4 -: Февруари 06, 2009, 03:08:17 am »
Емилия е жената!!
Eagle fly free Let people see Just make it your own way Leave time behind Follow the sign Together w

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27