Автор Тема: Робърт Монро - Далечни пътувания  (Прочетена 5248 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Робърт Монро - Далечни пътувания
« -: Октомври 27, 2006, 14:13:39 pm »
ЩРАК!
Бяхме някъде в космоса между Земята и Луната – неопределено разстояние, около петдесет хиляди километра от повърхността на Земята. Бе много ясна и детайлна, а не като преди. Обърнах се да погледна Луната и се удивих. На не повече от триста метра или поне така ми се стори, имаше огромен твърд обект, сив на цвят, дълъг и строен, с конична форма и полусферични куполи в най-широкия край – другият край бе някъде далече, най-малкото на няколко километра. Изглеждаше неподвижен, но имах усещането за М-Банд излъчване от него. Космически кораб, материален космически кораб?

Според вашата терминология това е правилно. Но това не е човешка конструкция. Има много от този вид около физическата Земя в този момент. Техният произход е от вашата материална Вселена, но не задължително от настоящото време.

„Много” можеше да означава и пет, и пет хиляди. Нямаше начин да разбера. Но защо около Земята, беше ли...

Те са насочени към Земята и хората, точно както вие наблюдавате тях, а и целта им е същата. Ще продължим ли? Отговорът скоро ще дойде.

Любопитството ми прие с удоволствие.

ЩРАК!
Мигновеното ми възприятие за Земята бе като връхче от карфица отразена светлина на голямо разстояние, не бе по-голяма от далечна малка звезда. От нея се излъчваха непостоянни вълни от енергия, многомерни, пулсиращи, периодично прекъсвани от случайни бързи светкавици – един сложен неорганизиран модел, съставен не от светлинна или електромагнитна, или пък от гравитационна структура, а от някаква друга енергия, която не можах да определя. Бях напълно омагьосан и първоначално не забелязах обстановката. Доколкото можах да почувствам, във всички посоки със Земята в центъра имаше огромна тълпа от форми, неизброимо количество, както изглеждаше. Някои имаха форма, други приличаха на тъничка струйка облачно изпарение, всички светеха с различна степен на интензивност. От онези, които бяха най-близко до нас, получих същото усещане за очакване, сякаш чакаха началото на шоуто. Сигурно щеше да бъде някакво огромно шоу, щом бе привлякло вниманието на всички тях...

На това му казваме „събирането”. Тези са придошли от други близки енергийни системи само за да бъдат свидетели на великото шоу, както му казвате вие, както и онези от материалните космически кораби, а и вашите човеци, които преминават през крайния процес. Това огромно шоу, което има вероятност да започне, е наистина едно твърде рядко явление – сливането на няколко различни интензивни енергийни полета, събиращи се на едно и също място във вашето време-пространство. Именно тази рядкост на събитието е събрала и привлякла толкова много внимание. Според вашата терминология то би могло да се случи веднъж на всеки осемдесет и седем милиона от вашите земни години.

Твърде рядък шанс, а и много дълго се чака.

Няма никаква гаранция, че ще бъде възпроизведено именно в тази честота. Има случайни елементи и разновидности на формата, които не могат да бъдат предвидени.

Чак толкова случайни, че събитието може и да не се случи. Ще бъде голямо разочарование...

Отдавна не е ставало на това място. Ще се случи. Интересът е насочен към, резултата. Това най-добре ще ти докаже, че е нещо като съсредоточаване на огромно количество възможности, които ще се покажат на повърхността като няколко вероятности и съвсем малко благоприятни случаи. Една от тези вероятности може да промени не само вашето време-пространство, но също и всички присъединени енергийни системи. Ето затова е широкият интерес. Според човешката терминология събирането тук е, за да се наблюдава евентуалното раждане на нова енергия. Ще преживее ли тя процеса на раждането и ако е така, какви са присъщите потенциали на тази енергия, което ще предскаже съвсем точно и нейната зрелост? Или пък дали енергията няма да пристигне мъртвородена и всичките й възможности ще си останат само слаби, некоординирани прояви?

Разпростирането малко извън знанието го изясни напълно. Но все още човешката ми същност гледаше към Земята и човешката система...

Съществува един човешки ориенталски символ за криза, съставен от два други символа, показващи опасност и удобен случай. Събитието, според човешките и материално-земните термини, определено е критична точка. Съвсем, валидно е, че за човешкото съществуване едновременно и опасност, и удобен случай ще присъстват в екстремна степен.

Опасност? Физическа опасност? Умствена?...

Онова са възможностите, точното естество на които ще бъде определено от самото събитие. Каквото и да е твоето предчувствие, то ще бъде само една от възможностите. Една или няколко от тях ще се случат.

Другата страна – благоприятната възможност.

Това е ключът към разбиране на събитието. То ще предложи на човешкото съзнание редкия шанс да се изяви бързо като обединена интелигентна енергийна система, която ще се простре далеч над вашите илюзии за време-пространство, създавайки, конструирайки, учейки така, както само човешки подготвена и обучена енергия е в състояние да го направи.

Нашето посещение на Земята отвъд 3000-ната година...

Възможност, която би могла да стане вероятна чрез това събитие. Твоите действия са едни от миниатюрните случайни фактори, които биха могли да го оформят по този начин.

Но ако липсва благоприятната възможност...

Хората повече няма да бъдат преобладаващите същества на Земята, защото те повече няма да оцеляват като активно съзнание, вероятно във всякаква форма.

Попитах направо: А вие, всички вие какво бихте направили, ако това наистина се случи?

В отговор получих прекрасна топлина и лека усмивка.

Ние просто ще трябва да започнем някаква дейност на някоя друга планета във време-пространството с нови човеци.

Самовглъбих се и затворих. Нямаше какво толкова да обмислям или да направя. Бях дълбоко наранен емоционално и не бих искал да го загубя, поне сега.

Има още един процес, който трябва да изпълним, после можеш, да се върнеш, към физическото.

Не бях сигурен, че бих бил в състояние да издържа нещо повече, но знаех, че трябва да го сторя.

Намери айдента на своя приятел ВВ и го доведи тук.

Чувството ме обзе мигновено. Бях го оставил при Бил, а той не беше вече там...

Ще го откриеш, лесно. Той може да изпълни една много специална функция за нас.

Нямаше нужда от въпроси, достигнах айдента на ВВ и се протегнах.

Eon

 • Гост
Re: Робърт Монро - Далечни пътувания
« Отговор #1 -: Октомври 27, 2006, 14:33:24 pm »
Оффффф.... нищо не разбрах.  ::)

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Робърт Монро - Далечни пътувания
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2006, 16:17:14 pm »
това е цитат от втората книга на Робърт Монро ( "Пътуване извън тялото" )
musica universalis

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Робърт Монро - Далечни пътувания
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2006, 16:24:11 pm »
Оффффф.... нищо не разбрах.  ::)

Наистина е трудно да се схване идеята само от този откъс, в книгите на Монро има доста символизъм, при това умишлен. Но има нещо, което се вижда и то е съвсем буквално казано. Цитатът е от края на втората му книга. Той описва извънтелесно преживяване далеч напред в нашето "бъдеще" - само една от вероятностите, която би осмислила експеримента тук на Земята. Ако не се стигне дотам, експериментът би се считал за неуспешен, поне аз така го разбирам. Това е игра на вероятности и всички ние с мислите и действията си определяме насоката към или встрани от целта. В нещо като лабиринт сме, от който има само един Изход - Събитие някъде към 3000-ната година от нашето време, което Монро нарича "Събирането".  :)

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Робърт Монро - Далечни пътувания
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2006, 19:05:09 pm »
Откъде да изтеглим книгите на Монро?
Оттук, ама по-живо, да не свършат: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?PHPSESSID=72e050026b0931a981d844d30504817b&topic=337.msg42725#msg42725

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27