Автор Тема: METAPHYSICA  (Прочетена 27595 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
METAPHYSICA
« -: Октомври 10, 2006, 12:41:02 pm »


Ще си поговорим за един текст, който достигна до мен под наименованието “Матрицата V”. Да се абстрахираме от проблемните за американския писател-читател расови, полови и прочея дискриминации и да започнем темата с един пример. Значи, аз ви пиша в момента от профила на flyDragon, който най-вероятно не е регистриран със същото име и същото съдържание в други сайтове. Но, също така, по всяка вероятност, аз притежавам регистрации и в други сайтове, където името ми е друго, съдържанието на моя профил е друго, поведението ми е друго. Когато обаче всичките мои регистрации в internet се съберат и погледнат наведнъж, зад тях се разкрива присъствието на една цялостна (надяваме се:P) личност, със свое единно намерение; независимо от това   , че различните сайтове на моето участие са може би съвсем различни и интересите, които ме водят в тях, са съвсем различни.

Сега да се върнем на текста на “Матрицата V”. Там е разгъната една много интересна идея, според която ние (разбирай конкретните тела, в които има самосъзнание и които наричаме с някакви имена, ЕГН-та и прочея идентификации), сме само проекции на едно по-висше същество, което е астрално (или по-високо) и, което, обединява няколко такива телесни проекции на своето намерение едновременно. Всеки от вас е чувал истории за духовни братя, за силно привличащи се и прилягащи си личности, за някаква невидима, но непреодолима свързаност. Авторът на “Матрицата V” твърди, че всеки един човек е просто инкарнация, превъплъщение на това метафизическо същество, което се превъплъщава едновременно в лицето на още няколко човека. Според Автора (за него не се знае нищо, може би от желание за популярност, но според твърденията това е единственото ни наименование за “него”,) онова възвишено същество, което се въплъщава в наше лице, притежава няколко стотин такива превъплъщения – животи в различни епохи, тела и статус с най-разнообразни опитности; четири-пет от тези въплъщения са Главни превъплъщения на съществото, чиито черти се оказват събирателна от най-важните му изяви до този момент. Главните превъплъщения, на свой ред се превръщат в събирателен образ за едно Окончателно въплъщение, което е “последното прераждане” в триизмерния свят и след този “съвършен живот”, изразяващ цялата същност и красота на висшето същество, то се счита завършено и поема “нататък” в своето еволюционно развитие – далеч след триизмерното равнище.

Важна идея на Автора е проведеното разграничение между начинаещи, средни и напреднали инкарнации. Според него начинаещите се отличават по това, че за тях главен регулатор на жизнената дейност се оказват жизнените функции, удоволствието, защитата на своята неприкосновеност. При средните инкарнации към тези черти се добавят и все по-влиятелни започват да бъдат духовните, идеалистически пориви. Те обаче остават в рамките на патриотизма, религиозната деноминация, схематичните и формално зададени духовни начала. При напредналите инкарнации този схематизъм се преодолява, а инкарнацията дръзва да надникне отвъд булото на неопределеността; това е изява на максимална свобода, която земната стандартизирана система предпазливо нарича чудатост, вятърничавост, лудост. И, някъде сред проявите на тези напреднали въплъщения, се отварят няколкото канали за Главни инкарнации, които, както казахме, са основното градиво за Окончателната, завършваща проява на подготвящия се да отпътува висш Аз. Ако трябва да се вгледаме в окултната същност на Главните и Окончателни инкарнации на нашето висше същество, разликата между тях е в това, че първите се подготвят, подозират за истината над тази реалност, докато вторите дръзват и прекрачват прага; натискат червения бутон и окончателно скъсват завесите от невиждания до този момент олтар пред лицето на човека. Този мисловен инструмент ни дава сериозна способност да си представим кой от заобикалящите ни хора на какво ниво е. Авторът обаче предупреждава, че не е необходимо да се опитвате да определите собствената си инкарнация като Окончателна, Висша или Начинаеща, защото на пребиваващата в триизмерно тяло проекция по принцип такава информация не е дадена; по-важното за нас е да си представим, че нашето паспортирано от държавата и обществото телесно “аз” може да се окаже просто един user-account в илюзията на триизмерната реалност, която се разиграва от едни по-висши същества.

Друго важно предупреждение на Автора е да не се поддаваме на измами, при които се твърди, че някой може да се свърже с нашия висш Аз и да ни каже какво този висш Аз говори; такава връзка, твърди Авторът, може да се получи единствено лично от неговата проекция и то по вътрешен, интуитивен път – никой посредник или апаратура не може да служи за това по начина, по който това се осъществява от вградената в нас “сребърна нишка”, свързваща ни с високата ни същност. При подобни манипулации за осъществен контакт, казва ни Авторът, осъществяваният контакт или е напълно измамен (тоест, посредникът ни лъже, като сам измисля какво да ни каже, че идва от собствения ни висш Аз), или е още по-напълно измамен – в смисъл, че и посредникът е заблуден, като бъде обладан от неудовлетворени духове на ниско-астрално ниво, които искат да се позабавляват с нашето объркване. Така че, в типичен далекоизточен стил – никой не може да се свърже с истинския ти Аз, освен ти самият; също както никой не може да влезе (надяваме се!) в account-а на flyDragon и да ви пише вместо мен. Висшите Аз-ове, твърди Авторът, също комуникират, но това се осъществява на едно по-високо астрално ниво по между им, където самите те пребивават и това няма отношение с триизмерния свят, който би опитал да ги посети, освен разбира се за стотиците “сребърни нишки”, които излизат като пипала от всеки висш аз и се устремяват надолу, към нашата реалност, за да се свържат със своите отделни превъплъщения.

Авторът споменава, че Окончателното превъплъщение на висшия Аз се свързва пряко със своя висш Аз. Това не е необходимо да стане още в началото на живота и понякога  Окончателната инкарнация се налага да чака десетки и десетки години, докато достигне до преклонната възраст на своето тяло; друг път се случва още в най-ранното детство и съпътства триизмерния живот с едно постоянно чудодейно присъствие. Независимо от всичко обаче, явното или неявно присъствие на висшия Аз ръководи цялото съществуване на flyDragon, както и това на коя да е “инкарнация” и, както определя какви postове и кога да ги пуска, така също решава кога и при какви условия тази “инкарнация” да приключи своя земен път.

Интересна идея на Автора е тази, според която отделните превъплъщения на човека се осъществяват ЕДНОВРЕМЕННО за висшия Аз, независимо от линейната последователност, която ние виждаме тук през епохите на видимия свят. Както съвременната физика най-после осъзнава, в едно по-висше пространство времето няма триизмерния линейно-последователен характер; то е дифузно, подобно на едновременното състояние между точка  и безкрайна сфера, излъчвано навсякъде и всмуквано навътре. И така, от тази реалност висшият Аз изпраща няколко стотици едновременни “сребърни нишки” към видимия земен свят, за да навлязат те в различните му епохи, да се свържат с различните народи и да станат посейници на душата в различни тела; няколко от тези ще се окажат Главни, а една инкарнация – и Окончателна за този висш Аз, който, когато завърши изследването на триизмерната реалност, ще доведе до едновременната “смърт” на своите инкарнирали се единици, техният опит ще се влее в Главните, от там – в Окончателната и с нейната смърт-възнесение висшият Аз, почувствал се пълен и завършен, ще отлети към следващите свои метафизични приключения.

Съществува още един интересен паралел в текста, който ни дава ценна информация относно рептилианския модел на развитие. Както знаем, рептилиите са гущеровидни същества, основали много развити откъм технологично отношение цивилизации, които обаче, са пропуснали да се усъвършенстват в емоционално-нравствен план. Защо се получава това? Авторът ни разказва за една разлика в инкарнационния модел, който висшите Аз-ове на тези същества са избрали. Те предпочитат така нареченото последователно въплъщаване, при което инкарнираната проекция запазва съзнателната си връзка със своя висш Аз – това е характерно за областите от Андромеда или Орион, последната от които традиционно се сочи за родина на рептилианските раси. Техните веществени цивилизации са еднотипови, съществата им са приблизително еднакви като наклонности и степен на развитие, което обуславя така нареченото “кошерно съзнание” при тях. За разлика от рептилиите, хората на Земята са почти единственият вид, приемащ едновременен инкарнационен модел и произтичащата от това загуба на осъзната връзка с висшия Аз. Индивидите в човешкия триизмерен свят са разнообразни, защото инкарнациите им са едновременни – на по-високи и на по-ниски нива, паралелно с Главните си и Окончателни “гениални” свои представители. Потапянето напълно в триизмерната матрица поставя човешките инкарнации пред сериозни изпитания, които предизвикват максимална, бурна опитност и израстване, несравнимо по своя мащаб с това на последователните инкарнации при гущеровидните същества. Рептилианските висши Аз-ове се страхуват да загубят своето самосъзнание в един временен експеримент и поради това предпочитат да се инкарнират постепенно, последователно в отделните си телесни същества. За тях е характерно дори съзнателното, технологично клониране на следващо тяло, в което духът им да се превъплъти веднага след смъртта на старото тяло и по този начин те си осигуряват едно осъзнато, непрекъснато пребиваване във видимия свят. Това обаче предизвиква циклите на сигурността и същественото забавяне на еволюционното им развитие. За тях днес е недостъпно равнището, на което се намират човешките висши Аз-ове, а местата, към които нашите Аз-ове има да се устремят след преминаването и на Окончателното им превъплъщение, са напълно немислими от тяхна гледна точка. Поради тяхната ниска степен на развитост, основана върху страх и стремеж за оцеляване на настоящото его, като свой идеал те представят изграждането на безсмъртно физическо тяло, което да бъде основа за тяхното постоянно пребиваване в триизмеримостта. Ето защо всичките идеи за вкопчване в научните надежди за удължаване на физическия живот и дори – за клониране на безсмъртни тела, или изграждането на киборги, където да се съдържа съзнанието на човека за неопределено дълъг срок, не са нищо друго според Автора, освен стремежи на рептилиански настроените среди у нас да откъснат човека от едновременната инкарнационна система и да го направят затворник във видимия веществен свят; подобни стремежи разкриват и манипулациите със секуларизирането на света, изграждането на атеистични модели и вкопчването на човешкия интерес в напълно веществени, икономически зони за активност. Този застой може да се превъзмогне в едно решително впускане към неизвестното, което проповядват всички окултни зони на религиозната мистерия или на underground-освобождението от социалната и лумпенизираща дресировка на “порядъчния гражданин”.


И така, темата е за вашите окултни представи относно онова, което стои "зад", "в" или "отвъд" материалната обвивка на човека и за неговото движение нататък.
« Последна редакция: Октомври 12, 2006, 16:49:36 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: METAPHISICA
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2006, 13:34:57 pm »
Цитат
Според Автора (за него не се знае нищо, може би от желание за популярност, но според твърденията това е единственото ни наименование за “него”,)

Знае се автора  :P - Вал Валериан  ;)

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: METAPHISICA
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2006, 14:39:33 pm »
Според някои слухове Val Valerian е бивш военен с име John Grace. Или първия е издатела а втория е Източника. Това не пречи той да говори и истината, но както споменах и в друга тема.....потърсете уловките (ако искате само).
Все още няма 100% истинност в 3D, и едва ли ще има. :)
НО съвета, който Валериан дава в Матриците 5 (перифразирам) :
"Вземете това, което работи за вас, другото оставете. Разчитайте на СВОЯ Висш Аз и казвайте на онези, които се опитват да ви влияят отвън, да си гледат работата."
МИсля, че най-добрия критерий за истинност е когато съвет, правило или препоръка бъде приложен спрямо съветващия и препоръчващия...т.е. техния източник.
Ще Ви стане весело когато го направите. Ще видите на колко места системата му издиша.
Но всичко това ако искате, не искам да ви се намесвам от вън....аз и без това не си "гледам работата" предпочитам да я върша. ;)
Наш уважаван съфорумец сподели, че едва сега било позволено да се разпространи това знание?!?
Голема шега. Предговора е от 2001 година, астрално я е имало от преди 2 години?
Хайде разследващите конспиратори да си кажат тежката дума. (Пак ако искат само) :)

Цитат
Не сравнявайте мястото, на което се намирате вие с мястото на което се намирам аз. Всеки Висш Аз е уникален. Не трябва да се отчитате пред никой, освен пред себе си. Ако някой се опитва да ви контролира, кажете му да си гледа работата – съобразяването ограничава индивидуалното изразяване – приспособявайте наученото от различни източници така, че да се получи нещо уникално ваше.
Когато правя това, някои особи .....тяхна им работа.
.......
Аз предпочитам да поразсъждаваме не за Автора а за предадените от него идеи.
Нека този път се постараем всеки дал мнението си да се позовава на личен опит а не на външни за същноста му авторитети. Нещо за което апелирам от известно време.
За съжаление обаче така коментиращите ще бъдат малцинство.....
Както го прави  flyDragon.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: METAPHISICA
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2006, 15:09:32 pm »
Една забележка към flyDragon: в М5 се говори за инкарнации (въплъщения), а не за ре-инкарнации (пре-въплъщения).
На сайта http://www.trufax.org/matrix5/welcome.html за първи том на М5 официално е записано:
Авторски права: Leading Edge International Research Group
Редактор: Val Valerian

Всякакви оценки на това съдържание са неуместни от страна на индивиди, невладеещи способността за астрални пътувания и неосъществили съзнателно пребиваване във Висшия си Аз, каквито претенции има съответният Автор. От тази гледна точка анализите върху текста са излишни - или ви допада и го приемате, или не е за вас. Материалите в М5 са един вид градация на трилогията на Робърт Монро "Пътуване извън тялото" и е най-добре да се запознаете с тях преди да четете М5, което се препоръчва и от самия Автор.  ;)
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 19:09:44 pm от Xpuctoc Muxaul »

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: METAPHISICA
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2006, 15:27:15 pm »
Една забележка към flyDragon: в М5 се говори за инкарнации (въплъщения), а не за ре-инкарнациил (пре-въплъщения).
Ако приемем думите в М5 за напълно истинни и ние сме едновременни инкарнации то разликата между инкарнация и ре-инкарнация се заличава.
Ако бръкнеш в буркана с лявата си ръка, после с дясната си ръка - дясната наследник (ре-инкарнация) ли е на лявата? Не, това не е "ре-" Това са си моите ръце и аз решавам коя, кога, къде и какво да прави.
Аналогично е и с този материал, усложнението идва от ограниченията на нашия сегашен ум. Наричн от някои обусловен ум.
Като си представя какво може да обсъждат ръцете ми сега...... :D....ами пръстите? Нивата на съзнание са много повече...
...
Ха?!? Та дори и последователните инкарнации не са последователни.
За Висшите Аз няма време.
Т.е. от гледна точка на един Висш Аз, всички сме едновременни, разликата идва само от метода-системата за обработка на информацията от различните плътности. Едновременните обработват инфото от всичките така наречени времеви потоци.
Последователните ползват жокер-технология за тази цел, ние пък ползваме себе си.
Това ми напомня организацията на процесите в един съвременен процесор.....ние сме нещо като модула за предвиждане..... ::)
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 15:28:52 pm от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: METAPHISICA
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2006, 15:38:04 pm »
Ако приемем думите в М5 за напълно истинни и ние сме едновременни инкарнации то разликата между инкарнация и ре-инкарнация се заличава.

Не се заличава. На английски представката "re-" предполага последователност или повторяемост, а не се отнася за едновременност, една от представките за която е "co-", както в coexist.
re-incarnation <=> co-incarnation  ;)

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: METAPHISICA
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2006, 15:46:48 pm »
Време няма.
Обясни ми последователността ако приемем, че Време не съществува.
Движи се само осъзнаването за същноста-реалноста, не самата същност-реалност.
Нашия ум създава времето.... ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: METAPHISICA
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2006, 15:56:24 pm »
Време няма.
Обясни ми последователността ако приемем, че Време не съществува.
Движи се само осъзнаването за същноста-реалноста, не самата същност-реалност.
Нашия ум създава времето.... ;)

На ниво Висш Аз може и да няма време, на ниво инкарнации - едновременни или последователни - има време. Incarnation = въплъщение (във плът), плътта е материя, материята е във време-пространството. На самата предна корица на първи том от М5 http://www.reachone.net/~trufax/graphics/matrixcvr4.jpg са показани нивата. :)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: METAPHISICA
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2006, 16:06:35 pm »
На мен ми е интересно за тези нива, които се споменава  - 25-то, 26-то и 27мо  :P В книгата на Румен Чорбаджийски  относно неговите извънтелесни преживявания според мен много добре са описани 26 то и 27то.мо ниво, макар че той не изполва такива числа за тях а просто ги описва.  И ся идва и естествения въпрос - що пък да няма и 28 ч еи нагоре още повече че в  същата тази книга на Чорбаджийски въпреки че е бил на нивото в което сам е можел да създава вселени е усетил че има още неща НАД  неговото разбиране.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: METAPHISICA
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2006, 16:13:54 pm »
...И ся идва и естествения въпрос - що пък да няма и 28 ч еи нагоре ...

Има, що да няма, ето ги:  :)
http://www.trufax.org/matrix5/segments/gradients.html

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: METAPHISICA
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2006, 16:29:24 pm »
...И ся идва и естествения въпрос - що пък да няма и 28 ч еи нагоре ...

Има, що да няма, ето ги:  :)
http://www.trufax.org/matrix5/segments/gradients.html

Хмм добре  ;) Сега като го видях това явно Чорбаджийски е описал не 27 а 28мо

There are no limits whatsoever, for anything, or anyone. You will create realities – with the experience you have had on Earth and elsewhere you will know better what you do not want to create, why, and how polarity-thought and lack of balance retard progression and evolution.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: METAPHISICA
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2006, 17:21:38 pm »
Тази чудесия има ли я преведена на български, ама цялата?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: METAPHISICA
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2006, 18:00:55 pm »И така, темата е за вашите окултни представи относно онова, което стои "зад", "в" или "отвъд" материалната обвивка на човека и за неговото движение нататък.Тук за свъхсетивно познание ли ще става дума? Кой има такова?
.....Или ще говорим кой какво е писал и как това е повлияло върху оформянето на нашите собствени представи?

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: METAPHISICA
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2006, 18:42:16 pm »


И така, темата е за вашите окултни представи относно онова, което стои "зад", "в" или "отвъд" материалната обвивка на човека и за неговото движение нататък.
Тук за свъхсетивно познание ли ще става дума? Кой има такова?
.....Или ще говорим кой какво е писал и как това е повлияло върху оформянето на нашите собствени представи?

Понякога намирането на определена публикация или книга  служи за потвърждение за  нечии интуитивни виждания, които са априори. Тоест ако аз имам определен възглед за нещата обаче той е само интуитивен - знам го ама немога да го докажа-  търся определена концепция която е формулирана по-добре за да подкрепи моя възглед !

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: METAPHISICA
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2006, 18:59:08 pm »
И аз мисля, че трябва да се отнасяме освен с изследователски дух, и с благодарност към възможността някой преди нас да е изпитал и получил познание по определени въпроси, защото  дарявайки го на другите се извършва едно изключително дело на добронамереност от глобален мащаб. Дори и да има неточност, такова опасение винаги има тъй като  истината за метафизичните процеси  не е  съвсем ясна, ние знаем че езотериката не е математика и няма как да се доказват нещата с точност, защото почти винаги  се обхващат категории извън нашите естествени възприятия - като например ВЕЧНОСТ, ЕВОЛЮЦИЯ НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ , ИНДИВИДУАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА ДУШАТА И НЕЙНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБЩОТО РАЗВИТИЕ и т.н. Мисля, че повечето от хората които се занимават с тези неща го правят от човеколюбие и желание да са полезни. А ние възприемаме всичко субективно според нивото на нашето собствено ниво на познание - това е хубаво, защото ако сме добронамерени ще извличаме винаги нещо полезно и ще напредваме според плана на собственото ни духовно израстване. Пак ще подчертая, ние ЗНАЕМ какво ни е необходимо и се стремим към него осъзнато или не. :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
METAPHYSICA 2

Започната от ---------- Езотерика

1 Отговора
2780 Прегледи
Последна публикация Октомври 30, 2006, 11:42:40 am
от ----------
METAPHYSICA 3

Започната от ---------- Езотерика

0 Отговора
2357 Прегледи
Последна публикация Октомври 30, 2006, 11:29:32 am
от ----------

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27