Автор Тема: Нещо наистина мъдро...  (Прочетена 6188 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Нещо наистина мъдро...
« -: Октомври 10, 2006, 02:38:14 am »
Прави на другите това, което би искал те да направят на теб; защото не е важно какво ти правят, или казват другите; записва се само това, което ТИ правиш или казваш.

Винаги има някой, който ще оцени изразходваната от вас енергия. Но дали изразходвате тази енергия само за да получите признание и благодарности от другите за да се почувствате добре, само защото търсите признание за онова, което сте направили, или изразходвате тази енергия, както би трябвало – просто защото искате да изразите най-възвишеното от себе си във всичко, което правите? Ако отидете в пустинята и построите много красив пясъчен замък, малцина ще го видят. Вероятно ще се разруши след няколко дни. Тогава защо да го строите? Строите го, защото сте там и защото искате да творите. Затова построявате този пясъчен замък с най-висшето на вашето съзнание, строите го заради радостта да го съградите, да използвате таланта, който ви е дал Създателят. Вие не сте в пустинята и не строите пясъчен замък - всяко нещо, което правите, се наблюдава от някого. Ако работите със съзнание, дори когато лъскате пода, можете да промените Света. Защо създавате? Защо строите къща, засаждате градина, сътворявате нова рокля? Какъв е смисълът, след като рано или късно ще оставите всичко? Какво ще стане тогава с къщата, роклята? Можете ли да си спомните какво сте създавали преди в Египет, Рим, Гърция? Не. Тогава защо създавате? Защо създавате днес, когато знаете, че ще умрете утре? Защо изразходвате тази енергия? Защото това, което създавате, е съзнание – вие градите съзнание с начина, по който творите. С това се занимава този Свят – с натрупване на съзнание, защото именно това взимате със себе си, когато умрете: съзнание. Идвате на този свят само със съзнание и си тръгвате само със съзнание. Всичко останало остава тук. Затова физическата енергия може да се оприличи на глина за моделиране. Това е
всичко. Прекарвате живота си в моделиране! Именно енергията, която влагате в моделирането създава съзнание -
съзнанието, което ви прави божествени.

Всички сте свети. Всички сте божествени. Всички сте едно.

Такава е истинската същност на жертвата: да пожертваш живота си за доброто на цялото, макар да знаеш, че не си сгрешил и не си виновен. Само един човек може да го направи. Човекът, който се е примирил със себе си и със своя Създател.

Макар, че Бог оставя малка светлинка в края на тунела, всички вие очаквате голям прожектор! Но пътят на истината в това опасно време никога не е добре осветен. Единственото, което можете да направите, е да вървите стъпка по стъпка, като използвате наличната светлина. Трябва да се интересувате само от настоящата стъпка. Не се тревожете за края на тунела, или за пътя към него. В края на този тунел е смъртта – тя надхвърля въображението ви и е толкова ярка, че всяка част от съществото ви се огрява и се вижда истинската й същност. Затова не се страхувайте от мрака, нито от края на тунела.
- Проблемът е, че сме толкова тленни.
Такива ще бъдете до деня на своята смърт, но вашата тленност се контролира до голяма степен от Създателя ви. Няма да привлечете към себе си нищо, което не сте избрали. Помислете – коя култура или нация е по-велика – тази, която триумфира, или тази, която прави жертва?

Вие притежавате толкова по-голям потенциал от мен, защото аз мога да стоя и да ви говоря, но това не променя вашия Свят. Мога да ви вдъхновявам, мога да ви мотивирам, мога да разговарям с вас, но нищо повече – докато вие притежавате физическата способност да трансформирате Света. Може да създавате с ръцете си, мотивирани от сърцата си. Намирате се в едно от най-великите училища за обучение във Вселената. Един единствен живот на Земята струва колкото хиляда от висшите нива. Земята е едно от най-великите училища, защото тук съществува най-голямото зло, а човек се нуждае от него, за да оцени най-голямото добро.

Вие сте богове в развитие.

Проумейте, че всичко на Земята е едно. Човекът, който сега седи до вас, дори никога да не сте го виждали, е ваш брат и вероятно ви е бил брат в минал живот. Жената, която ще срещнете утре е ваша сестра и вероятно ви е била сестра в минал живот.

Трябва да предприемете една важна стъпка. Трябва да се оставите в Божиите ръце. Трябва да видите Бог не само в себе си, но и във всички останали около вас. За някои това ще бъде крачка на сляпа вяра със затворени очи, но трябва да я направите. Трябва да кажете, че ще поставите ръката си в ръката на вашия Създател и ще следвате Неговия план. Това е същността на осланянето. Трябва да приемете вашия Създател като източникът на всичко, от което се нуждаете в живота и да знаете, че ако работите за тази Божественост с най-възвишеното от себе си, всичките ви нужди ще бъдат удовлетворени.

Затова ви моля, в този критичен момент на земната еволюция, да се замислите къде стоите. Налага се да го направите, защото ви остават броени дни до мига, когато ще бъдете оценени и съдени. Трябва да вземете решение. Трябва да отстоявате истините, в които вярвате. Трябва да заявите – това съм аз, в това вярвам, такова е разбирането ми за живота и така ще живея или умра. Зърното ще бъде отсято от плявата и само най-еволюиралото съзнание ще оцелее физически. Всеки скок в съзнанието е и крачка нагоре по еволюционната стълбица не само за вас, а и за цялото човечество. Избраните се наблюдават най-внимателно. Делата им се записват. Такава е отговорността на еволюцията. Затова днес направете крачка напред и помислете - къде стоите? Дали всичко, което ви даваме трябва да го повярвате или да го отхвърлите и ако то е Истина, не трябва ли да стане част от съществото ви? Помислете, защо ни е да разговаряме с вас, каква е целта ни. През идващото хилядолетие само на душите с определено съзнание ще се позволи да се върнат на тази Земя и да живеят на нея. В течение на 2000 години Земята ще се обитава единствено от еволюиралото съзнание, а после постепенно ще започне повторно въвеждане на по-низшето съзнание.

В момента на Земята има голямо неравновесие. На земно ниво има толкова много нееволюирали души, че задушават еволюиралите. Няма достатъчно мая, за да втаса тестото – ние се стремим да възстановим равновесието между маята и тестото.

Предстои трансформация – някои континенти ще потънат, някои ще изплуват. Затова нека просто кажем, че предстоят велики събития и че преживяването им ще предизвика голям тласък в човешката еволюция. Едно от нещата, които трябва да осъзнаете е, че докато приближавате момента на това, което ще нарека “максимално спасение”, ще имате моменти на “максимално изкушение”. Двете вървят ръка за ръка. Сега света може да се оприличи на казан за топене на метал – нечистите примеси на златото и среброто изплуват на повърхността. На повърхността изплува много зло. Затова човечеството се натъква на много изпитания, често му се налага да избира. На всяка страна или мнение ще се противопостави друга страна или мнение. Това изисква да упражнявате великия дар на подбора. Характерът на вашия избор и мотивите за този избор, те всъщност представляват отделянето на зърното от плявата. Мнозина ще следват пътя на злото, но запомнете, че можете да стигнете до вратите на Ада и пак да се обърнете. Следвате пътя толкова дълго, колкото сами пожелаете. В света ще има много страдание, но не повече, отколкото човечеството може да разбере и понесе. Мнозина ще останат непокътнати от епидемиите. Ако тялото, духът и умът ви са чисти, ще останете незасегнати от повечето неща, които ще преминат по лицето на Земята.

Никога не сте сами. Ако сте сами, то е по ваш собствен избор. Вие сте специални същества на една много специална планета. Зачитайте този огромен дар.

Запомнете, че злото е живот, произнесен отзад напред (от англ. Live = живея; Evil = зло)! Или живеете, или сте лоши.

Ще станете свидетели на събития , които ще ви разтърсят. Виждате как светът се движи по непонятен за вас начин. Всеки ден деградацията на човечеството се влошава. Човекът сякаш става безчовечен. Не допускайте това да ви засегне. Това е времето на Армагедон. Това е времето за отсяване на зърното от плявата. Ако сте зърно, не обръщайте внимание на плявата, защото вятърът на еволюцията ще я отвее. Ще остане само зърното, но то трябва да бъде чисто, здраво и силно. Сега ни трябва точно такава сила, такъв пример, такова съзнание. Затова, бъдете верни на себе си. Бъдете верни на тази вътрешна светлина и я изживейте. Оставете я да грее
така, сякаш животът ви зависи от това, защото наистина е така.

Притежавате свободна воля да променяте маршрута, по който ще извървите пътя на съдбата си, но не можете да промените самата съдба.

Със сигурност най-голямата трагедия на човечеството е, че след като е било надарено с Божественост, според която да живее и еволюира, е поругало тази Божественост.

Същността и съдбата на някои хора е да страдат. Същността и съдбата на някои хора е да бъдат болни. Приемете го. Докато човечеството има избор, докато има добро и зло, някои неминуемо ще избират злото.


Из “Мъдростта на Рамала
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 03:23:25 am от Horus »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2006, 03:41:34 am »
 :) :) :)

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2006, 11:48:40 am »
Има нещо, което лично мен в този текст ме смущава. Първо ми звучи като проповед.
Значи ние сме “богове в развитие”, но с тленна обвивка и въпреки това изземваме “функциите” на Създателя,  “да възстановим равновесието между маята и тестото”.
Не мога да възприема посланието за сляпа вяра “със затворени очи”/явно духовно състояние/ и в следващия момент да се следва някакъв висш план. И как със затворени очи се следва нещо/затворените очи са метафора на заблуда, незнание/?
“Максимално спасение”, “максимално изкушение”, ад, че и Армагедон…….
После имаме право на свободен избор, но този избор  е подчинен страха да не се озовем пред вратите на Ада…, а да бъдем част от здравото семе…..
Препоръчва се и суровия “естествен подбор” /Ако сте зърно, не обръщайте внимание на плявата, защото вятърът на еволюцията ще я отвее. Ще остане само зърното, но то трябва да бъде чисто, здраво и силно. /   
Думи подредени така, че да изглеждат мъдри… Може би грешка при " превода"?
Познаването на законите на Кармата са достатъчни, за да направим избор. Страхът е излишен…
Не знам за другите, но повечето неща в текста ме смущават!
********************************************************************************
Какво значи “Земна школа, която преподава небесната истина”, книгата няма автор?
Цитат от представянето на изданието : “Тази книга е диалог между духовни учители на друго ниво на съществуване и една малка група хора, които се стремят да открият житейските истини и са потърсили тяхната мъдрост и съвети, за да получат нова преспектива за проблемите от всекидневния си живот.”
За каква група говорим? Щом събраните в книга послания са с анонимен “посредник”, аз лично не мога да и се доверя!

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2006, 12:06:28 pm »
От известно време си задавам едни въпроси, които са много близки до думите ти, GNOSTIC. На мен също ми звучи малко като проповед и се питам защо? Сигурно защото това не е послание от моята истинска същност, а от нечия друга такава и то е валидно на 100% за някое друго човешко същество.
Всъщност, въпросът, който си задавам е-защо имам възможност да чета чужди(условно казано) мъдрости, а не мога да имам най-съкровената за мен пряка връзка със себе си, с моята духовна същност? Ако сме богове в развитие, то моят бог съм  Аз и най-правилно ще бъде да използвам моята си мъдрост, а точно с нея нямам връзка.
Не мисли като човек!-Крион

Eon

 • Гост
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2006, 14:01:49 pm »
Вие сте богове в развитие.

Вселената е машина за производство на богове!

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2006, 14:48:22 pm »
...защо имам възможност да чета чужди(условно казано) мъдрости, а не мога да имам най-съкровената за мен пряка връзка със себе си, с моята духовна същност?...
Обогатяване.
Иначе има опастност от самолюбие, надменост, назидателно поведение и подобни....
Рамала...хм преди доста години приемаха срещу солидна сума да те обучават. Още ли е така? Или е дезинформация?
;)
Вие знаете как се манипулира, покрай истината се пуска и целта която манипулатора иска да ти вмени.
Накратко има истини в "Посланието на Рамала" (с което съм запознат), вероятно е така и с "Мъдроста на Рамала".
И какво от това?
 ;D
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 14:51:30 pm от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2006, 16:26:16 pm »
Нека първата ни работа да не бъде веднага критиката, а да извлечем ценното от текста.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2006, 18:16:04 pm »
Нека първата ни работа да не бъде веднага критиката, а да извлечем ценното от текста.
Наистина добър съвет.
Аз първата работа я свърших, до колкото съм можал, преди години. И доста от това съм позабравил затова попитах "Още ли е така?"
Като прочетох това:
Цитат
...ще бъдете оценени и съдени.
...
само най-еволюиралото съзнание ще оцелее физически.
хм....
същевременно:
Цитат
Вие сте богове в развитие.
...
всичко на Земята е едно
...
Трябва да се оставите в Божиите ръце.
...
Избраните се наблюдават най-внимателно. Делата им се записват.
Като прочета това и в мен назрява импулс да анализирам по-дълбоко.... но на пръв поглед изникват:
отказ от отговорност;
лишение от правото на избор;
разделение поради предполагаемото наличие на избрани и неизбрани.
Ако всичко е едно, как така това едно ще избере част от себе си а други ще игнорира?
Ако сме богове и е нужно да се оставим в Божиите ръце, то следва ли, че се оставяме в свои ръце? Т.е. да разчитаме и вярваме на себе си?
Всеки може да анализира и приеме това, което му е според разбиранията, то и друг начин няма. Винаги преценяме според разбиранията си.
Но сега съм на друга вълна.... :)
Наистина има мъдрост в материала...но всеки отсява според вижданията си.
« Последна редакция: Октомври 10, 2006, 18:18:38 pm от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2006, 14:58:23 pm »
Всъщност, въпросът, който си задавам е-защо имам възможност да чета чужди(условно казано) мъдрости, а не мога да имам най-съкровената за мен пряка връзка със себе си, с моята духовна същност? Ако сме богове в развитие, то моят бог съм  Аз и най-правилно ще бъде да използвам моята си мъдрост, а точно с нея нямам връзка.

Абсолютно същия въпрос съм си задавал и аз. Какво би било, ако беше възможно? Остава, надеждата, че ако я търсим достатъчно упорито все някога ще я намерим. Но дали има достатъчно време?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2006, 04:01:06 am »
През пролетта на 1975г. Дейвид и Ан отиват в Гластънбъри и основават Рамала (произнасяно Рахмахлах).
Закупуват Чалис Хил Хауз.
Гластънбъри е древният Авалон.
От летописите за ранната британска история се знае, че след като Христос бил разпънат на кръста, учениците му пристигат край блатистите брегове на Авалон, където днес е абатството Гластънбъри. Друидите ги приели радушно и им отстъпили 1/10 от земите си за вечно ползване.
...
Книгите и учението на Рамала идват от една група ентусиасти, които чувстват и се стремят да отразяват Вселенското съзнание. Рамала е духовното име на член на една такава група, чрез който са получени ученията.
....
За контакти и записвания за посещения:
The Ramala Centre,
Chalis Hill House,
Dod Lane
Glastonbury,
Somerset BA6 8BZ,
England.
tel Glastobury (0458) 32459

благотворително дружество под рег.№ 293361

(инфото е от 1998г.)

------
Да отбележа, че думите ми
Рамала...хм преди доста години приемаха срещу солидна сума да те обучават. Още ли е така? Или е дезинформация?
са продукт на заблудата ми, и са породени от мисълта за друго учение с други автори,претендиращи, че имат за основа древния Херметизъм.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Sikozu®

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
 • Resistance is futile. You will be assimilated.
  • Aur0ra
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2006, 11:51:45 am »
защо имам възможност да чета чужди(условно казано) мъдрости, а не мога да имам най-съкровената за мен пряка връзка със себе си, с моята духовна същност?
Щото не трещиш ;D Звучи смешно и подигравателно, но всъщност е самата истина. Не всеки може да достигне съзнателно до същинския си разум и мъдростта скрита там. Най лесния начин е с някаква "субстанция" (както обичам да се изразявам) Индианците ползват joint, мюсюлманите опиум и т.н. аз на всеки 3-4 месеца трещя ;D с DXm

А по темата на темата :) тва са някви сектантски глупости. МНОГО шит зле маскиран с няколко мъдрости.
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 585
 • stargazer
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2006, 12:02:16 pm »
добре де, толкова ли е сложно по простия начин: сядаш и се замисляш, търсиш вдъхновение, нестандартни и напрегнати ситуации и т.н. - всичко това е възможност за постигане на мъдрост и 'откриване' на неща, които дотогава не си осъзнавал
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Нещо наистина мъдро...
« Отговор #12 -: Октомври 12, 2006, 16:42:06 pm »
добре де, толкова ли е сложно по простия начин: сядаш и се замисляш, търсиш вдъхновение, нестандартни и напрегнати ситуации и т.н. - всичко това е възможност за постигане на мъдрост и 'откриване' на неща, които дотогава не си осъзнавал
Вдъхновението е добра медитация. Старая се да го ползвам по-често.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27