Ами GNOSTIC ,виж сега братле,някой сложи ли ти вилата на врата и ти каза"вярвяй в Господ Исус Христос"? Значи и аз не мога да приема много неща от католиците ,православните и протестантите. Не мога да приема как по съборите са си приемали свои си тези и са осакатили Библията,по един или друг начин,забранявали са я,тези които са проповядвали Божието слово.Няма да споменавам инквизицията,една срамна страница от историята на църквата въобще,но всеки ще си понесе според делата си. Но не ги заклеймявам,нито осъждам,има кой да ги съди,аз не съм съдия.На 31 години съм и съм видял доста неща,преживял съм доста неща и ще ти кажа едно нещо - Господ не е натрапник. Той няма да те хване за врата и да те насили да вярваш в него,няма да те принуди да следваш учението му,то е сам да пожелаеш,сам да поискаш. Насила хубост не става ,нали?Прочети притчата за семената! Въпросът е не какво четете, а как го четете и как го разбирате. Интерпретации хиляди,но истината е една! Друг е въпросът,дали ти отърва тази истина,дали искаш да вярваш в Господа или само да вдигаш пушилка с думите си. Аз например не вярвам нито на католици,нито на православни,нито на протестанти,макар че бих се прчислил към третите,но вярвам в Господ и Той е който ще ми открие какво трябва да е и какво не трябва да е.Защо не се замислиш над думите: " прави на хората онова което искаш те да ти правят...". Не вярвам да искаш да те бият,крадат,унижават,обиждат и т.н. Искаш да бъдеш обичан,искаш винаги да ти се обърне внимание,да ти се помогне когато имаш нужда,да споделиш с някой... Това е любовта,да обичаш и да даваш от себе си за другия,без да чакаш да ти върне със същото,да се жертваш за другия. Повярвай,мъчно е това и много хора събаря,събаряло е и ще събаря. Не съм светец,напротив,грешник съм,но вярвам,че чрез жертвата си за мен,Господ ме е изкупил и имам надежда,че ще придобия царството небесно. Дори и да съгрешавам отново,аз имам дързоста,вярата и обещанието от Господ,че ще ми бъде простено,като отварям скоба,това не ми дава право да обърна свободата в свободия и да греша на поразия.
Какъв да бъде един християнин пише в Библията,но и да знаеш само това,е достатъчно:
Евангелие на Йоан гл.14
34. Нова заповед ви давам, да любите един другиго; както Aз ви възлюбих, да любите и вие един другиго.
35. По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си.
Целият Нов завет се базира на вярата и любовта,не на делата както в старя завет,но това е една много обширна тема и няма да я закачам сега. Христос дойде,изпълни стария завет и докара новия - на надеждата за всички,дори и тези които не са евреи и цялото изпълнение на завета се състои във вярата и любовта,да вярваш в Господа и с любов да му служиш ,както Той с любов към нас не пожали единородня си син ,в който имаме надежда за живот вечен. Истната е една,но е може би не за всяко ухо и не за всяко сърце.