Автор Тема: Ислямският свят обяви джихад на папата, българските мюсюлмани му се до  (Прочетена 15696 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
В изказване в Германия този четвъртък Светият отец направи връзка между исляма и насилието, най-вече заради "свещената война"

15.09.2006Председателят на парламентарната група на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Салих Капусуз сравни папа Бенедикт XVI с Хитлер и Мусолини заради критиките му към исляма. Капусуз обвини Светия отец в "опит да съживи духа на Кръстоносните походи".
Много депутати от ПСР изразиха негодувание към изказването, което главата на Римокатолическата църква направи вчера по време на посещението си в Германия.
В изказване пред университета в град Регенсбург за връзката между вярата и разума, той цитира византийския император от XIV век Мануил Втори Палеолог и повдигна въпроса за връзката между исляма и насилието, по-специално по отношение на джихада.
ИТАР-ТАСС съобщава за протест пред посолството на Ватикана в Анкара. Събралите се около 100 турски граждани положили черни венци пред сградата.
Представител на синдикат в турската столица заяви, че оскърбителните изявления на Бенедикт XVI по отношение на пророка Мохамед, свещените ценности и книги в исляма оскърбяват цялото човечество.
Той допълни, че протестиращите решително осъждат думите на папата, както и че подобни неблагоразумни изказвания на свещенослужители по адрес на която и да било религия предизвикват резки негативни реакции от страна на вярващите.
Директорът на турската правителствена Дирекция по вероизповеданията професор Али Бардакоглу пък заяви, че не вижда никакъв смисъл за мюсюлманския свят от посещение в Турция на човек, който има такива убеждения за исляма и неговия пророк.
Българските мюсюлмани от политическия и духовния елит все още не са напълно запознати с изявленията на Бенедикт XVI. Според депутати от ДПС по-скоро ставало дума за неточен превод, съобщава Vsekiden.com.
По-скоро бих приел това като недоразумене в превода на казаното от папа Бенедикт XVI, коментира Юнал Лютфи. По думите му, като духовен лидер на християните и католиците от цял свят, папата никога не би изказал мисъл, която може да стане причина отново за брожение и недоволство сред над 1 млрд. мюсюлмани в света.Лютфи припомни, че главата на Римокатолическата църква неведнъж е обявявал, че ще следва основните жалони, трасирани от предшественика си папа Йоан Павел II.
Колегата му от парламентарната група на ДПС Алиосман Имамов отбеляза, че папата е цитирал изказване на император, който е живял "далеч във времето, когато отношенията между двете религии са били доста враждебни". Според Имамов това позоваване не е свързано със съвременните отношения между религиите.
Той смята, че българската църква принадлежи към друга религиозна общност и едва ли подобно изказване я ангажира задължително да излезе със становище, но всяка проява, свързана с ликвидиране на враждебността, би била добра идея.
Говорителят на Главното мютийство Хюсеин Хафъзов заяви в интервю за сайта, че "мюсюлманите не се нуждаят религията им да бъде призната нито от папа, нито от когото и да е".
Ние ще разгледаме въпроса само и единствено от гледна точка на българското мюсюлманско вероизповедание, обясни Хафъзов.
"Ще преценим дали от гледна точка на нашата теология, на нашата религия има някакво оскверняване, след което може да приемем декларация. Ние в никакъв случай няма да се повлияем от това, че някъде някои мюсюлмани не харесват изказването на папа Бенедикт XVI", каза той.
Пакистанският парламент също призова днес главата на римокатолиците да оттегли думите си, в които прави връзка между исляма и насилието.
Пренебрежителните му забележки за философията на джихада и пророка Мохамед накърниха чувствата на мюсюлманския свят и създадоха опасност от разпространение на язвително отношение между религиите, се казва в резолюцията, приета единодушно от пакистанските депутати.
Организацията ислямска конференция (ОИК) изрази надежда, че "тази кампания не е прелюдия към нова политика на Ватикана към исляма, особено след толкова десетилетия диалог, обединил духовенството на Ватикана и водещи мислители и духовници от мюсюлманския свят". Това се казва пък в комюнике на ОИК във връзка с възникналата полемика.
Организацията, която обединява 57 държави с мюсюлманско население, споменава за "клеветническа кампания" на папата срещу пророка Мохамед. Тя определя думите на Бенедикт XVI като "пълно изопачаване на фактите, показващо дълбоко непознаване на исляма и ислямската история".
Съветът на мюсюлманите във Великобритания също призова папата да "разясни" забележките си. От духовен глава като него се очаква да действа и да говори по-отговорно и да отхвърли гледната точка на византийските императори в интерес на истината и хармоничните отношения между последователите на исляма и католицизма, посочиха от там.
Преди това младежката организация Фондация Рамазан реагира гневно на думите на Светия отец и го противопостави на предшественика му Йоан Павел II, посветил повече от 25 години да гради мостове с мюсюлманските страни.
На петъчната молитва влиятелният ирански религиозен лидер Ахмад Хатами на свой ред определи като оскърбително изказването на Бенедикт XVI и предупреди, че подобни забележки няма да останат без реакции в мюсюлманския свят.
Мюсюлманска организация в Индия оцени като богохулни думите на папата, но призова мюсюлманите да бъдат умерени и да не губят самообладание.
Генералният секретар на Централния съвет на мюсюлманите в Германия Айман Мазиек пък отбеляза, че Католическата църква няма особено право да критикува екстремистките отклонения на исляма предвид на собствената й история.

Снощи говорителят на Ватикана отец Федерико Ломбарди заяви, че папа Бенедикт XVI не е имал намерение да накърни чувствата на вярващите мюсюлмани с изказване за свещената война при посещението си в Германия. Отецът не възнамерявал да прави оценка на исляма, а просто отправил въпрос към тази религия за отношението й към разума и насилието.


Източник: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=936790

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851

 ето това вече е лошо , а също и преди време папта си беше дал БЛАГОСЛОВИЯТА на НАТО за незабавни действия при конфликт с държава от нехристиянско вероизповедание , а всички знаем че Християнствово не признава Исляма ...
 каточели КОЗИЧКИТЕ от двете страни си подготвят фронта за ВОЙНА  :o

  ЕЗК 

milenski

 • Гост
Еми, той тоз папа с таз мефистофелска физиономия... На човек му се приисква да е мюсюлманин, д***а  :P

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Еми, той тоз папа с таз мефистофелска физиономия... На човек му се приисква да е мюсюлманин, д***а  :P
:)
 не мене ми прилича на педофил , но това е оффтопик , МОЛЯ сериозно по точно ТАЗИ ТЕМА , говорим за главата на Христовата Църква все пак  >:(

  езк 
« Последна редакция: Септември 15, 2006, 22:18:44 pm от esoundc »

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Ами този човек е свързан в миналото си с есесовската младеж на Хитлер - за какво говорим тогава? :(
КАКВА ЦЪРКВА, КАКЪВ БОГ - КАКЪВ ПАПА - >:( >:( >:(
« Последна редакция: Септември 15, 2006, 22:25:48 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Добър повод за война :)

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Той си изпълнява мисията на злото, ама ще му се изясни и на него - скоро, скоро 8)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Horus е сложил снимки на папата така като излиза за пред хората докато в действителност  в по тесен кръг излиза така ...


IYI

 • Гост
Олееее ха-ха-ха-ха

Неактивен Атила

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 885
 • Атила - бич божи
През 452 Атила е бил строил своите хуни пред Рим. Срещнал се с тогавашният папа Лъв някой си на брой и той му казал:
- Аз съм папа Лъв някой си на брой, син божи (нали за такива се имат и ги водят папите - наследници на Христос)
Атила го погледнал тъпо, ухили се и отговорил
- Аз съм тогава Атила, бич божи

.... според древни легенди Атила сънувал странен сън и на другият ден събрал хуните и се оттеглил. Рим му е бил в краката и не е било никакъв проблем да бъде опустушен. И до ден днешен историците конспирират по темата

аре със здраве
Атила, бич божи
I'm famous mexican killer and I kill everyone for only 5 cent, but you are friend of mine and I'l

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Айде папата си свърши добре работата  :P Лумпените мюсюлмани вече наизкачаха както всеки можеше да предположи...


Мюсюлманският свят въстава срещу Ватикана
 Блог на Днес.дир.бг
Две църкви в палестинския град Наблус бяха нападнати с експлозиви в знак на протест срещу изказването на папа Бенедикт XVI относно исляма, предава Еуропа Прес, позовавайки се на очевидци. В целия мюсюлмански свят продължават протестите срещу папата, който цитира римския император Мануил II Палеолог (1391–1425), казвайки, че пророкът Мохамед “не е донесъл нищо на света, освен зли и нечовешки неща“. Основната опозиционна сила в парламента на Египет вече призовава мюсюлманските страни по света да прекъснат отношенията си с Ватикана, ако папа Бенедикт XVI не се извини за казаното.
Снощи германският канцлер Ангела Меркел защити сънародника си, като каза, че “той наблегнал на това, че е необходим решителен и безкомпромисен край на всички форми на насилие в името на някоя религия“.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
момента за война явно още не е назрял в плана на кукловодите и само опипват почвата та в този ред на мисли папата върна топката ;)

Би Би Си: Папата се извини и помоли за разбиране от ислямския свят

16 септември 2006 | 14:31 | Агенция "Фокус"   

   
Ватикана/Лондон. Папа Бенедикт ХVІ се извини на мюсюлманските народи за примера използван от него в проповед в Германия във вторник и помоли за разбиране от ислямския свят, съобщи Би Би Си, позовавайки се на официално комюнике на Ватикана.

Неактивен Атила

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 885
 • Атила - бич божи
ще го отсрелят както е тръгнало
I'm famous mexican killer and I kill everyone for only 5 cent, but you are friend of mine and I'l

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Заплахи срещу Папа Бенедикт ХVІ

Засилени мерки за сигурност са предприети около лятната резиденция папа Бенедикт ХVІ - Кастел Гандолфо, където днес, по обяд, главата на Римокатолическата църква ще произнесе традиционната молитва "ангелус", предадоха световните агенции.
В ислямистки интернет сайтове се появиха заплахи срещу папата след изказването му за исляма, което разгневи мюсюлманския свят, съобщава ИТАР-ТАСС.
В сайт, който често публикува изявления на Ал Кайда, е поместена карикатура на папата и надписи със заплахи за разправа срещу него.
Във форума на друг сайт има анонимна статия, която предупреждава, че проблемът няма да се реши само с извинения.
Иракската терористична организация Джаиш ал муджахидин заплашва в екстремистки сайт да разруши Ватикана и да завоюва Рим.
"В името на Бог, който властва над вселената, вашият кръст в центъра на Рим ще бъде разрушен. Рим ще бъде завоюван от войските на Мохамед", гласи заплахата, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Италианските тайни служби предупреждават и за възможна опасност за италианските военни, участващи в мисии в чужбина, съобщи ДПА.

news.bg
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

IYI

 • Гост
Злото ще се самоизяде!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27