Автор Тема: Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил  (Прочетена 9558 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Френски и американски учени изследват технологиите на предшестващата ни свръхцивилизация

Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил

Ядреният Апокалипсис е превърнал населението на планетата в сборище от мутанти
Красимир Миланов
 
Експертите изчислили, че сборната сила на разразилия се преди 25 000 години ядрен удар е с тротилов еквивалент от над 500 000 тона.
Преди 25 хиляди години на Земята се е разразила глобална и унищожителна ядрена война, която е превърнала планетата ни в един гигантски Чернобил. Това е накратко изводът на група учени от Франция и НАСА, които предадоха наскоро отчета си от своя 5-годишен съвместен изследователски проект.
Експертите събрали цял куп научни доказателства в подкрепа на своята хипотеза. Един от тях са съществуващите над 100 гигантски кратера, останали по земната повърхност в различни точки на планетата на местата, където са избухнали свръхбомбите. Най-дълбокият кратер, който се намира в Южна Африка, е с диаметър от 120 км. Именно въз основа на анализа на пластовете от неговите стени учените изчислили и времето, когато се е разразил ядреният Апокалипсис.
Американските и френски учени пресметнали точно и сборната сила на ядрения удар, който е с тротилов еквивалент от над 500 хиляди тона. За сравнение може да се посочи, че пуснатата над Хирошима бомба е с тротилов еквивалент от 20 хиляди тона. Според изследователите ядреният Апокалипсис е бил толкова силен, че е успял да ускори скоростта, с която планетата ни се върти около своята ос. Това е станало за сметка на задвижването на огромни водни маси от Световния океан, които от бомбите са образували нещо като огромни водовъртежи. Това обяснява парадокса с един открит още през миналия век старинен календар на маите, според който продължителността на денонощието е 36, а не 24 часа.
 
Според хипотезата на учените от САЩ и Франция хобитът Билбо Бегинс и останалите вълшебни персонажи от "Властелинът на пръстените" може да се окажат не чак толкова измислени.

Учените от САЩ и Франция са категорични, че именно толкова - 36 часа, е била продължителността на денонощието преди 25 хиляди години преди да се разрази ядреният Апокалипсис. Това се доказва и със запазените в генетичната ни памет спомени от далечното минало. Опитите, които са правени от физиолози с доброволци-пещерняци, са показали, че, ако човек прекара дълго време в пещера или в тъмно помещение, без да разполага с часовник, след известно време организмът му се пренастройва с условен денонощен ритъм с продължителност от 36 часа.
Много свидетелства за свръхмощната ядрена катастрофа могат да се открият и в старинните предания и епосите на различните народи, твърдят изследователите. Един от тях е митът за "големия огън, спуснал се от небето" на африканските пигмеи. Ако той бъде прочистен от метафорите и неизменните изкривявания, натрупали се в течение на изминалите хилядолетия, митът дава много точна картина на ядрената катастрофа и на последвалата я неизменна ядрена зима, категорични са учените. 
 
Дали пък мита за Одисей, който ослепил великана-циклоп, няма да се окаже истина?

Прочутият индийски епос "Мамбхабхарата" също дава много точно описание на начина, по който са се спасили шепата оцелели след ядрената катастрофа жители на планетата. Според древния ръкопис хората са се криели от унищожителния огън под земята. Така са били изровени всъщност и първите бомбоубежища на планетата ни. Такива древни подземни галерии-скривалища са открити в района на Алтай, Урал, Тян-Шан, Сахара и някои райони на Южна Америка. Осама бин Ладен също се кри преди няколко години в един такъв подземен лабиринт, който е известен с името Тора-Бора. Изкуственият произход на тези вековни катакомби може да се установи дори и от човек неспециалист, тъй като е очевидно, че древните бомбоубежища са прави коридори с пропорционални измерения, за разлика от пещерните и други естествени подземни галерии, които са с неправилни форми.
Освен продължителността на денонощието древният ядрен Апокалипсис е променил и самата природа на човека, превръщайки населението на планетата ни в истинско сборище от мутанти. Между различните мутанти е имало летящи хора, чиито мистериозни скелети се открити по време на различни разкопки. Имало е и джуджета от типа на хобитите. Техни днешни наследници са именно пигмеите, които са оцелели и съхранили мита за спусналия се от небето голям огън. Повечето от мутантите измрели, тъй като не успели да се адаптират към внезапно изменилите се условия на живот. Други са били безжалостно изтребени от нашественици, които заграбили територията им.
Френските и американски учени смятат също, че древните хора са имали и трето око, което се е намирало в средата на челото. Именно на съхранената от него генетична памет се дължат пророческите способности и уникалната интуиция на различните медиуми и гадатели.
 
Пигмеите са преки наследници на далечните мутанти, съхранили мита за "големия огън, спуснал се от небето".

Според заключението на изследователите след избухването на ядрената война са се оформили две основни раси - монголоиди и циклопи, които са били основните конкуренти за оцеляване и завладяване на планетата. Монголоидите са надделели, тъй като с две очи е било по-лесно да се преживее, отколкото с едно, смятат експертите. Освен че с 2 очи обзорът е по-широк и зрението е обемно и 3-измерно, а и дори и да загубиш едното око ще можеш да се оправиш с едното оцеляло. С течение на времето от монголоидите са се оформили и всички съвременни раси. Според учените обаче, макар и много забавен, процесът на стартиралата преди 25 хиляди години ядрена мутация продължава и до ден-днешен.
Засега обаче френско-американският изследователски екип няма отговор на въпроса какви са били мотивите за избухването на далечния ядрен Апокалипсис и кой е използвал първи ядреното куфарче. Учените обаче са уверени, че преди 25 хиляди години Земята е била обитавана от силно развита  и могъща цивилизация, чиито технологични постижения остават неизвестни за нас до ден- днешен. Именно търсенето на информация за тези технологии е целта на втория етап от съвместния френско-американски научен проект, който ще стартира още тази есен.

--------------------------------------------------------------------------------

 
Снимки: Интернет
Настъпилата преди 25 000 години след атомния Апокалипсис ядрена зима е затрила много по-напреднала от нашата високоразвита цивилизация, смятат френските и американски учени.
 
http://green.democrit.com/bg/news.php?cell=327
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/life/article?sid=&aid=93289&cid=60&eid=823
« Последна редакция: Септември 07, 2006, 16:45:05 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #1 -: Септември 06, 2006, 06:10:56 am »
Почнаха по малко да спускат информация, но явно още не е дошло времето кагато ще кажат, че извънземните са били от другата страна. Онова за монголоидите и циклопите не ми се струва много вярно, как от монголоидите възникнали всички други раси.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Oberon

 • Гост
Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #2 -: Септември 07, 2006, 01:21:51 am »
Ей, Албиони:)))
Благодаря за прекрасната статия:))))

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 759
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Отг: Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #3 -: Септември 07, 2006, 11:20:21 am »
Много добра статия наистина. Оригинален превод ли е или е копирана от някъде, да знам дали да я качвам в основния сайт.
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Oberon

 • Гост
Отг: Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #4 -: Септември 07, 2006, 11:59:49 am »
Да ме бяха питали мене щях да им кажа какво е станало....и да си спестят парите.
Много добра статия.!!!!

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Отг: Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #5 -: Септември 07, 2006, 16:41:12 pm »
Много добра статия наистина. Оригинален превод ли е или е копирана от някъде, да знам дали да я качвам в основния сайт.

 ;) Oправих грешката - сега се вижда от къде е  статията :)

http://green.democrit.com/bg/news.php?cell=327
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/life/article?sid=&aid=93289&cid=60&eid=823
« Последна редакция: Септември 07, 2006, 20:11:33 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен ENKI

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Отг: Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #6 -: Септември 21, 2006, 21:08:29 pm »
Здравейте и от мен.Това е добра статия, обаче учените доста са сгрешили с мощността на ядрения взрив.Тези 500 000 тона ТНТ = 500КТ /килотона ТНТ/, за сравнение най - мощната ядрена бомба създадена и взривена на нашата планета на 30 октомври 1961, така наречената "Tsar bomba" е с тротилов еквивалент от 50 000 000 тона ТНТ, но както виждам планетата още не е станала Чернобил, но както върви май и това ще стане. :)

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #7 -: Септември 21, 2006, 21:28:00 pm »
Ха добре дошъл!
Тази "цар бомба"...казваш 50 милиона тона...множко ми се виждат, да няма грешка, ей?   :o
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ENKI

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Отг: Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #8 -: Септември 21, 2006, 21:35:41 pm »
Нямам грешка.Пиши в google да видиш за какво става дума.Дори тази адска бомба е била проектирана за 100 megatona.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Ядрена експлозия преди 25 000 години ? ? ?


По всичко изглежда, че теорията на Дарвин за произхода на видовете и живота на земята е на път окончателно да се сгромоляса. А маймуните няма да се кичат с табелки, че са нашите предци. През миналата година приключи петгодишната си дейност съвместен екип от френски учени и специалисти от НАСА. Заключителният доклад се оказа напълно неочакван. Събрани са достатъчно факти, които свидетелстват за това, че преди 25 хиляди години на планетата Земя е имало глобална ядрена война.На различни места по земното кълбо са открити повече от 100 огромни кратера, резултат на мощни взривове. Най-големият от тях - с диаметър над 120 километра се намира в Южна Африка. При анализа на склоновете му и по-точно по пластовете земя е определена и датата на грандиозната катастрофа. Учените успели да определят и силата на ядрения взрив - повече от половин милион тона тротилов еквивалент. За сравнение - бомбата над Хирошима беше с еквивалент 20 хиляди тона. А сега си представете колко мощна е била древната атака, след като е успяла да измени въртенето на Земята около собствената й ос. Това станало, защото в резултат на взривовете огромни водни маси от световния океан се впрегнали в своеобраззен гигантски водовъртеж,а земното кълбо почнало да се върти по-бързо.
През миналия век в руините на градовете на маите бяха открити календари, според които денонощието се е сравнявало на 36 часа. Според съвременните изследвания точно толкова би трябвало да бъде то преди ядрения апокалипсис. В паметта на човечеството все още е съхранена тази информация. Опити на физиолози доказват, че ако човек бъде затворен в подземие и няма на ръката си часовник, организмът му се настройва именно на такъв ритъм на живот - не според 24-часовия, а според 36-часовия ритъм. Доказателства за свръхмощната ядрена катастрофа могат да се открият в старинните предания и епоса на много народи. Ако преведем на съвременен език митовете на африканските пигмеи за “огромния огън, дошъл от небето” и игнорираме метафорите, ще получим напълно достоверна картина на ядрения взрив и последвалата го зима. В древноиндийската “Махабхарата” има доста подробно описание за това как са се спасявали тези, които оцелели след взрива. От унищожителния огън хората се криели под земята, в първите известни досега бомбоубежища. Апропо, говори се именно за период отпреди 25 хиляди години.
Подобни подземни галерии са открити в Алтай и Урал, Тян Шян и Сахара, Южна Америка и къде ли още не. Че са дело на човешка ръка, е абсолютно явно, достатъчно е да се сравнят техните правилни форми и сътворените от природата - несъразмерни и криволичещи. Неизбежен резултат от ядрената катастрофа се явява мутацията на живите организми. Радиоактивността е “прередила” хромозомната верига на човека и по този начин кардинално е променила неговия облик. При различни хора хромозомната редица е била изменена по различен начин. Предполага се, че и предците ни са били сполетени от тази участ. Предполага се, че са появили летящи хора, гиганти, но и дребосъци, чиито преки потомци могат да се видят при африканските пигмеи, народностите допа и хама в Тибет. Според възможностите си някои от тези “клонки на човечеството” са загинали, други са успели да се приспособят към новите условия. Някои учени предполагат, че предците ни отпреди ядрения апокалипсис са имали и трето око /между веждите, в началото на носа/. Днес генетичната ни памет е оставила като спомен острата интуиция. В крайна сметка американско-френското изследване категорично твърди - съвременните хора са потомци на мутантите, появили се в резултат на гигантската катастрофа. Но кой е започнал тази унищожителна бомбардировка?Според една от най-разпростанените хипотези за апокалипсиса в древните времена той е резултат на ядрена война между нашите предци - асурите и космически пришълци. Резултатът е екологична катастрофа и изменени условия за живот на планетата. Както свидетелства “Кодекс Рио” на древните маи, огънят на катаклизма пламтял “три дни и три нощи”, а след него дошъл унищожителен /ядрен!?!/ дъжд. Радиацията е довела и до т.нар. полиплодие - удвоение на хромозомната верига, което предизвиква гигантизъм и удвояване на органите - две сърца и два реда зъби. Учените са откривали такива на различни места по земята. Друг факт за радиоактивния мутагенез е раждането на уроди и деца с атавизъм /завръщане към предците/. Радиацията води и до шестопръстие, което се среща и при децата на японци, преживели американската атомна бомба. Такива деца се раждат и след чернобилската катастрофа. Вече споменахме и широкоразпространените легенди за циклопи, воюващи с други представители на човешката раса. Асурите явно губели войната и за да се спасят, са създали подземни градове. Вертикалните тунели, които водят към редица пещери, карат учените да предполагат, че те може да са резултат на лазерно оръжие, с което извънземните са ги прогонвали от техните убежища. Някои отиват в предположенията с по-надалеч - лъчът бил предназначен да стигне разтопения подземен слой и тогава магмата изригвала като изкувствен вулкан, убиващ всичко живо. Защо умните глави предполагат сблъсък с чужда цивилизация? Пирамидите, откривани по целия свят - в Египет, Мексико, Тибет, Индия, свидетелстват, че някога културата е била единна и че земляните са нямали основание да воюват помежду си. В епосите на много народи “гръмовержците” винаги идват от небето. С времето са подчинили земляните и тъй от завоеватели се превърнали в “добрите богове”.

Източник: Вестник “Седмичен Труд” бр.7, 14 февруари 2007г.
musica universalis

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #10 -: Април 03, 2009, 15:45:44 pm »
В Махабхарата пише и за летящите колела ;)

Неактивен Ford_Prefect

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 58
Re:Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #11 -: Април 03, 2009, 17:19:58 pm »
Тази статия съм я чел още преди години, но честно казано написаното не ми се вярва много много. Доколкото знам периодът на полуразпад на урана е около 140 000 - 150 000 години. Е, къде е радиацията? А и доколкото помня от часовете по биология, радиацията предизвиква доста по-различни мутации от тези, които настъпват в организмите в следствие на естествената промяна в средата им на живот. Така, че при една такава мащабна ядрена война и последваща ядрена зима според мен биха загинали доста голям процент от гръбначните животни. Да не говорим за растенията. Доста членестоноги вероятно щеше да оцелеят, но само за 25 000 години животът трудно би достигнал днешното разнообразие. Та, такива неща ми се въртят в главата. :)

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228
Re:Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #12 -: Април 03, 2009, 17:25:07 pm »
Останки от тази толкова напреднала цивилизация ? Освен ако не е минало роботчето от The day that earth stood still да изпапа всичко, как така няма никакви признаци на подобен живот ?

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #13 -: Април 03, 2009, 20:02:04 pm »
Тази статия съм я чел още преди години, но честно казано написаното не ми се вярва много много. Доколкото знам периодът на полуразпад на урана е около 140 000 - 150 000 години. Е, къде е радиацията? А и доколкото помня от часовете по биология, радиацията предизвиква доста по-различни мутации от тези, които настъпват в организмите в следствие на естествената промяна в средата им на живот. Така, че при една такава мащабна ядрена война и последваща ядрена зима според мен биха загинали доста голям процент от гръбначните животни. Да не говорим за растенията. Доста членестоноги вероятно щеше да оцелеят, но само за 25 000 години животът трудно би достигнал днешното разнообразие. Та, такива неща ми се въртят в главата. :)

Според мен има прекалено много варианти при които твоите въпроси да получат логичен отговор. И те може би се крият в различния тип оръжия. Това че са ядрени само по себе си нищо не означава защото приложения може да има много при това да пораждат различен ефект - та дори и ядрената енергия да се използва като катализатор за някаква друг вид енергия - изобщо преди да се знае повече за конкретното оръжие е трудно да даваме оценка на това какви последствия трябва да носи след себе си.

Неактивен Ford_Prefect

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 58
Re:Преди 25 000 години Земята е била гигантски Чернобил
« Отговор #14 -: Април 03, 2009, 20:33:13 pm »
Така е. Все пак аз приемам че ядрената война е била с подобни на днешните атомни бомби. :) Възможно е бомбите изобщо да не са били атомни и за това да няма радиация. И все пак ми е трудно да приема подобна хипотеза.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27