Автор Тема: Измеренията  (Прочетена 4665 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Измеренията
« -: Август 01, 2006, 15:12:51 pm »
Понеже разгледах форума и не видях никъде тема за някакво по-просто представяне на различните измерения ще публикувам една от версиите за нещата от този сайт: http://www.shamballa-bg.net/cosmicheart.htm  Прави впечатление че нещата описани за характера на 3-то измерение се доближават много до писанията на Крион  ;) Та ето и списъка :


Измеренията в Космическия Ден

Измеренията са проявление на идеята за организация на енергиите, за божествен порядък.

Завършване - Затвърждаване -Магнетизъм - Поток - Структура - Идеал -

Безграничност - Потенциал - Съ-Съзидание

Третото Измерение е важно като процес по осъзнаване на явленията, защото всичко тук е забавено, Светлината е забавена до степен да можем да работим с нея и да разберем качествата й (наричаме я материя в повечето случаи). Забавянето е необходимо, за да разберем влиянието на мисловните ни процеси върху реалността, собствените си творчески възможности. Тук възприемаме  цялото Творение като забавено представлене, бавно и в подробности. Затова съществува и измерението на линейното време и на пространството. Те ни осигуряват рамки, за които можем да се хванем и определена "сигурност" за природата и законите в нея, сигурност, която докато живеем несъзнателно се страхуваме да напуснем. Ние преживяваме в Третото Измерение причината и следствието в състояние на "отделеност" от Източника. Може би това е най-трудното ниво за добиване на опит и само най-смелите от нас се осмеляват да пристъпят тук и да го опознаят. Дори когато живеем тук несъзнателно, когато се намираме в състояние на забрава спрямо Цялото, в състоянието да не ценим себе си, дори тогава сме оценявани високо от другите божествени нива за това, което преживяваме тук.

В Четвъртото Измерение започва да се организира всичко в Поток. Загубват се качествата на Време и Пространство, всичко тече едно в друго, отделя се и отново се връща в цялото. Това означава, че това, което преживяваме в един земен живот в третото измерение, в Четвъртото го възприемаме за един единствен момент. И обратното, продължителността от един земен ден тук може да се възприеме като една цяла вечност. Мислите и чувствата трябва да са съзнателни, защото тук те се проявяват незабавно. Следствието следва Причината веднага.

За тези, които желаят възнесението в Четвъртото Измерения предстои, и поради тази причина на Земята се изсипва все повече и повече енергия, която навлиза във физическото и финните тела. И за да се подготвят за това измерение на съзнанието е необходимо тази енергия да се подържа в непрекъснато движение, като освен това се разчупят стари модели на поведение, мисли и емоции, които затварят съзнанието.

Петото Измерение служи за организация и структуриране, за внасяне на ред в цялото. След като сме се научили в четвъртото измерение да се изразяваме ясно и конкретно (кристализация на мисли и емоции, изясняване на намерението), да решаваме съзнателно какво искаме да създадем, Петото Измерение ни е нужно, за да структурираме всичко в единна схема и да впишем творението си в Цялото.

В Петото Измерение съществото започва да разбира по-ясно творението. Научава се да предвижда и предугажда последствията и резултатите от действията си. Например когато концепцията за Земята е била създадена, е било определено, че съществата ще запазват всичките си емоции и мисловни модели и ще ги пренасят в нова инкарнация, където да могат да разберат последствията от тях и евентуално да ги трансформират. Но не е било предвидено, че ние ще се прилепим до такава степен към нашите емоционални и ментални модели, че да не можем да ги оставим.

Понастоящем Структурата е в процес на много дълбока трансформация от нивата на Монадата. Трансформация, при която отпадат всички вампирски структури, използването на чужд енергиен ресурс и вмешателството в чужда съдба. Всичко създадено в полетата на Петото Измерение/Структурата дава отражение върху енергиините тела на хората и определя законите в тях. В това ниво на съзнанието се изпробват различни концепции за това как трябва да протича живота във форма и опита се синтезира и използва в следващото измерение.

В Шестото Измерение Духът се изразява посредством различни идеални форми и архетипи. Идеалният модел (божествен план за развитие) съдържа в себе си различни подходи и концепции за Проявлението. Това измерение на физическото съществуване може да се използва като ключ за разбиране на Проявлението в Деветото Измерение. Много възнесени и духовни Учители се намират в това измерение или пренасят своята основна енергия там, за да ни подкрепят. Без тази подкрепа експериментът Земя отдавна би отишъл към своя край. Шестото Измерение е паралелните реалности, различни гледни точки към едно и също явление, различни пътища за развитие и разгръщане на една идея.

Седмото Измерениее център на божествената интелигентност и йерархия, това е измерението на Архангелите и от тук те прилагат божествената воля. Всеки от Архангелите е поле от съзнание с точно определени задачи и възможности и всеки един от тях е подържаща сила, баланс във вселената. Архангелите са божествената воля, те са енергиините центрове на Създателя, неговите чакри ако желаете. Те осигуряват фона, на който нашето съзнание преживява цялата си опитност във физическата вселена. Седмото Измерение е непрекъснат извор на енергия и съзнание, които обливат всяко същество във вселената и му осигуряват нужните ресурси.

Осмото Измерение съдържа целия Потенциал. То обединява всички концепции, които Източникът иска да развие и да разбере. Това ниво може да се разгледа и като фабриката за светлина в Творението. Пълният спектър от Светлина съдържа всички Потенции на Творението. В Осмото Измерение всеки от Потенциалите се изучава, как може да се използва и свърже с останалите, така че да се подпомогне Източника във всяка от желаните за разбиране посоки.

Девето Измерение позволява на Източника да обхване цялото Творение като един единствен миг, да обхване целия Космически Ден в неговата пълнота. Това е нивото на Съ-Създателите (от които до сега има съвсем малко). Това би могло да бъде и нашето нормално ниво на съществуване, ако интегрираме напълно себе си и се свържем с всичките си аспекти и осъществим напълно своята Дхарма.

Дъвиан

 • Гост
Отг: Измеренията
« Отговор #1 -: Август 01, 2006, 17:37:31 pm »
Според мен измеренията, от четвъртото нагоре, не представляват нищо друго освен познатите ни светове на духовния свят, които според източната традиция са Камалока, Девалока и т.н. до нивото на Махапаринирваната или както го нарекоха хрисктиянските мистици (в частност Ориген) Апокатастазис, което би трябвало да е Деветото измерение, според тази йерархия тук, макар да не съм убеден, че измеренията са точно девет и че изглеждат точно така според описанието. Всяко по-горно измерение обхваща по-долните под него, като най-последното ще обеме в себе си всички останали. Така е и тук - всичко е във всичко - всички измерения и съответстващите им светове са при нас, само че ние пребиваваме в едно по-долно ниво и можем да достигнем само да едно по-горно от него. Разбира се някои достигат по-нависоко. За пример, Христос дойде от последното, най-горно измерение, в което можеше да съзерцава целия Универсум, проявен и непроявен.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Отг: Измеренията
« Отговор #2 -: Август 11, 2006, 07:08:22 am »
Ако до сега религиозната доктрина е развивала оста "Човек - Бог", при която за човека е съществувала пътека от 9 стъпала за изобразяване на реалността и за еволюционно преминаване през нейните възможности до постигане на божественост, то сега ще се получи един своеобразен скок: божественото състояние ще бъде поставено като начало за една нова ос, която се устремява нататък, към транс-вселенските стъпала, от които обожествените човеци има да продължат своето пътуване към същинския единосъщен Бог.
« Последна редакция: Август 11, 2006, 07:11:40 am от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Oberon

 • Гост
Отг: Измеренията
« Отговор #3 -: Август 11, 2006, 11:03:48 am »
А може би са разходили Праведния Енох именно из тези 7 измерения...

Eon

 • Гост
Отг: Измеренията
« Отговор #4 -: Август 11, 2006, 11:18:56 am »
Него са го качили на разходка до орбитален Хилтън... 

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Re: Отг: Измеренията
« Отговор #5 -: Януари 12, 2007, 02:01:25 am »
А може би са разходили Праведния Енох именно из тези 7 измерения...
според тази система енох е разходен до 5то, галактическото ядро.

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Re: Измеренията
« Отговор #6 -: Януари 12, 2007, 13:02:02 pm »
това тук са измерения на съзнанието, които кореспондират но не са твърдо свързани с дължини на вълната или финост на вибрацията. според тази система от 9 измерения съзнанието има области, в които негови аспекти се чувстват и функционират най-добре. форматът на менталното тяло е 5 измерение - структурата, форматът на емоционалното тяло е 4то измерение - потокът, духовното тяло - 6то измерение - идеалът/архетипът. менталното тяло пропаднало до вибрацията на 3то измерение ще даде прекален акцент върху материалното, скептицизъм и страх спрямо всичко необяснимо, бавни процеси, тежко и грубо мислене. енергията му ще се чувства.... ами като енергията от картините в летището в денвър  ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27