Автор Тема: Сектите влизат у нас с американска виза  (Прочетена 5249 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
Сектите влизат у нас с американска виза

България е признала официално пет пъти повече из поведания от Белгия. Мормоните и муунистите имат протекцията на щатите

Екип на в.”Атака”

Правителството на САЩ пробутва в Конгреса екстрени мерки за "защита на религиозните свободи". Това започва да смущава все повече умове в Европа. Американците предвиждат дори санкции срещу държави, които не са гостоприемни към различните "изповедания", известни като секти. С една дума, утре цялата мощ на САЩ, което значи и на НАТО, може да застане срещу държавата Армения например, която не иска да регистрира като "религия" извратеното учение на сциентолозите или "Свидетели на Йехова". Защото църквата на сциентолозите е призната от Върховния съд на САЩ за религия. Към Армения, която не я приема, ще бъде приложено икономическо ембарго и всичко останало. Струва ви се невероятно, но е напълно реално и осъществимо в близко бъдеще.
След 1990 г. и в България стана актуален проблемът със "сектите". В това понятие влизат главно нови деноминации като "Слово на живот", "Деца на Бога", "Емануил", "Свидетели на Йехова", Църква на сциентологията, Църква на обединението на Муун, Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормоните) и още няколко десетки подобни. Още през 1995 г. официално признатите от Дирекцията на вероизповеданията в България секти са 30. У нас четирима души регистират вероизповедание.. В Австрия за тази цел са необходими 2000 пълнолетни последователи, в Чехия този праг е 10 000 души. В Белгия официално признатите вероизповедания са шест. У нас - пет пъти повече!

При Луканов става пробивът

Още в първото Луканово правителство филтърът за сектанти се отваря. От БСП рамо им дава Нора Ананиева. Правителството на Попов и Филип Димитров широко отварят врати за "пасторите" на "Слово на живот" например. Тъй като те идват главно от Швеция, тамошният консул Владимир Шейтанов е сменен. Той, изглежда, създавал пречки пред мисионерите. На негово място идва Антоанета Праматарова от хората на Ф.Димитров. Потокът от "пастори" потича към България без проблем. Цели зали и площади са наети от такива като Екман, Бакалов и други, които обещават на сакатите да проходят и на слепите да прогледнат. "Пасторът" Улф Екман публично се хвалел, че в България има подкрепа от високо място, а българският "проповедник" Георги Бакалов съветвал своите последователи да гласуват за СДС и да подкрепят лично Филип Димитров. От същото време датират изказванията на самия Димитров срещу "православно-славянската дъга" като изключително вредна за България идея.
Един друг член на кабинета - външният министър Стоян Ганев открито се свързва със сектата на Муун, пътува на нейни разноски до САЩ и след гастрола си в ООН остава на работа при нея. На брифинг през ноември 1993 г. в София, хората на Муун директно признават, че много разчитат на Ганев да популяризира сектата в България.
Тази обвързаност на високопоставени политици със секти продължава и днес. Председателят на парламентарната комисия по вероизповеданията Иван Сунгарски от ОДС пътува до САЩ на гости и на разноски на мормоните преди година и половина.
Става ясно, че инвазията на сектите би била немислима без подкрепата на висшата администрация у нас. Тъй като елитът ни е доста продажен и склонен на подкупи, той приема да лобира за тези формации за мимолетна изгода, отваряйки вратите за обществено опасни групи.

Защо сектите не са религия

Най-честият аргумент защитниците на "свободата на вероизповеданията" като Хелзинкския комитет, например е логиката, че трябва да има пазар на религиите и всеки да си избира. Не може обаче по такъв буквален принцип да се пренася пазарната механика от икономиката в такива деликатни сфери, каквито са религията и моралът. Защото религията е на първо място вяра в Бога и на второ - морални принципи, които вярващите трябва да спазват в социалните отношения.
Не можеш да подредиш сергия с "изповедания", сред които откровени психопатични конструкции в една страна с хилядолетна църковна традиция и да кажеш: "Избирай!" Българите са избрали християнството още през 865 г. и имат собствена патриаршия от началото на 10 век. По този начин въпросът с религиозната принадлежност е решен и днес нямаме нужда от мисионери, които да ни обясняват как през 1823 г. Джоузеф Смит е получил "прозрение" и създал "по-истинското християнство". Или как второразрядният фантаст Рон Хабърд през 1954 г. слага основите на нова "църква на наукологията", правейки миш-маш от будизъм, окултизъм и наукоподобни дефиниции.
"Свидетели на Йехова" също е творение на самообявил се пророк - Чарлз Ръсел. Ръсел е адвентист, а приемникът му след смъртта - Джоузеф Ръдърфорд - баптист. Честа практика е десетките протестантски деноминации да отделят от себе си "пророци", които основават нова "църква". Нещо като репродукцията при червеите - щом откъснеш частица от един червей, тя започва свой живот.
Всичко това може да се нарече всякак, но не и религия. Затова е абсурдно да се приемат закони в защита на една приумица, най-често създадена с користна цел, и това да се нарича "защита на религиозните свободи".

Защо висши политици защитават сектите?


Създаването на нови "църкви", обаче, не е просто приумица на ексцентрици. Обикновено зад идеята стоят много пари. Рон Хабърд, създателят на сциентологията, си го казва откровено след няколко години писателски мъки: "Да пишеш за едно пени на дума е смешно. Ако човек иска наистина да натрупа милиони, най-добрият начин е да създаде собствена религия". И Хабърд действително започва да забогатява с новата си религия. Днес сциентологията има около 8 милиона последователи в над 100 страни. Това вече е мощна корпорация с милиарди долари капитал, която взема стабилни "вноски" от членовете си и внедрява свои хора в най-високите етажи на властта. През 1995 г. един от босовете на "църквата" Робърт Йънг проговаря пред полицията и медиите. Той споделя, че целта на организацията е тотален контрол над света, чрез инфилтриране на хора в икономиката, политиката и всички власти. Това се потвърждава от разкритията на ФБР през 1977 г., когато жената на Рон Хабърд и 11 сциентолози са арестувани за кражба на документи от американската армия, флота, ЦРУ, митниците и съда. Крадците на информация са били внедрени в съответните ведомства.
В Европа се води истинска битка срещу сциентологията. През 1982 г. лично премиерът на Франция Пиер Мороа натоварва депутата Ален Вивиен със задача да проучи сектите и вредата от тях. Заключението на експертите е: "Сциентологията е секта, която си служи с медицински и парамедицински методи, близки до тези на психиатрията. Нейната идеология се базира на индоктринирането, менталното манипулиране и подчинението. Религиозният елемент е само фасада, която прикрива икономически интереси. Тази доктрина може да има тежки, дори драматични последици за субекта, да го доведе до лудост или до смърт".

У нас нЯма държавна съпротива

След тази категорична експертиза САЩ продължават на най-официално ниво да прилага натиск дори върху държави като Германия и Франция, в които има негативно отношение към сциентолозите и доста от тях са преследвани съдебно за измама и насилие. Новите закони приети от Конгреса, ще дават възможност на САЩ да поставят на колене държави като България, ако се противят на сциентолозите. България, впрочем, не се и противи кой знае колко.
Шведският премиер Ингвар Карлсон оцени "Слово на живот" като опасно за обществото и заплаха за шведската демокрация. Сциентолозите са обявени за опасни в Германия и Франция. "Църквата" на Муун не се приема в развитите страни. Мормоните и "Свидетели на Йехова" не са добре приети в Русия и Украйна. У нас обаче всички тези доказано опасни секти се чувстват комфортно. Мормоните строят сграда за 1,5 милиона долара и плащат на журналисти да ги пропагандират в най-тиражните вестници, както и по БНТ. Йеховистите получиха регистрация от правителството на Костов след като съдиха България години наред с помощта на антибългарския Хелзинкски комитет на Красимир Кънев.
Наложи обществото да реагира, като сформира гражданска съпротива срещу влиянието на сектите върху непълнолетните, наречена "Комитета за защита на личността и семейството". Сега правителството на САЩ ще може да се намесва пряко в защита на сектите и да връзва ръцете на обществото за евентуална съпротива.

Ще защитят ли САЩ "правото" на ритуално убийство? :--- :--- :---

Сектите, за разлика от традиционната християнска религия, са агресивни. Според бившият общински служител в Пловдив Тодор Бистрашки, градът е разделен на квадрати от евангелисти, които работят по план. Самият Бистрашки е уволнен, защото отменят регистрацията на "Емануил" по Закона за лицата и семействата. Следват заплахи за живота му. Заплахи са получавали и журналистката Теменужка Йоцова от в."Континент" за статии против сектите, а на Снежана Василева, зам.главен редактор на "Пловдивски новини" е инсценирана автомобилна катастрофа пак затова.
Сред самите заблудени души сектите вземат жертви директно, като ги подтикват към самоубийство. Случаите с непълнолетни младежи, самоубили се, оставяйки бележка "Бог ме призова", са десетки през последните 10 години.
Както знаем, при християнството самоубийството е много тежък грях. Какви "църкви" са тези формации, които подтикват млади хора с явно по-лабилна психика да посягат на живота си. Възниква въпросът дали това ще защитават САЩ чрез специални закони, визиращи чужди страни? Правото на младежи да се самоубиват? А ако някоя "църква" обяви, че в култа й влиза ритуалното убийство? ще прочетем ли скоро, че Българският Хелзинкски комитет и Държавният департамент на САЩ критикуват България, защото е потъпкала правото на религиозна група да извърши своето "изповедание" - да заколи ритуално девствено момиче.
Както вървят нещата, това е въпрос само на време.

firma

 • Гост
Отг: Сектите влизат у нас с американска виза
« Отговор #1 -: Април 26, 2006, 11:42:00 am »
Не искам да злобея,но през  2008 г. ако САЩ изчезне от картата на света ще е за добро.

ssi

 • Гост
Отг: Сектите влизат у нас с американска виза
« Отговор #2 -: Април 26, 2006, 11:48:47 am »
Абе и там има нормални хора ама са малко.Само си представи какви хора са предприели походи до Америка след като е открита и какви изроди са опустошавали всичко ценно там. Колко местни жители са избити от тогава и как нагло са си приписвали  и земите им и животите им. Цялата сган от Португалия и Испания и околните се е изсипала там и е пръскала гадното си семе пръска го и сега.

firma

 • Гост
Отг: Сектите влизат у нас с американска виза
« Отговор #3 -: Април 26, 2006, 11:55:16 am »
Има една много хубава поговорка...
Хитрата сврака с двата крака.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Сектите влизат у нас с американска виза
« Отговор #4 -: Април 26, 2006, 11:56:50 am »
И кво да остане само сектата на светата православна вяра?
А сциентологията не е толкова лоша.А да Наречеш Л.Рон ХАбърд второразряден фантаст е....тъпо
Правилно е да има избор на религия-всеки сам да решава в какво да вярва,а не да му се налага насила нещо което не съвпада с мирогледа му,бил той и мормонски.
И в интерес на истината правоЗловието не е по-миролюбиво от "сектите"
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Сектите влизат у нас с американска виза
« Отговор #5 -: Април 26, 2006, 12:02:58 pm »
България е велика страна.
Благодарение на вярата оцеляхме 5 века на робството.
И сега ще устоим.
Пилците кога се броят...май ще е след 2012 г. ;D
« Последна редакция: Април 27, 2006, 08:57:06 am от Ricardo »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27