Автор Тема: Исус Христос е от...български произход  (Прочетена 11863 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
"Две изречения на Исус Христос"

Автор :
Йордан Вълчев

Накратко :
Ще говорим за двете изречения, които Исус Христос произнася на неизвестен език в мъчителни за него мигове. И щом става дума за изречения, и то на неизвестен език, а пък искаме да си ги изясним, ще се наложи да правим много исторически и езикови справки, ще се обръщаме към различни автори и техни трудове. Тази книга е малка и благосклонният читател може би ще я намери четивна и лесна за разбиране.Въпроса за принадлежността на Христос към хунорите е разгледан достатъчно подробно от Йордан Вълчев в книгата си "Две изречения на Исус Христос".


 около деветия час Иисус извика с висок глас: Или'! Или'! лама' савахтани'? сиреч, Боже Мой, Боже Мой! Защо си Ме оставил? матей
А на деветия час Иисус извика с висок глас: Елои', Елои', лама' савахтани'? което значи: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?  преводи из Библията,но неточни и невярни.

Доста вече нещата се свързват с древната тракийска църква.
Аз подкрепям,че Исус Христос е бил роден в българските земи.

firma

 • Гост
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #1 -: Април 16, 2006, 13:39:33 pm »
Относно личността на Иисус Христос има най-различни версии. Но в основата си се разделят на две:

а) Той е придобил мигновените си познания чрез мигновение просветление, дадено му от Бог.
6) като гениално предопределено дете, Той е доразвил възможностите си чрез упорита-работа върху себе си. Възприемам за по достоверна Втората.

Бивайки надарено, трудолюбиво и ученолюбиво дете, след 14 годишната си .възраст е задълбочил знанията си в Египет и Хималайски Тибет. Много от неговите паранормални способности: левитация, телекинеза, ясновидство, екстрасензорно лечение ни навеждат на мисълта за знания и способности получени в Тибет.
Отделна личност може да има една до две от тези способности. Но не и всичките и то развити до максималност.
Завръщайки се около 30 годишен в родното си място, Иисус е надраснал със знанията си и възможностите си, тогавашните юдейски духовници и интелигенция. Чистите юдеи са консерватори в религията и мирогледа си. Затова, едва ли някой от племето юдеи е дръзвал да пътешествува чак до далечните Хималаи. В същото време, северната част на Израел е населена с твърде много различни племена и народи. Едни от тях са Хунорите, носители на древна култура и чиято прародина е в Хималаите. Въпроса за принадлежността на Христос към хунорите е разгледан достатъчно подробно от Йордан Вълчев в книгата си "Две изречения на Исус Христос".
В същото списание и брой , Весела Младенова Иванова, в статията си "Древната институция и древнобългарското наследство", впечатление прави думата ЕДЗУ Авторката правилно отбелязва, че посочената дума означава "Спасител" и вероятно в староеврейския език е изговаряна, като "ЙЕШУА". Това може да се приеме, като трето потвърждение, че Христос е ХУНОР, освен посочените от Йордан Вълчев.
Между многобройните различни племена, населяващи северен Израел е съществувала вражда, достигаща понякога да кръвопролития о Една от задачите на ЕДЗО е било да се сведе до минимум тази вражда. Това намира благоприятни условия в самите народи, които са търсели духовно противопоставяне на юдаизма. Първоначалното Християнство, формулирано от ЕДЗО и доразвито от неговите ученици е било близо до желанията на всеки поробен от Римляните народ. Но тъй като духовната власт в Палестина е принадлежала на юдеите, оформящото се ново разбиране за Бог е влязло в противоречие с юдаизма. жертва на този конфликт става самия Христос.
С едно отклонение, можем само да споменем, че след шест века, създаденото от Мохамед ново религиозно учение, също е в конфликт с опитите на юдаизма да се наложи всред арабите.
За гърците под римско господство. Християнството става оръжие за духовна свобода от наложеното им римско многобожество, сходно с многобожествеността на древните Елини о Самият Италийски полуостров, особено Рим е гъмжал от различни нации потомци на пленници и роби. Затова Християското учение намира и тук благоприятна почва.
Първоначалното Християнство на Хунорите навлиза в страната ни с тяхното непрекъсващо преселение в Югоизточна България -Странджанско-Сакарската област. Така че, ако говорим откога българите са Християни - то е от самото му създаване.
От средата на Втори век от н.е. обединените българи от Памирския и Манджурския клон са създали "стара България" от Урал до Полша и от Кавказ до Подмосковието. Кубрат и неговите предшественици са имали за основна религия ТАНГРАНИЗМА.
Споменаването от Христо Маджаров за възприемане на Християнството от Кубрат и Аспарух е дипломатически ход спрямо Римската империя в интерес на по-нататъшни добри взаимносъседски отношения. Населението на "стара България" си е оставало вярно на Тангранизма.
В по-късните векове, населението на Дунавска България има само 15 процента славяни и още по-малко остатъци от траки. Наложеното със сила Християнство от княз Борис Първи върху българите е гръковидоизменено и е било в негова лична изгода -"Бой се от Бога, почитай царя". Гърците, първоначално използуват Християнството за духовното си освобождение от Рим, а след официалното му признаване от император Константин за духовно заробване на похристиянчваните народи. Притежавайки огромен духовен потенциал от многобройни свещенослужители, те заробват духовното пространство на българите, благодарение на Преславската царска династия.
Конфликта. между ранното ЮГОИЗТОЧНО християнство и късното Преславско Християнство е неизбежен. Първото е било носител на истинското учение на Христос. Именно в противовес на Преславското Християнство се заражда Богомилското учение и то точно х Югоизточна България.
С насилственото Преславско похристиянчване, в българската икономика прониква сложното Византийско законодателство и данъчната система. За поддържането на новосъздаваната голяма по численост управляваща и духовна олигархия са необходими средства, набирани чрез данъци от населението. Това е втората причина за Богомилството - ограбването на населението. Доверието в царската администрация и държавните служители е разклатено. Затова България става лесна плячка за Византийските домогвания, улеснено от "петата колона" - гръцките духовници в България и отслабената от данъци икономика. Замяната на първоначалния десет процентов общ данък върху производството с много по-висок общ процент от най-различни данъци, би трябвало да се посочва. като една от причините за падането на България под Османско владичество, защото първоначалния данък изискван от Султана е бил по-нисък от Византийският.
По време на Османското господство, гръцкото духовенство е държало Духовната власт х Империята, премахвайки самостоятелността на църквите на останалите поробени християнски народи.
В книгата си Димитри Кицакис ,,Османската империя" изяснява причините за успешното османско нашествие в Балканския полуостров - възстановяване на Византийската империя под върховното предводителство на Султана и духовното подчинение на Християнските нации на Цариградската Вселенска патриаршия о Сделка между Константинополската духовна олигархия и Османския султанат.
Самото Християнство НЕ Е ПРИЧИНА за бедите на Дунавска България, имайки в предвид ранното Христово учение.
Вината трябва да се търси в Преславското династично въвеждане на видоизмененото "погърчено" християнство. За съжаление, то и днес властвува в българската църква. Разгледайте църковното календарче и вижте колко светии и великомъченици са от гръцки произход. Значението на Христос се обезличава от наличието на толкова тачени служители на религията.

ТАНГРАНИЗМА.

Като учение е твърде далече от религиите. Това е учение за Вселената. Може би затова българите са най-големите атеисти. Християнското учение е за човека и взаимоотношенията между хората. Като степен стои по-ниско от учението за Тангра. Християнското учение е за Съзнанието, докато Тангранизма е Космическото знание и подсъзнание.
Завършвам с повторното твърдение, че не истинското първоначално Християнство е виновно за Българската трагичност, а по-късното видоизменено Константинополско Християнство, насилствено въведено в България от Преславската династия в края на Девети век.
« Последна редакция: Април 18, 2006, 00:02:28 am от Horus »

tsv

 • Гост
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #2 -: Април 17, 2006, 12:02:29 pm »
Преди да се възгордеем, че Исус е българин, само да припомним какво се е разбирало в древността под Българи, т.е. Балг-Ури, Бург-Ури или Карг-Ури се е разбирало Посветени, Небесните Учители дошли на земята.

firma

 • Гост
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #3 -: Април 17, 2006, 13:28:54 pm »
Преди да се възгордеем, че Исус е българин, само да припомним какво се е разбирало в древността под Българи, т.е. Балг-Ури, Бург-Ури или Карг-Ури се е разбирало Посветени, Небесните Учители дошли на земята.

Просто уточняваме истината.Това не е гордост,а отговорност на българите.

tsv

 • Гост
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #4 -: Април 17, 2006, 16:45:48 pm »
Просто уточняваме истината.Това не е гордост,а отговорност на българите.
Ами според една теория Христос не е име, а звание така да го наречем обозначаващо степен на посвещение - носител на Словото, небесен Учител. Май имаше нещо общо с Тангризма, ако не се лъжа.

Oberon

 • Гост
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #5 -: Април 17, 2006, 19:00:23 pm »
От доста време се чудя...що не го оставим човека на мира? Да си гледаме живота, да се стараем да бъдем добри, достойни хора, да вършим добри дела, да живеем доблестно, скромно и честно. Пък ако бъдем такива, така или иначе като пукнем, пак при него ще отидем ( ако всичко покрай него е така де ) . Дали е българин според мен не е много важно, дори и да е, докато го призне някой ние отдавна ще сме прах и трески:)))

Бъдете хора и оставете боговете да си поркат амброзията:)))

Вчера си свалих да гледам "Евангелието на Юда" Има го в аренабг.ком. Много добре направен филм - май ще излезе че Юда е бил помолен да направи това. Ако питате мен, яка конспирация има покрай Юда. Като се има предвид,че аз смятам, че Джиизъс е бил от Висшите йоги и на кръста е симулирал смърт....след това чисто и просто е левитирал и ония са се изпошашкали:)) камъка на гробницата ли? Ами в една древна индианска легенда се казва, че едно джудже построило цяла пирамида за 1 нощ, като вдигало с мисълта си големите камъни, при което се чувал силен тръбен звук:)))

Оберон

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #6 -: Април 17, 2006, 23:33:58 pm »
"-май ще излезе че Юда е бил помолен да направи това"

Х.Х.Бенитес в "Троянският кон" застъпваше, че само някой от ранга на Христос е в състояние да го предаде.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #7 -: Април 17, 2006, 23:44:06 pm »
"-май ще излезе че Юда е бил помолен да направи това"

Х.Х.Бенитес в "Троянският кон" застъпваше, че само някой от ранга на Христос е в състояние да го предаде.
Следва ли, че Христос не е единствения?
Така излиза.
Нямаше ли едни думи на Иисус приблизително "стори това, което си наумил!"?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #8 -: Април 18, 2006, 01:09:04 am »
В много съобщения, приети от Плеяди, Сириус и Касиопея се споменава: "Той е един от нас", като имат предвид 6-то измерение.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #9 -: Април 18, 2006, 09:23:57 am »
Просто уточняваме истината.Това не е гордост,а отговорност на българите.
Ами според една теория Христос не е име, а звание така да го наречем обозначаващо степен на посвещение - носител на Словото, небесен Учител. Май имаше нещо общо с Тангризма, ако не се лъжа.
Не е теория. Христос означава "помазаник" и се използвало за учители,висши жреци и владетели.

А в клубовете на ДИР бях чел някакви теории че Йерусалим бил в София и Иисус бил разпнат тук
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #10 -: Април 18, 2006, 17:50:36 pm »
А в клубовете на ДИР бях чел някакви теории че Йерусалим бил в София и Иисус бил разпнат тук.

Хаха - само това не бях чувал :P :P :P

fisk

 • Гост
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #11 -: Април 18, 2006, 19:29:29 pm »
Е, в крайна сметка истината излиза на яве, ще се разбере че човек произлиза от космоса, от далеечна, далечна планета на име България, която се намира в съседна съзвездие,  преди милиони години се е наложило да се евакуираме от там, но не всички са го направили, очевидно братята ни от планетата България, които наричаме извънземните разбулили световната мистерия последните 60 год. и ги мислим за друг вид EBE са успели да оцелеят, развият и израснат сериозно в сравнение с последните наши цивилизации въпреки помощта която оказват в критични за човека и планетата ни моменти, а държавата България в която ние сме се родили е в пряка наследствена връзка с първите предци представители на нашия вид*!!

-човешкия* 

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #12 -: Април 22, 2006, 02:15:52 am »
fisk, можеш да напишеш книжка. Покрай навъдилите се напоследък книги за България си мисля, че можеш доста да припечелиш. Хм, Оберон, в един индийски град има някакъв празник, при който се събират някакви религиозни старейшини (въобще не помня повече подробности за тях). Те се събирали около някакъв огромен камък, а заедно с тях и хора със специфични музикални инструменти за региона. Като казвам голям камък имам предвид няколко тона. Винаги се събирала и голяма тълпа хора. Та музикантите започвали да свирят някаква монотонна мелодия, а старейшините пейки се събирали около камъка и допирали показалци до него. След това си вдигали ръцете и с тях повдигали и камъка. Мился, че този обичай все още се изпълнява, но не съм сигурен. Интересното е, че дори и на хора от тълпата им се позволявало да влязат в кръга и да "подържат" камъка. :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #13 -: Април 22, 2006, 14:18:19 pm »
То има и някакво такова детско трикче-Един ляга на земята,другите мълвят якакво заклинание и после само с върха на показалеца си вдигат легналия.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Исус Христос е от...български произход
« Отговор #14 -: Април 22, 2006, 17:02:12 pm »
Мдам. Има го и в един от любимите филми на Gil-Galadh - "Вещи в занаята" май се казваше :P :P :P

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27