Автор Тема: Провалът на Нострадамус - Петър Марчев  (Прочетена 5979 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
ПРОВАЛЪТ НА НОСТРАДАМУС - Петър Марчев

Земетръсите и цунамите са увертюра; световната война, наречена Армагедон, ще подготви възцаряването на Антихриста, който ще управлява света 7 години; но всичко ще свърши със Страшния съд, според пророците

Само за последните 10 години броят на стихиите се е увеличил с 60 %. А броят на жертвите на природните бедствия расте в геометрична прогресия. През 2003-та са загинали 3 пъти повече хора в сравнение с 2002-ра, показва докладът на Червения кръст. Близо 255 милиона души по цялата планета са потърпевшите от земетресения, наводнения, суша и бури през 2003. Но отишлата си 2004-та надмина всичко познато досега - само катастрофалното земетресение в Югоизточна Азия и последвалите го цунами отнеха живота на не по-малко от 250 000 души.

"Жена ми е силно увлечена от парапсихология и след катастрофалните цунами заряза и домакинството, и внуците, за които се грижим; твърди, че настъпва краят на света и че нищо няма вече никакъв смисъл!" - оплаква се в един вестник пенсионер от Варна. Но ако оставим парапсихологията настрана, комай целият свят в тих ужас си задава същия въпрос: "Иде ли краят на Света? Не са ли това времената на Апокалипсиса и на Армагедон?"

ПРОВАЛЪТ НА НОСТРАДАМУС

В навечерието на всяка Нова година мрачни магове, "пророчици" и псевдоясновидци окупират по традиция страниците на вестниците и телевизионните екрани. Затова пък, няма по-весело занимание - след години да четеш изцепките на псевдо-пророците. Безспорно, най-нашумелият сред тях е фамозният Нострадамус. "Третата световна война ще започне през 1999 година от Албания и Македония и ще продължи до 2026 г., но България няма да се намеси в нея. Антихристът ще надвеси зловещата си сянка над човечеството, ужасяващи събития ще разтърсят земята." Това са част от направените преди 400 години предсказания на френския лъже-пророк. Мишел дьо Нострадам е роден през 1503 година в Сент Реми; евреин, приел католицизма. Следва филология и медицина, увлича се от астрология. "Пророчествата" си той прави под въздействието на билкова смес, от която изпада в транс. Според тълкуватели на Нострадамус, Антихристът е роден в Иерусалим на 4 февруари 1962 година и е мюсюлманин с три висши образования; той ще се появи като спасител и ще знае всички отговори...

Това, че Нострадамус се е провалил, не означава, че няма да има Трета световна война. Книгата на книгите - Библията - категорично говори за това. Но малцина могат да направят точно тълкувание на последната й книга - Апокалипсиса (в превод от гръцки - Откровението) на св. Йоан Богослов. Затова нека видим свидетелствата и пророчествата на съвременните благодатни старци на Православната църква за Последните времена. Един от тях е бил старецът иеросхимонах Серафим Вирицки. Той е един забележителен подвижник на Руската православна църква, който се е прославил с много духовни дарове като прозорливост, чудотворство, изцеляване на болести. Починал е през 1949 година, като преди това предсказал, че ще има папа-славянин. Ето част от неговите пророчества: "Когато Изтокът набере сила, всичко ще стане неустойчиво. Броят е на тяхна страна, но не само това: при тях работят трезви и трудолюбиви хора... Ще настъпи време, когато

ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАЗДИРАТ РУСИЯ НА ЧАСТИ.

На Далечния изток ръка ще сложат японците, а на Сибир - китайците, които ще започнат да се преселват, да се женят за руски граждани и в края на краищата с хитрост и коварство ще вземат територията на Сибир до Урал. А когато Китай пожелае да отиде по-нататък, Западът ще се възпротиви и няма да позволи..."

А кога ще започне тази световна война, която наричат Армагедон, и за която разказва Свещеното писание? Ето част от пророчествата на светогорския благодатен старец Паисий (1924-1994): "Когато чуете, че турците преграждат в горното течение водите на Ефрат и ги използват за напояване, тогава знайте, че ние вече сме навлезли в приготовлението за тази велика война; а по този начин се приготвя пътят за двестамилионната войска от изгрев-слънце, както казва Откровението. Сред приготовленията е и това: трябва да пресъхне река Ефрат, за да могат да минат многочислените войски.

МНОГО ЖЕРТВИ ЩЕ ИМА В ТАЗИ ВОЙНА;

една трета част от турците ще загинат, една трета ще отидат към Ирак, а останалата една трета ще станат християни. А славния царствен град Константинопол русите ще го дадат на нас, гърците, да го управляваме...

Но тази ужасна война, за която говорят пророците, ще стане причина за обединяването на човечеството. Хората ще разберат, че е невъзможно да живеят така по-нататък, иначе всичко живо ще загине... Тогава ще изберат световно правителство; Йерусалим трябва да стане столица на света. А това ще бъде преддверието на възцаряването на Антихриста. Три години и половина той ще управлява, прикривайки истинския си лик.

После ще започнат гонения срещу християните; настъпва царството на лъжата и злото. Три години и половина ще продължи това страшно време. Последната православна литургия ще бъде отслужена тук, на Атон; после Иверската богородична икона ще отлети в огнен стълб към небето, както е дошла на Света гора преди много векове. Това ще е знак за монасите да напуснат това свято място, което по Божията воля ще потъне в дълбините на морето, за да не бъдат поругани християнските светини..."

А според Библията, по това ужасно време на земята

ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ НЕБЕТО ДРЕВНИТЕ ПРАВЕДНИЦИ ЕНОХ И ИЛИЯ,

за да свидетелстват за Истината и да разобличат Антихриста. Много от евреите ще повярват на тяхното свидетелство и ще станат християни; така ще се изпълни пророчеството, че "бащите ще се обърнат към вярата на синовете". Но Антихристът ще убие двамата праведници; след три дни те ще възкръснат и ще се възнесат на небето, подобно на Христос. А Църквата ще оцелее, въпреки гоненията; по свидетелството на Иисус Христос: "портите адови не ще надделеят над нея". Според пророчествата на атонските благодатни старци, "и в най-тежките времена лесно ще се спасява този, който според мярката на силите си започне да се подвизава в Иисусовата молитва, възхождайки от честото призоваване на името на Сина Божий към непрестанната молитва..."

И все пак, как ще свърши всичко? Според писаното от Светите Отци, когато изтекат трите години и половина на неприкритото тиранично управление на Антихриста, тогава в небесата, върху облаци ще се появи самият Христос. В този миг мъртвите ще възкръснат и заедно с живите ще бъдат вдигнати на облаци, за да посрещнат в небето Спасителя.

И ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ СТРАШНИЯТ СЪД.

"И видях голям бял престол и Седналия на него, от Чието лице побягна земята и небето, и за тях се място не намери - пише в Откровението си св. Йоан. - След това видях мъртвите, малки и големи, да стоят пред Бога; отвориха се книги, отвори се и друга книга - книгата на живота... И който не бе записан в книгата на живота, биде хвърлен в огненото езеро. И видях ново небе и нова земя... Тогава аз, Йоан, видях светия град Йерусалим, нов, слизащ от Бога, от небето, стъкмен като невеста, пременена за своя мъж. И чух висок глас от небето да говори: ето скинията на Бога с човеците, и Той ще живее с тях... И ще отрие Бог всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече, ни жалейка, ни писък, нито болка няма да има вече..."
« Последна редакция: Март 12, 2006, 22:45:17 pm от Horus »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: ПРОВАЛЪТ НА НОСТРАДАМУС-Петър Марчев
« Отговор #1 -: Март 07, 2006, 10:11:59 am »
Ricardo, много интересно-двама пророци, и двамата говорят за трета световна, ама единия е лъже-, а другият-истински!   ;D
Не мисли като човек!-Крион

tsv

 • Гост
Отг: ПРОВАЛЪТ НА НОСТРАДАМУС-Петър Марчев
« Отговор #2 -: Март 07, 2006, 11:06:08 am »
Доколкото си спомням предсказанията на Нострадамус са ги разтълкували след като резултата от тях е вече налице. Така че за какво точно е говорил можем само да тълкуваме стиховете, които са "леко" неясни.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: ПРОВАЛЪТ НА НОСТРАДАМУС-Петър Марчев
« Отговор #3 -: Март 07, 2006, 16:43:59 pm »
На мнение съм, че кой каквото е пророкувал би могло да се случи, но до 1997г, оттам-нататък пророците нямат никакъв шанс. Както казва Крион: "Дори ние не можем да предвидим с точност какво ще се случи, защото всичко зависи от вас, а вие променяте света с часове".
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: ПРОВАЛЪТ НА НОСТРАДАМУС-Петър Марчев
« Отговор #4 -: Март 07, 2006, 19:42:16 pm »

"Жена ми е силно увлечена от парапсихология и след катастрофалните цунами заряза и домакинството, и внуците, за които се грижим; твърди, че настъпва краят на света и че нищо няма вече никакъв смисъл!" - оплаква се в един вестник пенсионер от Варна.
сред тея пенсионери колко хаховци има не е истина.Ако хората имаха повече познание нямаше да е така

Но ако оставим парапсихологията настрана, комай целият свят в тих ужас си задава същия въпрос: "Иде ли краят на Света? Не са ли това времената на Апокалипсиса и на Армагедон?"
Всъщност бая малко хора си задават тези въпроси.Просто повечето са прекалено затънали в материалното за да мислят за тезаи неща

В навечерието на всяка Нова година мрачни магове, "пророчици" и псевдоясновидци окупират по традиция страниците на вестниците и телевизионните екрани. Затова пък, няма по-весело занимание - след години да четеш изцепките на псевдо-пророците.
Да,много е яко.Крайно време е да почна да колекционирам пророчества.Той Жан-Люк щеше ужким да прави същото,ама какъв е резултатът не знам

Безспорно, най-нашумелият сред тях е фамозният Нострадамус. "Третата световна война ще започне през 1999 година от Албания и Македония и ще продължи до 2026 г., но България няма да се намеси в нея. Антихристът ще надвеси зловещата си сянка над човечеството, ужасяващи събития ще разтърсят земята." Това са част от направените преди 400 години предсказания на френския лъже-пророк.
Имам стиховете на Ностарадамус и колкото и да съм си играл да ги тълкувам в тях НЯМА подобни предсказания.
 

Това, че Нострадамус се е провалил, не означава, че няма да има Трета световна война. Книгата на книгите - Библията - категорично говори за това.
Ricardo, много интересно-двама пророци, и двамата говорят за трета световна, ама единия е лъже-, а другият-истински!   ;D

. Затова нека видим свидетелствата и пророчествата на съвременните благодатни старци на Православната църква за Последните времена. Един от тях е бил старецът иеросхимонах Серафим Вирицки. Той е един забележителен подвижник на Руската православна църква, който се е прославил с много духовни дарове като прозорливост, чудотворство, изцеляване на болести. Починал е през 1949 година, като преди това предсказал, че ще има папа-славянин. Ето част от неговите пророчества: "Когато Изтокът набере сила, всичко ще стане неустойчиво. Броят е на тяхна страна, но не само това: при тях работят трезви и трудолюбиви хора... Ще настъпи време, когато

ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА РАЗДИРАТ РУСИЯ НА ЧАСТИ.

На Далечния изток ръка ще сложат японците, а на Сибир - китайците, които ще започнат да се преселват, да се женят за руски граждани и в края на краищата с хитрост и коварство ще вземат територията на Сибир до Урал. А когато Китай пожелае да отиде по-нататък, Западът ще се възпротиви и няма да позволи..."
Папа славянин няма и не може да има поради простата причина че папата е католик.Русия в момента е доста обединена и трупа сили,котайците наскоро си уредиха дето имаха някакъв граничен проблем с Русия,а пък тя никога няма да си даде Сибир и Урал

А кога ще започне тази световна война, която наричат Армагедон, и за която разказва Свещеното писание? Ето част от пророчествата на светогорския благодатен старец Паисий (1924-1994): "Когато чуете, че турците преграждат в горното течение водите на Ефрат и ги използват за напояване, тогава знайте, че ние вече сме навлезли в приготовлението за тази велика война; а по този начин се приготвя пътят за двестамилионната войска от изгрев-слънце, както казва Откровението. Сред приготовленията е и това: трябва да пресъхне река Ефрат, за да могат да минат многочислените войски.
Турци а? и двеста милиона? Населението на Турция е около 67 милиона.


МНОГО ЖЕРТВИ ЩЕ ИМА В ТАЗИ ВОЙНА;
това и аз мога да го предскажа

една трета част от турците ще загинат, една трета ще отидат към Ирак, а останалата една трета ще станат християни. А славния царствен град Константинопол русите ще го дадат на нас, гърците, да го управляваме...
Да бе! Сякаш ще стане

Но тази ужасна война, за която говорят пророците, ще стане причина за обединяването на човечеството. Хората ще разберат, че е невъзможно да живеят така по-нататък, иначе всичко живо ще загине... Тогава ще изберат световно правителство; Иерусалим трябва да стане столица на света. А това ще бъде преддверието на възцаряването на антихриста. Три години и половина той ще управлява, прикривайки истинския си лик.
и това е добре известно и мога и аз да го предскажа,нито е първия,който казва подобно нещо,ито ще е последния

После ще започнат гонения срещу християните; настъпва царството на лъжата и злото. Три години и половина ще продължи това страшно време. Последната православна литургия ще бъде отслужена тук, на Атон; после Иверската богородична икона ще отлети в огнен стълб към небето, както е дошла на Света гора преди много векове. Това ще е знак за монасите да напуснат това свято място, което по Божията воля ще потъне в дълбините на морето, за да не бъдат поругани християнските светини..."
едва ли ще гонят точно християните,все пак те са безопасни и лесно манипулируеми овчици,ще има гонения срещу люде,които са малко или много несъгласни със световния ред,а в по-голямата си част не са християни,иначе язък за хубаявата картинка


А според Библията, по това ужасно време на земята
ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ НЕБЕТО ДРЕВНИТЕ ПРАВЕДНИЦИ ЕНОХ И ИЛИЯ,
за да свидетелстват за Истината и да разобличат антихриста. Много от евреите ще повярват на тяхното свидетелство и ще станат християни; така ще се изпълни пророчеството, че "бащите ще се обърнат към вярата на синовете". Но антихристът ще убие двамата праведници; след три дни те ще възкръснат и ще се възнесат на небето, подобно на Христос. А Църквата ще оцелее, въпреки гоненията; по свидетелството на Иисус Христос: "портите адови не ще надделеят над нея". Според пророчествата на атонските благодатни старци, "и в най-тежките времена лесно ще се спасява този, който според мярката на силите си започне да се подвизава в Иисусовата молитва, възхождайки от честото призоваване на името на Сина Божий към непрестанната молитва..."
или поне ще се отрекат от юдаизма.Че ще оцелее църквата-винаги ще има балъци.И вместо да отиде да нарита Антихриста ще седи и ще се моли Иисусу,докато свестните хора вършат мръсната работа.


И все пак, как ще свърши всичко? Според писаното от Светите Отци, когато изтекат трите години и половина на неприкритото тиранично управление на антихриста, тогава в небесата, върху облаци ще се появи самият Христос. В този миг мъртвите ще възкръснат и заедно с живите ще бъдат вдигнати на облаци, за да посрещнат в небето Спасителя.

И ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ СТРАШНИЯТ СЪД.

"И видях голям бял престол и Седналия на него, от Чието лице побягна земята и небето, и за тях се място не намери - пише в Откровението си св. Иоан. - След това видях мъртвите, малки и големи, да стоят пред Бога; отвориха се книги, отвори се и друга книга - книгата на живота... И който не бе записан в книгата на живота, биде хвърлен в огненото езеро. И видях ново небе и нова земя... Тогава аз, Иоан, видях светия град Иерусалим, нов, слизащ от Бога, от небето, стъкмен като невеста, пременена за своя мъж. И чух висок глас от небето да говори: ето скинията на Бога с човеците, и Той ще живее с тях... И ще отрие Бог всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече, ни жалейка, ни писък, нито болка няма да има вече..."
whatever
« Последна редакция: Март 12, 2006, 22:48:39 pm от Horus »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27