Бог: С моето име ще побеждаваш всяко малодушие
'Не си ли мислил някога, че всичко, отнасящо се до теб, се отнася и до мен, защото отнасящото се до теб засяга зеницата на окото ми. Ти си скъп, много ценен в моите очи, Аз съм те възлюбил, затова за мен е особена радост да се възпитавам, когато изкушенията се приближат към тебе като река, аз искам да знаеш, че това беше от Мен, че твоята немощ има нужда от Моята сила. Че твоята безопасност се състои от това, да ми дадеш възможност да те защитя. Намираш ли се в трудни обстоятелства, между хора, които не те разбират и не се съобразяват с това, което ти е приятно, които те отхвърлят, това беше от Мен. Аз съм твой Бог, разполагащ с обстоятелствата, ти неслучайно си се оказал на своето място, на мястото, което Аз съм ти определил. Ти не Ме ли молеше да те науча на смирение? И ето, Аз те поставих именно в тази среда, в това училище, в което се изучава този урок. Живеещите с теб само изпълняват Моята воля. Намираш ли се в затруднение от бедност, трудно ти е да си доставиш потребното, знай, това беше от Мен, защото Аз разполагам с твоите средства и искам да прибягваш към Мен и да знаеш, че си зависим от Мен. Моите запаси са неизчерпаеми, Аз искам ти да се убеждаваш в Моята вярност и във верносттта на Моите обещания....
Аз допуснах разочарование да се докосне до теб, за да познаеш, че твоят най- добър приятел е Господ. Аз искам всичко да принасяш и да казваш на Мен. Ако някой те е оклеветил, предостави това на Мен и се прилепи към Мен, твоето прибежище, твоята душа, за да се скриеш от нападките и езиците. Аз ще изведа твоята правда като светлина и твоята правота като ден...
Ако неочаквано са те постигнали неуспехи в живота и униние е обзело сърцето ти, знай, че това беше от Мен. Защото Аз искам сърцето ти и душата ти да бъдат винаги пламенни пред очите Ми. И с моето име да побеждават всяко малодушие... Аз искам да ме опознаеш още по дълбоко в твоите телесни немощи и да не роптаеш за това изпитание, което ти е изпратено, и да не се опитваш да проникнеш в моите планове за спасението на душите по различни пътища, а безропотно и покорно да приклониш главата си под моята благост за теб. Ако някога си мечтал да извършиш някакво особено дело за Мен, а вместо това си легнал на леглото на болеста и немощта, това беше от мен, защото тогава ти беше потопен в своите дела и аз не можех да привлека мислите ти към Мен...
Искам да те науча да осъзнаваш, че ти си нищо без Мен. И Моите най-добри синове са онези, които са откъснати от живота, от живата действителност, за да се научат да владеят оръжието на непрестанната молитва. Призован ли си неочаквано да заемеш трудно и отговорно положение, облягайки се на Мен, аз ти повелявах тези трудности и затова ще те благослови Господ, твоят Бог във всичките ти дела, във всичките ти пътища.