Автор Тема: ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ  (Прочетена 18427 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Eon

 • Гост
TOП 10 НА ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ С НАПРЕДНАЛА ТЕХНОЛОГИЯ

--------------------------------------------------------------------------------

От
David Hatcher Childress
Като същински съвременен Индиана Джоунс, археологът David Hatcher Childress е направил много невероятни пътешествия до някои от най-старите и най-отдалечените точки на земята. Описвайки богато, изгубените градове и древните цивилизации, той издал шест големи книги (серията Изгубените Градове) хроникирайки смътия спомен за градовете от пустинята Гоби до Пума Пунку в Боливия, от Мохеньо Даро до Баалбек. Ние го срещнахме тъкмо преди да излети от Нова Гвинея на път за друга археологическа експедиция и го попитахме дали би искал да напише една статия за Atlantis Rising относно Топ 10 на Древните Цивилизации с Напреднала Технология. Той се съгласи и направи това чрез архивите си и ни предложи следната история.

1. ДРЕВНИЯТ МУ ИЛИ ЛЕМУРИЯ
Според много езотерични източници, първата цивилизация е възникнала преди 78 000 години на гигантски континент познат като Му или Лемурия и съществувала удивителните 52 000 години. Понякога се казва, че е била разрушена от земетресения генерирани от изместването на полюсите, което се случило преди 26 000 години, или приблизително 24 000 пр.н.е.

Докато Му не е достигнал толкова напреднала технология, предполага се, че другите цивилизации са постигнали тази технология, при все това се предполага, че са придобили някаква напреднала технология, и по-специално в строежа на дълготрайни мегалитни сгради, които можели да устоят на земетресения. Въпреки това, науката за управление е била тази, за която понякога се казва, че е най-голямата заслуга на Му.

Предполага се, че е на континента е имал един език и единно управление. Образованието е било ключът за успеха на Империята, и поради това всеки гражданин е бил вещ в законите на вселената и му е било предоставено пълно обучение в съответната професия или търговия, всичко това резултирало в забележиелен просперитет. Обучението на детето било задължително до 21 годишна възраст за да бъде подходящ да придобие гражданство. Този период на обучение продължавал 7 години, така че най-ранната възраст, на която човек можел да придобие гражданство е била 28.

2. ДРЕВНАТА АТЛАНТИДА
Говори се, че когато континента Му е потънал, океаните на света се понижили драстично след като водата е заляла новоформирания  басейн в Пасифика. Сравнително малките острови, които съществували в Атлантика по време на лемурийската цивилизация останали сухи и нависоко поради снижаващия се океан. Новопоявилата се земя свързала архипелага Poseid, който се намирал в Атлантика образувайки малък континент. Този континент е бил наречен Атлантида от днешните историци, но тогавашното му истинско име е било Poseid.

За Атлантида се вярва, че е имала много напреднала технология, много напреднала от съществуващата днес. В книгата Жител на две планети, за пръв път продиктувана през 1884 от Phylos и Thibetan на млад калифорниец на име Фредерик Спенсър Оливър, както и втората част през 1940, Един земен жител се завръща, са споменати такива изобретения като въздушни conditioners за превъзмогване на смъртоностните и  пагубни парообразувания, вакуумни цилиндрични лампи, тръби от кристал от светещи през ноща; електрически пушки, оръжия използващи електричество като двигателна сила ( rail-guns са подобни, и нови изобретения); еднорелсово транспортиране; водни генератори, инструменти, които кондензират вода от атмосферата; и the Vailx, въздушен кораб управляван от силите на левитацията и отблъскването.

Спящият ясновидец, Едгар Кейси, говори за използването на аероплани и кристали или огнени камъни използвани за енергия и свързани приложения. Той също говори за неправилното използване на сила и за идващи предупреждения за разрушение.

3. ИНДИЙСКАТА ИМПЕРИЯ РАМА
За щастие, древните книги на индийската империя Рама са се запазили, за разлика от тези на Китай, Египет, Централна Америка, Перу. Много от тези древни нации сега са или в пустинни области, или са погълнати от гъстата джунгла или буквално са на дъното на някой океан. Докато Индия, въпреки унищожителните войни и инвазия, е успяла да съхрани голяма част от древната си история.

Дълго време за индийската цивилизация се вярваше, че датира много по-рано от 500 пр.н.е., само 200 години преди инвазията на Алесандър Велики на полуострова. През миналия век обаче бяха открити извънредно сложните градове Mohenjo Daro (Могилата на Мъртвия - Mound of the Dead) и Harappa в долината Indus на днешен Пакистан.

Откритието на тези градове принуди археолозите да променят датата на произход на Индийската цивилизация с хиляди години назад. За учудване на съвременните специалисти, градовете били високоразвити и това била причината водещите археолози да вярват, че те били схващани като дупки преди да бъдат построени (and caused leading archaeologists to believe that they were conceived as a whole before they were built): забележителен ранен пример за градско планиране. Дори още по-забележително е, че водопроводната и канализационната система из големия град е много по-добра от тези открити в Пакистан, Индия и повечето Азиатски страни в днешно време.

4. ОЗИРИСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО
Говори се, че по-времето на Атлантида и Рама, Средиземно море било голяма и плодородна долина. Тази древна цивилизация, предхождаща династическия Египет, е била позната като Озириската цивилизация. Река Нил е идвала от Африка, както и сега и е била наречена реката Стикс (Stix). Обаче, вместо да се влива в Средиземно море в делтата си в северен Египет, тя продължавала в долината и завивала на запад в най-дълбоката част на Средиземната долина, където е създавала голямо езеро и след това е протичала между Малта и Сицилия, и южно от Сардиния в Атлантика на мястото на днешен Гибралтар (Колоните на Херкулес). Когато Атлантида е била разрушена в катаклизмично разместване на пластовете, тази промяна в Атлантика причинила заливане на Средиземноморието с вода, разрушавайки великите Озириски градове и принуждавайки хората да се преместят на по-висока земя. Тази теория обяснява странните мегалитни останки намерени из Средиземно море.

Археологически факт е, че има повече от 200 познати потънали градове в Средиземно Море. Египетската цивилизация, заедно с Минейската (Minoan) и Микенската в Крит и Гърция са, теоретично, останки от тази велика, древна култура. Цивилизацията построила огромни устойчиви на земетресения мегалитни структури и е имала електричество и други обществени удобства по времето на Атлантида. Като Атлантида и Рама, те имали въздушни кораби и други способи на транспорт, често електрически по природа. Мистериозните пътища на Малта, които пресичат стръмни скали и продължават под водата, може би са част от някоя древна озириска трамвайна линия, вероятно превозваща натрошени камъни до градове, които сега са потънали.

Вероятно най-добрия пример на високата технология на озирисианците е невероятната платформа намерена в Баалбек, Ливан. Главната платформа е съставена от най-големите изсечени скали в света, известните издялани камъни на Баалбек. Някои от камъните са 25 метра (82 фута) дълги и 4,5 метра (15 фута) дебели и е изчислено, че тежат около 1200 и 1500 тона всеки!

5. УЙГУРСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В ПУСТИНЯТА ГОБИ
Говори се, че по времето на Атлантида и Рама са съществували много градове принадлежащи на Уйгурската цивилизация (Uiger) в пустинята Гоби. Въпреки, че сега Гоби е пустиня, тези градове били океански пристанища. Едгар Кейси веднъж каза, че асансьорите ще бъдат открити в изгубен град в пустинята Гоби, и докато това още не се е случило, въпросът остава открит.

Говори се, че в уйгурската област са били използвани Виманите и други напреднали устройства, и известният руски изследовател Николай Рьорих съобщил за налюдение на летящ диск на северен Тибет през 1930-те. Може би летателното устройство в било древна вимана идваща от още активен град използвайки уйгурска технология, която съществува в Северен Тибет или пустинята Гоби.

От значение е, че се твърди, че Старейшините на Лемурия, позната като Тринайсетото Училище, преместили тяхната база преди катаклизма на необитаваното плато на Централна Азия, която сега ние наричаме Тибет. Тук те предполагаемо установили библиотека и училище познати като Великото Бяло Братство.

Например, великият китайски философ Лао Дзъ, роден през 604 пр.н.е., говорил често за Древните Господари и тяхната дълбока мъдрост. Той е написал популярната книга, Дао Дъ Дзин (Tao Te Ching), вероятно най-популярната книга някога писана в Китай. Когато той най-накрая напуснал китай, близо до края на дългия му живот, той пътувал до легендарната земя на Хси Уанг Му (Hsi Wang Mu). Според древните китайци, това е била базата на Древните. Възможно ли е това е било Великото Бяло Братство и Тринайсетото Училище на Му?

6. ТИАХУАНАКО
Както в Му и Атлантида, конструкциите в Южна Америка били на мегалитно ниво с многоъгълни конструкционни техники и замислени с цел да създадат масивни стени устойчиви на земетресения. Всички тези стени били важни около Огнения-Кръг, в древен Му.

Домовете и комуналните сгради били построени с мегалитни блокове от камък. Поради високото внимание и грижа за бъдещите поколения и поради оценяването на постепенния и непреставащ растеж на обществото, структурите на тази култура били построени да издържат хиляди години. Къща построена от цимент, дърво и измазани стени ще съществува около стотина години, ако се поддържа. А сега сме свидетели на мегалитните конструкции на Египет, Малта и Перу. Тези сгради все още си стоят там. Куско, древната столица на Перу, която е била построена вероятно преди Инките, е все още обитавана след хиляди години. И наистина, много от сградите в центъра на Куско днес съдържат стени, които са на хиляди години (докато по-съвременните сгради конструирани от испанците са вече срутени).

Само на няколко хиляди мили южно от Куско лежат фантастичните руини на Пума Пунку, високо в Altiplano, Боливия. Руините на Пума Пунку, на около една миля от известните руини на Тиахуанако, са масивни мегалитни конструкции, които са разхвърляни като детски блокчета за игра. Какъв катаклизъм е могъл да стори това нещо? Тук става въпрос за мегалитна конструкция създадена за да издържи хиляди години, и въпреки това, 100 тонните блокове са били счупени на части и разхвърляни от мощни геологични сили.

Изглежда, че Южноамериканският континент е бил рязко и мощно разклатен по време на някакъв катаклизъм, най-вероятно изместване на полюса. Това, което е било канал на морското ниво, сега може да се намери на 4000 метра в Андите. Като вероятно доказателство за този сценарий, може да са и многото океански фосили намерени близо до езерото Титикака. Това езеро дори е обитавано от единствените познати на света сладководни морски кончета.

7. МАИТЕ
Пирамидите на маите са намерени от Централна Америка, чак до индонезийския остров Ява. Пирамидата на Sukuh, на склоновете на планината Lawu близо до Surakarta в централна Ява е един впечатляващ храм с каменни плочи и стъпаловидна пирамида, която би впечатлила всеки в джунглите на Централна Америка. Пирамидата буквално е идентична на пирамидите намерени в древната област на маите Uaxactun, близо до Tikal.

Древните маи били брилянтни астрономи и математици, като градовете им живеели в аграрна хармония със земята. Те построили канали и градове с хидропонични градини из древния полуостров Юкатан. Някои глифове на маите били електронен тип (radionic-type) устройства за контрол на насекомите, които излъчвали въздушни вибрации към набелязания вредител.

Едгар Кейси споменава маите и тяхната технология в едно произведение: като описание на начина на конструкциите от камък: ние смятаме, че това е било голямо цилиндрично стъкло (както би се обозначило днес); As for a description of the manner of construction of the stone: we find it was a large cylindrical glass (as would be termed today); с така направени стени (фасетки), че камъкът на върха служи за централизиране на силата или енергията, която се концентрира между края на цилиндъра и самия камък на върха. Както беше означено, записите са еднакви по начин на конструиране на три места на земята, както си и стоят днес: в потъналата част на Атлантида, или Посейдия, където част от храмовете може все още да бъдат открити под тинята на морската вода образувана от изминалите години, близо до островите Бимини (от Еон: които са известни с НЛО активност към края на 40-те и началото на 50-те на 20. век) близо до брега на Флорида. И (второ) в записите на храмовете, които са били в Египет, хората са действали в сътрудничество с други за запазването на записите, които дошли от земята.(And (secondly) in the temple records that were in Egypt, where the entity acted later in cooperation with others towards preserving the records that came from the land where these had been kept.). И (трето) записите, били превозвани до Юкатан, в Америка, където тези камъни (за които се знае толкова малко) сега, през последните няколко месеца се разкриват.

Вярва се, че съществува древен Храм на Записите някъде в региона на маите, вероятно под съществуващ пирамидален комплекс, в система от подземни пещери и тунели. Някои източници казват, че това хранилище на древно знание е пазено в кварцови кристали, които са с изключително качество и са способни да съдържат големи количества информация по подобен начин като модерните CD-та.

8. ДРЕВЕН КИТАЙ
За древен Китай, познат като Han China, се говори, че произлиза както всички цивилизации, от огромния тихоокеански континент Му. И наистина, древните истории на маите и китайците изглеждат неизличимо свързани. Древните китайци са познати с техните въздушни колесници, с познанията им за земята, и нефритените си фигурки.

Антрополозите правят добър пример за даоистко влияние в Централна Америка, чрез показването на символите и мотивите на династията Шанг (ин и ян е най-известния, но има и още много други) и след това свързвайки ги с познатото изкуство на маите и скулпторите им. Нефритът бил със специфично значение за китайците Шанг. Въпреки това, все още произходът на китайския нефрит все още не е установен. Голяма част от него може би идва от Централна Америка. Дори източника на нефрита от централна америка е неустановен; вярва се, че много древни мини за нефрит са все още неоткрити. Антрополозите предполагат, че китайските пътешествия до Мексико между 500-300 пр.н.е., може би са свързани с даоистката търговия в магически гъби или лекарства за дълголетие.

За древните китайци често се говори, че са изобретатели на много неща, от тоалетната хартия, до детекторите за земетресения, книжните пари, законите, реактивната технология, методите за принтиране, и хиляди други високо-технологични неща. През 1959 един археолог в Китай открива катарами за колан направени от алуминий, преди хиляди години. Алуминият се образува от алуминиева руда (боксит) с електричество!

9. ДРЕВНА ЕТИОПИЯ & ИЗРАЕЛ
От древни текстове като Библията и етиопската книга Kebra Negast, ние научаваме за високата технология в древна Етиопия и Израел. За храма в Йерусалим се говори, че е бил основан върху три гигантски дялани каменни блокове подобни на тези в Баалбек, Ливан. Днес почитаният Храм на Соломон и Джамията на Свещената Скала съществуват на това място, чиито основи очевидно достигат до озириската цивилизация.

Като много от по-късните финикийски конструкции, построяването на Храм за приютяване на Кивота (Ark of the Covenant) и храмовете в Етиопия са последните каменни мегалитни конструкции. Масивният Храм на Планината (Temple Mount), построен от цар Соломон върху руините на по ранен мегалитен храм, е служел за приютяване на древната реликва позната като Кивота.

За Кивота се говори, че е бил кутия електрически генератор, който приютявал няколко свещени обекта, включително и златна статуя от по-ранните култури, която е наречена Светиня на Светините. За тази кутия и златната статуя се говори, че са били преместени от Кралската камера във Великата Пирамида в Египет от Мойсей по време на периода на Преселението.

Много учени вярват, че Кивотът, както и други древни артефакти, всъщност били електрични устройства, някои от които били боготворени в храмове като светини. Библията разказва как самонадеяни неупълномощени хора ако докоснат Кивота биват ударени от мълния.

10. КРАЛСТВОТО AROI SUN В ПАСИФИКА
Последната от листата на древните цивилизации е буквално непознатата древна култура на кралството Aroi Sun в Пасифика. Докато т.нар. изгубен континент Му потънал преди около 24 000 години при изместване на полюсите, Пасифика по-късно бил напълнен с расово разнообразие от всички цивилизации, идващи от Рама, Китай, Африка и Америките.

Напредналата острвна нация, с големи области земя, които са текущо в Пасифика, порастнала около Полинезия, Меланезия и Микронезия. Древни легенди в Полинезия приписват на тази забележителна цивилизация мегалитните пирамиди, платформи, арки, пътища и статуи изцентралния Пасифик.

Когато били изкопани повече от 400 чакълести хълма в Нова Каледония през 1960-те, циментовите колони от вар и обвивката които били открити, били датирани с въглероден метод от Yale и Музея на Нова Каледония, като резултатите показали, че са направени преди 5120 г. пр.н.е. и  10950 г. пр.н.е.. Тези странни циментови колони могат да се намерят в южната част на Нова Каледония и на острова на Боровете (Isle of Pines).

Според обитателите на Великденските острови, статуите на островите вървели или левитирали за да се движат в спирала по посока на часовниковата стрелка около острова. На остров Понпей (Pohnpei), микронезийците твърдят, че камъните на 11 кв.километровия град били поставени на мястото си чрез левитация.

Полинезийците от Нова Зеландия, Великденския остров, Хаваите и Таити, вярват, че техните предци са имали способността да летят и можели да пътуват от остров на остров. Дали този полет над Атлантида, който спрял в Малта, Баалбек, и Рама е бил насочен към отдалечение но популярен събирателен център на Великденския остров?


--------------------------------------------------------------------------------

Превод: Eon ©
« Последна редакция: Октомври 29, 2005, 01:31:13 am от Horus »

Oberon

 • Гост
Re: ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2005, 16:01:01 pm »
Готино, 10х за превода:)))

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Re: ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2005, 20:03:13 pm »
Хубаво материалче. Еон това го четох на твоя сайт.  ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2005, 01:38:01 am »
Жалко, че най-важната книга на David Hatcher Childress, не е преведена... Те се казва Antigravity and the World Grid и е от (1987).

Eon, респект за превода ;)

Eon

 • Гост
Отг: ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #4 -: Януари 07, 2006, 08:50:15 am »
Във връзка с Древните цивилизации:
Във този сайт намерих това-->


In her book The Secret Doctrine (1888), Madame Blavatsky claimed to have learned of Lemuria in The Book of Dzyan which she said was shown to her by the Mahatmas. Mahatma is Sanskrit for 'Great Soul'. She may have obtained some of her ideas of a sunken land in the Indian Ocean from Sanskrit legends of the Rutas. Blasvatsky placed her 'Third Continent of the Third Root Race' to inhabit planet Earth - in the Indian Ocean between Madagascar and Malaysia existing 150 million years ago. Surprisingly, many scientists of her day concurred and even came up with the name, derived from 'lemur', the ghostlike primates who allegedly lived there. Lemurians were allegedly egg-laying beings with a third eye that gave them psychic abilities.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #5 -: Април 05, 2009, 21:48:03 pm »

Епохални Времена        [wwww.epochtimes-bg.com]

   
Leonardo Vintini, Epoch Times    05.04.2009
 
(фото: niburu.eu)
Древни градове под водата: Преосмисляне на нашите предци

„Те разбрали, че хората се разбунтували, и решили да ги унищожат. Хиляди пуми напуснали пещерата и погълнали този, който молел дявола за помощ. Но дяволът останал безразличен към техните молби. Виждайки това, Инти, богът на слънцето, заплакал. Сълзите му били толкова обилни, че за 40 дни долината била наводнена.” – легенда на инките за езерото Титикака

 

Да разгледаме една антропологична хипотеза, която допуска възможността предисторическо човечество да се е радвало на висока степен на технологично развитие. Някои данни навеждат на мисълта, че древни хора са разработили технология, значително по-развита, отколкото можем да си представим. Голяма част от подкрепата на тази идея идва от откриването на десетки древни градове, потопени във водите на океаните по света.

Изненадващи случаи като този с постройките Йонагуни, разположени край бреговете на Япония, или потъналия „Мега сити”, случайно открит до североизточния бряг на Куба, продължават да предлагат на изследователите следи от това, което преди беше смятано просто за географска митология – истории, подобни на тези за Атлантида, Му или земята на Туле. Всеки две-три години отдавна потънало откритие придава тежест на хипотезата за съществуването на предисторическа империя.

Градска архитектура от невъзможни времена

Типичен пример за археологическите останки, описани по-горе, е намерен под водата на 37 метра дълбочина в залива Кабей край западния бряг на Индия.  Според изчисленията огромният град, открит по случайност по време на изследване за замърсяване, би могъл да датира отпреди около 9000 години.

Използвайки хидролокатор, изследователите успели да идентифицират определени геометрични структури на дълбочина от около 37 метра. От мястото те възстановили строителни материали, керамика, части от стени, дълбоки съдове, скулптури, кости и човешки зъби. Въглеродните тестове показват, че тези парчета са на 9500 години.

Преди това откритие антрополозите смятали, че в тази област не е имало цивилизация преди 2500 г пр. Хр. Този древен град бил дори по-стар от цивилизацията Харапа, смятана за най-старата на субконтинента.

Друг изненадващ случай възниква през 1967 г., когато „Алуминаут” – изследователска подводница, способна да се спуска по-дълбоко от всеки друг съд по онова време – случайно открила „път” по крайбрежната зона на Флорида, Джорджия и Южна Каролина. Открит на дълбочина от близо 915 метра, този път се движи по права линия в продължение на повече от 24 километра.

И което е дори по-изненадващо, пътят бил павиран с цимент със сложен състав, състоящ се от алуминий, силикон, калций, желязо и магнезий. Независимо от възрастта си, той бил намерен без отломки благодарение на подводното течение, което го запазило чист.

Този забравен път се доказал по достойнство, след като специалните колела на „Алуминаут” позволили на подводницата да се придвижи по загадъчното шосе. По-късно учените, изследващи областта, открили поредица от монолитни конструкции в единия му край. Каква технология би могла да конструира дълъг павиран път, способен да остане в добро състояние за 10 000 години?

По-скорошна находка от този тип се появява през 2004 г, когато същото цунами, ударило югозападна Азия, премести тонове пясък от брега на Тамил Наду, Индия. Бурята разчисти слоеве прах, трупани през годините, което доведе до откриването на митичния град Махабалипурам.

Според местна легенда град Махабалипурам претърпял голямо наводнение, което го потопило само за един ден преди 1000 години, когато боговете завидели за красотата на града. Местните жители разказват, че шест храма били покрити от водата, но част от седмия останала на брега. Група от 25 водолази от „Археологически изследвания на Индия” проучили тази обширна област, покрита с направени от човек конструкции, на дълбочина 4.5 – 7.5 метра.

Потопените руини покриват площ от няколко квадратни километра, на разстояние до километър и половина от брега. Консервативните оценки за възрастта на тези конструкции варират от 1500  до 1200 години, въпреки че според някои изследователи произходът им ни връща до 6000 години назад.

Структурите Йонагуни

Класифицирани от някои учени като археологическото откритие на века, структурите, ненадейно открити по крайбрежието на японския бряг на Йонагуни, предлагат древна архитектура под формата на колони, шестоъгълници, стълбища, улици, колонади и дори стъпаловидна пирамида.

Докато най-консервативната хипотеза приема, че структурите Йонагуни са продукт на значителната сеизмична активност в района, прецизните ъгли на скалите и тяхната подредба една спрямо друга предполагат, че това място може да съдържа останки от потопен град.

Доказателствата в полза на тази позиция включват химичния състав на варовитите скали (които не съществуват природно в региона), два отвора около 2 м дълбоки в близост до структурите – които никой археолог не смее да класифицира като естествени формирования – и една овално оформена скала, която не изглежда да принадлежи на конфигурацията, но е ясно ориентирана на север. Според някои изчисления целият подводен град Йонагуни е поне на 10 000 години.

 

Морската археология става академичен предмет едва през последните 50 години с появата на леководолазния костюм. Според морския археолог д-р Ник Флеминг поне 500 потънали града, съдържащи останки в някаква форма на създадени от човека структури или артефакти, са намерени по цялата планета. Някои изчисления посочват, че приблизително една пета от тези места са на над 3000 години.

Несъмнено някои от тях са били отнесени от водната стихия, а други може би са намерили своето място на дъното на морето чрез тектонски промени. Тъй като много от тези места са били строени на здрава, суха земя, може би Земята е била географски доста по-различна от това, което познаваме днес. Също така тези хора би трябвало да са от ера, по-отдалечена от това, което приемаме за зората на цивилизацията.

И така, дали настоящата ни цивилизация е най-великата, която човечеството е познавал, или е просто един малък връх сред много в цикъл, който се простира далеч в миналото? Възможно е отговорът да бъде намерен на дъното на океаните.

 http://www.epochtimes-bg.com/2009-02/2009-04-05_01_d.html

 


 

 
   


Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #6 -: Април 06, 2009, 00:08:42 am »
Това за цивилизацията в Гоби го бях чувал някъде, но до колкото гласи легендата те умират при авария по време на пир :)
Разполагали са със технологии като смехотворен газ, с който се отбранявали от неприятели, имали самолети и др.... т.е. били са в индустриалната ера ;)

Неактивен ketix

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 84
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #7 -: Май 11, 2009, 00:30:44 am »
Ами вижте цивилизация номер 5, уйгурската империя, това са си древните българи, арийците. Уйгур е от английски Wugar Empire, същата  грешка като Вавилон и Babylon. Уйгур=Wugar=Wogar=Bogar=Bogar empire.

Това е бялата цивилизация след потопа, другите са цветни.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #8 -: Май 11, 2009, 16:05:53 pm »
Темата е 6+.Яд ме е, че всичко развито загива и се започва отначало.Къде поради катаклизми, къде по "странни" причини. Колко  ценни знания и технологии са изгубени за нас :-\.А може би част от тях стоят затрупани и чакат откривателя си.
За нас българите съм съгласен, че имаме голям потенциал, просто трябва някай да го насочи в правилната посока, с ясни задачи и цел.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 370
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #9 -: Май 18, 2009, 22:48:43 pm »
TOП 10 НА ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ С НАПРЕДНАЛА ТЕХНОЛОГИЯ
Говори се, че по времето на Атлантида и Рама са съществували много градове принадлежащи на Уйгурската цивилизация (Uiger) в пустинята Гоби. Въпреки, че сега Гоби е пустиня, тези градове били океански пристанища.
Превод: Eon ©
Бил съм в Монголия и съм останал с впечатлението, че голяма част от монголците не са преки наследници на такава стара цивилизация.Не обработват въобще земята,това е грях за тях (правят го европейците, които живеят там, а българите направиха първите оранжерии), занимават се почти само с животновъдство, къпят се мноооогооо  рядко  8),не ядат риба.Реките гъмжат от риба-само за нас :D. Вероятно  Уйгурската цивилизация се е изтеглила към Тибет.Не съм бил в гр.Чойбалсан на пустинята Гоби но други българи разправят, че там живота е много труден.Руснаците са построили новия град, с помоща и на много българи.
Чувал съм, че в началото на миналия век маршал Чойбалсан (руски възпитаник) е събрал в едно дере около 2000 действащи лами (монголски будистки монаси) и са разстреляни, за да се изкоренят будистките предразсъдъци и така социализма да навлезе по-лесно в Монголия.И да е имало нещо, е смачкано отдавна.Абе дълга история.
Аз смятам, че прабългарите са едни от преките наследници на тази Уйгурската цивилизация.Оцеляването ни през вековете говори за това.
« Последна редакция: Май 18, 2009, 23:00:37 pm от marhs »

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #10 -: Февруари 11, 2012, 13:39:09 pm »
Еха и нас ни вкарахте тука. Как с те толкова сигурно, че сме толкова древни ?  @---

Когато не откриваме отговорите за нашия произход там, където доскоро ни твърдяха че са, се отправяме по-надалеч както в пространството, така и във времето. ;) Аз съм убеден в нашия древен произход и се гордея с него. Българинът за мен е синоним на вечното, на митичната слава, на бъдещата прослава. Дано ме разбереш. :yes:
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #11 -: Февруари 11, 2012, 14:00:21 pm »
Аз съм съгласен.Ние сме древен народ и това се прикрива поради една или друга причината, но да не ставаме като братята македонци, които според тях, тяхната цивилизация е на седумдесет и седем иляди одини.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен БМ-21

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2012, 23:09:19 pm »
Според полк.Чърчуърд българите -тевтонците-келтите-ирландците-бретонците и баските, както и истинските ирландци ;израз на Чърчуърдц; са потомци на дошлите в Европа през терциера и оцелели от катаклизмите,  ако не съм се объркал с изчисленията сега сме 7516 година по българският календар,  признат от Юнеско още 1975 година. Няма по-стар от нашият в света,  затова ни ненавиждат и затова е безумието, граничещо с геноцид над нас-българите.
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 10:42:48 am от Mirotvorec »

Неактивен tazmdg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 234
 • Смисълът на живота е... 42 !
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2012, 01:02:32 am »
Съглесен съм,но стигам и по-далеч...родом съм те другата страна на топчето(Хавана,Куба),а се усещам тукащнец(грам идея нямам да имигрирам,мигрирам и ако се местя...т'ва е друго)!!!
« Последна редакция: Февруари 17, 2012, 10:43:00 am от Mirotvorec »
"БАХТИ МАЙКАТА и ЕБИ МУ МАЙКАТА са свещени благословии от дълбока древност в българския език..."

Неактивен Detox

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Re:ТОП 10 НА НАЙ-РАЗВИТИТЕ ДРЕВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2012, 11:15:54 am »
Страхотна тема,евала EON че си се постарал да преведеш този материал !

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27