аз ще почна с различните теории и който знае нещо повече нека допълва
#1 - Жив е той жив е
Има хора дето твърдят, че убийството е инсценирано и Илия Павлов е още жив. Какво, защо как съм чул много ама все от 10та ръка.
Само към тази точка има поне едно 3-4 под версии :-)
#2 - Сръбската връзка
Павлов е убит заради дълг от 250 милиона долара към сръбските му бизнеспартньори (получил ги бил през 1993 г. от сътрудници на Милошевич.) по сръбски сценарий, както премиерът Зоран Джинджич.
Интересно е че е убит само два дни преди атентата срещу Зоран Джинджич и то точно по същия начин - куршум в сърцето (както и Илиев реди няколко месеца)
#3 - Чикистите
Мултигруп е била създадена със 180 млн. долара – пари, взети от външния държавен дълг – първоначална сума, получуена от структури, контролирани главно от Андерй Луканов. Проблемът бе, че той успя много бързо да се освободи от тази зависимост.
Павлов бе убит един ден, след неговите свидетелски показания за убийството на Луканов. Журналисти цитираха кавгата между Павлов и Луканов в Москва, 2 дни преди убийството на Луканов. “Момче, аз те създадох и аз мога да те унищожа”, е казал Луканов. Отговорът на Павлов бил: “Не забравяй, че аз карам влака.”
Та се предполага, че хора който защитават интересите на "червените пари" са го дуфнали защото не е играл по свирката им.
... ама нека и LM да драсне кво знае
Поздрави и до нови срещи
Атила
п.с. who the fu*k is LM ?!?!