Автор Тема: Мисли и фолософски разсъждения за нашите шефове прекрасни !  (Прочетена 8861 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Oberon

 • Гост
Като си гледам шефката си мисля следното: с какво право тя точи от мен положителна енергия, а аз нали съм си светла душа, родена в Епохата на Водолея и отговарям с усмивка а тя ме гледа като теле ???

Тук е мястото да споделите прекрасните си впечатления от нашите шефове хахаха. Който е шеф, да не се обижда и да търси виновния както винаги става, с цел да му се скара пред другите, а да погледне с усмивка на това и да си направи изводите

Оберон
« Последна редакция: Септември 30, 2005, 19:48:36 pm от Horus »

Oberon

 • Гост
малеееееееееееееееее обърках думата "философски" хахаха
сори:)))

Админ, има ли начин да се поправи, че да не ме базикат:))?
« Последна редакция: Септември 30, 2005, 19:48:51 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Oberon, лична обида щото аз съм философ!!! :'( :'( :'( Няма да ти го простя 3 инкарнации напред!

Админ-а като шеф на форума да каже по темата - ахехахеха

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Даскалите могат ли да се приемат като един вид "шефове"?   ???
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
То по правило 90% от шефовете са енергийни вампири и използват поста си да смучат здраво. Ето кратък откъс от една книга по темата:

“Шансът” да се сблъскате с енергиен вампир още от сутринта не спира дотук. Реална е и възможността той с нетърпение да ви очаква на работното място.
Често пъти този вампир е “собственият” ви началник. Ако е така, картината е позната. Тя започва още в понеделник сутринта.
Началникът-вампир събира подчинените си и с това започва големият театър, в който шефът се изявява като велик.
На това съвещание, в началото на седмицата, всеки от “неговите хора” получава по нещо: обидна дума. Намек или заплаха… Важното е да не се забравя, че командва той и че всеки трябва да върши това, което той иска..
След сбирката вампирът излиза доволен от стаята и потупвайки хората по рамото ги моли да не му се сърдят, защото всичко, което правел било в полза на общото дело и ако не бил толкова строг и взискателен, никой нямало да работи и всичко щяло да пропадне.
Уважаеми енергийни донори, “имате шанс”, ако шефът ви се зарежда с вашата енергия за цялата седмица само по време на понеделнишките оперативки. Представяте ли си, ако тази ваша енергия не му е достатъчна и той започне да ви събира всеки ден?
Горко ви!
Безполезно е да се борите срещу този началник. Победител от войната ще излезе вампирът, защото всеки път, все по-успешно и по-мощно ще се зарежда с вашата психическа енергия. За него вие и вашата безполезна съпротива представлявате доза спокойствие и здраве. Вампирът не само  се радва, но той с нетърпение очаква всяка следваща война, защото вие му правите услуга да ви вижда всеки ден и да се зарежда от вас. Началникът-вампир не може да живее вече без вашата конфронтация, защото вие сте негов безценен енергиен източник.
Моят съвет е: вместо да се сражавате с вампира го накажете! Каквото и да поискате вече от него, той ще се съгласи, защото вампирът е свикнал да получава вашата енергия, която му е жизнено необходима.
Имате право да пожелаете тройно, петорно увеличение на заплатата – вампирът ще ви го даде! Така поне ще получите една малка компенсация за вашата пропиляна психическа енергия и здраве.
Вампирът-началник не обича работата си. Като всеки вампир той се интересува от неа само заради личния си интерес. Без да изпитва скрупули той открито признава, че плюе на другите, важното е той да задържи мястото си. Този началник командва, а не изпълва колектива с положителна енергия и чувството на уважение към себе си.
Като ответна реакция на този метод на управление някои от подчинените превиват гръб, угодничат и се спотайват. Използвайки малодушието им, вампирът започва с още по-голямо настървение да ги държи в подчинение и страх. Така той подхранва измамното си самомнение за непогрешимост и величие.
Спомнете си какво пише Пушкин: “Когато престана да умее да се шегува, започна да задължава другите да го уважават”.
Вампирът-началник точно разбира и оценява ситуацията в екипа, който ръководи, затова крещи, удря по масата и оскърбява в очите, преструвайки се на разстроен и съкрушен от неприятностите, които самият той е сътворил. Целта е да зашемети психически хората, а след това да завоюва пространство, в което да въдвори своя измислен закон.
Началникът-вампир не уважава хората, но “добре” преценява от кого има полза. По правило вампирът се отнася различно към тези, с които работи. Едни използва за донори, а други за “приятели”.
Ще ви предложа експеримент. Това, което единствено трябва да направите е да не реагирате на грубостта на началника си.
Когато вампирът ви нападне, в замяна му се усмихнете. Споменете нещо неопределено за времето, разкажете весела история или случка, която сте видели на улицата. Ако успеете да се въздържите и да не отвърнете на агресията му и направите това, което ви казах, всички ще станат свидетели на чудо!
Хората около вас ще видят как вампирът изведнъж започва да почервенява, как тялото му се разтриса и той се хваща за сърцето. Пред очите ви ще се разкрият и с пълна сила ще блеснат истинските симптоми на болестта на вампиризма: вик от безсилие, грубост от невъзпитание, ярост от злоба. В този момент всичко, добре прикривано и пазено в тайна, ще блесне и ще се разбере какво представлява вашият началник, който е енергиен вампир.
А това ще се случи, защото този път не сте отдали своята енергия на вампира, с която той е свикнал и очаква да я получи при всяка среща с вас.
Докато не се отскубнете от тази прегръдка, ще продължавате да бъдете енергиен заложник. Ще продължавате да подчинявате психическото си здраве и настроение на вампирската агресивност и наглост.
Не се колебайте и променете живота си.
Усилието си заслужава!
А след като това стане и вие успеете да забравите преживяното, тогава с чувство на огромно облекчение, без страх ще осъзнаете истинските си чувства към този човек. Тогава вече никога няма да споменете името му, а времето, преживяно под дъжда на неговите психически изстрели, ще остане в душата ви оцветено в тъмносиво.
В не малко колективи се създава постоянно напрегнато психическо поле заради шефовете-вампири, които тровят живота на хората. Извадени от равновесие и психически изчерпани някои напускат, но вампирите непременно остават!
Така е, защото вампирът винаги успява да намери подкрепа и красноречиво оправдание за своята психологическа несъвместимост с колектива.
За своя вампиризъм!
Всички добре знаем, че около началника-вампир се създава “прекрасна” атмосфера за виреене на подмазвачи, угодници и доносници. Среда за хора с дребни душици, за които това поведение е начин да се спасят и да преживеят по възможност по-безболезнено енергийните сътресения, устройвани от началниците им.
Вампирът-началник сам създава тези хора. Те са му нужни така, както са му необходими хлябът и водата. От “шпионите”, които държи в близост и подчинение вампирът научава всичко, което иска да знае и го интересува: кой какво върши и какво мисли. Ако до него няма безропотни подчинени, които да му се възхищават и да му служат, а той да се зарежда с енергията им, вампирът не може да “вирее”.
Никой не обича подмазвачите и доносниците, но замисляли ли сте се за цената, която тези хора плащат, за да бъдат приближени  на шефа? За наказанието, което доброволно изтърпяват всеки ден, като поемат огромния психически товар, с който ги товари вампирът.
Възможно е напразно да пиша така откровено тези редове, но ако не се замислим и не се вгледаме внимателно какво става около нас, тогава още дълго няма да можем да се научим да разпознаваме истинската същност на хората. Да разбираме кой какъв човек е, какви са подбудите и целите на неговото поведение.
Наблюдавайте вампирите и мълчете!
Не отвръщайте на тяхната агресия нито с дума, нито с жест. Ако успеете да запазите самообладание, едва тогава ще можете да видите тяхната истинска същност.
Мълчанието е злато, както казват древните.
Ако намерите сила и воля у себе си и премълчите и не отвърнете на грубостта, тогава вашата психическа енергия, тази скъпоценна частица от същността ви ще остане във вас и няма така лесно да я изхвърлите в блатото на вампиризма.


Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 585
 • stargazer
не съм сигурна но май се пише 'бЪзик', значи ако е вярно, ЩЕ ТЕ БаЗИКАТ, неизбежно е:))

не знам дали моя шеф е енергиен вампир, но в едно съм сигурна - наложи ми глоба за грешка, станала по негова, а не моя вина

аз да се оплача:))), карай, ако някак му го простя поне малко ще си облекча кармата че много стана:)))
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Oberon

 • Гост
Хахах, готино:)))

Моя преден шеф, за едно Коледно парти раздава "покани", на които с дребен шрифт най-долу пишеше: Присъствието е задължително !!!

Аз, разбира се не отидох, и стана гати проблема. Чак искаше да ме бие хаха.

Оберон

coroviev

 • Гост
Цитат
То по правило 90% от шефовете са енергийни вампири и използват поста си да смучат здраво
Alien,при положение,че сам на себе си  съм шеф,значи ли,че се осмуквам в несвяст,щото последно време се чувствам много изпосталял :o.На всичко отгоре всеки ден се потупвам по рамото и си обяснявам,че всичко което правя е за мое добро....малеее!Като четох статията стигнах до извода,че съм развил някаква вампирска шизофрения и си изсмуквам безценните силички ;DИма и друго,като нямаш шеф,няма кого да псуваш и псуваш сам себе си,ама когато започнеш и да се обиждаш от псувните си,работата вече е лоша :'(.........май ще трябва да си наема някого и да го изсмуквам,изсмуквам.... ;D ;D ;DТо професията ми е такава,че ако наема някого то трябва да е жена,което се връзва със смученето,ама аз пък съм женен и се получава един много кофти  омагьосан кръг....абе май ще го карам на автозасмук,пък ще видим къде ще му излезе края ;D ;D ;D

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Хахах, готино:)))

Моя преден шеф, за едно Коледно парти раздава "покани", на които с дребен шрифт най-долу пишеше: Присъствието е задължително !!!

Аз, разбира се не отидох, и стана гати проблема. Чак искаше да ме бие хаха.

Оберон
;D ;D ;D
Твоя преден шеф????
 ;D ;D ;D
Да не би да имаш и заден?
 ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
хехех coroviev то да си си шеф винаги е най-добрия вариант, но рядко се получава. Затова обикновено действа пирамидалния принцип - баш Шефа смуче подчинетите си пък те смучат тези под тях и така по веригата. Ако пък вампира няма условия да си прояви същността на работното място то има прекрасната възможност да направи това в семейството. Но понеже темата е за шефовете няма да изпадам в оф-топик  :P

coroviev

 • Гост
Цитат
то да си си шеф винаги е най-добрия вариант
Не изпадай в заблуда служителю!Знаеш ли колко трудно човек си дава отпуски и почивки като се себекомандва :(Гледаш я отпуската на една ръка разстояние,като изпотена чаша бира в жегав летен ден......ама нееее....трябва да бачкаш, щото любимата държава си иска рекета :'(Ама като цяло си прв,винаги има някой отгоре,а в България институции,които работят за да ти вгорчават живота,колкото щеш :P.Впрочем, държавният  вампиризъм е най-висша форма на шефския такъв !Може и филм да се направи,вместо Дракула,Лестат и другите от бандата ще участват НОИ,РУСО,НЗОК,ХЕИ!То Дракула си е пълен аматьор в сравнение с НОИ,например ;D ;D ;D

Неактивен Атила

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 885
 • Атила - бич божи
1. Шефа винаги е прав

2. Няма смисъл да спориш с него, след като в крайна сметка той винаги е прав (виж. 1)

3. Независимо дали не е прав, той винаги е прав (виж. 1)

4. Спорът с началника е загуба на време, и за него и за тебе

... а Оберонски що се лези на шефката си е много добре известно на всички  ;D ;D ;D ;D

I'm famous mexican killer and I kill everyone for only 5 cent, but you are friend of mine and I'l

Oberon

 • Гост
Назад си с  инфото Атилаааа:)
Напоследък е много любезна с мен, след един биг мама скендъл:)))

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Най-големият стрес идва от шефовете

"Дневник"  1 февруари 2006

Шефовете са тези, които създават най-голям стрес на работното място, показва.анкетата на karieri.bg. На нея са отговорили над 550 посетители на страницата в интернет. Над 40 на сто от отговорилите на въпроса какво най-много ви стресира на работното място казват, че това са началниците. Почти равен процент (около 20%) са събрали отговорите "обстановката, в която работя" и "натоварването от количеството на работа". Над 6 на сто се притесняват от клиентите, а около десет на сто посочват някаква друга причина за неудобството в работата.

На друг въпрос от анкетата - какво най-много ви дразни сред колегите, с които делите една стая, няма отговор, който да изпъква. По-голямата част от твърденията са събрали между 20 и 25%, като сред дразнителите са постоянните разговори по телефона (25%), безделието (23%), недостатъчната лична хигиена (21%). Над 10 на сто се дразнят от честото отваряне и затваряне на прозореца. В тази анкета са се включили над 700 посетители на интернет страницата.

firma

 • Гост
И аз съм  работодател.Има различни хора.Доста мога да поспоря кой прав и кой крив.
Отговорностите са много.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27