Автор Тема: Last Ice Age  (Прочетена 7078 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Oberon

 • Гост
Last Ice Age
« -: Септември 17, 2005, 16:54:47 pm »
Хелло:)))
Аз съм най-новия регистрирал се потребител. Към този форум ме насочи Sidhartha, с който обсъждаме подобни теми в друг форум.
Искам да си поговорим за събитията, случили се около края на последната ледникова епоха, за масовите гробове на мамути, антилопи !!! и т.н. Да си поговорим защо почти всички легенди за боговете датират оттогава, защо си отива Виракоча от Андите...Ще съм благодарен на всеки, който откликне.
За феножете на Fish, бившия вокал на Marillion - 05.10.2005, зала 1 НДК

Оберон:)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Last Ice Age
« Отговор #1 -: Септември 20, 2005, 02:27:51 am »
Т'ва за смъртта на толкова мноо жувотни е доста оплетено. И мен ме интересуваше този въпрос преди време. По телевизията даваха какви ли не измислени документалки, в които се казваше, че били умрели от некви вируси и други подобни. Аз съм открил няколко версии, които се свързват и с потъването на Атлантида. Първото инфо до което се докопах, беше от книгата "Великите загадки" на Хърби Бенън. Там той казваше, че през този период близко до нашата Слънчева система (разбирай в космически мащаби) е избухнала свръх нова. Една отломка с големина на планета се откъснала от нея и преминала през Слънчевата система оставяйки пълен хаос след себе си. По пътя е затрила и няква планета, която се намирала след Уран. Та тази отломка минала сравнително близо покрай Земята. Силното гравитационно поле на отломката оказало голя въздействие в/у Земята. Огромни катаклизми сполетели планетата. Невероятни земетресения, лава, заизвирала изпод земята потъвали и се издигали планини. Но най пагубният ефект, отломката оказал в/у водата. Привлечена от силната гравитация водата на световноият океан се превърнала в гигантска вълна която била привлечена на север. Тази вълна била висока километри. За известно време се задържала на едно място и когато отломката отминала всичката вода се свлякла изведнъж надолу, помитайки всичко, наред. От там са и масовите гробове на жувотни и пръснатите камъни скитници на невероятни места. Другата теория е подобна, само, че в случая не отломка а планетата Нибуру преминала покрай Земята. На 3600 години я наближава, но този път нещо станало и тя се приближила повече. Последвали природните катаклизми, накланяне на оста на планетата(май и полюсите се бяха обърнали) и останалите проблеми като в горния случай. И двете теории са правдоподобни, ако някой друг знае нещо повече да каже или да ме поправи ако съм объркал нещо. Някакво Северно американско племе индианци имат следната легенда. Преди много време(луни, ли не ги знам как си отмерват времето) дивеча изчезнал. Хората започнали да гладуват. затова избрали най-добрите ловци в племето и ги пратили да търсят храна. Върнали се след няколко дена и казали, че идва голям ужас. О трите страни на хоризонта се приближавала огромна вълна.
Само като си представя какъв ужас е било.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Oberon

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #2 -: Септември 20, 2005, 11:32:44 am »
Приятелию:)))

Няма как близо да Слънцето да е избухнала свръхнова и това да е тоерия:) Има си начини за доказаване, като например фоновото лъчение и маса други "следи". Второ, като избухне свръхнова, не се отделят парчета като планети, още повече плътни, а вещество, като това на слънцето например. И ако е била силна свръхнова, нямаше да ни има. Мился, че тази теория е безпочвена.

Почти всички американски племена имат подобни легенди. Най-страшна е онази, в която се разказва за деня,"в който небето паднало и звездите се скрили". Как според теб може да падне небето? Има правдоподобно обяснение - рязък наклон на земната ос, при който Слънцето стига в зенита си и се връща обратно.

Били са времена на Хаос, смърт и ужас...


Неактивен targy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Re: Last Ice Age
« Отговор #3 -: Септември 20, 2005, 11:50:18 am »
аз съм защитник на две теорията едната за обръщането на полюсите, а другата за сблъсък...как се получило:
1. разита цивилизация подобна на нашата, която с неправилния си начин на развитие предизвиква голобално затопляне нарушава се правилното натрупване на лед/сняг на двата полюса -> изместване на тежеста т.е. обръщане на полюсите.
2. сблъсук с голям метеор...

другите са ми много невероятни ...
where is the truth

Oberon

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #4 -: Септември 20, 2005, 18:56:28 pm »
targy:L))

Ще си позволя да те поправя:
Метеора не се блъска в Земята, той изгаря в атмосферата
Метеорита се бъска
Болида пък минава през атмосферата, гори, и продължава
:)))

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Last Ice Age
« Отговор #5 -: Септември 22, 2005, 04:37:36 am »
Не съм казал, че е било до Слънцето. Според приблизителни оценки тази свръх нова е избухнала преди 14 000 - 11 000 години. Намирала се е във Vela(Платно). В астрономически измерения тя е много близо до Слънчевата система- на 45 светлинни години. "Към края на плейстоцена в съзвездието Платно избухва звезда. Из космическото пространство се разхвърчават огромни отломки, а звездата се превръща в бързо въртящ се неутронен пулсар, който и астрономите наблюдават и досега..."
Не ми се цитира повече, защото ще стане адски дълго. Най-добре вземи си книгата, прочети я и тогава можеш да кажеш какво мислиш  ;). Аз не смятам непременно, че това е правилната версия за онези събития. Може да е било това, може да е била и Нибиру, никой не знае. Сигурен съм обаче в едно-катаклизмите които са станали тогава са били неизмерими и това за океанската вода е било вярно. Планетата се е била променила драстично. Поздрави.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Oberon

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2005, 16:29:40 pm »
Ето ви листо на 25 милиона години, открито на Антарктида

И после ония от "Атлантис Реборн" ми разправят че Антарктида откак я има е само лед.

Глупости:)

« Последна редакция: Октомври 05, 2005, 18:52:56 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Last Ice Age
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2005, 18:53:25 pm »
Дано някой се сети за какво става дума в научните среди...

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Last Ice Age
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2005, 01:59:45 am »
Дори и да се сети нищо няма да може да направи. Обзалагам се, че веднага ще го резнат.  :-X
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Morrigan

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #9 -: Ноември 11, 2005, 22:03:52 pm »
Хмм и аз четох книгата на Бренън. Но не ми се видя много правдоподбна.

Ако е станало както той твърди то би трябвало да е имало катаклизми с години след това в Слънчевата ни система. А мамутите в Сибир са замръзнали светкавично. Дори са открити с храна в устата в зъбите. С козина и дори има сведения, че местните са използвали месото им за храна на кучетата.

Вероятно е имало сблъсък с голям  астероид. Дали е било умишлено предизвикан този сблъсък има само хипотези. Най-вероятно е така. Все пак митологиите отразяват война на боговете. Дори Деникен в "Засяване от Космоса", май беше, много интересно е описал подобна хипотеза.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Last Ice Age
« Отговор #10 -: Ноември 12, 2005, 01:58:44 am »
Да, наистина има места в които не изглежда правдоподобна. Примерно като казва, че извънземните които са ни създали били дошли от Марс. Но за някой начинаещ книгата е добра, точно като мен когато я четох.  :) Има много неизвестни по този въпрос.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Morrigan

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #11 -: Ноември 12, 2005, 08:54:26 am »
Да това за марсианците и на мен ми се видя нелепо. А и в главата за Сидония твърди, че структурите там са изкуствени. След това отрича твърденията си. Напоследък отново се издигна тезата, че Сидония е извънземно творение и Бренън отново ще започне да твърди същото.  ;D

По темата - до колкото знам по време на Ледниковата епоха Северния полюс и ледените маси са се намирали на днешните Големи езера в САЩ и Канада.

Eon

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #12 -: Ноември 12, 2005, 10:30:10 am »
в залива Хъдзън по-точно ;)

Morrigan

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #13 -: Ноември 12, 2005, 17:43:06 pm »
Да де там някъде. Тогава Сибир би трябвало да е в умерената зона.

Eon

 • Гост
Re: Last Ice Age
« Отговор #14 -: Ноември 12, 2005, 18:53:18 pm »
а баш

уцели 10-ката  ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27