Начините по които можем да помогнем се споменават във филма - да не гледаме мейнстриим медии, да бойкотираме банките и системата като цяло. Това му е най-доброто на филма - че освен информация предлага и начини за решаването на проблема, за разлика от повечето документални филми, които в голяма част са манипулация. А що се отнася за първия филм - не ми се искаше да обсъждаме религията тук, защото не е по темата, но не мога да разбера кое точно му е злето на филма и защо да не може да търсим информация само в интернет. А къде? Някой да ми каже за официални документи, които доказват съществуването на Христос? А и също така не мога да разбера хората, които приемат безусловно, че това което пише в учебниците и енциклопедиите е абсолютната истина. Пазете интернет, казват хората във филма, защото това е единственото място където може свободно да се намери неманипулирана информация и този единствен източник е заплашен от изчезване и по случая има протест по цял свят, също и тук - http://svobodata.org.
Защото ако пожелая утре мога да напиша статия в Уикипедия - 1=2 - и ако никой не подаде оплакване това ще си стои дни, че може и месеци наред в интернет енциклопедията.
Не казвам да вярваш 1 към 1 в книгите или пък учебници, но интернет залива с какво ли не нали, а той самия цитира точно книгите. Самите книги биват пренаписвани и изменяни, какво остава за интернет. Относно първата част за религията, която не е за тази тема: който иска да се разрови в .. интернет и там ще намери достатъчно критика, а на какво да вярва сам избира.
Темата е интересна и ме вълнува решаването на този проблем с днешната парична система. Ето тук:
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,4275.30.htmlпреди две седмици някъде пуснах един превод на филмът
Money as Debt. В раздела
икономически конспирации има много информация - не съм я чел всичката. Очевидното е, че като че ли все повече хора разбират за проблема, но следствието не води до действие или ефект нулев. Както казва Арън Русо: "Look, we are dealing with complete evil .... until the people wake up stand together and say: we don't want these people stay on top anymore ... That's what is gonna to take .." или "Ние хората си имаме работа със зло в най-чистата му форма .. Докато хората не се събудят, не застанат рамо до рамо и не кажат: не искаме да бъдем управлявани от вас/банкери и т.н./ .... Това е което ще коства промяната".
Вероятно човекът с най-голям принос за тази надигаща се в момента вълна срещу банките, федералния резерв и IRS е
Aaron Russo. Може и да е евреин, но имаше големи заслуги според мен... за жалост не сред живите вече/дали пък не го убиха
/. Freedom to Fascism е негов филм.
Вижте това негово интервю взето 2004г. - кандидатирал се е за президент тогава. Да почива в мир.
Alex Jones се опира на изследванията на Aaron Russo в множество от своите изявления. Както и много от филмите за паричната система на паразитите се обосновават точно на негови изследвания.
Тук е малка част от борбата на Арън Русо:
http://video.google.com/videoplay?docid=5420753830426590918п.п. Споменавам го, защото съм почти сигурен, че със своя труд е допринесъл и за създаването на Zeitgeist.