През февруари 2006 година Движение „Воини на Тангра” изнесе информация, че полковник Павлин Димитров, по онова време зам. Директор на Национална служба Полиция е свързан с терористичната организация „Сивите Вълци” на базата на наркотрафика. Публикувахме снимки, потвърждаващи нашите твърдения. Посочихме връзката на Димитров с ген. Чобанов, посредством о. з. полковника от ДС Н. Н. Чобанов активизира агентурата си и я насочи срещу активистите на нашето Движение. Ненчев от своя страна предизвика Телевизия СКАТ и Партия Атака да започнат истинска война срещу Движение „Воини на Тангра”. Въпреки, че Атака се основава именно върху идеи, взети от нашето Движение. И че продължава да черпи наши идеи. И че без идеите, взети от нас, Атака никога нямаше да бъде това, което е днес. Само че без финансирането на Телевизия СКАТ от „ЛУКойл”, Атака просто не може да съществува. А пък педофилът Валентин Златев не би могъл да съществува без парите от наркотрафика. Като казах „педофил”, та се сетих за Доган и за Кузов. Подобно на гей дружинките, педофилските дружинки също подкрепят другарчетата си. Помислете и повече не питайте защо Волен Сидеров включи Кузов в депутатските си листи. Виждате ли колко са навързани нещата?
През юни 2006 година пак от сайта на Движение „Воини на Тангра” бяха отправени конкретни обвинения срещу офицер от НСС, че е организирал терористичен акт срещу моето жилище. Вестник „Съпротива” публикува конкретните имена с конкретните факти. Чобанов впрегна сериозни властови ресурси, за да потули случая. С помощта на неговия приятел Валентин Златев, за целта беше използвана и клеветническата машина на Телевизия СКАТ. Георги Ифандиев, Георги Жеков и тяхното приятелче Николай Галев, мой бивш стар приятел, съзатворник от Старозагорския затвор почнали вкупом да твърдят, че съм се бил напил и съм се подпалил сам. При това нарочно, за да „си създам имидж”. Нарочно, с една хвърлена цигара съм подпалил цимента на стълбището, той, циментът се подпалил, вследствие на което цялата стълбищна мазилка опадала. За толкова огнеопасна цигара и за толкова леснозапалим цимент не съм чувал, ама ние в бивша България отново правим изключение, май. Според Ифандиев, към тяхното мнение се присъединил и професорът по право Янко Николов Янков, председател на партия „Либерален Конгрес”. Упорит противник на ДС. Малко по-късно Янко сам опроверга твърденията. Не разбирам как тези не се посвениха и го намесиха в интригата. Семейството на Янко Николов Янков пострада от Държавна сигурност така, както малко български семейства са пострадали и той просто не може да застане на страната на изродите, причинили му толкова мъка. Обаче нито Жоро Жеков, нито Жоро Ифандиев, нито Кольо Галев опровергаха своите клевети. Само и само да не падне сянка от съмнение върху скъпото ни Контраразузнаване. Не бива да подминавам факта с палежа на жилището на Мендерес Кунгюн. Турчинът твърди, че атентатът е организиран и осъществен от НСС по искане на ДПС. И никое информационно средство не пожела да отрази думите му. Според нашата много свободна и много демократична журналистика, случилото се е в реда на нещата. Според Иван Чобанов, НСС притежава монопола за извършването на всякакви деяния, определяни даже според международните закони за престъпления. Само че кой ли го е грижа? През последните години Чобанов положи доста усилия да върне старата всесилна ДС с всичките й привилегии и липсата на всякаква отговорност.
Да не пропусна писмата, които редовно пращах на личната му електронна поща. Част от тези писма публикувах и във форума на нашия сайт, та да стане пълен позора на генерала. Публикувам ги с незначителни съкращения: „29 юни 2006 г. Чобанов, дотам стигнахме, че вече твоята служба извършва атентати. Твоите изроди вече посягат на живота на цели семейства, Чобанов. Ако съм на твое място, ще се застрелям, за да не се гледам сутрин в огледалото.”
„7 август 2006 г. “Чем дальше в тыл, тем жирнее генерал.”, както се пееше в една песен, генерале. А някога беше различен, май даже и менекен беше. Ей, осъзнай се на какво си заприличал, Чобанов! Нямаше да е толкова зле, ако и мозъчето ти не беше затлъстяло. Ама е!
Чобанов, дадох данните за БНС, за Манчев, за “Килима” и за останалото на мои хора. Дадох и други данни. Ако се случи нещо с мен, данните ще бъдат разпространени. Още ли искаш да рискуваш? Ами да рискуваме, щом си решил. Ударите продължават, твоите кретени не си взеха бележка. Значи и моята самозащита ще продължи. Тези дни съставих пълен списък на тъпите ти агенти с тъпите им задачи и с тъпите им провали. Ще го публикувам, за да се разбере какви кретени сте. От 1976 година сме се захапали, ей, глупако! Стига толкова, бе, генерале. Аз постъпих коректно, предупредих те. Оттук нататък нещата са в твои ръце. Аз съм Пилат, умивам си ръцете, но не мисли, че ти ще си Христос. Може да споделиш славата на Юда, кой знае. Може накрая да се окаже, че "здесь хлеще чем Афган"...
Наистина ли искаш война, генерале? Ако все пак моето писмо те затруднява, викни си лингвист да ти го преведе на тъп генералски език. Само ще ти кажа, че изпускаш последния си шанс и даже не го съзнаваш. А уж се пишеш психолог. Та и специалист по психотроника на всичко отгоре. Досега никое мое предсказание не е излязло фалшиво. Всичките са се сбъдвали. За жалост. Това обаче много искам да не се сбъдне. От теб зависи, генерале! Действай, да не действам аз.
Без никакво уважение към един така наречен “генерал”, който няма мъжка дума.„
„17 август 2006 г. Здрасти, Чобанов! Как се наричаха мъжете, които не държат на мъжката си дума? Това, за да знам как да те наричам. То нашата работа май ще стане като в роман на Бредбъри: “Шефе, вярно ли, че някога пожарникарите вместо да палят пожари, са ги гасили – пита младият пожарникар. Глупости, откъде го измисли пък това, отговаря шефът му.” Та и нашата скъъъпа НСС вместо да предотвратява атентатите, самата тя ги организира.
Чобанов, наближава една много специална дата. На тази дата през 1978 година ме арестуваха по обвинение в антикомунистическа пропаганда и ме пратиха в затвора. На тази дата през 2003 година кацнах в България след Московската ми авантюра. На същата дата един особен агент реши да се закачи за мен. Толкова особен агент, че отначало започнаха да го разследват по съмнения за връзка с едно чуждо разузнаване, а после ти нареди да се прекрати разследването. Много специална дата, не намираш ли? Та не е зле в чест на тая дата нещо да се случи. Още повече като се има предвид, че през 1978 година 22 август също се падна във вторник.
И тъй като ти изглежда много забравяш, ще ти припомня трите си условия.
1. Прекратяване на идиотското дело във Варна, заведено по идея на твои служители. Не ме интересува конкретно кой точно го е предизвикал – Румен Николов или Пешо Петров. Те се обвиняват взаимно, обаче за мен е все едно, все е дело на НСС. Искам това безумие да се прекрати.
2. Незабавно прекратяване на терора и провокациите срещу мен Те все още продължават. Не знам какво ти доклядват, обаче май те послъгват. А помни, че каквото аз напиша, то ще остане в историята. Нима искаш името ти да бъде опетнено за вечни времена? Или ще ми кажеш, че няма да има история, защото няма да има и България, както твърдят някои твои агенти?
3. Изплащане на компенсации заради щетите от атентата. Ако си мислиш, че ще подмина с лека ръка това, което се случи, грешиш. Много грешиш! Тоя, който извърши тая гадост, трябва да плати. Или аз ще го накарам да плати. Да не кажеш, че не съм те предупредил. И пет пари не си давам, че си генерал от ДС. Нищо, че си специалист по психотроника. Аз също имам своите основания за самочувствие. Ще изнеса цялата информация, която имам за психотрониката и за агентите, пък да става каквото ще.
Тази седмица ще чакам знак, че нещо се върши по въпроса. После, ако дотогава няма резултат, ще направя каквото съм решил. Не вярвам да искаш това, поради което ти пиша. Все още не е прекалено късно, все още има възможност злото да се размине. Аз вече не искам нищо друго, освен да заживея нормален човешки живот. Но ако и това ми се отказва, ще съумея поне смъртта ми да е достойна. Тая война ми омръзна и все по някакъв начин трябва да й сложим край.”
Имаше още писма, но и тези стигат. Чобанов изобщо не даде труд нито да отговори, нито да покаже, че е получил и прочел писмата. Всъщност показа, цяла група хакери почна да създава проблеми както на сайта на Движение „Воини на Тангра”, така и на клубовете, от които ползвах Интернет. Вярно, и преди 1989 година в ДС имаше изроди, но имаше и свестни хора. Тези обаче са някакви суперизроди и не с лупа, ами с микроскоп да търсиш, свестен между тях няма да намериш. Изглежда С. В. беше прав, че след Дворцовия преврат от ДС са били уволнени свестните хора и са оставени само изродите. Като по-благонадеждни. Нещо повече, ако обикновените ДС служители са суперизроди, то Чобанов се оказа суперизрод не на квадрат, а даже на куб.
Същият този субект беше Директор на българското контраразузнаване. И щеше да бъде такъв още много време, ако от нашите нови европейски господари не бе дошла заповедта за неговото отстраняване.