Автор Тема: Полезни съвети: средства и методи за скриване от проследяване  (Прочетена 8160 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cdms

 • Гост
Тема предназначена за по-параноичните от нас.

Относно: средства и методи за "скриване" от проследяване.


Опит на Фарадей

    Фарадей доказва експериментално трето свойство: некомпенсираните заряди се рапределят само по повърхността на проводниците. В куха не заредена метална сфера Фарадей внася метално топче с отрицателен заряд. Когато зареденото топче е вътре в сферата, върху нейните вътрешна и външна повърхност се индуцират заряди с противоположен знак и стрелката на свързания със сферата електроскоп се отклонява. Положението на стрелката не се изменя, когато топчето се допре до сферата. Тя остава неподвижна и след извеждането на топчето.Опитно се проверява, че топчето и вътрешната повърхност на сферата не са заредени. Оттук следва изводът, че при допира отрицетелния заряд на топчето изцяло неутрализира индуцираните върху вътрешната повърхност на сферата положителни заряди. Заредена остава само външната повърхност на сферата с отрицателен заряд, който е равен на първо началния заряд на топчето. Следователно целият заряд, който сферата получава от топчето, се разпределя само по нейната външна повърхност.

    Фарадеев кафез.

    Когато е необходимо да се защити уред, машина или просто помещение от външни електростатични полета, се оказва достатъчно обектът да се огради с метална обвивка или с достатъчно гъста метална мрежа, известна като фарадеев кафез.

    Този начин на защита се нарича електростатично екраниране.

    Например металният корпус на леките автомобили може да се разглежда като "фарадеев кафез". От триенето на кумите по шосето върху корпусяа се натрупват заряди, които "изтичат" в земята чрез влачещата се лента с надпис "антистатик".
Този метод може да помогне от проследяване на мобилни телефони, гпс приемници, дори биометрични документи за самоличност, ако имат вграден предавател. Фолио от шоколад или някаква метална кутийка е доста удобно средство за справяне с проблема.
« Последна редакция: Септември 29, 2008, 20:29:06 pm от Geta »

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Всичко е така. Но теорията не се връзва с практиката.
Мисля така, защото спокойно всеки един може да разговаря от вътрешността на движещ се автомобил с джиесема си... Което значи, че или фарадеевата клетка не може да "обере" всички външни заряди, някои успяват да проникнат във вътрешността й, или широките прозорци на автомобила са от голямо значение за "устойчивостта" на явлението "Фарадеева клетка". Преди двадесетина години даже се продаваха малки спираловидни радиоантени за автомобили, които се слагаха вътре в купето и радиото си работеше. Представляваха спираловидно нанесена антена върху самозалепващ се лист хартия.

cdms

 • Гост
Представете си новите документи за самоличност, които трябва да излязат до 1-2 години да са с чип за следене, както е вече на запад. Едва ли ще бъде приятно на всеки от нас да бъде следен и да се знае кога посещава нужника или ходи на гости в комшийката(хипотетично).
В такъв случай се прави калъф от метал и вътре си поставя картата или каквото е там и проблемът се решава.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Защо просто да не "забравяш" съответните неща когато е необходимо?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

cdms

 • Гост
Защо просто да не "забравяш" съответните неща когато е необходимо?
"Карти и билети за проверка" и на печелившите честито, при евентуална паспортна проверка. Акта не си спомням, колко беше, ама едно 100-200лв минимум си назад. А ако искат да се проверят вадиш от "визитника" картичката и си напълно редовен.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Карти и билети проверяват ако изглеждаш съмнително, или се прибираш по нощите, иначе никой не те закача
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27