Автор Тема: Извънземни видяни от над тридесет свидетели в Сърбия - Истина или измам  (Прочетена 8105 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stiver

 • Гост
Обикновено, когато попадна на интересна новина в някой сайт се опитвам да стигна до извора на съобщението, за да се убедя, че информацията идва от достоверен източник. Вчера видях това съобщение в един от сайтовете предлагащи новини в областта на уфологията. Обаче, след известно ровене в Гугъл и кликане на връзки и ключови думи, този път наистина ударих на камък. Сега се опитвам да разбера дали случайно този камък няма да се окаже рядък минерал, но за това ми е нужна малко помощ от вас.

Източникът на новината се намира някъде в гр. Сента, Сърбия. Ако това, което ще прочетете по-долу, наистина се е случило, не може да не е останала някаква следа в сръбските форуми или сайтове. За съжаление, аз не знам езика и дори не знам как е НЛО на сръбски за да се справя сама. Възможно е информацията да е изтекла от унгарски извори, защото в английския текст Сента е написан Зента (Zenta), което е унгарското произношение на името на града. Човекът, който пише за случая в Above Top Secret твърди, че е получил съобщението от Будапеща, Унгария. Но, моля, прочетете историята така, както е описана в един от многото новинарски сайтове и след това ще ви разкажа за моите търсения назад във времето, до момента, когато това се е случило. Преводът е буквален.

Четвъртък, 14 Август, 2008

Последно Наблюдение Изключително! Извънземни видяни от над тридесет случайни свидетели в Сърбия!

Сръбските радио-станции бяха наводнени от обаждания от град Зента, където струпване от коли излизащи от града в посока на запад били спрени на пътя когато два еднакви летателни апарата кацнали на пътя. Едното било напълно замъглено и покрито от синя светлина. Другото било по-ясно и с формата на конус, плосък отгоре.
Едното се носело над земята и същество, описано като сиво-зелен метър и двайсет с големи черни очи малка уста и без уши?? Се спуснало на земята от височина около един метър. След това бързо се завърнало в летателния апарат и двете бързо отлетели.

Местната полиция твърди, че това, което са видели е било връзка празнични балони – въпреки това всички свидетели твърдят, че не може да става и въпрос – летателните апарата са били сложни, бръмчащи, светещи и са се изстреляли право нагоре. Извънземният е бил жив и се е движел като човек.

Един свидетел Александер Петрович казва „това беше най-странното нещо, което някога съм виждал и не мога да приема, че е балон.”


От: http://www.cosmicparadigm.com/ufonews/

В края на това известие е дадена връзка към „източника”, който се оказа сръбският новинарски сайт „Политика” - politika.co.yu Връзката води към страница, на която, до колкото разбрах, има само някакви стари коментари от март тази година. В такъв случай най-доброто което мога да направя е да подбера няколко ключови думи и с тях да се гмурна в Гугъл. Това ме отведе до форума Above Top Secret и вероятно до оригиналното съобщение, от което после всички други сайтове са копирали без да мислят.
Обърнете внимание на датата, когато е публикувано – 4 Август 2008. И забележката на автора – „Свободен превод”. По-късно той споменава, че съобщението му е изпратено от Будапеща. И една малка подробност – Зента на сръбски се пише Сента. Това промени много неща в търсенето. Сега със Сента в търсачката познайте какво намерих – страница в Уикипедията със заглавие: Сента НЛО Инцидент. Празна.
Добре, че Гугъл, Господ да го благослови, пази кешираната страница, където все още може да се види оригиналният текст от Уикипедията, който гласи:

Сента НЛО Инцидента се отнася за много ярко наблюдение на НЛО, което се е състояло в Сента, град в северна Сърбия в Сряда, 30 Юли 2008. Колона от коли е била спряна от две НЛО носещи се над пътя. В един момент извънземен индивид се появил за малко и отново влязъл в летателния апарат и двете НЛО се стрелнали нагоре с много голяма скорост. Инцидентът бил значително отразен по радиото и във вестници. Присъствали са повече от 30 свидетели.

Кешираната страница:
http://209.85.129.104/search?q=cache:pfEWrXAyzO0J:en.wikipedia.org/wiki/Senta_ufo_incident+senta,+serbia+ufo&hl=en&ct=clnk&cd=8

Защо страницата е била премахната? С кликане на няколко линка в Уикипедия разбирам, че съобщението е било изтрито на 5 Август по точка G1 от Критерия за незабавно изтриване. Точката гласи:

Очевидна безсмислица и джибриш, неспасяемо несвързана страница без никакво смислено съдържание. Това НЕ включва: лош стил на писане, партизанщина, обидни забележки, вандализъм, измислици, материал ненаписан на английски, лошо преведен материал, неправдоподобни теории или измами; някои от тези обаче могат да бъдат изтрити като вандализъм в прекалено очебийни случаи.

Значи историята в Сента не е била изтрита защото е измама или измислица. Изтрита е защото е написана на джибриш. Прочетох текста отново – хмм. Написан си е съвсем ясно и всичко си му се разбира чудесно. Но че е била изтрита незабавно – това е ясно. Още на следващия ден, след като се появява съобщението в Above Top Secret. Към оригиналната статия в Уики изглежда е имало две връзки с референции водещи извън сайта. Едната, водеща към същото съобщение в сайт занимаващ се предимно с края на света, също е била изтрита по бързата процедура на същата дата от „автоматичен бот търсещ спам”. Но пък не са изтрили втората връзка: www.politika.co.yu/ufo която ме отведе отново в сръбския сайт "Политика" но на несъществуваща страница.

До тук спират моите търсения. Не защото вярвам или не вярвам, че това нещо наистина се е случило. Дори и нищо да не е станало, мълвата до сега щеше да е рикоширала обратно в Сърбия и някой някъде там, в някой сайт или форум, сигурно говори за това. Но аз не мога да го намеря защото не знам сръбски. Затова, ако някой от вас знае езика и има малко свободно време и интерес, нека да напише в гугъла на сръбски: НЛО, Сента, извънземни или нещо подобно. Ако имате познати, които живеят там, може би можете да ги помолите да разпитат наоколо. Сигурно има форуми по уфология, където ще ви кажат дали това е истина или измислица. Ако попаднете на нещо интересно, моля пишете.
« Последна редакция: Август 17, 2008, 02:58:00 am от stiver »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Намерих един сърбин, който е от Сента и пише в някакъв форум за ВСВ, писах му едно ЛС, да видим какво ще каже.

Неактивен Алис

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Балони?!? ;D Май няма нормален човек, който да не може да различи балон от живо същество?? Е , може би депутат или полицай - те поначало са малко особени  laugh ( имам много познати полицаи, за съжаление вицовете не са съвсем без основание...).
...Освен ако свидетелите не лъжат, естествено...
Но иначе - такава голяма група свидетели да осъществят близка среща, посред бял ден...това е...леле...ами за завиждане!!!
За съжаление звучи малко фалшиво - как така никой не се е сетил да снима - тия сърби нямат ли GSM-и поне?!( от друга страна, може от властите да са им предложили пари, за да си траят, или да са ги заплашили?)

stiver

 • Гост
Eon, този човек май не е отговорил още?
Междувременно, помолих един приятел сърбин да потърси нещо в сръбските сайтове за това. Няма нищо. Все повече се убеждавам, че е тенекия.

Алис, дори и 100 снимки да са направили, никога няма да стигнат до медиите. Но и да не са снимали, пак не бих се учудила. В такива моменти човек се втренчва в невероятното и реакциите му може напълно да блокират. Не смееш да мигнеш, а камо ли да да търсиш телефон или камера. Ако е истина, самото събитие е продължило само 3-4 минути - за това време, с извънземен пред очите ти, може и да не успееш да реагираш. Ти виждала ли си НЛО? Аз съм виждала. Първият път беше точно като турското знаме - неподвижна звезда в средата на лунния сърп. Наблюдавахме това поне 30 минути. Беше уникална гледка и от 20 души в офиса се оказа, че никой няма фотоапарат.
Вторият път бях с приятел на излет в една пустиня с кола. По пътя отминахме един спрял минибус, от който всички бяха слезли и гледаха нагоре. Погледнах и аз, и от колата забелязах бял триъгълник в небето с големината и цвета на луната през деня. Помолих момчето до мен да спре. Триъгълникът висеше там, напълно неподвижен, огромен и нереален. Докато оглеждах и съобразявах какво виждам, приятелят ми, уплашен до смърт, ме набута в колата и отпраши с ракетна скорост оттам. Надявам се, поне онези хора от буса да са снимали. Аз не успях.
Третият път е комбинация от много други наблюдения, на звезди, които се движат, завиват, събират се в точки и пак се разделят. Няма любителска камера или телефон който да е в състояние да заснеме това.
Четвърти път - карах по магистрала посред бял ден. Движението по онази магистрала е най-малко 80 мили в час (поне толкова вдигаше моята бричка). Понеже това е сравнително бавно, карах във второто отдясно наляво платно.  Имаше коли и от двете ми страни. Посред бял ден видях вдясно на магистралата класическа летяща чиния, антигравити, металик, носеща се успоредно на шосето, на около 6-7 метра над земята, която задмина колоната и игриво се скри зад малка горичка пред нея. Повече не я видях и не знам друг видял ли я е. Сигурно. Но при такова движение просто е невъзможно да се отклониш от колоната и да спреш за да снимаш. А и какво да снимаш вече? Не е нужно да казвам, че нямаше никакви съобщения за това в медиите. Поне аз не съм съобщавала. Ето така става. А дори и да имам снимки - кой днес вярва на снимки вече?

Така, като си говорим, снимането разбира се е най-доброто, което може да се направи в такъв момент, но когато ти се случи внезапно, когато най-малко очакваш - реакциите са непредсказуеми. Затова няма да се учудя, ако в подобни ситуации никой не успее дори да си помисли да снима. А дори и да си помисли - да си каже - "Тук има 30 души. Все някой ще снима. Имам 30 свидетели, не може да не ми повярват. Нека друг снима, аз не искам да изпускам шоуто."
« Последна редакция: Август 20, 2008, 14:19:39 pm от stiver »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Oще не е отговорил.

Неактивен titkosa

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Намерих някаква тема,за НЛО-то в Сента "Сърбия" към темата имасше прикачена анкета..Виждали ли сте НЛО? да154 (27%),,Не   304 (54%),Не съм сигурен/на   96 (17%)(та.. както забелязвате има висок процент хора нблюдавали нло) което е невъзможно..Съдейки по това мисля че повечето просто се самозаблуждават че са виждали нло.Но мисля че нещо наистина е имало в Сента.Истина или не няма кои да ви отговори на 100%


 
 
 

Неактивен Plutos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Ей тука намерих някакво нло, но незнам над Сърбия ли e http://therealworldno.blogspot.com/2008/06/ufo-serbia-june-15-th.html горе пише сърбия ::)

stiver

 • Гост
titkosa, Plutos, благодаря ви че сте търсили. Изглежда, че историята отшумя  :(

titkosa, мисля, че съм виждала този блог, за който споменаваш.  :)
Имай пред вид, че това е малък сайт и повечето от хората, които са го намерили се интересуват и са търсили специално нещо за НЛО. Много от тези, които се интересуват от НЛО е защото са виждали или искат да разберат какво са видяли. Затова статистикате не може да се разглежда като средна за България, а се отнася по-скоро за малкото общество на търсещите.

Неактивен Plutos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Относно: Извънземни видяни от над тридесе
« Отговор #8 -: Август 22, 2008, 23:36:16 pm »
За това клипче дето постнах след това поразрових и май над Черно Море било :o

Цитат
UFO Captured on Video from Airplane
Monday June 16, 2008
Only yesterday, I received a report that was sent to me through the MUFON network. Their reports are no different than any other UFO reports, some are very compelling, and some are not. And today, it is especially difficult to find good photographs and video of UFOs. I believe that the following report is an exceptionally good one, with an excellent piece of video.

While flying on a jet liner in route to Crete, and over the Serbia Sea, a woman saw an unusual sight through the window-a UFO. She pointed it out to her husband, who promptly grabbed his Samsung camera, place it in video mode, and starting filming. The video is extremely clear, and you can plainly see a white, elongated disc-shaped object. It appears that the object was moving the opposite direction from the plane, and after a bit, it disappears from view.

I have included a still frame above right that I captured from the original .AVI file, and I urge you to download the video, and check it out. You can right click on the link I provided, and then select, "save target as." The file is small, and won't take but a minute or so to save to your computer, and will play on almost any video player. Tell us what you think about the video.

NOTE: When tracing the geography on this case later, I immediately saw that there is no "Serbia Sea," although this is exactly what the eyewitness said. More than likely, he was referring to the "Black Sea."

« Последна редакция: Август 22, 2008, 23:49:21 pm от Plutos »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Hello Librarian,

I'm from Bulgaria. Currently I live in Sofia and I'm administrator of a UFO related site and forum. It's www.xnetbg.com. We're the Bulgarian UFO portal.

There was an amazing report of UFO sighting in Senta, Serbia. Here's the link: http://www.cosmicparadigm.com/ufonews/

Also someone posted the report in Wikipedia, but the article was removed immediately based on G1 item from The Criteria of immediate deletion - the reason were that the article was written in a meaningless language. As you will see from the snapshot of the page, the article is quite normal. This happens just 1 day after the news was reported in Abovetopsecret.com

http://209.85.129.104/search?q=cache...n&ct=clnk&cd=8

The report was also deleted from a Serbian information site www.politika.co.yu/ufo

Since you're from Serbia, I'll be very thankful if you make some investigation in this report and help us from Xnetbg.com.

Thanks a lot in advance.
Best Regards

Eon
Administrator of Xnetbg.com

Цитат
My dear Mr. Eon,

No pen can adequately describe the effect of your letter!

I’m finally back home after almost a weak of constant travels, and my head still is a little bit bulky, but I am assuring you that absolutely nobody here knows anything about that truly sensational occurrence!

Furthermore, I have meticulously checked all printed examples of a renowned "Politika" daily newspaper today, but I was unable to find a single row with reference to that strange event. However, the most unusual thing in this whole story is the fact that nobody in our little town (where everyone really knows everyone!) knows anything more regarding this! Not even the police officers (and I am assuring you that as a former District Attorney I do know all police officers in active duty not only in my old home town Senta, but even those ones in our district (Kikinda)!

And, yes - there is another highly intriguing discrepancy in this completely strange issue: you see, we have three officially certified (and regularly employed!) press-correspondents here in our town. Not even one amongst them wrote a single line about that extraordinary incidence, moreover – they were completely shocked!

Of course, I have informed all relevant newspapers about this, and I think that our monotonous community soon will be able to read a number of… highly devoted articles produced in a manner of old-fashioned investigative journalism!

Should those products be of interest to you, just let me know and I shall provide all further information you may desire.

I am awaiting the favor of your early reply.

Sincerely yours,

Predrag Popovic - Librarian

Librarian, first of all I would like to thank you for your attention .

I don't have any other information regarding the case I've mentioned. I'm very suspicious of such kind of reports, so if something pops out I will be very gladful if you forward it to me.

You know there are a lot of such cases lately around the globe and I think that this is maybe one of them. It's very interesting field of research, even more interesting after the recent events in USA. I reffer to the so called Disclosure Project - an attempt of de-classifying information about UFOs and reverse engineering via former military USA personnel.

Anyway, thanks again Librarian.
Have a nice day.

stiver

 • Гост
Браво Еоне! Велик си. Благодаря ти. Това е великолепно. Колкото повече измами бъдат разобличени, толкова по-близо сме до истината. Благодаря ти!
До колкото разбирам от писмото Predrag Popovic няма да има нищо против това да бъде разпространено. Ако искаш, оставям на теб удоволствието да го постнеш в ATS.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Браво Еоне! Велик си. Благодаря ти. Това е великолепно. Колкото повече измами бъдат разобличени, толкова по-близо сме до истината. Благодаря ти!
До колкото разбирам от писмото Predrag Popovic няма да има нищо против това да бъде разпространено. Ако искаш, оставям на теб удоволствието да го постнеш в ATS.
Питах го, ще видим какво ще каже. Иначе ако се съгласи го пускай ти, аз нямам акаунт там. :)
« Последна редакция: Август 24, 2008, 19:17:44 pm от Eon »

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Цитат
My dear Mr. Eon,

I was indeed pleased to receive a letter from you, and I must say I could understand it well. You have my full permission for public presentation of my personal letter. Furthermore - if necessary, I shall be on your disposal as well.

Also, I think that one thing still has to be emphasized in this occasion. A famous writer Robert Louis Stevenson some hundred years ago had one very happy thought:

The world is so full
Of a number of things,
I’m sure we should all
Be as happy as Kings.

Indeed, my dear Mr. Eon, that is the really wonderful thing about the world. However many things there are in it, there always seems to be room for more. Many items have been dropped from the catalogue of world’s collection, and we, as newcomers in this world, have been here for about some forty thousand years. However, we surely will enjoy every new wonder in this, definitely the most fascinating world of all.

If there is anything else you would like to know, please let me know.

Cordially yours,

Predrag Popovic - Librarian

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27