Автор Тема: В сряда - София блокирана заради Кондолиза Райс  (Прочетена 6362 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
В сряда - София блокирана заради Кондолиза РайсДържавния секретар на САЩ ще бъде в София на 9 юли в продължение на няколко часа и МВР създава специална организация за обезпечаване на сигурността и обществения ред

08.07.2008

Държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс ще бъде в София на 9 юли, сряда, в продължение на няколко часа.

По този повод МВР създава специална организация за обезпечаване на сигурността и обществения ред, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Налагат се ограничения в движението на пътни превозни средства в столицата. Промените са конкретизирани в заповед на кмета Бойко Борисов, издадена след съгласуване със Столична дирекция "Полиция".

От 8 до 17 часа се забранява влизането в двете посоки, престоят и паркирането

по бул. "Брюксел", бул."Цар Освободител" между бул."В. Левски" и пл."Независимост", бул."Княз Дондуков" между ул."Раковски" и пл."Независимост" - с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт - площад "Независимост", пл."Атанас Буров", ул."Леге" между ул."Позитано" и пл. "Атанас Буров", ул."Съборна" между ул."Княз Александър Първи" и пл."Света Неделя".

За същия период се забранява престоят и паркирането на автомобили по бул."Цариградско шосе" и локалните му платна, по булевардите "Цар Освободител", "П.Ю. Яворов", "Никола Вапцаров", "Евлоги и Христо Георгиеви", "Княз Дондуков", "Ситняково", "Шипченски проход", "Черни връх", по улиците: "Козяк", "Безименна", "Оборище" между бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и бул."В. Левски".

От 8 до 17 ч. ще бъде спирано поетапно движението

на моторните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаване на кортежа на делегацията.

Столичната полиция ще осигури постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища и ще охранява обществения ред.

Столичната полиция умолява гражданите да проявят необходимото разбиране и да спазват стриктно полицейските разпореждания.

Президентът Георги Първанов ще връчи на държавния секретар на САЩ най-високото държавно отличие - орден "Стара планина", с който тя бе удостоена през миналата година по повод положителната развръзка на казуса с осъдените в Либия български медици.

Това ще бъде второ самостоятелно посещение на Кондолиза Райс в България след април 2006 г.

Айде, игуаната ни идва на гости. Забележете, какво ще направи нашият президент - отново ще раздава ордени като рекламни флайъри. Как да не се усмихнеш в края на деня. Друга информация, какво ще дири студенокръвното у нас няма. Причината да ни идва на гости?

П.П. Утре софийската група да се съберете и да се заредите с домати, натъпкани с камъни. Стара българска, засадна тактика, от времето на властаването над Вавилон.  laugh


Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Кондолиза Райс: Част от просперитета си България дължи на САЩ

"Не мога да ви дам конкретна дата за сключване на това споразумение за отмяна на визите", заяви държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс след разговора си с българския министър на външните работи Ивайло Калфин в София.

Райс посочи, че това зависи до голяма степен от въпроси като издаването на биометричните паспорти от България. Райс потвърди, че САЩ са ангажирани с пътната карта.

"Нашият президент счита, че трябва да имаме по-добри възможности за съюзниците ни  и се надявам бързо да процедираме с меморандума за разбирателство", допълни тя.

"Искам да подчертая колко е хубаво че съм в България и че мога да се срещна с приятел, с когото споделяме общи отговорности и ценности", заяви Кондолиза Райс, обръщайки се към българския си колега и домакин Ивайло Калфин.

Тя заяви, че двамата са обсъдили широк кръг от международни и двустранни проблеми. Райс открои особено въпросите на енергийната сигурност, които двете страни ще продължат да обсъждат и занапред и на други нива. Тя подчерта, че "трябва да се намери начин за осигуряване на безопасността на енергийните доставки".

"Впечатлена съм от видяното в София. Със задоволство констатирам, че има инвестиции на САЩ", заяви Райс и подчерта, че част от просперитета на страната се дължи именно на тях.

На въпрос за руската реакция относно подписването на договор за Противоракетната отбрана /ПРО/ с Чехия и отношенията с Грузия, Райс отговори:

"По отношение на руската реакция тя беше очаквана, но все пак разочароваща. Аз и Робърт Гейтс отправихме конкретни предложения. Надяваме се, че Русия ще оцени реалистично тези заплахи". Като пример тя посочи, че Иран създава все по-далекобойни ракети.

"САЩ счита Грузия за свой приятел и защитава нейната национална сигурност. Аз отивам в Грузия с надеждата да видя един приятел", каза тя.

Райс посочи, че САЩ си сътрудничат с Русия добре по различни въпроси - Иран, КНДР, Близкия изток, по въпросите на използването на ядрената енергетика за мирни цели. Тя се надява, че двете страни скоро ще ратифицират договора в ядрената област.

"Смятам, че нашите отношения са доста силни, но те са комплицирани, тъй като са многостранни и включват елементи както на сътрудничество, така и конфликт", добави Райс.

Във връзка с въпроса за ПРО държавният секретар на САЩ каза още, че той не е бил обсъждан днес, но посочи, че България като член на НАТО участва в дискусиите по този въпрос.

В края на пресконференцията Райс подчерта, че заплахата от Иран не е въображаема и противоракетният щит е необходим.

"Посещението на Кондолиза Райс в София е един елемент от отличните междудържавни отношения, заяви от своя страна българският външен министър Ивайло Калфин.

Той подчерта, че за цялата 105 годишна история на двустранни отношения те никога не са били на такова високо ниво. "Ние не само споделяме общи принципи на демокрацията, но и се борим за тези принципи по света", заяви Калфин.

Той посочи, че България е една от страните, които "отдават голямо значение за трансатлантическите отношения". Калфин заяви, че са обсъдени "редица въпроси, засягащи двустранните отношения и международни въпроси".

"В двустранен план обсъдихме един въпрос, който внимателно се следи от българското общество - за сваляне на визите. Знаете, че бе направена една важна крачка при посещението на Сергей Станишев миналия месец в САЩ. Работим, за да подпишем меморандума за сътрудничество", каза още той.

Калфин открои значението на американските инвестиции в българската икономика, изброявайки някои от големите компании - АЕС, Хюлет-Пакард, Ай Би Ем, инвестирали у нас.

Той посочи и някои от приоритетните теми пред българската дипломация, които са били обсъдени по време на разговора му с държавния секретар Кондолиза Райс - Западните Балкани, Косово, движението на Македония към членство в НАТО и ЕС, Черноморското сътрудничество, активният диалог със страните от Кавказ и Централна Азия.

Биометричен с чип ли ще рече?
« Последна редакция: Юли 09, 2008, 17:13:22 pm от panev »
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Айде още американски бази в България, че са малко вече съществуващите >:( Хайл Кондолиза (Рептолиза)!

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Панев, биометричен сиреч - паспорт с вкарани биометрични данни в него (в този случай носителят е чипче). Биометричните данни са от типа, изображение на лицето, мерки, цвят на кожата и пръстов отпечатък(кръвна група не съм сигурен). Трябваше още преди една година да ги въведът тези паспорти, но нещо се бавят. Сега ги гласят за тази есен или за следващата година.П.П. Някой забелязва ли, че никъде не се обсъждат хамериканските бази у нас? По нито една медия няма думичка за тях, до къде са стигнали с изграждането и какво оборудват и внасят в тези бази? Дори и тук не се говори за това, пълно информационно затъмнение. Случайно или не?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

cdms

 • Гост
Хайл Кондолиза (Рептолиза)!
Имаш ли снимки да е гущероподобно ???

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Е ти имаш ли снимки на когото и да е било, че е гущероподобно :P Тази само да я погледнеш и ти става ясно, че й е бъркано яко в гените 8)

Неактивен Нова Ера

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
 • Една Земя за всички
  • Направи сам Енергийна революция
Цитат
"Впечатлена съм от видяното в София. Със задоволство констатирам, че има инвестиции на САЩ", заяви Райс и подчерта, че част от просперитета на страната се дължи именно на тях.
Под инвестиции на САЩ предполагам тя визира американските ел. централи, които ни продават най-скъпия ток в цяла Европа, инвестициите на Сорос и американските фондации в протестите

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27