Автор Тема: Относно: Антигравитация и Генератори за Свободна енергия - технологи  (Прочетена 14445 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
Изследователи от тексаския университет Бейлор работят по създаване на двигател за космически кораб, който е способен да превиши скоростта на светлината, без да нарушава законите на физиката.
Корабът на бъдещето ще може да деформира пространството, като го свива (пред себе си) и го разширява (зад себе си). При достатъчна мощност, такъв летателен апарат ще развива скорост, по-висока от тази на светлината, съобщи наскоро Space.com.

Разработката на тексаските физици разчита на силата на космическата антигравитация, чиято тайна все още не е разбулена напълно от учените. Известна още като тъмна енергия, тя е отговорна за разширяването на вселената, започнало с Големия взрив.

Известно е, че в един кратък период след Големия взрив вселената се е разширявала със скорост, по-висока от светлинната. Теорията на относителността гласи, че материята не може да се движи със скорост, по-голяма от 300 000 километра в неизкривеното пространство. Няма обаче предел за скоростта на преместване на самото пространство.
Познатият ни живот е подчинен на четири измерения – дължина, широчина, височина и време. Но според учените, съществуват не по-малко от десет измерения. Промяна в някое от останалите шест ще позволи да се постигнат резултати, които се невъзможни в рамките само на първите четири измерения.

Източник: technews.bg
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Цитат
Изследователи от тексаския университет Бейлор работят по създаване на двигател за космически кораб, който е способен да превиши скоростта на светлината, без да нарушава законите на физиката.
Корабът на бъдещето ще може да деформира пространството, като го свива (пред себе си) и го разширява (зад себе си). При достатъчна мощност, такъв летателен апарат ще развива скорост, по-висока от тази на светлината, съобщи наскоро Space.com.

Тази статия е много показателна за състоянието на "нещата". Ако тръгнем да разсъждаваме логично няма как да не забележим факта че тези "умници" тръгват да работят по модел, който го има на теория много много отдавна.И това след като с години се набива в "каската" на редовия гражданин, читател или както искате го наречете член на обществото че "такива филми няма".Наложените "научни догми" относно възможната скорост на придвижване в космоса обслужваха интереси. Чии интереси ли ? На същите които през това време "пробваха теориите на практика" и очевидно постигнаха и резултати.Тези резултати няма да ги видим никъде официално но пък ако се замислим малко повече сами ще стигнем до извода че ги има. Защо ги има ? Защото няма  начин просто да има теория при чието осъществяване да постигнеш такова огромно предимство като това да летиш в космоса с и над скоростта на светлината и да не вложиш всякакви човешки и материални ресурси за да го постигнеш.Човешката природа е такава и няма съмнение че е пробвано.Какви са точните резултати е въпрос на спекулации но определно не е това което ни представя НАСА със смешните си "мисии".
« Последна редакция: Август 25, 2008, 20:22:12 pm от Alien »

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
За първи път на практика е създадена квантова гравитация
14 Януари 2009
Американски учени откриха начин да издигат във въздуха малки обекти, използвайки принципа на квантовата физика.

Изследователите обявиха, че са определили и измерили сила, която възниква на молекулярно ниво, когато се използва определена комбинация от молекули, отблъскващи се една от друга. Този процес на взаимно отблъскване на молекулите предизвиква поддържането им във въздуха, с други думи – левитация. При това левитиращите обекти могат да се преместват един спрямо друг при пълна липса на триене, пише РhysОrg. Учените смятат да използват своето откритие при разработката на най-новите обекти в нанотехнологиите. Те са убедени, че с помощта на ефекта на левитация може да се създадат отделните части на нанороботите.

Откритието е направено по време на работата по създаването на миниатюрни датчици за автомобилни въздушни възглавници. Учените имали тежка задача да създадат наноустройства, като намерят начин да премахнат ефекта на Казимир. Според теорията на немския физик Хенрих Казимир, между две проводящи незаредени повърхности, поставени във вакуум, възниква привличане.

Ръководителят на изследването Фредерико Капасо (Federico Capasso), професор по приложна физика в Харвардския университет, предполага, че това откритие ще даде възможност за създаване на нов клас технически устройства. Той отбелязва, че за момента във въздуха са издигнати нанообекти, но до левитацията на големи обекти остава още една крачка, тъй като основните принципи на процеса вече са изучени

www.bgfactor.org

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Trandev,

Моето мнение е строго критично към подобен тип статии. Не искам да говоря в подробности, но според мен журналистът си няма хал хабер понятие от физика, като изключвам обяснение за ефекта на Казимир. Няма си и понятие от това, какво е гравитация и съответно антигравитацията.

Trandev, твоето мнение, къде е?

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Антигравитация и Генератори за С
« Отговор #4 -: Януари 15, 2009, 09:26:18 am »
Просто пейстнах статията, като клюка.

Нямам мнение, материята е прекалено сложна. :D
 
Най вероятно журналиста или преводача нямат хал хабер си от физика, но поне са си направили труда.

Аз затова си направих блог, ако искаш напиши статия по въпроса и с твое разрешение  ще я публикувам в моя блог. Виждам, че доста материали си прочел по въпроса, за разлика от мен.

Респект. :)

« Последна редакция: Януари 15, 2009, 20:21:49 pm от Mirotvorec »

Неактивен kosta_ts80

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
"Те летят чрез изкуствени гравитационни полета... Създават високоволтови ел. заряди, за да изместват въздуха от пътя си, използвайки силни магнити и го йонизират на голяма височина.
Това описание съм го срещал при статий  за руски секретни разработки.До колкото знам проекта се нарича Плазмен фенер и позволява на летателния апарат ,да развива скорост над 15 мах в земната атмосвера.

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Trandev,
... но според мен журналистът си няма хал хабер понятие от физика, като изключвам обяснение за ефекта на Казимир. Няма си и понятие от това, какво е гравитация и съответно антигравитацията.
Присъединявам се към това мнение с две ръце. :)
Не само защото в статията отсъства всякаква подготвеност на тема физика, ами най-вече защото е обоснована на твърдението "Credo quia absurdum est" (вярвам защото е абсурдно).
Сериозни "топки" трябва да има човек, за да се заеме да пише за една от четирите фундаментални вселенски сили, чието неизменно наличие се оказва един от най-загадъчните аспекти на цялото мироздание. Факт е че никой не може да обясни естеството и. Не е успял Алберт  Айнщайн, нито дори Стивън Хокинг или някое друго научно светило от наше време.
Но типично по човешки вече имаме антигравитация!
В статията открих толкова абсурди, че чак не ми се занимава да ги коментирам всичките, но затова ще изброя няколко области от физиката, чиито постулати биват заменени с термина "антигравитация".
Брауново движение, браунови полета, Квантова теория на фотоелектричния ефект, СТО, подвижност и коефициент на дифузия, инерция м/у излъчващи и поглъщащи тела, електромагнетизъм и дискретност на електричните товари, вълнова механика, Нютонова динамика, електродинамика, корпускулна и вълнова теория на движението...
Но Енергия на точка нула не мога да не коментирам, защото ми е слабост.
Това е атомна енергия, постигана при близки до абсолютната нула температурни норми. Теоретичният модел от 1924г. (!) е постигнат и опитно през 1995г. в лаборатория на NIST и касае 2 000 атома. За постигането на такава температура ( 20 милиардни от градуса над абсолютната нула ) се поглъща сериозно количество енергия. Последната дали е екологично чиста е тема, която не се наемам да коментирам.
Относно възникването на върешномолекулярната енергия - силно ми допада теорията на ОТО, че движещите се свободно тела просто минават през възможно най-краткия път в пространство-времето – траектория, която се нарича геодезична. Физиците разбрали, че самото пространство-време би трябвало да се изкривява, за да може скоростта на светлината да си остане постоянна, да се избегнат противоречията и парадоксите и всички закони на физиката да могат да действат навсякъде по един и същи начин, без да имат никаква привилегирована позиция. Вместо да си представяме, че Земята обикаля около Слънцето, защото гравитацията му я привлича (и ни пречи да вървим по права линия), ние можем да игнорираме напълно гравитацията като сила. Тогава всяко тяло с каквато и да било маса ще изкривява пространство-времето около себе си. Колкото по-масивно и плътно е тялото, толкова по-изкривено ще бъде пространство-времето около него. Масата на Слънцето, което е най-масивното тяло близо до нас, е около 333 000 пъти по-голяма от земната, или около 2 000 квадрилиона ( SI ) тона. Това е достатъчно, за да изкриви околното пространство до такава степен, че Земята, падайки по права линия към него, да може след една година да се озове на първоначалното си място. Същата постановка важи и за вътрешномолекулярната зависимост.
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
До Empistosunh и Trandev,

И двамата сте обременени с това, което днес се нарича наука и от вас революция не може да се очаква. Вие сте достигнали един "таван", а от там единствения път е надолу ;)

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Надолу и нагоре са абстрактни понятия, но какво е общото между мисленето и заучените предразсъдъци?
Разбира се можеш да се обосновеш, като посочиш връзката между кондензатът Бозе-Айнщайн и антигравитацията, на база който почива почти цялата статия, която не се съмнявам, че особено ти допада. Лично аз, а предполагам и Trandev, бихме се искрено забавлявали на такова четиво.
От сега обещавам да не гледам предубедено и да оценя всякакъв опит за революция. :)
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Материята от петото агрегатно състояние е свръхпроводима и в случая се върти с много високи обороти, което повлиява на етера и създава ефект, противодействащ на гравитацията.


Айде да ви видим и двамата ;)   Надявам се, че поне разбирате нещо от английска реч :)

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Peacekeeper, между тези две филмчета и статията, която коментираме има повече от съществена разлика. Основно в постулатите, които засягат.
Хубаво е преди диспут да си изясниш някои неща. Например за свръхпроводимост на плазма ли говорим, или за такава на кондензат? Освен това за квантова антигравитация ли говорим или за някаква не-квантова такава?
"Материята от петото агрегатно състояние е свръхпроводима..." - всички свръхпроводници са такива, точно защото са изстудени до близки на 0°К или максимално допустима -150°С.
И както отбеляза Trandev, тези опитни постановки са за сега приложими само за нанотехнологиите, тъй като над тези -150°С всичката свръхрповодимост престава да бъде такава.
Мжд, "твоят" човек от филмчето коментира плазмата като "гориво" на вечен двигател за нещо по-грандиозно, като летателен апарат примерно... с уговорката, че преди това си осигурим непрестанно съпътстващо електромагнитно гравитационно поле.
А филмчетата са за подрастващи американци, писнало им от тичане по триъгълно игрище.
Ама като нищо и ти да си на 13 години...
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Цитат
Но Енергия на точка нула не мога да не коментирам, защото ми е слабост
За да водим някаква дискусия на тази тема поне трябва да си запозната с него термин, защото в противен случай ще е само хабене на копчетата на двете клавиатури ;)  Тази материя е в основата на антигравитацията (изкуствените гравитационни полета). Всичко останало, било кондензати, плазма, магнити, високоволтови ел. полета, прав ток, са само средство за постигането й.

А и статията е превод от конференцията на 9 Май 2001, когато са събрани за пръв път хора с различни длъжности, работели по тайни проекти дълги години, за да дадат показания. Не всички са учени и от там може би идват някои разминавания с термините, но факта е, че всичко това се е случвало пред очите им и те са свидетели :)
http://video.google.com/videoplay?docid=-1166743665260900218
http://www.disclosureproject.org/


И за да добиеш поне малко представа за тази енергия, прочети тази книжка http://data-bg.com/ter001.htm 
Любимата ми :P
и си кажи мнението после laugh
« Последна редакция: Април 03, 2009, 19:14:29 pm от Peacekeeper »

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Хех!  ;D
Опасявам се, Peacekeeper, че именно твоите терминологии са доста размити. Енергия на точка нула е само една - тази при постигане на кондензат. Плазмата няма нищо общо с тази енергия. И именно в това се състои целият ни дебат. И преди да ме препратиш към нови филмчета и въжделенни публикации от уфологисти, инженеро-социолого-физици, ти напомням да се запознаеш с : "Брауново движение, браунови полета, Квантова теория на фотоелектричния ефект, СТО, подвижност и коефициент на дифузия, инерция м/у излъчващи и поглъщащи тела, електромагнетизъм и дискретност на електричните товари, вълнова механика, Нютонова динамика, електродинамика, корпускулна и вълнова теория на движението..."
И чак след това да се забавляваш с "революционни" идеи.
Аз книжки съм чела достатъчно по темата, да речем твоята скромна цифра повдигната на куб. И от позицията си на човек, изучавал достатъчно време физика, ти заявявам, че без познания в по-горните изброени области, си обречен да бъркаш агрегатни състояния, да копираш и пействаш нечии разсъждения без да имаш фактическата преценка какво си плеснал, да припадаш по "революционни" теории с абсурден характер и да препращаш физици да гледат филмчета от тубата.
Пък ти както искаш ме разбирай.  :)
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
И като си чела какво си направила? Някакво практическо приложение да са намерили твоите знания (предполагам си с "Вишу")? Или само си седиш някъде в някой забутан кабинет (не те знам преподаваш ли или не), вземаш си скапаната заплата и си живееш с мисълта, че знаеш нещо повече от другите?! Съжалявам. Над 90% от вас "учените" тук в България са едни високомерни недоносчета. Ето затова вървим с науката надолу. 100 млн лева отиват за БАН всяка година, за тези пари досега да бяхте направили един фюзер на Бъсард и да бяхте решили енергийният проблем на страната :-X

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Направи го ти бе, пич!

А ако ти липсват пари, отиди в някоя банка, изложи си проекта (който ще трябва да напишеш), изчисли каква ще ти е материалната изгода, и банката ще ти отпусне заем. Тогава действай.

Нещо много нагъл го раздаваш, но май само на думи. Наистина сигурно си в пубертета, или преди него.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27