Автор Тема: Иглотерапия  (Прочетена 11201 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Иглотерапия
« -: Юни 08, 2008, 13:07:30 pm »


             ПРОФЕСОР   ЗАМЕНИ   СКАЛПЕЛА  С   ИГЛА
       

        (Лиу Хъчуин цери успешно алцхаймер, паркинсон, сърдечна емболия, високо кръвно)
         Проф. Хъчуин се стреми да спазва правилата за здравословен живот. Става сутрин в 5,30 ч, упражнява кунгфу, медитира, яде само когато е гладен, и то предимно зеленчуци и плодове. Месо хапва рядко, и то много ситно нарязано. Винаги дъвче, докато храната стане на каша. Работи неуморно цял ден и си ляга към 22,30 ч. Рецептата му за здравословен живот явно е ефективна, защото от него блика енергия и сила и изглежда доста по-млад от своите 55 години.   
         Професор Лиу е представител на традиционната китайска медицина, макар че внася в нея много нетрадиционни за хилядолетната й история методи. "Западната медицина разглежда болестите през призмата на анатомията и химията, а в нашата медицина ние търсим дали има в организма баланс на енергиите Ин и Ян и на петте първични природни елементa", така лечителят най-кратко формулира същността на традиционната китайска медицина. При нея не се занимават главно със симптомите на болестта, а търсят причината за нарушения баланс в тялото и прилагат методи за възстановяването му.
        Един от най-характерните прийоми в китайската медицина е пулсовата диагностика. Но тук проф. Лиу прави истинска революция със своята диагностика с ръце. Той казва: "Ръцете ми дават много повече информация, отколкото каквато и да било медицинска апаратура. Освен това има места по тялото, които не могат да се достигнат по друг начин, каквито са сухожилията, мускулите, кожата."
         Към този метод го насочва неговият учител Ли Дзин Лу, майстор по кунгфу и носител на древната Дао традиция във философията и практиката на бойните изкуства и лечителството.   
         Професор Лиу винаги търси връзка между психиката на човека и заболяванията му. Чак след като си изясни цялостно картината, започва лечението.
         Един от най-ефикасните методи, които използва, е иглотерапията. При известната в цял свят китайска практика се поставят къси игли в акупунктурните точки по енергийните меридиани на тялото. Но и тук проф. Лиу внася нещо съвсем ново. Той използва дълги 50 сантиметра игли, с които въздейства директно върху блокираните места в тялото. "Вкарвам ги целите предимно в коремната кухина, раменете и гърлото. Така атакувам директно епицентъра на болестта на биоенергийно ниво, близо до заболелия орган. По този начин иглата въздейства много по-силно, отколкото ако е в акупунктурната точка. С тези дълги игли постигам ефект като от хирургическа операция в западната медицина. Затова нарекоха метода акупунктурна хирургия Хъчуин. С нея могат да се избягнат операции от апандисит, байпаси на кръвоносни съдове и др.", разкрива тайните на своя метод лечителят.
        "Открих, че всички органи и тъкани, с изключение на костите, образуват нещо като единна обща мрежа. Прилича на триизмерна паяжина и при болест се уврежда. Тя не може да бъде открита по анатомичен път, защото е на енергийно ниво. Така както са меридианите в нашата и  чакрите в индийската медицина които на практика са част от тази мрежа. Всички елементи в нея са свързани и взаимно си влияят. Затова в много случаи симптомите и причините за заболяването са на различни места", обяснява професор Лиу. Според него при паркинсоновата болест проблемите не са в главата, а в белите дробове, които са задръстени от слуз и замърсявания и така е нарушено кръвоснабдяването на мозъка. А подаграта, макар да се проявява в краката, често е следствие на изменения в ингвиналните гънки.
       Иглотерапията не изчерпва неговите оръжия. Лечението обикновено включва и както той го нарича, мек масаж. Когато го прави, захватът на ръката му е като на орел, но с много нежни, меки и плавни движения. "Използвам енергията, известна у нас под името Ци, която ми позволява да проникна навътре в тялото и да получа ефект като при акупунктурата. Пациентът отначало усеща топлина, а после облекчение и отпускане", уточнява лечителят.
       Питам проф. Лиу дали след неговата терапия болният е излекуван завинаги. Той се усмихва широко и с разбиране и казва, че за разочарование на мнозина, необходимо е да се спазват и определени правила за здравословен живот.  Иначе болестите могат отново да се върнат. Защото според него те поначало се дължат на неправилен начин на живот и нарушаване на природните закони. На първо място слага неправилното хранене и особено лошото дъвкане. Казва, че стомахът няма зъби и когато храната влезе в него на едри хапки, го задръства, застоява там, започват гнилостни процеси, коремът се издува и следват безчет болести.

       Китайското чудо идва у нас


      Когато един доктор се е посветил на трудно лечими хронически болести, значи има сърце, кураж и жажда за познание. А проф. Лиу Хъчуин има успех в борбата със заболявания като паркинсон, алцхаймер, сърдечна емболия, високо кръвно налягане, бъбречна недостатъчност, хиперневрози, необясними главоболия, счупвания, навяхвания и т.н. Добива известност в цял свят и особено в САЩ, Канада, Япония, Египет, Сингапур, Тайланд, Малайзия. С отличието световноизвестен лекар и пожизнен член на Комисията по естествена медицина е удостоен от Генералната асамблея на ООН. У нас в края на миналата година бе гост на Четвъртия конгрес на китайската медицина. Изнесе лекции и направи демонстрации в няколко университета. Лекува успешно и много наши пациенти, предимно от паркинсон, сърдечни и бъбречни заболявания. Например изправи на крака 60-годишния Иван Лазаров, парализиран след злополука. През октомври проф. Хъчуин отново ще бъде гост на нашата страна.
        Лиу Хъчуин среща учителя си още 8-годишен, когато тренира бойни изкуства в една школа в Пекин. "Заедно с бойните техники Ли Дзин Лу ме учеше и на основите на китайската традиционна медицина. Започна с наместването на стави, после ме обучи да поставям игли в акупунктурните точки и накрая стигнахме до мекия масаж и диагностиката с ръце, които ги няма в книгите и не са известни почти никъде", обяснява професорът.                  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-06-08&article=235444

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Иглотерапия
« Отговор #1 -: Юни 08, 2008, 13:22:44 pm »
     Иглотерапията е сред формите на алтернативната медицина или да си сажем по-добре древната медицина, и я прилагаме при нужда в семейството ни. Ходиме при лекарка, учила иглотерапията в Монголия, има в практиката си много добри постижения. На мен ми е еправяла само за 3 процедури схващания на шийните прешлени и гърба. Ходила съм и за схващания в крака.
А мъжът ми тя му раздвижи лицето от получен трети фациализ ( парализа на лицев нерв, вследствие стоене на течение ). Много се колебаеше дали да използва този метод, координатите на тази лекарка ни ги даде наша позната медицинско лице, на коята тя беше успяла да оправи фациализ на дъшеря й. След като само след един ден взимане на дадения ме от лекар нивалин и от който получи сърдечен пристъп и го спря и като вече нямаше друга алтернатива - мъжът ми се престраши и отиде. Имаше ефект, но при него стана бавно. Трябваше да направи двата курса по 12 процедури, с 1 месец почивка между тях. Тъй като това беше вече трети по ред фациализ, нерва се поддаваше по-трудно. Той има лек остатък от втория, но тя си каза, че стари не може да се оправят, те са от години и са оставили своя отпечатък. После при усещане на болка на това място от вятър той започна да си ходи при нея и веднага взетите мерки дават резултат - получи ли 4 схващане и вече ще остане парализа на лицевия нерв.
       При каквито и да са заболявания, не се ли вземат мерки бързо, проблемите се задълбочават и после трудно се повлияват.
       За мев съчетаването и на двете медицини е нужно. Сегашната медицина дава бързи резултати да ни вдигне на крака, а билките, хомеопатията, ароматотерапията, иглотерапията, различните видове масажи, соколечението, начинът на хранене и другите познати алтернативни методи не позволяват на болестта да се развива и постепенно, бавно и при упорито прилагане на тези методи, те дават и лечебния си ефект и често и излекуват напълно.
       

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Иглотерапия
« Отговор #2 -: Ноември 26, 2010, 22:46:08 pm »
Иглотерапия или акупунктура...НАЙ-ЛОГИЧНОТО ОБЯСНЕНИЕ КОЕТО СЪМ СРЕЩАЛА В ЖИВОТА СИ!

Имах няколко роднини и познати с лоши впечатления или резултати и не се престрашавах да пробвам. Миналата седмица обаче ме убедиха - приятелка, която не само е изкарала курса, но и е специализирала в Северен и Южен Китай. Тя твърди, че било важно, защото имали "малко" различни теории за точките.

Имах лицева козметична процедура... Както и да е - докато стоях набучена с иглите, моята приятелка ми каза, че тайната в това е, че иглите нараняват на тези места и мозъка, който не е обръщал внимание а дребни бръчки под които кожата функционира, се "впечатлява" и изпраща или колаген или стволови клетки или жизнени течности да спре нараняването. Докато ми го обясняваше, завърташе иглите по силно и ги вкарваше по-дълбоко докато не само мозъка ми се "впечатли", но исках и да я набия.

В крайна сметка приятели и познати забелязаха веднага колко ми е изпъната кожата и как са ми изчезнали бръчките. Според нейните книжки още династията Сън я е използвала в Китай през 900-не години на н.е.

Само малка забележка - не говоря за иглотерапията на вътрешни органи, защото не я разбирам - това е козметична иглотерапия и ми изглежда логично, както ми беше показано.

Някой да е пробвал - да раменим впечатления?

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Иглотерапия
« Отговор #3 -: Декември 02, 2010, 14:25:14 pm »
Един лекар, който е учил и иглотерапия и акупресура и други методики и в Китай и в Япония, казал на мой поднат, че за западния човек иглотерапията основно не помагала, а в един оммент може да започне да нанася увреждания. В това нещо се убедихме в къщи сами. При един проблем до известно време той добре се повлияваше и се подпомагаше от иглотерапията. Докато последният път се нанесе поражение, но това е като странично явление, защото основният корен е някъде другаде, тъй като за вече коя ли поредна година се мъчим да установим поне някаква по-уточняваща диагноза, а не празни приказки и вдигане на рамене.

За западният тип модел повече било акупресурата (масажите) или има уреди, които вече излизат от полусекретните и секретни институти (взехме си един такъв по лекарска препоръка и сме започнали и с него), които са на основата на електростимулация по основните и недотам основни акупунктурни и акупресурни точки. Има си режими на честота и продължителност на стимулацията, навсякъде и строго индивидуално.


Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re:Иглотерапия
« Отговор #4 -: Януари 29, 2011, 21:29:04 pm »
На мен иглотерапията ми работи, НО...ще ви кажа защо...

Не помня в коя тема писах за мозъчната "бариера", но тя е истинска - мозъка ни е "забъркан" (меко казано) от промиване и не изпраща правилни сигнали до органите вследствие на логиката на мисълта ни. Например - ако имаме проблеми с партньора си или негативни хора от нашите роднини с които живеем (тоест бъбреците), не само имаме тъмни кръгове и бръчки под очите, но и двойна брадичка и гуша.

Ако обаче нараним тези зони с игли, мозъка решава че е спешно да се лекува и праща оздравителни ензими, колаген и ЕНЕРГИЯ в рефлексните точки, което пък балансира енергията на бъбреците и те в крайна сметка балансират енергията (и мисленето) ни за връзката, което ни прави по-способни да разрешим проблема.

П.П. това беше най-простия начин да го обясня, ама ако не е разбираем - здраве да е.  :)

Неактивен teni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 717
Re:Иглотерапия
« Отговор #5 -: Януари 29, 2011, 22:29:20 pm »
Хадазапи, ти пишеш за скенара. Аз също си го купих и съм много доволен. Ползваш ли някаква литература?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27