Автор Тема: В страната ни може да има политически убийства  (Прочетена 4556 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

cdms

 • Гост
В страната ни ще има политически убийства, смята експерт
"Преди изборите ще се появяват нови политически сили с пари и с малък морал". Това заяви икономическият експерт Стефан Гамизов. Той дори прогнозира през пролетта в страната да има и политически убийства.

"В момента има натиск от Европа за операция "Чисти ръце". В обществото има нетърпимост да се продължи да се живее така. По време на изборите ще има катаклизми и домогване на всяка цена до властта", смята Гамизов.

"Следващите избори ще бъдат кървави", подчерта експертът пред bTV. Той каза, че в момента в политическия живот на България от едната страна са премиерът Станишев и десните сили и от другата - президентът Първанов, Бойко Борисов и Атака.

Стефан Гамизов е собственик на фирма, специализирана в предотвратяване или ликвидиране на лоши бизнес практики - корупция, нерегламентиран натиск от страна на корпоративни и криминални субекти за извличане на нерегламентирани облаги.

"Две години по-късно, в резултат на ексхумацията на сестрите Белнейски се доказва, че те не са изнасилени, а че са прегазани. Дали тръгването на разследването в грешна посока е плод на некомпетентност или е плод на някакви заговори", зададе риторичен въпрос Гамизов относно новите открития около случая "Белнейски".

Той не отрече, че може това и да е въпрос на конспирация, като уточни, че "като кажеш думичката конспирация - това е най-тежко престъпление в САЩ. Дори и в този случай излиза наяве корупцията, която разлага пътя на нормалните неща в обществото."

"Този случай е много интересен - целта е да бъде отстранен съдебен експерт, който счита друго преди две години за случая "Белнейски"", каза още Гамизов и добави, че този човек се оказва съдебно преследван, става дума за доц. Станислав Христов.

"Скандалът с резултатите от ексхумацията  на телата на сестрите Белнейски става след скандала в МВР и след експертиза в Скотланд Ярд. Тази организирана система на невършене на работа в правораздавателната система е опасна.

Около случая "Белнейски" преди две години непрекъснато ставаше дума, че са го извършили роми. Ако има такава зла умисъл и не ги въздържа нищо да бъдат подложени на риск и обвинени хора от тази злепоставена общност, е много страшно", подчерта експертът.

Той сравни този опит с обвиненията в Южната част на САЩ срещу афроамериканците. Обвинението към ромите прикрива в името на друг план, но докъде може да доведе.

"В Германия по времето на Хитлер за всичко бяха обвинявани малцинствата. Прикрити разработки с различни имена. Има ли сили да се справи българското общество с всичко това", отново попита риторично Гамизов.

Според него един от тримата началници на ДАНС е свързан с организираната престъпност. Гамизов подчерта, че ДАНС е добро структурирано начало за борбата с организираната престъпност. Агенцията се появи в последния възможен момент. Защото България стана втора Италия по престъпност, свързана с властта. Получи подкрепа от обществото, за да бъдат реформирани.

Най-важното е първо обществото да не се поддава на натиска за предсрочни избори. В България политиката е начин да се правят пари, а не да се служи на обществото. И втори фактор, трябва да се даде време на ДАНС да се структурира добре. Гамизов очаква, че има опасност в България до една година заради изборите да се случи политическа катастрофа. А службата ще има имунната система това да не случи.

"Аз се занимавам с лошата практика в обществото - как тя процъфтява и да разберем от къде идва. Тъмната практика в енергетиката изплува. Не бива да подлагаме на риск обществения интерес. Ако го изнесат правоохранителни органи - нашата задача като експерти е да кажем на тези органи, че виждаме", подчерта той.

По отношение на Асен Асенов и оставките в агенция "Митници" Гамизов заяви, че прозира оздравяване на обществото.

"Всички знаем колко щастливо живеят митничарите. Тези хора трябва да бъдат оглавени от необременени личности, дори и не толкова експерти. Организирани групи на белите якички - 5 или 6. Едни са малко по-интелигентни с по-чисти якички, а други са с по-мръсни", смята експертът.
http://politics.actualno.com/new_164388.html
« Последна редакция: Май 30, 2008, 19:39:17 pm от cdms »

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Доста черногледо. Трябва обаче да се замени изцяло властта с хора работещи за България. До кръвопролития не трябва да се стига.

cdms

 • Гост
Има човек има проблем, няма човек няма проблем.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Може някой от малките играчи да хвръкне. Но обикновено не се стига и дотам, защото са безхарактерни и се подчиняват безпрекусловно.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Плашат Б.Б. с убийство

www.dnes.bg

"БСП и ДПС подготвят, ако се случи нещо с мен – опит за покушение, убийство, да го припишат на евентуални мои конфликти в миналото, а аз такива не съм имал. Те почват да подготвят обстановката в тази посока и си правят алиби в момента", обяви пред бТВ  Бойко Борисов.

Столичният кмет допълни, че го охранява НСО, след като получил заплахи от чужбина.

Борисов е категоричен, че БСП са длъжни да дадат отговор защо са махнали Румен Петков като министър на вътрешните работи.

"Петков арестува Маргините, Митьо Очите – това може да е подразнило някого", коментира той.

Според него, към лидерите на тройната коалиция трябва да има само едно определение "лъжци".

"Вече има политическа полиция", заяви той като продължи, че доказателствата са не само в делото срещу Волен Сидеров. Борисов не скри, че биха работили заедно с "Атака".

Според него не може ЕК да каже "ние ви взимаме парите, защото ги крадете, а правителството с целия си гьонсюратлък да казва, че ние ще ги извадим от бюджетния излишък", завърши Борисов.

Selected comments:

Цитат
Отвреме навреме и баш лъжците казват по нещо вярно.
Подучух следното. По времето, когато е бил гл секр на МВР, отгоре са го натиснали да арестува Сретен Йосич. Ще не ще, бил принуден да арестува ортака си. После БГ екстрадира сърбина в Амстердам. Сега земунският клан смята да му го върне. Путин и Ко нямат власт над него да го спрат. Първанов още по-малко. Кукловодите на Бойко са безпомощни. А сръбската мафия не си поплюва, уби Джинджич. Ще видим какво ще стане. Голяма веселба ще е, ако отстрелят тая шушумига.

Цитат
Бойко Борисов сам се самоубива с неговото поведение и чалга политическа култура.
Това че иска във всичко да е № 1, няма лошо, но трябва да бъде с обективно покритие. При него нещата са примитивни или направо казано ЧАЛГА.
И Азис пее чалга... но ни я предствя по начин по който не може да му се сърдиш.

Бойко Борисов, ако беше коректен в отношенията си сега нямаше да трепери, както твърдят книжните и електронни медии. Той не е коректен и към избирателите си, за това те оттеглят подкрепата си към него. На кого му е приятно МУТРА като Бойко да бъде охранявана с пари на данъкоплатеца и той да се мутрее като ТОП милиционер.
Непрекъснато е по медиите, дава интервюта, КОГА РАБОТИ ТОЯ КМЕТ? ИЗОБЩО РАБОТИ ЛИ ?
През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност.

В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности (вж. Приложение № 1). Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов “Ипон” също е съпричастна криминални деяния, в т. ч. и към неразкритото убийство на лице на 05.12.1994 г. в “Зона Б-5” (фирмата е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма). Не е разкрит и случаят с кражбата на 500 000 лв. от касата на “Ипон” и последвалото убийство на извършителя (служител във фирмата) и неговата приятелка в района на гр. Враца.

Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица като агенти и нещатни сътрудници или кандидати за такива, се е използвало като форма за осигуряване чадър при осъществяване на незаконосъобразни действия в полза на конкретни управленски или корпоративни кръгове. Като пример – Поли Пантев, Косьо “Самоковеца”, Славчо Б. Христов и много други.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали, заедно с постъпилите от него сведения са били докладвани на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и вербовката е била одобрена, но не е осъществена поради настъпилите кадрови и структурни промени в спецслужбата след парламентарните избори през 2001 г.

Понастоящем “Ипон” се нарежда сред най-големите охранителни фирми в страната (охранителният й състав възлиза на около 800-900
« Последна редакция: Юли 29, 2008, 14:58:13 pm от Eon »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Относно: В страната ни може да има политически убийства
« Отговор #5 -: Септември 22, 2008, 07:10:45 am »

“Гардиън” ядоса Тачева, ровили из Маргините
September 19th, 2008 · Post your comment (No Comments)
 
“Маргините са пуснати на свобода, защото изтече двугодишният срок, в който се водят подсъдими, а не защото сме влезли в ЕС, заяви министърът на правосъдието Миглена Тачева.

Повод за реакцията й е публикацията в британския вестник “Гардиън”, че България, след като си е осигурила членство в ЕС, е пуснала братята Красимир и Николай Маринови на свобода.

“Трябва да се научим да разследваме в разумните срокове”, коментира Тачева. :D ;D

Британският вестник “Гардиън” публикува днес дълга статия за борбата с корупцията и престъпността в България след приемането на страната ни в ЕС.

“Три години след ареста на братята, който навремето беше нужният за България пиар за очакваното й членство в ЕС, Маргините вече не са зад решетките”, се чете в материала на изданието.

“Да очакваш българските политици да не са корумпирани, е като да очакваш те да спрат да дишат”, отбелязва авторът на статията. :P

Източник :

http://www.dnes.bg/

http://bg.altermedia.info/?p=956

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Загадката Стефан Гамизов

 :o

http://www.sarakt.org/

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27