Автор Тема: Руската Вакуумна бомба - ZPE бомба!?  (Прочетена 7662 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Сега докато се къпах си мислех за Енергията на нулевата точка, и изведнъж ми хрумна за Вакуумната бомба, която Русия тества миналата година. Помня, че държаха в тайна от какво е направена. Пускаха някаква дезинфорамция за някава субстация, която разпръсквала бомбата, и след това се възпламенявала. Едва ли е това.


Има ли вероятност бомбата да е на принципа на Студен ядрен синтез или ZPE :P

Неактивен cheese

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 56
Относно: Руската Вакуумна бомба - ZPE бомба!?
« Отговор #1 -: Май 05, 2008, 09:20:36 am »
Всъщност това е дух в бутилка, който е бил дразнен, и след това е пуснат на главата на врага, на когото си изкарва яда.
Колеги, нещата задължително ли трябва да имат загадъчно обяснениен?? 
Обемнодетониращото, или термобарично, или FAE (Fuel Air Explosive) оръжие е нещо, чиито принцип е открит преди десетилетия, изпробван за първи път от Израел през осемдесетте в Ливан, и до момента усъвършенстван постоянно, защото този вид боеприпаси са много евтини,а ефектът им, при подходзящ калибър, разбира се, е съпоставим с този на тактическо ядрено оръжие. При големи калибри разбира се, от сорта на американската бомба "Daisy Cutter" дето е седем тона,или на руската руската, дето е пет и нещо, и дето не и помня името, бяха някакви там букви и цифри. Също така е много полезен вав военно отношение извънредно големият КПД на малокалибрените  термобарични боеприпаси. (Например ефектът от руския "Шмель" е съпоставим с ефекта от 122 милиметров гаубичен/оръдеен снаряд. Представяте ли си каква благина за войската е всеки пехотинец да има възможност носи гаубица на рамото си !!! Само последен глупак не би разработвал такова оръжие!)

Това е. Никакви студени синтези, студени мастики и прочее.

За пушки и пищови мога да ви говоря дни наред, това нещо ми е хоби от около 20 години.
« Последна редакция: Май 05, 2008, 20:07:09 pm от cheese »

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Руската Вакуумна бомба - ZPE бомба!?
« Отговор #2 -: Май 05, 2008, 18:29:58 pm »
В Старгейт имаме ZPM-генератор, тук имаме ZPE-бомба. Кой от кого е копирал? И дали двете понятия не говорят за енергияу добита от общи или близки физични процеси?

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Руската Вакуумна бомба - ZPE бомба!?
« Отговор #3 -: Юли 08, 2008, 01:18:19 am »

За пушки и пищови мога да ви говоря дни наред, това нещо ми е хоби от около 20 години.


Аз помолих в темата за китайската армия в русия, който разбира от странни и непопулярни оръжия да отвори нова тема и там да споделя. Тогава питах за руските и български военни придобивки, които заслужават интерес.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

agent006

 • Гост
!!!!!
« Отговор #4 -: Август 09, 2008, 09:54:57 am »
В края на 60те в СССР провеждат наглед обикновен експеримент с помощта на 100МВт МХД генератор измращат мощни(100МВТ) импулси дълбоко в земната кора за да изследват строежа й, но страничният ефек ги изненадва - получава се слаб 2-3 по Рихтер земен трус!(чак до края на Студената война това е пазено в тайна)
Наистина слаб и не би причинил разрушения, но какво би станало ако се използват едновременно няколко такива генератора - разрушитерно земетресение, а ако се монтират на на спътници и се олъчи даден участък с мощни електломагнитни импулси?
Ето и следните земетръси:
-при първото посещение на Кондя Райс в София 13 минути след кацането й
-в разгара на бунта в Тибет в същите бунтовни провинции, но този път е наистина разрушително и потушава бунта по добре от цялата армия на КНР
- тази сутрин... предупреждение,защото ние сме най близкия потенциален приятел на Грузия, който може да и прати оръжие като при предишната криза?
Решете сами!
ПС добре е за Грузинците че са твърде близко до руските протежета в Кавказ и самите руски бази иначе щеше да се очаква разрушително земетресение в Казказ
 :-[

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27