Автор Тема: Тайни ли са наистина тайните общества?  (Прочетена 6623 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Lordsith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Бих казал, че не съм много просветен относно тайните общества, но това което ми прави впечатление е, че така наречените тайни общества въсщност не са чак толкова тайни. Според мен целият този шум относно масони, евреи, илюминати и т.н. е малко преувеличен, а може би нарочно се шуми около тях за да остане някои който наистина има достатъчно власт да управлява социални събития.
 Та някой който (може и да са няколко) има достатъчно власт да управлява социални събития в глобален мащаб, изпращайки разни "сдружения" на показ да се крие. Аз лично не мога да кажа, че описваните в форуима организации са чак толкова тайни,сигурни си имат тайни които не искат да се достояние на всички, но чак пък да правят конспирации и то от векове, малко ми се струва нелепо. Някаде във форума имаше подобен въпрос - че все пак не сме безсмъртни. Мойто мнение е, че се подхожда много повърхностно към темата. След като са ясни механизмите на тези конспиратори, защо все още сме под тяхна власт?! Сигурно ще ми бъде обяснено, че трябва всички хора да го разберат за да се промени статуквото. Ако получа подобен отговро - просто не мога да го приема. Защото като се замисля, ето дори в този форум хората, които пишат са своеобразно "сдружение" и спокойно могат да организират една "контра конспирация". А такива форуми по света много и като се "сдружим" ето ти една глобална "контра конспирация". Не отричам, че определени хора могат да имат негативни планове за човечеството или за определени народи и държави, ама нека се опитаме да погледне и от тяхната гледна точка. Все пак реалноста е колкото колективна толкова и субективна. За някой едно действие е добре за други е престъпление. Кой е прав?!
Не си спомням,кой го беше написак точно, но фразата звучеше горедолу така "Светът се управлява от любовта, страха и глада". Според мен доста точно казано.
Е ще се радвам ако нйакой сподели нещо.
« Последна редакция: Април 18, 2008, 00:29:48 am от H. »

Неактивен xthing

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 237
 • xthingxthingxthingxthing
Относно: Тайни ли са наистин тайните общес
« Отговор #1 -: Април 16, 2008, 12:16:01 pm »
Гледаш ли документални филми за тайни общества?
« Последна редакция: Април 16, 2008, 13:32:22 pm от Mirotvorec »

Неактивен Kavhan

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Относно: Тайни ли са наистин тайните общества
« Отговор #2 -: Април 16, 2008, 12:28:26 pm »
Радвам се, че има и мнения като изразеното на Lordsith. Наистина конспирация съществува, но не бива да "прозираме" в абсолютно всичко конспирации. Нелепо е. Нека да си зададем следния въпрос: Ако наистина света в момента се управлява от до болка познатите ни масони, илюминати, череп и кости, трилатералната комисия, билдерберги и т.н., то защо допускат "тайните" им да стават достояние на обществото. Днес можем да прочетем за конспиративните им тъмни попълзнования къде ли не, вестници, списания със съмнителен произход,телевизионни програми и т.н. Файлове като ОПАЛ и КУПЪР никнат като гъби след дъжд......Замислете се. Отговорите може да са два. Има вероятност всичко това да ни се подхвърля, (както отбеляза и lordsith), като храна за размисъл (използвам израза "за размисъл" в смисъл, че гореспоменатите общества са толкова уверени в успеха на своята мисия, че най-нагло ни показват какво ни готвят) или за залъгване. Кое е според вас? Моето мнение, е че на хора като Дейвид Айк (бивш футболист и впоследствие спортен коментатор), им се плаща за да говорят и пишат подобни истории (примерите могат да продължат с Николай Ръорих и др.) Казвам всичко това за да може всеки да се замисли, как и защо тайните общества "допускат" да изтича информация за техните планове?! Ако приемем, че всичко се използва за залъгване, то тогава каква е истинската цел? Или може би истината е някъде по средата.
« Последна редакция: Април 17, 2008, 10:34:00 am от Eon »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Тайни ли са наистин тайните общества
« Отговор #3 -: Април 16, 2008, 20:19:18 pm »
Истината е точно по средата - има от всичко по малко  ;) От една страна за голямата част от хората всички ужасии, които излизат наяве ги карат да изпитват още по голям  страх за своя живот, от друга същата тази информация кара друга група да изпада в когнитивен дисонанс и просто да отрича всичко накуп, защото иначе цялата им ценностна система ще се срути и ще се побъркат.
Освен всичко това както е говорено и преди елита не е единен в своите цели - те като цяло може да са  "негативни" за останалата част от населението, но не означава че са едни и същи. Между отделните групи има спорове и има "контролирано изтичане на информация" за предотвратяване на конкретни планове които кара намислилите ги да се ориентират към други.
Освен всичко това, има и много дезинформация, в смисъл на правилни факти, но умишлено грешно или пък целенасочено интерпретирани с цел  общественото мнение да се насочи в определена посока.
Така че фактори има много и аз дори не съм ги изброил всичките. Като се прибави и извънземния фактор в цялото си разнообразие нещата се заплитат още повече дори до степен, в която определена група може да си "мисли" че действа за доброто на човечеството или пък отделна раса а всъщност да служи на чужди интереси.
« Последна редакция: Април 17, 2008, 10:32:08 am от Eon »

Неактивен Lordsith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Относно: Тайни ли са наистина тайните общества?
« Отговор #4 -: Април 18, 2008, 08:50:24 am »
Alien, не ми е ясен извънземният фактор. Тук (на сайта) прочетох доста неща за извънземния фактор, но честно казано не мога да се съглася с всичко. Всъщност съгласен съм с това, че има извънземни, дори съм съгласен, че някои от тях използват ресурсите на тази планета, но защо им е да се набъркват в социалната сфера на хората. Ако са толкова развитие биха могли да се ползват от ресурсите ни (дори и от самите нас) без да бъдат забелязани. От прочетенот оставам с впечатлението, че едва ли не те са виновни за всичко, което ни се случва. "Тайните общества" и извънземните - излиза, че има само един тип извънземни "лоши". Ако има "добри" извънземни, то те си кротуват и не се бъркат в човешката еволуция щото ги е страх от "лошите" е тука нещо не се връзват нещата. Аз си мисля, че целиат този шум около "тайните общества" е по-скоро създаден доста отдавна и разни там организации като "масони", "илюминати" и т.н. не са нищо повече от "пушечно месо".
Върнете се назад във времето, вижте,че дори при древните цивилизации като египет, рим, инки , е имало тайни - не тайни общества, а тайно знание (жреци, проповедници и т.н.)От това, че към момента (по неофициални данни - така предполагам) тези "тайни общества" наброяват милиони членове, които излиза, че са вербувани като им е обещано "богатство", ами честно да ви кажа излиза, че те са по-тъпи и от един средностатистически човек, който им слугува. Ами да, след като могат да бъдат подлъгани, значи всеки, които има достатъчно акъл и кураж,би могъл да ги експлоатира, независимо да ли е член на някаква организация.
Та така, като цяло, съм объркан, защото цялото нещо, което чета е насочени към доказване на съществуването на такива "зловредни" общества, а не справянето с тях. Всъщност затова и започнах темата, за да потърся мнение, което да предложи решение, а не просто сентенции от рода на "цялото човечество трябва ..."

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Тайни ли са наистина тайните общества?
« Отговор #5 -: Април 18, 2008, 18:39:39 pm »
Цитат
Всъщност съгласен съм с това, че има извънземни, дори съм съгласен, че някои от тях използват ресурсите на тази планета, но защо им е да се набъркват в социалната сфера на хората.

Ами от фактора извънземни може би най-важното е че те са в дъното на същетсвуването на човешкия род изобщо! И това че в  историята през последните 2000 години не са присъствали пряко не означава че не се присътвали преди това съвсем явно. Това че "поселите живота" тук на Земята последните няколко хиляди години упраляват чрез посредници - хибриди и различни тайни общества не означава че ги няма.Изобщо както историята с липсващите звена в еволюционната теория,  възможността за програмиране на ДНК - достатъчното митове ,легенди артефакти (дори само тези които не са укрити) писти за  НЛО, готови цивилизации в завършен вид като Египет и Шумер сочат извънземно присъствие. То обаче не е едноредно както не са еднородни и тайните общества. Дори хората не са еднородни и то си личи с различните раси и култури някои от които не са изобщо съвместими.Така че извънземните са намесени в социалната сфера на хората от самото начало и различните видове кулури са извънземни култури - макар и извънземни да звучи неточно защото живота на Земята по принцип не се е  зародил сам на тази планета - тя  е колонизирана.
Колкото до това  до каква степен са реални тайните общества - само погледни на какъв хал е света. Как се води към определени мисловни модели.Как абсолютно всеки нормален човек би могъл да реши до голяма степен проблеми от сорта на глада който тези "умници" управляващите уж се опитват да направят.А за резил в 21 век сме свидетели на робство и трафик на хора в огромни размери и забележи тези престъпления по закона се  равняват на това  да откраднеш GSM.
Естествено че по същество информацията която излиза и за извънземни и за тайни общества е дезинформация - никой няма да ти каже истината на готово - да не говорим и колко я знаят цялата.Но добрите дезинформации се базират на голяма степен истина, която се манипулира за насочване към определени мнения и квалификации - добро - лошо.Ако се отсее часта която те призовава да направиш това или онова и само използваш фактите можеш и сам да си направиш много по-вярна оценка на ситуацията. Но пак тя ще бъде субективна защото ти самия ще имаш различни виждания интереси и философия за живот. От чисто субективна гледна точка за различните хора едно и също събитие може да предизвика крайно противоположни реакции.
За тези които са превзели държава  това ще бъде голяма победа за загубилите същите тези които са обявени за герои ще бъдат най-големите изверги.Така че при цялото многообразие от интереси оценки на добри и лоши могат да са само субективни и "справянето" както ти се изрази също е субективно и различно за всеки - точно защото всеки има различна философия за "правилно" и "грешно"  ;)
« Последна редакция: Април 18, 2008, 18:42:36 pm от Alien »

Неактивен Lordsith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Относно: Тайни ли са наистина тайните общества?
« Отговор #6 -: Април 23, 2008, 09:52:20 am »
Alien, благодаря за обяснението. Съгласен съм с това,че в основата на човечеството стоят цивилизации или същества извън пределите на земята. Относно това,че не са присъствали не съм много съгласен. Предполагам,че познаваш по-добре от мен символизма, но ще си позволя да предположа, че "извънземният фактор" никога не е напускал нашто човечество. Историята на религията го потвърждава, просто хората с различни религиозни възгледи обожествяват различни същества. Ако погледнем христянството много от висшите светии (арханглеи и т.н) са залегнали или поне почитани и от други религии.
Е, изках само да добавя, че като цяло "извънземният фактор" никога не е напускал обществото, като цяло съм съгласен с Alien. 
И благодаря.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Тайни ли са наистина тайните общества?
« Отговор #7 -: Април 23, 2008, 19:04:36 pm »
Alien, благодаря за обяснението. Съгласен съм с това,че в основата на човечеството стоят цивилизации или същества извън пределите на земята. Относно това,че не са присъствали не съм много съгласен. Предполагам,че познаваш по-добре от мен символизма, но ще си позволя да предположа, че "извънземният фактор" никога не е напускал нашто човечество. Историята на религията го потвърждава, просто хората с различни религиозни възгледи обожествяват различни същества. Ако погледнем христянството много от висшите светии (арханглеи и т.н) са залегнали или поне почитани и от други религии.
Е, изках само да добавя, че като цяло "извънземният фактор" никога не е напускал обществото, като цяло съм съгласен с Alien. 
И благодаря.Ами абсолютно  ;) Аз казах че не присъстват пряко - тоест да се разхождат и да контактуват открито с всички да присъстват официално с две думи, но косвено посредством религии и тайни общества присъствието е видно.

Неактивен Lordsith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Относно: Тайни ли са наистина тайните общества?
« Отговор #8 -: Април 27, 2008, 08:37:20 am »
Alien, да така е. Благодаря.

Неактивен Крайчо

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 46
Относно: Тайни ли са наистина тайните общества?
« Отговор #9 -: Юни 20, 2008, 15:36:44 pm »
"Малцина са масоните до 28 степен(Рицар на Слънцето,Принц Адепт), които знаят,че всичко научено от тях до тази степен е фалшиво.Едва след като достигнат до нея им се разкрива истината.Това се прави умишлено,за да се изпита, доколко може да се вярва на определен брат. На масоните е забранено да споделят с публиката за своята активност."

"Последните две, преди върховната 33-та степен,са класифицирани в групата
Велик Съвет на Великите Принцове на Кралската Тайна: Велик Инспектор-Инквизитор Командор(31 степен; Върховен Принц на Кралската Тайна(32 степен). Наричат ги и Рицари на Черния и Белия Орел. Носителите на тези две степени се кълнат пред кинжал, който пронизва кралска корона. Това трябва символично да им напомня за отмъщението, което непрекъснато са длъжни да търсят за смъртта на Великия Магистър Жак дьо Моле, изгорен на 18 март 1314 година в Париж. Помнете тази дата! Тя е причината и поради която масоните от 30-та степен се наричат Отмъстителите."

"Те са осъществявали много актове на отмъщение в историята си. Републиката на Комуната в Майнц(Германия)била обявена на 18 март 1793 г. с помощта на френските "революционни" войски. ...
на тази дата били вдигнати въстания в Виена,Милано и Стокхолм през 1848 година; тогава избухнала и революцията в Берлин, лидерите на която били фримасони-евреи; акт на отмъщение било и едно друго събитие- на 18 март 1871 година била декларирана Парижката Комуна; в бившия Съветски Съюз на 18 март се честваше "ден на Червената солидарност"; фримасоните убиха гръцкия крал Георгиос на 18 март 1913 година.

"...Професор Ларс-Ерик Ботигер е достигнал до единадесета степен във шведското фримасонство(Рицар)и заема вторият по важност пост в този Обряд. Той твърди, че всяка година, на 18 март в централната Масонска зала на специален церемониален фестивал се изнася погребален ковчег(Nacka-Varmdo-Posten,11 November 1997,стр. 12). Според него, тази церемония е много древна. ...
Ботигер пише: Това нещо с ковчега... е доста трудно за обяснение на публиката. то може би ще изглежда твърде ужасно, каквото и да им кажем."

 из "Архитектите на Луцифер.Тамплиери.Масони.Илюминати="

автори: Доналд Маккинси,Марк Бийтън,Скот Найт,Дейвид Алън,Джон Ървинг
« Последна редакция: Юни 20, 2008, 15:40:02 pm от Крайчо »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27