Автор Тема: Заровеното имане на България  (Прочетена 21563 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Заровеното имане на България
« -: Март 17, 2008, 11:04:53 am »
    *  Руски и японски изследователи твърдят, че от богатите залежи на зеолит може да се изхрани цяла България
    * Бели пласт - новият Клондайк?!
    * Екип на проф. Пенка Благоева от софийската онкоболница търси панацея срещу ракаПетър Атанасов от Кърджали е най-странната птица сред мислещите хора в Източните Родопи. Той е един от пионерите, поставили темелите на Оловно-цинковия завод. Възпитаникът на ВМИ се изявява като конструктор, откривател и най-редовен “клиент” на ИНРА, където шашка учени от БАН с теории и апарати за очистване на газовете с подвижен пълнеж, с нови принципи на “кипящия слой” и прочее. Но нали е казано, че шило в торба не стои, затова се пробва и като писател, и като политикант. Автор е на книгите “Корона сред целина и катастрофи - хронология 1900-1918 г.”, “Кемал Ататюрк - биографичен очерк” и “Разсипници на съвременна България”. Преливащият от енергия 78-годишен инженер обаче си остава верен на любимата тема - зеолитите, наречени минерали на века. Днес се е юрнал да доказва, че не тракийските златни находища, не Перперикон или Татул, а туфите край Кърджали могат да ни оправят веднъж завинаги дереджето.
- Какви са лечебните свойства на зеолита?
- Минералът лекува и предпазва от най-различни заболявания - рак, язва, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити, гастрити, хипертония, неврози. А бе, всичко! Цитирам ти становище на екип от Националния онкологичен център в София начело с проф. Пенка Благоева. Сериозни изследвания се правят от 1999 г. насам, след Шестия конгрес по онкология. Минералът, известен още като клиноптилолит, представлява фино “сито”, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. По този начин човешкият организъм може да се прочисти от отровни вещества, това определя невероятните му абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и от тежките метали олово, цинк, хром. След аварията в Чернобил районът около атомната централа бе неутрализиран от радиоактивните йони точно с клиноптилолит. Известно е още, че вода, преминала през зеолит, придобива лечебни свойства.
- Разполагаш ли с доказателства за лечебния ефект на зеолита?
- Колкото искаш /разгръща архива/! Преди време ми се обадиха от Силистра. 69-годишен мъж берял душа, болен от рак на дебелото черво. Изпратих по пощата каквото трябваше. След 6 месеца ми идват на крака с две епикризи и снимки. Не трябва да си доктор, за да видиш, че на втората липсва тъмното петънце, разяждало организма.
На кърджалиец, работещ в Испания, поставили същата диагноза. Бай Хикмет Адем може да е мюсюлманин, но вече пета година ми изпраща картички и армагани за Великден и Коледа. Жена с язва на дванадесетопръстника също стриктно спазваше наставленията ми. Почувствала се добре, направила си нова рентгенова снимка.
Познавам поне пет патрона /така наричат бизнесмените по Кърджалийско - б.а./, които не признават никаква вода освен тази от село Бели пласт. Всяка седмица си точат по стотина литра. 9-годишният ми внук също пие само от нея. “Дядо, хвали се той, знаеш ли колко силен се чувствам?! Никой не може да ми се опре.”
С една мадама работехме в ОЦК. Кожата по левия й крак започна да се скапва като на прокажен. Рак! - отсякоха лекарите. Излекуваха я, но пък получи свръхчувствителност. Посъветваха я да намери зеолит и с фин прах да налага болната си кожа. Колежката, вече пенсионерка, отдавна е забравила страданията си.
- Все още ти е хоби да разработваш “върхови” технологии. Какво ново-вехто покрай последните ти постижения?
- След като отворих очите на проф. Благоева, тя вече прави лекарство срещу рак на базата на зеолита. Доколкото знам, днес вече се продава по аптеките. Моето е народна медицина. От местните хора знам, че ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на течността. След прецеждане се пие като лечебна. Именно на тази база създадох зеолитови филтри за прецеждане на питейни води против ракови и други заболявания.
Над 150 000 души са засегнати в момента от коварната болест. Протестите на онкоболните пред здравното министерство скоро няма да затихнат, защото не всеки има възможност да си купи скъпите лекарства.
- По какъв начин действа твоята панацея?
- 200 грама зеолит стигат за цяла година. В чаша с чешмяна вода се поставя една чаена лъжичка от праха. Не е зле да се пусне и таблетка разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след ядене и вечер преди лягане. Може да се прибави малко мед или натурален сок.
- И кога настъпва ефектът?
- Понеже никой не е пророк в собствения си град, ще ти цитирам становището на к.х.н. Н. Измирова от екипа на проф. Благоева. “Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.”
- Оказва се, че край Кърджали Господ си е “измил” ръцете в най-добро настроение, а малцина са посветените в делата му?
- Остави притчите. Като инженер боравя само с факти. България е най-богата страна в света на този минерал. Запасите от зеолити надхвърлят 10 млрд. тона. В откритите 60 находища в Русия има само 3,5 млрд. тона, колкото са само около Кърджали - “Железни врата”, Бели пласт, “Бели баир”, “Голо бърдо”, “Лясковец” и т.н. А развитите индустриални страни, които не притежават естествени природни находища, усилено произвеждат техни скъпи аналози, тъй като консумацията на зеолити през последните години расте с невиждани темпове. Япония и САЩ са на първо място. Там всяка година употребата нараства с 20 на сто. Единственият наш пазар в момента е Холандия - едва 5000 тона. За оранжериите им. Срам и позор! Според руски и японски капацитети село Бели пласт може да изхранва цяла България. Ама кой да ги чуе.
- И то след като е доказано, че кърджалийският минерал има приложение в почти всички сфери.
- До така наречената демокрация известни количества директно пътуваха за СССР. Използваха ги при направата на брони, устойчиви на кумулативни снаряди, както и за дълбоко осушаване на реактивното гориво. Едва ли е известно на международните ни мениджъри, че минералът се използва и като катализатор при преработката на нефтени продукти. Можем да заринем Арабския свят. Количеството на използваните зеолити в икономиката на една страна е най-точният показател за нейното развитие.
- Къде другаде зеолитът намира широко приложение?
-Къде ли не! Най-вече в селското стопанство и животновъдството. Мой приятел започна да дава зеолитен прах на птиците във фермата си като хранителна добавка. Използват го най-големите швейцарски фирми за производство на шоколад.
- Западни експерти твърдят, че районът на Бели пласт би могъл да се превърне в новия Клондайк?
- Засега там се подвизава само една фирма за бутилиране на обогатена със зеолит питейна вода за всекидневна употреба. Предназначена е предимно за външния пазар, най-вече за Израел и Турция.

http://www.rodopipress.com/2008/01/26/rwet/

Минералът клиноптилолит пази от рак, лекува рак и в района на Кърджали се намират най-богатите находища от него в света

Инж. Петър Атанасов

Всичко започна в един пролетен ден на 2003 г. Чета регионалния вестник "Нов живот" и пред очите ми е рядко интересната статия "Зеолитът, чудото срещу рака". Над това заглавие е изписано с по-дребен шрифт: "Минерал абсорбира тежки метали, добива се в Родопите".
Авторът на статията Еркан Хаджимустафа беше изложил с изключителна вещина много интересни данни за този чудодеен минерал. Неуморимото ми хоби за разработване на върхови технологии се разпали. Захванах се с голям ентусиазъм за това благородно дело. Направеното досега е много. Разкриваме недокосвани научни хоризонти. Извършваме безценни изследвания със съвременни технически средства. Тестваме в опитни уредби изменението на ред елементи на различни води след престояването им в подбрани различни зеолитови камъни. Резултатите нанасяме с педантична точност в графики.
Един случаен разговор разкри още неподозирани перспективи за нашите природни зеолити.
Неотдавна съсед ми разказа как в Мюнхен, като се изкъпал под душа в банята, дълго след това тялото му било обхванато от сърбеж. Водата от водопроводната мрежа там била лоша.
- Защо не донесе една бутилка от тяхната вода, за да я изследваме в Оловно-цинковия комплекс? После щяхме да я сложим в нашите зеолитови камъни и щяхме да проследим какви промени настъпват в нейните качества - обяснявам му аз.
- Казаха ми, че в Берлин водата била още по-лоша. След изкъпване използвали специални лосиони за тялото. Без тях сърбежът по кожата бил ужасен - казва той.
- А защо не опитаме да покажем на тези европейци какво можем да направим с нашите чудодейни камъни за техните води? Такива камъни като нашите на тях бог не им е дал.


* * *

Природният зеолит, наричан още клиноптилолит, е изключително полезен минерал. По отношение на йонообменни и абсорбционни свойства българският клиноптилолит е най-чистата зеолитова скала в света. Зеолитите в района на Кърджали са дар божий на България. Най-богатите находища в света на клиноптилолитите са съсредоточени в този район.
Развитите индустриални страни, които не притежават природни зеолити, имат голямо производство на техните синтетични аналози. Консумацията на зеолити расте с невиждани темпове. Всяка година употребата им бележи ръст спрямо предишната с 20 на сто. Япония и САЩ са най-големи консуматори. Количеството на използвани зеолити в икономиката на една страна е точен показател за нейното развитие.
Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.

Основни свойства

При попадането на зеолитите в друга среда, най-вече течности, между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен.
Възможностите на клиноптилолита в това отношение са били известни още отпреди повече от 150 години. Установено е, че йонизираната с него вода влияе благоприятно върху човешкия организъм.
Клиноптилолитът представлява фино сито, което задържа в себе си вещества с определена големина на молекулите, а пропуска други. Това очиства организма от отровни вещества. Именно тази структура придава на зеолитите уникални свойства:
- много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий;
- високи солбционни свойства към амония и други органични съединения;
- абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137, стронций 90;
- абсорбция спрямо тежки метали - олово, цинк, хром и др.;
- способност да разделя газовете по принципа на молекулните сита;
- способност да изсушава газовете.
Той се използва успешно за пречистване на питейни води, при обработка на металургични и ядрени отпадъци.

Приложение

Почти няма сфера в икономиката, в която днес зеолитите да не се използват. Всяка година за тях се обнародват над 1000 публикации, в повечето от които те се определят като минерали на века.

I. В здравеопазването
Безспорно е, че клиноптилолитът пречиства отровите в организма, поети чрез храната, и по този начин ликвидира отключващите моменти за различните органи. Той има силно въздействие върху човешкия организъм.
Лечението с лечебните залежи край Бели пласт се извършва основно с лечебната вода и със зеолитовите камъни.

А. С лечебната вода
Тази минерална вода е от дълбочина 90 м. Употребата й повече от месец се отразява добре върху проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система.

Б. Със зеолитовите камъни
Местните хора казват, че ако се вземе зеолитов камък от района на лековитата вода и вечерта се потопи в съд с вода, то на сутринта той ще е отдал невероятните си свойства на тази вода, която след прецеждане се пие като лечебна.
На тази база ЕТ "Термокомплект" създаде зеолитови филтри за пречистване на питейни води против ракови и други заболявания.
Минералът клиноптилолит от скалите на Бели пласт пази от рак и лекува рак. У нас болните от тази коварна болест са над 150 000. Екип, начело с проф. П. Благоева и химичката кхн Н. Измирова от Националния онкологичен център, години наред изследват действията на този минерал.
Целесъобразно е пиенето на минерала, разреден с вода. Действието му е вълшебно, според Измирова.
Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерален сок, е твърде полезно. Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.
Този минерал има бърз благоприятен ефект при стомашно-чревни разстройства.
Препоръчва се следната подготовка и начин на употреба на зеолит (клиноптилолит):
Зеолитът на прах се поставя в тава и се нагрява до температура 200-250 градуса по Целзий в продължение на 2-3 часа в домашна печка. След охлаждане прахът се поставя в затворен съд, готов за употреба. При тази термична обработка той се обеззаразява и увеличава своята активност след дехидратация.

Начин на употреба:
В една чаша, напълнена с чешмяна вода, се поставя една чаена лъжичка от праха. Препоръчва се преди това в чашата да се пусне едно хапче разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след закуска и вечер преди лягане.
Фирма "Термокомплект" Кърджали разполага с определени дози фино смлян клиноптилолит от находището при лековитата вода.

II. В земеделието
Зеолитите, внесени в почвата, подобряват влагосъдържанието в нея и абсорбират излишъка от амониев азот. Използват се успешно при хидропонното отглеждане на цветя и зеленчуци, като среда за отглеждане на ягоди, като съставна част на смес за приготвяне на гранулирани семена, за производство на минерални смеси за отглеждане на разсади за домати.
В Русия има задължителни норми за използването му в селското стопанство.
5000 тона годишно наш зеолит от Кърджалийски регион се изнася в Холандия за нуждите на оранжерийното й стопанство и за други селскостопански нужди.

III. В животновъдството и птицевъдството
Природните зеолити се използват за добавка към храната на прасетата, пилетата, телетата. Те имат превантивно действие спрямо ентерологичните заболявания, предотвратяват стомашно-чревните инфекции, намаляват смъртността на младите животни, стимулират приръста, носливостта на кокошките, едрината и качествата на яйцата.
Прибавени като добавка към храната на птици и животни, те гарантират отличното им здравословно състояние и чистото им от токсини месо, подобряват чистотата на млякото от кравите и овцете от вредни радиоактивни елементи.
В Япония резултатите от използване на природните зеолити в животновъдството показват значително повишаване на живото тегло на прасетата при употребата на минерала.

IV. В рибовъдството
Природните зеолити филтрират водата и я пречистват от амоний и други органични съединения. В много страни тази профилактика е задължителна. В Западна Европа няма водоем, снабдяващ населението с рибни продукти, чиято вода да не е пречистена от амонячен азот с клиноптилолит.

V. В хранително-вкусовата промишленост
Най-реномираните марки вина, произведени във Франция, Испания и Италия, задължително се обогатяват с клиноптилолит за очистване от вредни примеси. Това на практика прави тези продукти балсам без аналог.
Клиноптилолитът намира широко приложение и за подобряване качествата на натуралните сокове.
http://www.duma.bg/2004/1104/131104/obshtestvo/ob-5.html


Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Относно: Заровеното имане на България
« Отговор #1 -: Март 20, 2008, 23:20:11 pm »
Много интересно, наистина дано да ги разработим правилно тези находища без да включваме чужди компании да копаят вместо нас.

Нашата уикипедия по въпроса: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82


По - подробно на английски за минерала: http://en.wikipedia.org/wiki/Zeolite

Има много видове зеолит и явно нашия е клиноприлолит: http://en.wikipedia.org/wiki/Clinoptilolite

Някой ако ходи по Кърджали да се снабди и да каже от личен опит как действа.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Относно: Заровеното имане на България
« Отговор #2 -: Март 25, 2008, 11:44:53 am »
Oткриха диаманти край Кърджали

Находищата се пазят в тайна, за да не плъзнат иманяри


Експедиция на Нов български университет е открила две находища на диаманти край Кърджали, съобщи сензационно вчера излизащият тук в. "Нов живот", позовавайки се на проф. Рангел Гюров, шеф на департамент "Науки за земята и околната среда" във висшето училище. Самият той потвърди информацията пред ДУМА вчера.
Анализите в лабораторията на катедра "Гемалогия" доказали, че откритите кристали са диаманти. Проф. Гюров не пожела да каже къде точно са находищата, за да попречи на иманяри да атакуват района. Проектът, по който са работили проф. Гюров и д-р Харизан Харизанов е започнал преди две години и е финансиран от фонд за научни изледвания на НБУ. Резултати от работата им се появили преди около половин година. Откритието ни променя хипотезата, че диаманти в България не може да има, защото липсват така нар. кимбарлитни скали, каза проф. Гюров. Ние обаче открихме ценните камъни в други скали, допълни той. Родопските диаманти са намерени точно в пластове, наричани още еклогити.
Още не е ясно дали ще бъдат намерени качествени диаманти за ювелирни цели. Проби от находките са изпратени в Москва за препотвърждение. Резултите се очакват най-рано след месец. Каквото и да покажат те, аз съм убеден, че в Родопите има диаманти, категоричен бе проф. Гюров.
Досега диаманти не са откривани в България. За Родопите се знае, че аквамаринът, аметистът и гранататът са най-ценните камъни, намирани тук. Сензационното откритие на експедицията на Нов български университет обаче може да промени коренно досегашните представи на учените за българските метаморфни скали. Преди повече от двайсет години златотърсач откри естествен рубин, голям колкото орех, промивайки пясък в река край Ардино. Находката тогава предизвика голяма сензация, спомниха си вчера геолози. По-късно столичен музей откупи ардинския рубин.

Инфото е от 2004

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Относно: Заровеното имане на България
« Отговор #3 -: Март 25, 2008, 18:38:58 pm »
Гугъл не казва много по въпроса освен обявяването на откритието по - нататъчна информация се губи. В тази статия: http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=380&sectionid=6&id=00004   казват, че според професора "зрънцата били прекалено малки и нямали ювелирна стойност", което малко ме съмнява без подробни изследвания.
Имаме и големи златни находища, бяха споменали за нефт в Черно море, ако можеха да се оползотворят поравилно всички тези природни блага смятам, че по друг начин щяхме да се развием.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Относно: Заровеното имане на България
« Отговор #5 -: Април 06, 2008, 01:44:30 am »
Най-после направих връзка...Kлиноптилолитa се нарича още бентонит,казва се още и "глинена вода".Аз съм пила такова нещо-действа за невероятно много неща...
Една молекува бентонит може да абсорбира токсични отпадъци 200 пъти колкото собственото си тегло,а пречистването  е изцияло механично,без да предизвиква никакви химични реакции в организма.Използва се за изчистване от шлаките,при алергии,невродетмити,болки в мускули,стави,при проблеми с червата,свързва киселините и опасните вещества от храната и ги извежда....Невероятно е!
Не знам дали го продават в аптеките и какво име са му сложили,но е хубаво човек да си го има вкъщи.

Неактивен xnet_user

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 315
Относно: Заровеното имане на България
« Отговор #6 -: Април 06, 2008, 21:13:32 pm »
Зеолит се продава в течна форма по интернет.
Голям бизнес е и не е хич евтин.
Аз от няколко дни го пробвам. Проблемът е, че нямам никакви сериозни оплаквания и не мога да преценя дали действа или не. Взех го за пречистване.

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Относно: Заровеното имане на България
« Отговор #7 -: Април 06, 2008, 21:38:11 pm »
В грешка съм.Не съм пила точно това,а нещо друго.Може би доста близко като действие,но поне много евтино.
« Последна редакция: Април 06, 2008, 21:47:50 pm от Тук и сега »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Относно: Заровеното имане на България
« Отговор #8 -: Април 14, 2008, 01:16:06 am »
Защо тогава от сайта да не си направим една формичка, занимаваща се с търговия със зеолит? Да се разрастне до някоя корпорация, после ще подпомагаме България, ще купуваме гори и местности и ще ги правим защитени зони или ще ги държим частни без да се допускат хора там. Въобще във всички области ще се намесваме. Добра мечта е, после като се разрастнем откупуваме от канадците правата за добива на българско злато и пак подпомагаме държавата по различни начини. Ехх,  мечтии  :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27