Автор Тема: Американска Чупакабра, Български корени  (Прочетена 8875 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Radostin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
АМЕРИКАНСКА ЧУПАКАБРА, БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ

Уважаема публика, радостен съм да съобщя тук, че постинга ми озаглавен  "КАКВО Е ЧУПАКАБРА"  предизвика сензационен интерес. Към днешна дата той е прочетен 57 пъти от близки и приятели, някои от които са го минали по два пъти, за да смелят добре информацията. Прегледан е и от няколко непознати и анонимни читатели, на които сърдечно благодаря. Също така бе дискутирана в три независими един от друг разговора, единият от които телефонен. Най-общо, реакциите към материала са следните:

-еуфория

-скептицизъм

-обвинения в шарлатанстство

В следващите редове няма да мога да адресирам поотделно всички повдигнати въпроси, но ще се постарая да хвърля още светлина върху тайнственото същество чупакабра и ще опитам-доколкото ми е възможно да съм безпристрастен.

Нека още веднъж се върнем на проблема за произхода на чупакабрата.

Както вече казах, първия случай на нашествия на чупакабра датира от месец май 1971 в Пуерто Рико. Мнозина свързват това с наличието на американска военна база в региона. Малцина обаче правят връзката между този първи акт на чупакабризъм с акустирането на българския търговски кораб "Марица".  Корабът е натоварен с добитък, по- точно кози, които трябвало да продължат за Близкия Изток. Кратка справка с корабния дневник обаче, ме накара да се усъмня, че този курс на "Марица" е бил нормален като всички останали. Голяма част от добитъка бил умъртвен. Как? Защо? Отговорът на тези въпроси е навярно в няколкотостраници от корабния дневник, които са мистеризоно скъсани. Чия ръка е сторила това? Опитах да издиря тогавашният боцман- Тони, който понастоящем държи капанче на Рибарския плаж в град В., но всеки път при споменаването на думата чупакабра, линията внезапно прекъсваше.

Истината, уважаема публика е, че първия случай на чупакабра може да е документиран в Пуерто Рико преди трийсетина години, но чупакабра е съществувала много преди Колумбова Америка. Чупакабрата е един от най-българските феномени, останали задълго тайна за останалия свят. Наш дълг е да сме наясно откъде всъщност идва тя.

Нека не прекалявам с търпението ти, читателю.

Всеки от нас по един или друг случай е чувал думата скочубра. Обикновено тя се появява в случаи, когато свекърва описва някоя от снахите си. Скочубрата е сухо, слабо същество, което изпива кръвта на любимо създание.

Скочубра и чупакабра - трябва да признаем- звучат странно близко. Защо? Защото са име на едно и също създание.(Не говоря за снахата).

Скочубрата е истинското име на чупакабрата. Истината е, че когато изплашените български моряци през онзи паметен ден преди трийсетина години обяснявали на пуерториканците какво е избило добитъка в трюмовете на "Марица", изпаноезичните не чули правилно скочубра и си я нагласили като чупакабра(chupacabra), което буквално значи "козосмук".

Чупакабра, скочубра –имена на едно и също създание, добре документирано в нашата история. А ето и фактите:

Става въпрос за извънземно същество, закъсало на планетата Земя преди две хилядолетия, и то не къде да е, а в някакви азиатски планини. Там било намерено и спасено от племе, което наричало себе си булга-ар(прабългари).

Прабългарите опитомили чупакабрите, както опитомили конете и кучетата. Влачели ги със себе си на каишка. В днешни дни отношението прабългарин-чупакабра най- близко може да бъде илюстрирано в релацията циганин-маймунка. В тази мила и жалка понякога картинка обаче, добре тренирания поглед на изследователя може да долови отблясъци от някогашно величие. Разбира се, хубава работа, ама циганска работа ще каже някой, чупакабрите не са показвали как се търкалят бабите на Бабинден, пък и прабългарите не са стържели с лъка по гъдулка. Прабългарите са били заети да мятат стрели с истински лъкове, а чупакабрите били тренирани да убиват. Единствената команда към чупакабрата, оцеляла до наши дни е командата "чиба", която погрешно се прилага към кучета. Затова, те понякога отликват, а понякога- не. Но в ДНК-то на чупакабрата е заложено страхопочитанието към древните ни пра-отци и тяхното "чиба"- всеки от четящите тези редове може да се увери в истинността на казаното, ако види чупакабра , смръщи вежди и изсъска "чиба". Тя тутакси ще вземе подчинителна позиция.

От чупакабрата прабългарите добили и извънземния микроорганизъм bulgaricus bacilicus, който помагал на млякото да придобива уникален вкус. Този микроорганизъм е рожба да далечна галактика и е с доказани качества да лекува носталгия и маясъл, а също и да осигурява дълголетие. Чупакабрите живеят много дълго.

И така, внимателел прочит на апокрифната средновековна литература не оставя място за съмнение, че чупакабрите са били сателити на прабългарски ханове, участвали са в основаването на Първото и Второто Българско царство, били са въвличани в интриги и размирици. Смята се, че в битката при Клокотница решаваща роля имали две чупакабри. В битката при Ахелой не кой да е, а чупакабри са подмамили уж хитрите византийци в капана. Тук за съжаление нямам време да излагам връзката на чупакабрата и богомилското движение, чупакабрите и Ивайло Бърдоква, обсадата на Одрин, татари и чупакабри и така нататък. Защо България пада под Османско робство? Вината е на Шишман, който се възгордял и решил, че вече няма да си има вземане-даване с чупакабри. И така- чупакабрите изчезват от сцената за близо 500 години. Достатъчен е обаче един поглед на стенописите в който и да е български манастир и ще се уверим, че чупакабрата продължила да живее в културната памет на предците ни. Ето и снимка на чупакабра от Къпиновския манастир:

Чупакабри са бродили Балкана, заедно с най-смелите ни войводи, вземали са активна роля в хайдушкото движение, тръшкали са добитък из кошарите на чорбаджиите и са чакали по-добри времена. Чупакабри са участвали в подготовката на Априлското възстание(вж Захари Стоянов-"Записки по българските възстания Том III") и в Освободителната война. Чупакабра е бил навярно убиеца на Стефан Стамболов в София. Чупакабри са били въвлечени по- късно в партизанското движение, в някои от акциите около мандри, които погрешно се приписват на шумкари(известно е, че партизаните са предпочитали агнешко), чупакабри са били използвани от Гешев  в разпитите на комунисти, а по-късно и в концентрационните лагери в Белене. Въобще чупакабрата е амбивалентно същество, ролята й в историята ни е многозначна.

Чупакабра е виновна за смъртта на писателя Георги Марков в Англия. Малката дупчица в крака му е не от т.нар. Български чадър, а от Българска чупакабра.

А ето че стигаме отново до началото на нашата беседа- за чупакабра и новите хоризонти, които открива глобализацията.

След като чупакабра най-сетне успява да стъпи на друг континет през седемдесетте, тя започва да настъпва на север и както споменах в предишната си публикация стига до щат Тексас преди 11 години, където ухапва бъдещия президент Джордж Буш по главата. Ето и няколко документални фотографии проследяващи връзката чупакабра- Джордж Буш. Първа среща:

За добро или зло Буш оцелява след нападението и изпраща двойката агенти от "Досиетата Х" да намерят тайнственото животно и да разберат за какво става въпрос. Тук информацията е недостатъчна, за по- сериозни заключения, но години по- късно, вече "законно" избран президент, Джордж Буш е виждан няколко пъти в компанията на чупакабри.
Ето тук- пресконференция в Белия дом преди войната в Ирак.

По- долу- на военен парад в Кемп Пенделтън:

А ето и последната скандална фотография- американският президент напълно в традицията на българските ханове, с опитомена чупакабра.

С тази фотография, уважаеми читателю ние приключваме нашата беседа засега.

Чупакабрата е в "добри" ръце.
Света- е в Божийте ръце.

източник:Зоран
« Последна редакция: Март 13, 2008, 08:48:01 am от Ricardo »

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
Относно: АМЕРИКАНСКА ЧУПАКАБРА, БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ
« Отговор #1 -: Март 12, 2008, 16:39:40 pm »
 ;D ;D ;D
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен Radostin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Относно: Американска Чупакабра, Български корени
« Отговор #2 -: Март 12, 2008, 17:02:35 pm »
А тази снимка е просто уникат,дадох е толкова хора да видят,сега ще стане снимката карикатура на 2008 г. Как може такава статия с такава снимка. ;D ;D ;D


Ще трябва да има и нов раздел комичен  ;D ;D ;D


КОЙ Е ПО-КРАСИВ ТВОРЕЦА ИЛИ ТВОРЕНИЕТО ?-така съм е озаглавил снимката  ;D
« Последна редакция: Март 12, 2008, 17:08:52 pm от Ricardo »

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Относно: Американска Чупакабра, Български корени
« Отговор #3 -: Март 12, 2008, 21:25:15 pm »
 сега разбирам защо все повтарям чупакабра и се смея  :D

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Относно: Американска Чупакабра, Български корени
« Отговор #4 -: Март 13, 2008, 07:14:04 am »
Младежо,що за фантасмагории си написал? Kорабът МАРИЦА не е търговски кораб.Това е танкер.Ако не знаеш какво е танкер,това е кораб който превозва само течни товари и не може да товари никаква друга стока.
По света няма идиот освен т... който да превозва до Порто Рико стока предназначена за Близкия изток.
« Последна редакция: Май 31, 2008, 17:16:43 pm от daskala »

cdms

 • Гост
Относно: Американска Чупакабра, Българскl
« Отговор #5 -: Май 31, 2008, 09:32:49 am »
Буш няма достатъчно мозък, за да управлява. Просто наговите съветници го контролират, какво да ръси пред медиите.
« Последна редакция: Май 31, 2008, 12:55:34 pm от cdms »

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Оу, май Гад!

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 571
  • Сериалът Heroes
И един станиол завива мармота в шоколад...

Неактивен devil4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 89
Re:Американска Чупакабра, Български корени
« Отговор #8 -: Ноември 29, 2009, 16:52:30 pm »
 :flag_of_truce: :flag_of_truce:
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 16:58:09 pm от devil4e »

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re:Американска Чупакабра, Български корени
« Отговор #9 -: Ноември 29, 2009, 18:45:27 pm »
http://www.zamunda.net/details.php?id=106276&hit=1    ;D
Не можах да се стърпя...Приликата е очевадна
« Последна редакция: Ноември 29, 2009, 18:47:14 pm от konstantin2007 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27