Не знам много. Мога само да разкажа нещо по спомен от разказите на други хора от форуми, радио интервюта, книги и сайтове в интернет, от хора, които твърдят, че са били посещавани и заплашвани. Някои от историите които си спомням са например: Една жена разказваше за тях, че изглеждат доста странно - напълно идентични, много слаби, с бледа кожа, особени маниери като на роботи, с необикновено издължени глави и с коси като перуки. Появяват се внезапно и изчезват внезапно, докато мигне човек. Движат се в черни коли без номера, които също изчезват мигновено. Наблюдавани са също около житните кръгове. Там се появяват и черни въртолети без отличителни знаци. Друг мъж разказваше за жени в черно, също белезникави като хибриди и със садистични наклонности, Понякога носят черни очила, черни вратовръзки, всичко е черно откъдето изглежда идва и името им. Много известни изследователи на НЛО феномени разказват за срещите си с тях. Например Дан Акройд е имал кратка случка по времето, когато е снимал документална поредица за тези явления. Много скоро след това продукцията му е спряна без всякакво предупреждение и обяснение. Чувала съм да ги описват и с азиатски черти на лицето. Плътните черни очи май бяха от ТВ сеиала X Files. Но ми се струва, че съм чувала за това и от други места. Наскоро попаднах на интересен блог. Един младеж разказваше за експеримент, който си направил. Наводнил няколко форума с лъжливо съобщение, че е открил НЛО в гората. След това обявил, че отива да го види отново на мястото, където го намерил. След като стигнал там и разпънал палатката си изпратил няколко съобщения до форумите, че НЛОто е там и го е скрил под палатката. След време му доскучало и се отдалечил от мястото. По пътя срещнал млада жена, която дори не го погледнала. Срещата била странна, защото мястото било много отдалечено и оттам рядко минавали хора, а още по-рядко сами жени. След като се разминали, той изчакал малко и се върнал назад. Нямало и следа от жената, но палатката му била преместена. Не съм сигурна, че разказвам точно, защото четох това преди 2-3 месеца. Странни неща се случват често на хората, които работят по въпросите за НЛО и това не би трябвало да изглежда странно на никой в този форум. Мъжете в черно изглежда са съществена част от историята, а се знае (аз знам) толкова малко за тях - какво са, кои са, кога се появяват и къде. Заплахите до колкото знам се разпростират не само върху човека но и цялото семейство.
Защо в България? Защото повечето от нас живеем тук. Как изглеждат тук (приемам забележката ти) - защото мъже облечени по този начин биха привлекли веднага вниманието върху себе си, особено в някои по-малки селища. Но дори и в София биха ми заприличали по-скоро на сервитьори, отколкото на агенти. Предполагам, че маниерът им на работа тук е по-различен и искам да знам какъв е.