Автор Тема: Мъжете в черно  (Прочетена 18245 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stiver

 • Гост
Мъжете в черно
« -: Февруари 17, 2008, 16:32:12 pm »
Какво знаете, чували, чели или виждали за мъжете в черно? Не от филма :-) За онези, които се появяват когато някой започне да се рови повече отколкото трябва. Срещала съм какви ли не теории - от това, че са обикновени агенти на ЦРУ и ФБР до извънземни, маскирани в кожата на умрели хора. Имате ли някакви идеи или наблюдения? Дали винаги са в черно или приемат и друга форма. Чувала съм за хора, които са били заплашвани още преди дори да са си отворили устата. Знаете ли за някакви особени белези при тях, като например плътни черни очи без зеници, особено поведение, телепатия и т.н. Някакви догадки, наблюдения, съмнения? Как според вас биха изглеждали мъжете в черно в България?

Неактивен Balance

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2008, 16:36:06 pm »
Е нали цаката е, като се появят после да не си спомняш за тях 8), как искаш някои да ги е виждал  ;)
Несигурността се явява неотменна част от живота - и е добре, че е така, защото тя го превръща в с

stiver

 • Гост
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2008, 16:43:38 pm »
Ами това е според филма. А всъщност са ги виждали. Доста хора са се срещали с тях. И заплахите са такива, че трудно може да се забравят   ;)

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2008, 17:17:52 pm »
Цитат
Доста хора са се срещали с тях. И заплахите са такива, че трудно може да се забравят   ;) 


Много интересно ! Ще бъде любопитно ако  ни разкажеш нещичко за тези хора, и най-вече в какво се изразяват заплахите. От поста ти разбирам, че имаш доста богата колекция.


Цитат
Как според вас биха изглеждали мъжете в черно в България?


Как БИХА изглеждали, или КАК изглеждат?  :)Защо точно в България?

- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

stiver

 • Гост
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2008, 18:27:36 pm »
Не знам много. Мога само да разкажа нещо по спомен от разказите на други хора от форуми, радио интервюта, книги и сайтове в интернет, от хора, които твърдят, че са били посещавани и заплашвани. Някои от историите които си спомням са например: Една жена разказваше за тях, че изглеждат доста странно - напълно идентични, много слаби, с бледа кожа, особени маниери като на роботи, с необикновено издължени глави и с коси като перуки. Появяват се внезапно и изчезват внезапно, докато мигне човек. Движат се в черни коли без номера, които също изчезват мигновено. Наблюдавани са също около житните кръгове. Там се появяват и черни въртолети без отличителни знаци. Друг мъж разказваше за жени в черно, също белезникави като хибриди и със садистични наклонности, Понякога носят черни очила, черни вратовръзки, всичко е черно откъдето изглежда идва и името им. Много известни изследователи на НЛО феномени разказват за срещите си с тях. Например Дан Акройд е имал кратка случка по времето, когато е снимал документална поредица за тези явления. Много скоро след това продукцията му е спряна без всякакво предупреждение и обяснение. Чувала съм да ги описват и с азиатски черти на лицето. Плътните черни очи май бяха от ТВ сеиала X Files. Но ми се струва, че съм чувала за това и от други места. Наскоро попаднах на интересен блог. Един младеж разказваше за експеримент, който си направил. Наводнил няколко форума с лъжливо съобщение, че е открил НЛО в гората. След това обявил, че отива да го види отново на мястото, където го намерил. След като стигнал там и разпънал палатката си изпратил няколко съобщения до форумите, че НЛОто е там и го е скрил под палатката. След време му доскучало и се отдалечил от мястото. По пътя срещнал млада жена, която дори не го погледнала. Срещата била странна, защото мястото било много отдалечено и оттам рядко минавали хора, а още по-рядко сами жени. След като се разминали, той изчакал малко и се върнал назад. Нямало и следа от жената, но палатката му била преместена. Не съм сигурна, че разказвам точно, защото четох това преди 2-3 месеца. Странни неща се случват често на хората, които работят по въпросите за НЛО и това не би трябвало да изглежда странно на никой в този форум. Мъжете в черно изглежда са съществена част от историята, а се знае (аз знам) толкова малко за тях - какво са, кои са, кога се появяват и къде. Заплахите до колкото знам се разпростират не само върху човека но и цялото семейство.

Защо в България? Защото повечето от нас живеем тук. Как изглеждат тук (приемам забележката ти) - защото мъже облечени по този начин биха привлекли веднага вниманието върху себе си, особено в някои по-малки селища. Но дори и в София биха ми заприличали по-скоро на сервитьори, отколкото на агенти. Предполагам, че маниерът им на работа тук е по-различен и искам да знам какъв е.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2008, 18:44:43 pm »
Благодаря ти за отговора. :) Всъщност, повече ме интересуваше, в какво се изразяват заплахите им и под каква форма.
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2008, 20:52:16 pm »
Защо някакви субекти от един филм трябва да представляват реалност?! И дали реалноста е такава като във филма?! За кои мъже в черно по точно говорим , за тези които ти трият паметта и знаят Истината или за тези които те сплашват , карат те да не говориш , мъже които ти цъфват на вратата и знаят всичко за теб?! Във филма си мисля че са пресъздадени едни човешки образи на междугалактически ченгета , което лично мен ме съмнява да е реалност , това е човешко мислене .
Елементарен човек!

stiver

 • Гост
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2008, 22:25:28 pm »
Защо някакви субекти от един филм трябва да представляват реалност?! И дали реалноста е такава като във филма?! За кои мъже в черно по точно говорим , за тези които ти трият паметта и знаят Истината или за тези които те сплашват , карат те да не говориш , мъже които ти цъфват на вратата и знаят всичко за теб?! Във филма си мисля че са пресъздадени едни човешки образи на междугалактически ченгета , което лично мен ме съмнява да е реалност , това е човешко мислене .

Приятелю, харесвам скептиците и мисля, че те са необходимо зло за всеки антиконспиративен форум, но само когато доводите им са подкрепени със знание, ерудиция и здрава логика. За съжаление, твоят коментар не покрива тези изисквания. Хубаво е и е твое право да изказваш публично мнението си. Знам, че сама помолих за всякакъв вид мнения, но все пак твоето би прозвучало по-интелигентно, ако поне се беше опитал да направиш някои малки справки с уикипедията например, или беше отделил малко време да помислиш върху логиката на въпросите и отговорите си. Явлението Мъже в черно или както се казва на английски Man in Black, M.I.B., се появява още през 50-60те години на миналия век, когато нито този филм, нито X Files са били дори замислени. Според мен коментари от подобен род само разводняват форума. Тук никой не пише шестици за участие в клас. Тук се мисли.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2008, 01:12:12 am »
Хм, очудвам се, че няма такава тема, би трябвало да е сред задължителните в някаква секция като "НЛО" :P

;

Филмът е правен по оригиналните истории и я пародират (както се прави удобно с всички "теории" на конспирациите). Филмът не е възникнал като самостоятелна идея, EfonD-че :)

Относно историята за това момче от блога, доста е атрактивна, но малко вероятна. Обикновено правителството си има цял remote viewing-екип (занимаващ се изключително само с НЛО), който, след подобни съобщения прави едно обстойно скениране на описаното място и чак тогава (ако си струва) се праща евентуално един (или повече - според случая) от така наречените "мъже в черно".
Вече има спекули какво представляват. Някои казват че са точно новата, успешна част от хибридизационната програма на Сивите. Освободени са от всякакви емоции, много бледи, обикновено издължени лица. Тъмни дрехи/очила. За жени не бях чувал...
Все пак "мъже в черно" е станало нарицателно, просто за агенти, пратени от правителството, изучаващи проявлението на НЛО-проблема и отвличанията сред обществото. Това обикновено не са координирано човешко-Сиви акции, а своеволие на малките. Именно и заради това се разследват допълнително. Затова и бумът на такива случаи е след 50-те (когато има масирано и договорено извънземно присъствие на Земята). Сега не се говори толкова много за Мъже в Черно, в смисъл, че те са вехта уфология. Не са толкова атрактивни сякаш. Сега е по-забавно да се изследват акциите тип "Син лъч", въпреки че и те за мен са си сухарщина :P

Иначе Мъжете в Черно носят своите национални характеристики. Повечето сведения са за САЩ, което съвсем не значи, че няма такива прояви и по другите континенти. Ето случай, разказан от Кредо Мутва:

"Мъжете в Черно се позападнячиха, поне в Африка. В древна Африка, ако сте убил мантиндане, един от тези, ви посещават ужасни същества, носещи дълги, черни въжета от животинска кожа и дълбоки качулки на главите си. Тези същества носели бели маски с много, много отвратителни черни очи, нарисувани върху тях. Наричали ги "изило зенгунго" – зверовете на покривалото. Нека ви кажа и това, че тези ужасни същества – нашата африканска версия на мъжете в черно – са изиграли важна роля при провъзгласяването на определени царе в Южна Африка. Това е една от историите, които искам да ви разкажа най-подробно някой ден. Когато и да нараните мантиндане (африканската дума за Сивите - бел Н.), ви спохождат мъжете в черно. И един от чичовците ми, сър, беше нощна охрана точно след Втората световна война. Той видял нещо, което помислил за крадец, да нахлува във фабрика, съхраняваща остатъци от военна собственост. Той запратил боздугана си подир фигурата и я ударил много силно. Съществото паднало зад някакви сандъци. Тогава и точно тогава чичо ми, жилавият стар зулус, разбрал, че това, което повалил, изобщо не било човешко същество, не някой млад крадец, а мантиндане. Чичо ми захвърлил втората си тояга и побягнал с крясъци от фабриката. И скоро след това, понеже чичо ми взел нещо от съществото, което сметнал за чанта, отнесъл чантата със себе си в град Александър, след като избягал от фабриката. Но той изобщо не успял да отвори чантата и докато бил в бараката си в град Александър, в близост до Йоханесбург, дошли двама бели мъже, които се представили за детективи. И тези т. нар. "детективи" казали на приятелката на чичо ми, че трябва да им даде чантата, която чичо ми бил взел от малкия човек. Тя го направила и те изчезнали."

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2008, 17:49:13 pm »
Като агенти на Държавна сигурност
Елементарен човек!

Неактивен Martin

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 509
  • Music of the world
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #10 -: Февруари 18, 2008, 19:54:58 pm »
Още малко инфо по темата от енциклопедията: http://www.conspiracywiki.net/index.php?title=%D0%9C%D1%8A%D0%B6%D0%B5_%D0%B2_%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE_-_MIB :)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #11 -: Март 16, 2008, 03:52:06 am »
Бях чел някои материали за тях на сайта на Еон, имаше доста истории, как посещавали хора из щатите.
 Аз искам да питам как се наранява сивак? Нали уж могат да те контролират, да ти четат мислите и т.н.? Още един въпрос, след като си успял да "нараниш" сивак, защо да не "нараня" и мъжете в черно или дзвера който са пратили, дали е възможно? Примерно си нокаутирал сив, дали можеш да направиш същото и с МЧ, все пак той не те парализира или успива? Може, би са елементарни въпросите ми, но аз разсъждавам от гледна точка на реалността, ако ми се случи случка (пу, пу) как да реагирам вместо да стоя като пукъл и после да се чудя по нета какво е било, що е било.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

cdms

 • Гост
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #12 -: Март 16, 2008, 11:09:04 am »
Това е все едно да събереш в една стая котка и мишка и ти да си мишката. Никога мишката не бие котката. Те са по-УМНИ от нас и толкова.
« Последна редакция: Март 16, 2008, 11:10:10 am от cdms »

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #13 -: Март 16, 2008, 18:12:27 pm »
Това е все едно да събереш в една стая котка и мишка и ти да си мишката. Никога мишката не бие котката. Те са по-УМНИ от нас и толкова.
:) Има една поговорка, че ако камъка удари яйцето, лошо за яйцето, и ако яйцето удари камъка, пак лошо за яйцето.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Мъжете в черно
« Отговор #14 -: Март 19, 2008, 15:20:26 pm »
Интересен въпрос. Повечето идеи за мъжете в черно е че са със съзнанието на робот и нямат духовна искра. Хибриди са. Биологични единици, но не и духовни. В този ред на мисли е по-лесно да объркаш сивите, отколкото тези. Мъжете в черно не си поплюват. Не знам каква защита от тях би важала, освен телекинеза :P

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27