Автор Тема: Моята теория за световната конспирация!  (Прочетена 10601 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Светът се контролира от шепа хора, които не си знаят парите. Това са династии, бих казал, държащи финансовите лостове на САЩ през последните 100 г. Именно те финансират Ленин и неговата революция, за да може да създадат една система, чието начало да е Русия. Когато създават СССР, решават да започнат да разширят неговото влияние в Азия и Европа.
След това издигат и Хитлер, предизвикват Световната икономическа криза през 29-та г., с което създават една предпоставка за бъдеща световна война и 10 г. по-късно това се случва.
 
Защо им е на едни и същи хора да финансират комунизма и националсоциализма?
Ясно е било, че идеологията на нацистите е била прекалено крайна. Още преди започването на войната, е било ясно кой ще е крайният победител. Всичко е било планувано на много високо ниво. Но защо е било всичко това? За да може чрез Хитлер да разрушат икономически Европа, след което чрез плана "Маршал", американските капитали превземат опустошената западна част на Стария континент, а техните марионетки - комунистите вземат източната. Създават си една игра, наречена "Студената война", с която да държат простолюдието в напрежение, с което държат и по-лесно контрола от двете страни на "барикадата". Задачата на комунистите е била да изсмучат икономически държавите по света, които са под техен контрол, за да може, след като империята им се разпадне, тези държавици да бъдат лесно глътнати/изкупени от западноевропейския(който след ВСВ става американски) и американския капитал на безценица. Това се случи с всички бивши соц. държави от Източна и Югоизточна Европа. В момента, в който Китай мина към смесена икономика, конспираторите сложиха ръка и върху тях(Даже преди това, бих казал). Чрез това диво навлизане на всякакви финанси в милиардната държава(Японски, Южно корейски, Западноевропейски, американски(всички след ВСВ са американски)), тя преминава в ръцете на шепата господари, които държат световната икономика.
 
Какво забравих още - тероризма!
След като няма "Студена война", те си фабрикуваха терористите. Защо? За да наложат контрол над правителствата на държавите! Когато извършат терористичен акт над дадена държава, правителството автоматично влиза в "борбата срещу тероризма" и се подчинява на американския господар. Другото много важно нещо е наркобизнеса. Той също е в тази голяма игра...
 
Интересно е какво ще се случи след ерата на тероризма. Сигурно ще измислят нещо ново, нещо което да вземе акъла на хората, за да може да ги постави всички под знамето на Новия Световен Ред. Дали ще преживеем трети 7-ми декември или втори 11 септември - очевидно да, но какъв ще е той и кога - според мен в края на петролната ера. Най-вероятно след около 20 г. ще повторят кризата от 1929, за да има предпоставка за нещо друго, но едва ли ще се стигне до Трета световна, тъй като капиталите във всички страни вече са техни....

 
Какво ще се случи, греша ли в изводите си? Ще има ли заместник на ООН, който да оглави новото световно правителство, ще станем ли свидетели на нова, още по-опасна епоха от тази на тероризма, дали ще си съчинят нова глобална заплаха, за да държат реда? "Извънземните" ли ще са следващите :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #1 -: Януари 16, 2008, 23:06:58 pm »
Всичко това е така и го има из форума, но какво от това :) Опитвай да гледаш повече навътре, не навън. Илюминати искат точно това. Човека да забрави за вътрешният си свят поради многцветността и мултифункциалността на модернистичната техно-шарения. За такива като нас, са измислили още едно ниво на манипулация - прекалено задълбаване в разкриване на това какво е извън нас.
Чрез конспирациите, те печелят още една битка. А ние отново сме победените. Информацията за господарите е хубаво нещо, но до едно ниво. Не оставайте на това ниво завинаги :) Говоря от личен опит и разбира се - това е лично мнение :)

Поздрави Guderian!

Неактивен Balance

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #2 -: Януари 16, 2008, 23:49:05 pm »
На грешен път си, ако си мислиш, че светът се контролира от парите. Все пак не забравяй кой стои над тях и целта на тяхното налагане - контрол.
Несигурността се явява неотменна част от живота - и е добре, че е така, защото тя го превръща в с

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #3 -: Януари 16, 2008, 23:50:55 pm »
До колкото бях чел в abovetopsecret за New World Order, щели да използват безпилотни летящите чинии да извършат един терористичен акт, като този на 11/9, и тогава ще станем свидетели как САЩ и Русия вадят своите летящи дискове с техните флагове по корпуса. Ще използват случая с Розуел, за да си измият ръцете, че са крили технологията десетилетия, и че била уж извънземна...
И в страха си от "извънземните", хората ще загърбят своите "малки" различия и няма да им пука кой ще вземе властта в такова извънредно положение! Тогава ще дойде новото световно правителство.


Дали или Кога ще стане това???
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 23:52:40 pm от Guderian »

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #4 -: Януари 18, 2008, 02:45:07 am »
На грешен път си, ако си мислиш, че светът се контролира от парите. Все пак не забравяй кой стои над тях и целта на тяхното налагане - контрол.
Дори тези, които стоят над парите са им подчинени. Те са зависими от тях защото без пари не могат да реализират манията си за контрол и величие.
Лично мнение.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Bell

 • Гост
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #5 -: Януари 18, 2008, 03:50:43 am »
Като чета такива анализи на 20ти век се питам едно нещо. Как така тия дето държат парите правят такива дългосрочни планове, които при това да обхващат целия свят с цел контрол и пари, като докато се сбъднат тия планове въпросните типове ще са преминали към друг живот? За какво им е? Имам предвид, че просто логически мотивацията няма как да е просто материялна при положение, че се правят планове от да кажем дадени индивиди за десетилетия напред (а даже и столетия), когато те вече ще са пукнали. Интересен ми е тоя въпрос от гледна точка на личността и нейните потребности.
При всички положения е много по-лесно да сглобиш конспиративната теория, когато вече събитията са се разгърнали... Човек може да намери и направи връзки между всяка една точка в пространството, а те са безброй.

Логически просто е несъстоятелно да се мисли, че световните господари целят пари и контрол за лично удовлетворение, защото за постигането на такива планове се изисква повече време отколкото ще им стигне за да го видят - на всеки един от тях. Просто илюминатската система не може да се крепи и да следва плановете си така стриктно от поколение на поколение, ако не е чисто идеологичекса на ниво човешки индивиди, които при това трябва да са абсолютно подчинени на начертания от "предците" или "някой над тях" план, което от своя страна означава, че и при тях има здрава мозъчна промивка.

Също така, как пък така все става, че грандиозните планове (обхващащи целия свят, с все хората и необятните им души) все се збъдват едва ли не с математическа точност като подреден пъзел? Или поне така изглежда от ретроспективните анализи на събитията, които се правят след време... :-\

Всичко сочи, че нещата не са толкова прости и близки до логиката колкото му се иска на рационалния ум. Както и, че анализите са доста непълни или неточни (или поне аз така си мисля). :(П.П. Знам, че много от четящите имат готовите отговори от типа на "Ами извънземните искат да ни превземат. Рептилоидите живеят по-дълго или Бог знае какво." Да, винаги може да зазубрим някоя популярна на момента теория и чрез нея да си обясняваме всичко. То така е и с религиите. Спекулации колкото искаш. Но на мен не ми е достатъчно. Аз обичам да разглеждам всички аспекти и гледни точки до колкото ми е възможно, както и всички възможности, за които мога да се сетя от малкото до голямото. Не ми харесва да мисля по "популярния конспиративен дефолт на деня". :)))


« Последна редакция: Януари 18, 2008, 04:08:39 am от Bell »

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Моята теория за световната консп
« Отговор #6 -: Януари 18, 2008, 04:07:11 am »
   Мислите, които ми минават след последните въпроси са, че ако не целят постигане на физическата си безсмъртност то поне се стремят да осигурят бъдещето на своите потомци. Това май е характерно за всеки родител? Вероятно очакват поне да се преродят във вече осигурените си потомци?...
   Но ако има някой над тях, който им дърпа конците, вероятно са просто кукли на конци осъществяващи чужди планове.
« Последна редакция: Януари 18, 2008, 04:09:49 am от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Bell

 • Гост
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #7 -: Януари 18, 2008, 04:12:07 am »
   Мислите, които ми минават след последните въпроси са, че ако не целят постигане на физическата си безсмъртност то поне се стремят да осигурят бъдещето на своите потомци. Това май е характерно за всеки родител? Вероятно очакват поне да се преродят във вече осигурените си потомци?...

И всички потомци следват стриктно архаичния мироглед и начертаните планове и работят в една и съща посока? Тоест излиза, че са по-промити и лишени от лична креативност и свобода повече от обикновения човек? Много противоречия...или просто отговорът убягва на рационалния разум. Това ще да е. :)))


Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #8 -: Януари 18, 2008, 04:44:20 am »
   Последователите на определен мироглед предполагам имат сходен тип съзнание. Това изключва разнообразието в определена степен и води до по-високо ниво на инерционност в изградената от тях система. Рамките в такива системи са по-здрави и е много трудно да се надскочат. Надскочилите я напускат но обикновено системата се самозахранва и оцелява по-дълго от частите си.
   Невключилите се в система са образно казано свободни електрони. Докосват се до много системи без да осъзнаят същността им, докато не спадне динамичния им заряд.
   Предполагам разбира се или отговора убягва на рационалния ми разум.
   Забележка: Да се включи ирационалния!!! :)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #9 -: Януари 18, 2008, 16:53:06 pm »
Като чета такива анализи на 20ти век се питам едно нещо. Как така тия дето държат парите правят такива дългосрочни планове, които при това да обхващат целия свят с цел контрол и пари, като докато се сбъднат тия планове въпросните типове ще са преминали към друг живот? За какво им е? Имам предвид, че просто логически мотивацията няма как да е просто материялна при положение, че се правят планове от да кажем дадени индивиди за десетилетия напред (а даже и столетия), когато те вече ще са пукнали. Интересен ми е тоя въпрос от гледна точка на личността и нейните потребности.

Същият въпрос коментира Дейвид Айк в "Тайните на Матрицата", част 3:

Цитат
Започнах да си задавам въпроса... Започнах да се питам, както са го правили много хора, разбира се, това е много относително, та въпросът е следният: ако тази манипулация продължава от хиляди години, защо хората от онези времена биха отдали живота си за осъществяването на този план, щом нямало вече да са живи, когато всичко това е постигнато, когато вече имат централизиран контрол върху планетата. Ами ако има същности, които не винаги приемат влечугоподобна форма, и това е много разпространена тема, но които действат на честотни нива точно отвъд нашето и които имат различни отношения с времето, в сравнение с нас, и влизат и излизат от нашата линия на времето през този период, заемайки някакви човешки физически тела, за да манипулират това измерение, намирайки се отвъд честотния му обхват? Ами ако някои кръвни линии имат ДНК резонанс, който да улеснява това в сравнение с болшинството от населението? Така ако манипулирате тези кръвни линии, така че да заемат властови позиции, по този начин поставяте средствата на тези същности на силови позиции. Говорейки с вътрешни хора, в частност в Америка, обръщайки внимание на сведенията от древността, разговаряйки с хора като Кредо Мутуа и с хора, преживели подобно нещо, това става в общи линии. Тъй като възприемаме тези хора чрез петте си сетива, виждаме петсетивното им човешко ниво и казваме: “Ама те са си хора, не ставай глупав!” Но това, което е отвъд, контролира и задейства емоционалните и умствени процеси на тези хора.
Едно от нещата, които открих през годините... Идеята, че очите са прозорец на душата, е много вярна. Едно от нещата, които открих, е, че онези, които са “обладани” от тези същности, имат лишен от емоции израз в очите в смисъл, че каквото и да правят лицата им, да се усмихват широко и всичко останало, очите им не променят студеното си изражение, независимо от мимиката. Това също ми е разказвано от хора, които са имали такова преживяване.

Разбира се, това е точно отговора, който не те устройва, но нека го има и за други, които си задават тези въпроси :)

И да - самите илюминати са по-зомбирани и от нас в много отношения, защото mind-control-а за тях е като религия. Подлагат децата и близките си на него не-пре-къс-нато. Докато не станат, това, което искат да станат.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #10 -: Януари 20, 2008, 18:23:43 pm »
По принцип, допускането до по-нискостоящите нива на ложите е свързано с демонстрирани и доказани от кандидата способности: това са хора, талантливи в управлението и манипулацията, в играта на бизнес и прочея; без такива качества вие няма да бъдете поканени в ложа, нито кандидатурата ви ще бъде одобрена.

След това, напредването по нивата в ложата е свързано както със затвърждаване на вашите умения като играч в обществения и делови живот, така и с проявяване на прозорливост относно идеологията на властта и страха, която се развива като Верую в такива ложи. Тоест, ще ви бъдат подхвърляни определени фрагменти от "учението" и ще се очаква от вас да изберете алгоритмите на силата и подчинението пред алгоритмите на свободата и необвързаността; на определено място ще бъде поставена и уловка, която се очаква да разгадаете, за да получите по-високо посвещение.

Хората, "от които зависи" посоката на развитие в една ложа, са преминали през много такива изпити и са доказали, че тяхното съзнание категорично изповядва идеология на страх и контрол, съчетана с безкруполна вярност към ложата и нейните членове, плюс отсъствие на какъвто и да било сантимент към някакви концепции за "човечност" и "доброта"; идеалният биоробот за внедряване на замисли.

Ложата, в която сте приет ( 8)), както и по-голямата организационна шапка, към която вашата ложа принадлежи, се представя като могъщ, многовековен процес, едва ли не датиран от времето на фараоните и от преди това, който е натоварен с велика мисия; с "Великото дело на вековете", както обичат да го наричат. Това създава усещането за сила, за изключителност и за многократно увеличение на вашата собствена стойност, докато участвате в начинанието и сте му лоялни.

Междувременно, членството ви в ложата постепенно се просмуква все по-цялостно във вашия живот и се превръща в интегрална част от вашия бизнес, от хората, с които общувате, от начина, по който прекарвате свободното си време и така нататък... до степен, че в един момент вие просто сте НИЩО без ложата. Това става особено непоклатим стълб, предвид на предварително проучения ви профил като на човек, зависим от богатството и успеха, подчинен на алгоритмите за власт и страх. Идеален биоробот, втори път!

Още от самото начало на вашето постъпване в ложата вие бивате подложени на специализирани психотронни въздействия от най-различно естество: електронно-вълнови, химико-фармакологични, идеологически, социални, окултни. Моментът, в който евентуално ще бъдете достатъчно напреднал и утвърдил се като сигурен последовател на "учението", за да ви се открие Голямата истина, вероятно е далеч отвъд пределната бариера, след която човек на практика вече не притежава способност за самостоятелно вземане на решения или провеждане на някакъв критичен анализ извън категориите на "посветеността" вътре и "профанското" отвън.

Тогава се представя Голямата истина: вие служите на много стара идея, в която самият вие сте само незначително зъбчато колелце; велика идея, която осмисля въобще съществуването на човешкия вид на Земята, на Космоса около нас, на Вселената и на нейния Архитект. От тук нататък връщане назад отдавна не е възможно, а вие имате пред себе си път, далеч отвъд човешкото. Човешкото отдавна е презряно (някои от церемониите, дори на по-ниските нива, са свързани с категорично отричане и презиране на човешкото, като нещо нисше, "профанско"!), а вие сте завладяни с внимателно поставяни в психиката ви имплантанти на Гордостта, Суетата и чувството за Страх, съчетано с Безкруполност.

На този етап вече можете само да благодарите на ложата за това, че ви дава Смисъл и за това, че неразрешимите проблеми на хорицата долу за вас са само някакъв дребен детаил от декора на Сцената. Дори да се опитате да проявите самостоятелност (което в този етап на зомбираност не е вероятно), знаете, че системата ще ви смачка почти мигновено, като наказание за това, че сте погледнали "отвъд завесата" и си позволявате да не въз-приемате това, което е видимо там, да го "осквернявате" със своето инакомислие. Дори да не сте съгласен, ще трябва да служите на идеята, при това да го правите убедително, за да не заслужите своето наказание.

Децата на един "посветен" не влизат по право в "големия бизнес". Тези деца са деца като всички други и е възможно дори да не разберат в какво се е забъркал татко им. Това разбиране ще стане на един по-късен етап, ако децата проявят като баща си качествата, необходими за допускане в ложата. Нещо повече: обикновено членуващите в такива ложи загубват самостоятелността си и използват своето благосъстояние само като форма на великодушие от страна на ложата, която изисква от тях лоялност, за да не им отнеме благосъстоянието. Така е напълно възможно децата дори да бъдат изхвърлени навън, за да могат да докажат в обикновения живот дали заслужават "високата чест". Разбира се, те ще получат отлично образование, ще бъдат подготвяни старателно за бъдещото си положение, но няма да получат по наследство титлата на баща си и мястото си в ложата; може би дори богатствата му няма да получат, ако не проявят необходимия талант.

Как е възможно през вековете да наблюдаваме една методически точно провеждана политика по отношение налагането на Новия световен ред? Това се случва на няколко нива и разкрива напълно обясними закономерности.

 * На първо място, наблюдаваме аристократичния модел на политическо действие, което се отличава с грамадна мощност и стабилност. За аристократичния модел е характерно, че заемането на дадена ръководна позиция се свързва с дълготрайно и системно предварително подготвяне на кандидата от един специален кръжец, който също така "по рождение" следва ръководната позиция във вид на придворна свита или нещо подобно. Ключово тук не е родственото наследяване, а възпитаването още от най-ранна възраст. Така се съхранява огромна памет, недостъпна за никоя републиканско-изборна система! Ето защо такова сериозно внимание беше отделено във времето на т.н. Просвещение истинските хранилища на просветеността - аристократичните дворове, да бъдат отместени от политическия животда и по възможност унищожени!

 * На второ място, ложите използват неподозирания за масовото съзнание прийом на конспиративността. Първоначално заради своята слабост и опасността за тяхното разбиване от монархическите сили, а след това - заради своята сила и за утвърждаването на своята недосегаемост. Един от характерните проблеми на всяка официална демократична laugh власт е това, че тя е принудена във всяко свое действие да се обяснява с просташките нападки, които я връхлитат от всяка страна и е принудена да се въздържа от твърде неразбираеми за помиарското мнозинство действия, дори и при положение, че тези действия са Гениални! Ето как конспиративно действащите ложи се освобождават от всяко ограничение, оказало се непреодолима спънка за социалните строеве, където демокрацията изправя един срещу друг управляващите и управляваните.

 * И на трето място, тайните ложи са се оказали блестяща възможност за прокарване на тъмни интереси от страна на извънземни(!), нечовешки(!) сили (наричани на места из Форума "рептилии", "сиви", "драконианци", "сили на Орион" и т.н., със съответните обяснения за това). С появата на ложите на практика за първи път в познатата ни история се е появила власт, чиито намерения не са органично свързани с добруването на човечеството и са били свободни от всеки религиозен, теоцентричен "предразсъдък". Това се е оказало много удобно за едни такива сили, които религията би нарекла "демонични"(!) и които разглеждат човечеството не по-различно от начина, по който днешният консуматор разглежда ефтините стоки в някой магазин.

Чрез тези няколко стъпки очертаваме механизма, който прави политиката на тъмните ложи изключително последователна и твърда, оцеляваща през вековете и системно налагаща своите цели над по-голямата част от хората. Това положение няма да бъде променено до момента, в който по-голяма част от нас не се откажат от своя страх, суета, егоцентризъм и корист, до момента, в който по-голяма част от нас не се отворят за едно по-цялостно и непредубедено съзнаване на реалността.

Най-страшното нещо за ложите е именно самостоятелното мислене на хората, което те всячески се стремят да потиснат и чието разпръскване би ги убило безвъзвратно :-*
« Последна редакция: Януари 20, 2008, 18:49:50 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Bell

 • Гост
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #11 -: Януари 21, 2008, 03:20:45 am »
Разбира се, това е точно отговора, който не те устройва, но нека го има и за други, които си задават тези въпроси :)

И да - самите илюминати са по-зомбирани и от нас в много отношения, защото mind-control-а за тях е като религия. Подлагат децата и близките си на него не-пре-къс-нато. Докато не станат, това, което искат да станат.

Това, което казах не значи, че този тип отговор "не ме устройва". В интерес на истината даже ми е интересна логиката заложена специялно в този, който ти цитира.
Идеята е, че не ми харесва да приемам един теоритичен отговор за окончателен и да се ограничавам с него.

Интересни са ми различните версии и възможности, за да да мога да си изградя по-богат поглед върху неща. :)

« Последна редакция: Януари 21, 2008, 03:22:13 am от Bell »

Bell

 • Гост
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #12 -: Януари 21, 2008, 04:16:17 am »

Най-страшното нещо за ложите е именно самостоятелното мислене на хората, което те всячески се стремят да потиснат и чието разпръскване би ги убило безвъзвратно :-*


Именно, и аз мисля, че точно към това трябва да се стреми човек и да не го забравя.
От тази гледна точка, защо пък да не е възможно да се разпространява и една  световно водеща конспиративна версия за заблуда на алтернативно мислещите? От типа на Дейвид Айк, който вместо да го гръмнат го канят по телевизиите, за което му се плаща солидно.

Хареса ми и този анализ! Доста логично звучи...

Особенно впечатление ми направи споменаването на монархията. Управление тип монархия дали е имало по-големи шансове да се противопостави на новия световен ред? Казват, че за това са се организирали революциите от илюминатите. Но нали и много крале и царе самите те са членове на  ложите...?! А какво ще кажете за Коронния съвет? Той как се вписва в тази картинка и в този контекст?

Сетих се за това, че нашите борци срещу комунизма бяха не само националисти, а и монархисти. Именно така онзи чужденец, дето му викат "царя", успя да ги залъже... :(

Всяка система обаче си има възход и падение, не вярвам, че илюминатската ще бъде вечна, за жалост ми се струва, че нейния възход още не е дошъл, така че явно тепърва предстои да се нагледаме на ужасии преди да видим и падението им (в някой друг живот вероятно). :(

« Последна редакция: Януари 21, 2008, 04:19:58 am от Bell »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #13 -: Януари 26, 2008, 22:16:31 pm »
Що се отнася до апогея на илюминатското възшествие, то действително не е още дошло, но предвид забързването на времето, идването му рязко ще бъде последвано от последните размирни събития, описани в "светите книги"...

Трудно ми е да коментирам Коронния съвет, за който днес чувам за първи път :(, но мога да изкоментирам това, че действително илюминатските сили са подготвили Великите революции и тикнали в ръцете на плебейските маси самозаблудата, че хората [ще] живеят в "Свобода, равенство, братство!" Не искам да твърдя, че монархиите са алтернатива на глобалния илюминаторен компютър. Но монархическият строй като концепция сочи нагоре, към Небесата, за разлика от републиканския "плурализъм", който по дефиниция е устроен така, че да не може да даде живот на никоя велика идея.

Със сигурност е вярно и това, че съществува "една  световно водеща конспиративна версия за заблуда на алтернативно мислещите" и това е най-важният въпрос за нас, "професионалистите" в тази област :P Съществуват целенасочени усилия хората, които признават факта на Конспирацията и приемат, че съществува друга действителност, различна от тази по телевизорите, да бъдат уловени от една или няколко наведнъж магистрални линии на "алтернативното" и подчинени, в крайна сметка, на илюминирания мозък. Тези магистрални линии са свързани с няколко основни заблуждения, често върлуващи в неопитните глави и носещи своите последствия на убърканост, параноя, разстройство или апатия. Ще проследим две от тях, които обхващат най-масовите проблеми.

1. Идеята, че всичко се прави за пари, петрол и мацки :D
Много големи усилия се полагат, за да се поддържа това убеждение у хората: новините говорят само за материални интереси, а първенците на човечеството се изобразяват в скъпите си корпорации и материално могъщество. Целта е да се изгради представа за един свят, в който материалният просперитет наистина изчерпва всичко. Същевременно, тайните и окултни събрания, на които се изпълняват церемонии за влизане във връзка с извънземни същества; вграждането на ционистки и илюминатски елементи във всяка хералдика; изпълването със сатанизъм на електронните игри, рекламата и рор-културата, старателно се заобикаля от  направляваното внимание на обществото, което се притъпява постепенно, но неотклонно за историческата му дългопаметност и за духовните му ресурси... Петролът и парите, ще ви научат още към средата на явните етажи в масонското ви израстване (има и скрити етажи над края на явните), са само играчки в ръцете на посветения и далеч не те са основата, която движи елитите. Същността на този свят далеч надхвърля материалния въпрос и контрола над ресурсите; същността се доближава до Духа, защото той е първоосновата, върху която се изгражда всичко останало. Това не пречи обаче на простолюдието да се втълпява материалистическа парадигма, която така или иначе, дори и в условията на "демократичност" и "плурализъм", си остава единствената алтернатива по напълно тоталитарен начин!... Едно сериозно последствие от описаното тук заблуждение за контра-конспираторите е, че те могат да си помислят, че противодействието срещу надигащата се всеузурпация трябва да бъде извършено със сила (партизански действия, тероризъм etc.), което автоматично загнездва такива хора във военно-параноичните сценарии, изградени от самите илюминати върху иначе напълно миролюбивата ни Земя... Друга характерна грешка е фиксирането на вниманието върху банки, премиер-министри, тръстове, сделки, законодателство, etc., което превръща съзнанието в една по съществото й пълна боза и обрича неговия носител на пълна неориентиранот и откъснатост от непреходните истини, които ще надживеят всичко.

2. Идеята, че няма значение, защото Светлите ще ни спасят.
Това е една доста опасна NewAge-ърска идея, която вдига гордостта на своите носители до ента степен и ги превръща в напълно пасивни наблюдатели на пожара в техния общ дом... Много "духовни" хора се самозабравят със своята миропомазаност да са се родили духовни и осъждат несведущия за "светите им истини" свят на абсолютна и неутешима смърт, припявайки своите акорди на очаквания от тях и заслужен според тях от тях самите Рай, неразбирайки, че се отдават по този начин на най-непростимата възможна надменност. Една от причините човек да е роден на Земята, е тази, че той трябва да се докосне до нейната кал и за момент да стане част от тази кал. Ето защо всички ние в момента, които седим от двете (многото) страни на компютъра и пишем или четем в него, всички ние и без изключение сме облъчвани например от вълните в internet, които се влагат там като част от масовия е-контрол... И ако някой от нас си въобрази, че носената от него святост го изважда от това, нека си спомни "Великото смирение на Господа", което описва как самият Бог дошъл в образа на човек, стоял разпънат на кръст, умрял там в мъки и мършата му била хвърлена в гробна дупка, като на най-обикновен човек, какъвто всъщност бил в този момент... По този начин, тласкани към най-страшния грях на духовността, тези хора, които са успели да пробият през пелената на материализма и да усетят, че отгоре всъщност грее Слънцето, биват отлепени от Земята под тях и образно казано, обездвижени...

Да повторим: противната на контра-конспираторите пропаганда работи на две нива, които сработват в зависимост от настройките и предпочитанията на "клиента":
1. Твърди се, че "всичко е на масата" и онези над нас в обществената йерархия се вълнуват от съвсем човешки потребности, водени от съвсем човешки методи.
> В случай, че не сработи тази измама,
  се активира следващата степен на пропагандата.
2. Признава се, че има окултен елемент в работата "на най-високо ниво", но също така се твърди, че това няма никакво значение; пейте си езотеричните песнички и чакайте ангелите да ви отнесат от Земята!
Заключение: според мен преодоляването на тези капани е свързано, най-кратко казано, със схващане на над-материалните цели в глобалната програма и противодействане по окултен начин.
« Последна редакция: Януари 26, 2008, 22:18:04 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tikvenqk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Относно: Моята теория за световната конспирация!
« Отговор #14 -: Януари 30, 2008, 20:56:14 pm »
Напълно подкрепям FlyDragon в казаното от него.Нужна ни е еволюция на съзнанието. Мисля че тя идва и никой не може да я спре. Ние можем да ускорим този процес...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27