НЛО Конференция в Националния Прес-клуб, Вашингтон, САЩ
Втора част
Истината e все още живa
Полетът на Черния Триъгълник
(Copyright 2007, Robert D. Morningstar - All Rights Reserved)
Публикувано на 23 Ноември 2007 г.
Името ми е Уилфрид Де Брауер
Аз съм Генерал Майор в оставка от Белгийските Военно-въздушни Сили и бях командващ Операции на Военновъздушния Щаб когато изключителна НЛО вълна заля Белгия.
В действителност, вечерта на 29 Ноември 1989, в малък район в Источна Белгия бяха докладвани около 140 наблюдения на НЛО. Стотици хора видяха величествен триъгълен кораб с дължина около 40 метра с мощни сияещи насочени светлини, движещ се много бавно, без да издава никакъв значителен звук, но в отделни случаи ускоряваш до много голяма скорост.
Много други наблюдения щяха да последват през следващите дни и месеци. НЛО вълната продължи повече от една година, през която Белгийските НЛО организации проведоха повече от 650 разследвания и записаха на повече от 400 часа свидетелски показания. В един от случаите беше направена фотография разкриваща триъгълната форма и четирите ярки светлини на обекта.
Белгия нямаше никакъв център за докладване на НЛО наблюдения. Въпреки това, през периода, когато функционирах в отдела за Операции на Военновъздушния Щаб, аз бях изправен пред множество въпроси относно произхода и същността на този кораб.
Преди всичко, след консултация с други партньори от НАТО, аз успях да потвърдя, че никакви тайни полети или каквито и да било други експериментални летателни уреди не са се намирали във въздушното пространство на Белгия. В допълнение, гражданските въздухоплавателни власти потвърдиха, че никакви летателни проекти не са били осъществявани. Това означава, че докладваните обекти бяха направили нарушение срещу съществувашите въздухоплавателни правила.
Военновъздушните Сили на Белгия се опита да идентифицира предполагаемите нарушители и в три от случаите изпрати самолети F-16. В един от случаите два F-16 регистрираха внезапни промени в скоростта и височината, които са далеч отвъд границите на възможното за съществуващите летателни апарати.
Въпреки всичко пилотите не успяха да установят визуален контакт и разследването показа, че специфични климатични условия може да са предизвикали електромагнитни смущения и погрешни показания на радарните екрани. Техническите данни бяха недостатъчни да се заключи, че е имало извънредна въздушна активност през онази вечер.
На кратко, Белгийската НЛО вълна беше необикновена и Военновъздушните сили не можаха да установят вида, произхода и намеренията на докладвания феномен.