Автор Тема: Руски летящи чинии  (Прочетена 7528 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен File099

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
 • Търсач на НЛО
Руски летящи чинии
« -: Ноември 13, 2007, 09:40:24 am »
По данни от интернет руска летяща чиния в момента се строи в Китай поради липса на финансови средства за разработката й в Русия. Чинията е строена след години разучаване на неидентифицирани летящи обекти-НЛО от Московският Авиационен Институт. Следователно тук не за първи път в руската авиационна промишленост е налице синтетичен дизайн на апаратът, а не традиционният аналитично-последователен така както е при традиционното самолетостроене. Летящата чиния се задвижва с два по всяка вероятност реактивни или турбо-реактивни двигателя и в бъдеще когато проектът се тества успешно и разрастне на неговата база се предвижда да се построи апарат, който да изпълнява функциите на пътнически самолет като превозва феноменалното число от 1300 пътници.Дизайнерът Лев Шукин и инженерът Александър Собко провеждат тестове с подобен тип конструкция на авиационният апарат на базата на едно крило, при което достигат до вариант при който 80% от аеродимичната сила се създава от самата еднокрилна форма на конструкцията.Няколко прототипа са излетели успешно в небето доказвайки успеха на екипът и правилната насока на работата му.

Друга подобна авиационна конструкция е изработена в Русия с форма на летяща чиния с диаметър 11 метра и височина 9 метра и се разработва в завода в Саратов. Въпросната летяща чиния се приземява вертикално без нуждата от landing gear вероятно на система подобна на палубният съветски изтребител Як-141. Но излитането става като при конвенционален самолет като са нужни 400 метра пробег. Двигателите установени на нея са АЛ-34 и с тях постига скромната скорост от 500 km/h на височина 8000 метра.

Този проект както повечето такива в Русия също има големи проблеми с финансирането. Поради тази причина не се очаква да влезе на експлоатация през близките години. Интересното при тази конфигурация наречена "three-structural-level"е, че разходът на гориво се намалява с около 20%. “It is a three-structural-level configuration, the first example of which is the Molnya A-1 light plane exhibited in flight…”

По време на Студената война в секретна база недалеч от Москва гениални руски учени са разработили подобен апарат наречен “Тарелка”. Съветската аеро-космическа технология макар и не high-tech висока като западната както практиката ясно показва работи много добре. Изпитанията с този не традиционен апарат са били успешни и на него се гледало като на пътнически самолет на бъдещето. Данни дали е бил свръхзвуков или не няма.

Наскоро се промъкнаха данни в реалът, че Русия е разработила десантна летяща чиния отново с традиционните реактивни двигатели за нуждата на руската армия. Очевидно такива апарати с не конвенционален дизайн ще стават все повече и често ще се бъркат с НЛО.Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re: Руски летящи чинии
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2007, 15:43:59 pm »
Щом двигателите са реактивни, няма повече за какво да си говорим, разочарован съм :-X

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Руски летящи чинии
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2007, 15:54:24 pm »
Щом двигателите са реактивни, няма повече за какво да си говорим, разочарован съм :-X
А дали реактивните двигатели не ги поставят за да пускат прах (дим) в очите? ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Руски летящи чинии
« Отговор #3 -: Януари 11, 2008, 11:00:08 am »
НЛО падна в река, продължават да го търсят
10.01.2008 09:59   dnes.bg

НЛО падна в река, продължават да го търсят


В Майския район на Павлодарска област в северната част на Казахстан продължава издирването на неидентифициран летящ обект (НЛО), паднал в река Белая през нощта на 5 януари.

"Днес отново се гмуркаха водолази", съобщи агенция "Интерфакс-Казахстан".

Във водно-спасителната служба заявиха, че в момента на падането дебелината на леда е била от порядъка на половин метър.

Такава дебелина може да издържи тежест от 8 тона, но на мястото на евентуалния инцидент се бил образувал "топлик" (незамръзнало място на река) с площ около 15 кв. м.

Падащият светещ обект е бил видян от началника на местното районно управление на вътрешните работи.

Неактивен Силата

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 264
Относно: Руски летящи чинии
« Отговор #4 -: Януари 11, 2008, 20:38:20 pm »
Като гледам  НЛО няма реактивни двигатели нито турбо ,а и крила.Това е ИЛО (индефициран летящ обект).
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Относно: Руски летящи чинии
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2008, 16:01:30 pm »
Съветската аеро-космическа технология макар и не high-tech висока като западната
Руснаците никога не са изоставали от "западната технология" във въздухоплаването, обикновено са винаги напред.

Неактивен ivailo111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Относно: Руски летящи чинии
« Отговор #6 -: Февруари 29, 2008, 21:49:05 pm »
Апарат с "вечен двигател" ще бъде пуснат в Космоса в чест на 50-годишнината от полета на първия изкуствен спътник на Земята "Спутник-1" (4 октомври 1957 г.), предаде ИТАР-ТАСС, като цитира Валерий Меншиков, директор и научен ръководител на Научноизследователския институт за космически системи (НИИ КС).

Руският двигател без изхвърляне на реактивна маса ще бъде изпробван за първи път в Космоса на борда на микроспътника "Юбилейний".

По-рано имаше план изпитанията да се проведат на Международната космическа станция (МКС), но специалистите са убедени, че на спътника експериментът ще бъде по-чист.

"С помощта на двигателя, който ще се включи в автономен режим или по команда от Земята, космическият апарат ще мине от една орбита в друга" - обяснява същността на експеримента Меншиков.

Преместването се извършва благодарение на движението на течно или твърдо работно тяло във вътрешността на апарата. То се движи по определена траектория, чиято форма напомня торнадо.

В получения ефект на движение е възможно учените да наблюдават неизвестно явление на взаимодействие между работното тяло и полета, чиято природа е слабо изследвана. Става въпрос например за природата на гравитационното поле.

Според изобретателите подобен двигател ще работи не по-малко от 15 години. Максималният брой включвания ще е около 300 000. За захранване се използва енергията от слънчеви батерии.

Прототипът на нетрадиционния двигател е бил изпитан на Земята и е бил утвърден в Роскосмос, където е била експертизата.

Ако изпитанията в Космоса са успешни, двигателите без изхвърляне на реактивна маса в бъдеще могат да се използват не само за управление и корекция на орбитите на космически апарати и орбитални станции, но и като индивидуални средства за придвижване на космонавти в открития Космос.

"Вечните двигатели" ще са особено полезни в наноспътници. В този случай масата на двигателя може да бъде сведена до няколко десетки грама. Освен това екологично чистият двигател може да се ползва и на Земята - във въздушни и наземни транспортни средства.

Микроспътникът "Юбилейний", който тежи 10-15 кг. заедно с блока спътници "Гонец-М", ще бъде изстрелян в края на годината от космодрума "Плесецк" с ракета-носител "Рокот".
Човешката мисъл е тъй примитивна,че в някои галактики се смята за инфекциозна болест MIB

Неактивен ivailo111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Относно: Руски летящи чинии
« Отговор #7 -: Февруари 29, 2008, 22:01:48 pm »
Съветската аеро-космическа технология макар и не high-tech висока като западната
Руснаците никога не са изоставали от "западната технология" във въздухоплаването, обикновено са винаги напред.
Успешно изстрелване на автоматичната междупланетна станция (АМС) „Нови хоризонти” бе извършено на 19 януари с помощта на РН "Атлас-5". Първата степен на тази ракета е била снабдена с руския двигател РД-180 производство на НПО "Энергомаш им. академика Глушко".
    Това е 13 старт на американска ракета, снабдена с руски двигател. Според експерти, РД-180 ще бъде още 8-10 години без конкуренция на световния пазар на течно-ракетните двигатели. Според договора, сключен през 1997 г. с корпорацията "Локхид-Мартин" на стойност  около 1 млрд. долара, "Энергомаш" трябва да достави в течение на 10 години 101 двигателя РД-180, като до момента са доставени 34 от тях.
    АМС „Нови хоризонти”  е с маса от 453 кг, и на борда му са  разположени седем научни прибора. През февруари 2007 г. АМС трябва да прелети на няколко милиона километра от Юпитер, гравитационното поле на които допълнително да я ускори и да и позволи да достигне до Плутон.
    Според разчетите АМС ще достигне целта на своя полет на 14 юли  2015 г., преодолявайки около 4,8 млрд. км.
    По време на полета апаратурата на АМС ще се намира в "спящ" режим и само веднъж месечно ще предава на Земята информация за състоянието на своите системи.
    АМС „Нови хоризонти” се явява първият компонент на програмата на НАСА „Нови граници”.


Човешката мисъл е тъй примитивна,че в някои галактики се смята за инфекциозна болест MIB

Неактивен Lumar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Относно: Руски летящи чинии
« Отговор #8 -: Март 01, 2008, 12:24:30 pm »
File 099 тва нямаше ли го и във форума на dir.bg ? Май и там съм го чел

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27