Автор Тема: Глобалното затопляне било велика измама  (Прочетена 47884 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Глобалното затопляне било велика измама
11 ноември 2007 / TechNews.bg
Информацията за глобалното затопляне е една от най-великите измами в историята на човечеството. Това твърди Джон Колеман, основател на американския телевизионен канал The Weathеr.
Според него, някои учени от дълго време манипулират данните с цел да създадат илюзия за бързо глобално затопляне. Техните действия са повлияни от политически мотиви, а правителствата насочват огромни средства за изследвания, за да поддържат илюзията, пише Колеман в сайта на ICECAP - Международен проект за оценка на измененията на климата и околната среда. Колеман е на мнение, че влиянието на човека върху климата въобще не е катастрофално и, че планетата ни не я чака гибел от претопляне. Проблемът не се свежда до политика и религия, а е въпрос на наука и метеорология - област, в която създателят на The Weather се смята за капацитет след многото прочетени статии и разговори с учени.
До 10-20 години измамата ще стане очевидна и балонът на глобалното затопляне ще се спука, твърди Колеман. Прогнозите за повишаване на температурите, топене на полярните ледове и наводнения няма да се сбъднат и всички ще разберат, че са били лъгани, убеден е той.
Колеман не пести критиките си към големите информационни канали и политиците. CNN, CBS и NBS активно поддържали заблудата, наред с Демократическата партия, губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер и преподаватели в учебните заведения.
 :D
Това винаги съм го знаел и съм се опитвал да го обясня - най-голямата световна конспирация и начин на източване на пари от бедните държави - т.н. Глобалното заптопляне.
« Последна редакция: Ноември 12, 2007, 22:26:27 pm от Eon »

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2007, 21:44:37 pm »
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=153
http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=154
В това вярвам. Просто нещата много се пресилват.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2007, 16:05:11 pm »
   Мисля, че съм го писал и преди. Познат военен занимаващ се с климата преди време ми каза, че се поинтересувал от темата. Оказало се, че данните се подбират доста целенасочено от определени метеорологични станции предимно около населени места. Останалите станции минават само проформа.
   За да се установи истината е нужно да се съберат данни от всички станции и да се анализират. Но....
   Извода, който познатия извел за себе си е, че първоначално към проучването се отнасяли съвестно. Но разбирайки, че няма такова нещо (поне не в такива краски) се притеснили какво ще работят в бъдеще. И така се стигнало до сегашното положение. Обикалят света, коли, самолети, секретарки ;) хотели, хонорари...... кой ще изпусне кокала?
   Аз не мога да съм сигурен, но вероятностите са налице. Или е верно или не е.
   Не виждам обаче нищо лошо в това да опазваме природата чиста. Но докато човека не бъде стреснат и заплашен рядко взима  здравословно решение. Обаче ако се стресира и панира....няма гаранции....
   
   Глобалното затопляне не знам дали е измама, но глобалното замърсяване е факт...тъжен факт. :(
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 16:06:22 pm от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2007, 17:25:58 pm »
Ако на хората им се внуши идеята, че това е измама ще започне да им пука на 0 и тогава дори и малко загриженият сега няма да си мърда пръста за Земята.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен zazz

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2007, 17:40:02 pm »
Глобалното затопляне било велика измама

Глобалните температури от 2500 г.пр.н.е. до днес:
http://www.longrangeweather.com/Long-Range-Weather-Trends.htm
Истината се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2007, 20:31:57 pm »
ООН: По-нататъшното затопляне заплашва с изчезване 1/3 от биологичните видове


Николай Атанасов
www.bgfactor.org - 13 Ноември 2007


Ако температурите до 2050 г. скочат само с 2 градуса, 20% от световното население ще страда от тежко засушаване

 
Почти 1/3 от биологичните видове в света ще се окажат заплашени от изчезване, ако изхвърлянето на парникови газове в атмосферата продължи да се увеличава, се посочва в четвъртия пореден доклад на Междуправителствената експертна група за изучаване на промените в климата към ООН (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) за тази година, който ще бъде обнародван в края на седмицата, съобщава The Daily Telegraph.

Най-застрашени от всички се оказват мечките, като 6 от 8-те основни видове мечки вече са заплашени от изчезване. В тази група влизат най-малката от всички, малайската слънчева мечка (Helarctos malayanus), която обитава тропическите дъждовни гори в Югоизточна Азия, азиатската черна мечка, индийската мечка-ленивец, андската мечка, полярната бяла мечка и гигантската панда. Притеснение засега не буди единствено бъдещето на европейската кафява мечка и американската черна мечка.

В предварителния вариант на доклада с името The Synthesis Report се посочва, че ако средногодишната температура на въздуха продължи да се повишава според сегашните прогнози и до 2050 г. скочи с 2°C, 20% от населението на света ще бъде заплашено от тежко засушаване.

Заедно с това, повишението на температурите в други части на света ще доведе до опустошителни порои и наводнения, които ще унищожат зърнените култури в някои региони. В частност, мащабни наводнения се очакват по делтите на реките в Китай и Бангладеш, както и в нискоразположените острови в Тихия океан.

В доклада се посочва, че “по всяка вероятност” основната причина за повишаването на средногодишните температури от втората половина на XX век насам, е въздействието на нарастващите емисии парникови газове. Експертите смятат, че глобалното затопляне може да бъде спряно, ако до 2015 г. изхвърлянето на вредните газове в атмосферата започне да се съкращава. Според прогнозите обаче това е малко вероятно, тъй като до 2030 г. се очаква нарастване на обема на парниковите газове с 90%.

По данни на учените, ако до 2050 г. държавите не предприемат никакви мерки за ограничаването на емисиите парникови газове, средногодишната температура може да скочи с до 5 градуса. Това ще предизвика “значително измиране на видовете”, понижаването на реколтите от зърнени храни по света и потопяването на около 30% от крайбрежните равнини.

Най-плашещите факти са извадени от доклада, алармират еколози

Докладът The Synthesis Report е предназначен за информиране на делегациите на държавите-участнички в поредния кръг на международните преговори за новия договор за промените в климата, който ще се проведе през декември на о-в Бали. Той е изготвен от експертната група на ООН, в която влизат 2 500 учени, изучаващи промените в климата, като окончателното му съдържание се съгласува в момента на конференция в Испания. Еколозите обаче алармират, че в документа умишлено са занижени препоръките за необходимостта от кардинално съкращаване на емисиите вредни газове.

Природозащитната организация Световен фонд за дивата природа (World Wildlife Fund, WWF) обяви, че под натиска на определени държави, които са против радикалното съкращаване на емисиите, от документа са изключени някои “жизненоважни аспекти”, доказващи нуждата от подобна мярка. Сред тях са предупрежданията за нарастването на броя на унищожителните урагани, затоплянето на водите в горните слоеве на Тихия океан и ускореното топене на ледниците в Алпите.

В доклада, който ще бъде обнародван на 17 ноември във Валенсия, ще бъдат спестени и тревожните данни от миналата година, че Южният океан (частта от Световния океан на юг от 60-ия паралел, б. ред.) вече поема значително по-малко СО2 от атмосферата, което ускорява темповете на глобалното затопляне, а изсичането на горите в Амазония води след себе си увеличение на емисиите от СО2.

Според директора на Програмата за изследване на промените в климата на WWF Ханс Веролме (Hans Verolme), многообразието на проведените от IPCC изследвания за проследяване и прогнозиране на глобалното затопляне рязко контрастира с “изгодния за лицата, които вземат решенията, текст на доклада, който е орязан по чисто политически причини”.
musica universalis

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #6 -: Януари 16, 2008, 23:48:21 pm »
Ако на хората им се внуши идеята, че това е измама ще започне да им пука на 0 и тогава дори и малко загриженият сега няма да си мърда пръста за Земята.
много много вярно!

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #7 -: Януари 17, 2008, 17:40:21 pm »
1. Zazz - Чудесна графика - много прилича ноа синусоида- потвърждва цикличността на климата на Земята. Един грамотен човек я прочита и вижда че няма нещо което да го уплаши, чак толкова.
2.
Ако на хората им се внуши идеята, че това е измама ще започне да им пука на 0 и тогава дори и малко загриженият сега няма да си мърда пръста за Земята.
много много вярно!
- аз и сега не виждам някой от който зависи да се е притеснил чак толкова много - Примерно:
1. Австралия забранила обикновенните крушки, но че другите били вредни не е важно!
2. Забараната на найлоновите торбички и замяната им с хартиени - при производствотно на вторите ви е бедна фантазията, що химия се използва, да не говорим за суровината от къде идва.
3. Хибридни автомобили - колко ли отрови се използват при производството на акумулаторните батерии и къде се произвеждат - Естествено в държави от Третия свят. Къде в БГ се рециклират стари батерии и техника.

Всичко това е скъп пиар на баровците, които летят със самолети ежеседмично, а те са свръх екологични.
Мислете бре хора!
Колко ли енергия се хаби при пействането статии от Бг сайтове, които и без това си ги четем :D :D :D
« Последна редакция: Януари 17, 2008, 17:51:31 pm от Trandev »

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #8 -: Януари 17, 2008, 21:22:39 pm »
 значи колкото повече филми се предлагат за заблуда на масите, токова повече масите ще нехаят за околната среда. Общественото мнение е сериозен капитал и които разполга с него, тои контролира социума и неговото поведение. Според мен ще се появяват все повече и повече филми и теории за не замърсения свят и потребителите и консуматорите като публика ще се съгласят с него, защото е по - лесно отколкото да се замислиш за изсичането на дървета за масс медията преса или по - точно развлекателните Порно списнаия например. Мало излязох извън темата но според мен примера е достатъчен.Никой не отрича фактите за химикалите и другите добавки в производствените процеси, но технологиите, както и екологичните изобретения могат да помогнат много за спасяването на вече умиращата планета. Всичко зависи от самодисциплината на всеки един индивид, най - малкото до прибирането на боклуците в джоба и занасянето им до контейнер. Не мисля, че е лесно да се отрече очевидното защото все пак индустрията е базирана на производство от което следват транспортните услуги, чрез които примерно продуктите достигат до нас. Малко или много не се изразих ясно отново, но всичко се свежда до петрол, горива и енергиини източници, както и до отпадните продукти от тяхното производство. >:(

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #9 -: Януари 17, 2008, 21:28:09 pm »
Така е и не е така.  :D
Затоплянето излиза на мода, не че е лошо, но мирише цялятя какафония на гнило - Пример - Едната от сем. Малееви стана страшен еколог, сайта горичка.ком е нейн, но това семейство изссече половин парк в центъра на София, за да си направи тенис кортове. Смрад, смрад та се не търпи. >:( >:( >:(

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #10 -: Януари 17, 2008, 21:34:13 pm »
 съгласен съм с това, но също така и корупцията и журналистическите разследвания са на мода също, примерно можеш да заснемеш сам репортаж със мобилния си телефон и да го излъчат по БТВ, или да се обадиш на талъсъмите от господари на ефира. Масово мислене , масова манипулация

  >:(

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #11 -: Януари 17, 2008, 21:35:02 pm »
Има хипотеза че замърсяването на планетата в последните 50 години се е извършвало напълно съзнателно и целенасочено и с определена цел. И целта е след като се стигне до едно ниво след това да се предлагат "решения" изгодни отново на малцина. Вярно е че и самите хора като личности също са виновни за замърсяването , НО ако помислим малко ще видим че основните решения ги взимат малък кръг хора и всички след това са поставени пред свършен факт. Тоест колкото и съзнателен да е всеки и да си хвърля боклука където трябва това няма да помогне кой знае колко защото основните замърсявания идват от индустрията. Лично според мен проблема е че се акцентира върху глобалното затопляне и се издърпва от  основния проблем - ЗАМЪРСЯВАНИЯТА. Причини за затопляне и захлаждане може да има много , но замърсяванията никога не трябва да се толерират, а да се санкционират тези които са най-виновни за тях а в момента илзиза че накрая виновни ще бъдат "потребителите" а тези които продават стоките си като  замърсяват просто ще си прибавят в цената някой друг филтър и хем по високи цени хем проблема ще се прехвърли от болната глава на здравата - тоест на тези които са най-малко виновни щото са поставени пред ограничен избор!
« Последна редакция: Януари 17, 2008, 21:36:47 pm от Alien »

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #12 -: Януари 18, 2008, 10:56:13 am »
Вярно е че и самите хора като личности също са виновни за замърсяването , НО ако помислим малко ще видим че основните решения ги взимат малък кръг хора и всички след това са поставени пред свършен факт. Тоест колкото и съзнателен да е всеки и да си хвърля боклука където трябва това няма да помогне кой знае колко защото основните замърсявания идват от индустрията. Лично според мен проблема е че се акцентира върху глобалното затопляне и се издърпва от  основния проблем - ЗАМЪРСЯВАНИЯТА.
Втората вълна в развитието на човечеството според Алвин Тофлър е Индустриалната и разбира се че индустирята е един от най - сериозните замърсители, едно от нещата което пропуснах да напиша вчера, беше свързано с циклите на затопляне и изтиване на земната атмосфера на които ако не се лъжа има поствана схема по - горе. Както и да го погледнам и дори и да е така, Кремиковци не е имало в миналто. Предполагам примера е рабираем, макар и малко на шега. :)

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #13 -: Януари 20, 2008, 12:16:04 pm »
Призовавам още веднъж да не се бърка глобалното затопляне с глобалното замърсяване. Глобалното затопляне, представено по начина, по който се представя в момента, отклонява страхотни парични потоци за борене на вятърни мелници (също като терористите). Тези пари потенциално биха могли да се използват за изобретяване на наистина чисти технологии и за изчистване на много по-сериозните и съвсем истински замърсявания навсякъде по света.

Неактивен Jean-Luc Picard

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 351
 • Starfleet Captain
Относно: Глобалното затопляне било велика измама
« Отговор #14 -: Януари 22, 2008, 14:49:07 pm »
Прочетох последно "Състояние на страх" на Майкъл Крайтън. Точно такива идеи се развиваха там: няколко организации на "еко-активисти" дори организираха нещо като терористични актове - опитаха се да предизвикат изкуствено цунами точно по време на една конференция за климатичните проблеми. Целта им беше да  уплашат хората, да ги убедят в наличието на големи проблеми, а те получават по-голямо финансиране, за да се "борят" с тях.

Все пак си мисля, че дори наистина глобалното затопляне да е преувеличена заплаха, нищо не губим ако приложим по-чисти източници на енергия. Така или иначе петролът и въглищата не са вечни. А и е добре целият свят да не зависи от това което става в Персийския залив. Замърсяването също е кофти проблем. За съжаление като гледам селянията в София, си мисля, че не едно ами и десет глобални затопляния не биха могли да уплашат и да накарат някои човекоиди да не си хвърлят боклуците навсякъде.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27