Автор Тема: Зa флуорирането на водата в България и минералните води  (Прочетена 111062 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
 >:( >:(


СРЯДА, 26 Септември 2007

Флуор във водата за здрави зъби

СОФИЯ. Държавата се загрижи за зъбите на народа. От 2008 г. в питейната вода и солта ще се слага флуор, за да нямаме кариеси. Учениците пък ще пият флуорно мляко. Това предвижда програмата за профилактика на Българския зъболекарски съюз. До дни ще дадем документа на министър Радослав Гайдарски, който да го внесе в МС, обяви вчера шефът на съюза д-р Николай Шарков. Ще бъдат отпечатани и листовки как да се грижим за зъбите, както и препоръки да не се прекалява със сладки храни. Бременните пък ще взимат флуорни таблетки, които ще гарантират здрави зъби на рожбата им в бъдеще. За изпълнението на проекта трябват 15 млн. лв. годишно. Сега малчуганите до 5 г. имат средно по 5 кариеса на млечните зъби, а тези до 12 г. са с по три. Всеки четвърти пък още на 18 г. има един изваден зъб, подчерта Шарков.
Той заяви, че съюзът се бори догодина здравната каса да плаща за протези на пенсионерите. Едната излиза между 150 и 200 лв., като за това ще трябват около 100 млн. лв. догодина. От май досега съюзът е издал 60 удостоверения за работа на стоматолози в чужбина, добави Шарков. Предпочитаните страни били Англия, Испания, Франция, САЩ и Австралия.
Стоматолозите ще предупреждават пациентите, че има опасност да пипнат диабет или рак на устната. Това пък препоръчва Съветът на европейските зъболекари, съобщи неговият президент Орландо да Силва вчера. Някои болести дават индикация първо в устната кухина, обясни той пред "Стандарт".

Румяна Милева

Да не забравяме:

Цитат
ПРОГРАМА "Ф"
ФЛУОРИРАНЕ НА ВОДАТА,
флуорни таблетки и заговорът "здрави зъби"

Нека въведем следните съкращения: F = флуор, F. = флуориди, флуорни, флуоридизация

Програмата "Ф" е една от най-големите уродливи манипулаци на обществеността.
До 40-те години флуоридите (F.) (съединенията на F (флуора)) са считани за най-опасните замърсители на околната среда. F. са основни отпадни продукти от Al (алуминиевата) промишленост и при производството на изкуствени торове. Те са главни унищожители на растенията и животните около промишлените предприятия. Според EPA (Агенция за защита на околната среда) само в САЩ всяка година във въздуха се отделят 155 000 т F + още 500 000 т - в реки, езера и океани. F. не подлежат на биологична преработка, така че се натрупват в околната среда и по хранителната верига попадат в зъбите, ставите и костите на човека. Още от 1850 г. F. емисии от Fe и Cu индустрии отравят хора, животни и реколта.
През 40-те САЩ задейства свръхсекретния проект "Манхатън" за разработване на атомната бомба, с цел - военно господство. F. са били основни субстанции в това производство, като в околната среда са отделяни милиони тонове F.  Тогава е създаден митът за безопасността за хората на F. в ниски дози, със следните цели: да се омаловажат съдебните искове от засегнати граждани, така че индустрията да не плаща огромни обезщетения; да не се дава гласност на дейността по проекта. Учените от проекта осигуряват необходимите "доказателства".
През 1948 г., вследствие на атмосферна температурна инверсия, пушеците от "Донора Зинк Уъркс" покриват за 4 денонощия град Донора в Калифорния с "мъглата на смъртта", в която основна отрова са F.  20 души директно умират, стотици са с увредено здраве. Ако е продължило още 1 нощ - умрелите са щели да бъдат > 1000. За една година след това смъртността в града е значително по-висока. Обаче PHS (Службата за обществено здраве) в доклада си не посочва никаква конкретна причина за болните и умрелите и хвърля вината върху температурната инверсия.
В същност това е било остро F. отравяне, което е прикрито, за да се икономисат млрд.$ от обезщетения и от пълно прочистване на засегнатите райони. Компанията изплаща големи суми на засегнатите, за да се избегне съда.
Между 4 и 7 декември 1952 г. в Лондон от сърдечни и белодробни усложнения умират 4000 души, отровени с флуороводород.
Между 1960-1975 г. районът на алуминиевите заводи "Рейнълдс Металс Ко" унищожават стада и хора от племето мохави (кравите пасяли легнали, поради увредените кости). Децата се раждат с малформации. И за всичко това, поради възбудени съдебни дела, за 5 години на засегнатите са изплатени само 650 000$.
F. замърсявания на въздуха са причинили най-големите вреди на добитъка по целия свят.
А става така, че тези силно токсични съединения намират път към водата за пиене, флуорните таблетки и пастите за зъби:
През 1928-1931 г. индустриалната революция в САЩ е в апогей. През 1931-1939 г. се търсят начини да се освободят от F. Ако се докаже, че F. са вредни, компаниите ще имат огромни загуби.
Компанията ALCOA (Aluminium Co of America), основен производител на Al, при военното производство за нуждите на войната, рязко повишава бълването на F.

 « Последна редакция: Юни 16, 2008, 18:36:12 pm от Eon »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
През 1930 г. група компании създава "Кетъринг лаборатори" за изследване опасността от химическите вещества при различните производства, с условие че резултатите няма да се огласяват пред обществото.
Е. Ларджънт написва книга с цел защита на индустрията при съдебните процеси, която се превръща и в референтен справочник, без никой да подозира манипулативния му характер.
През 1931 г. 3 групи учени откриват, че причина за петнистите зъби (зъбната флуороза) са F. През същата година изследват какво количество F. могат да понесат хората без очевидни повреди на зъбите. Откриват, че в райони с по-малко количество F. във водата , т.е. < 1ppm (part per million = 1 милионна част от грама на литър), хората нямат толкова много кариеси. После това се използва с обратен знак в полза на F. на водата (флуоридизация/флуоризация/флуориране на водата), като се казва: "при малки количества F. във водата кариесите намаляват", но спрямо какво - хората си мислят, че спрямо никакво количество, а истината е - спрямо много по-голямо количество. (Но сега минималната концентрация при F. на водата е поне 1 ppm!)
"F. са много силна отрова за  нисвсички тъкани. ко кръвно, дихателна недостатъчност, обща парализа, трайно потискат растежа. Употребата на паста за зъби с F. или вътрешното им приемане са неоправдани." - публикация, която веднага е скрита.
Проучванията "доказват  те са кръстени "Програма "Ф" и тя се осъществява вбезопасността" на F.  университета "Рочестър". Там са извършени най-зловещите М. експерименти през времето на студената война - в неподозиращи пациенти са инжектирвани токсични дози от радиоактивен плутоний. Програмата е финансирана 90% от Военното министерство + Комисията за атомна енергия (AEC).
1045-55 г. - тайно се събират проби от кръв и тъкани на пиещи F. вода жители на Нюбърг и Ню Йорк.  Докладът е засекретен от АЕС от съображения за "национална сигурност".
Ураниевят хексафлуорид засяга централната нервна система, води до обърканост, сънливост, вялост ... и причината е най-вече във F, а не толкова в урана.
Военни, индустриалци, политици и учени + някои лекари сформират уродлив заговор. Така "Програма "Ф" се оказва че не е била грижа за детските зъби, а за да осигури "научни доказателства" за безвредността на F. в полза на правителството и на компаниите, участващи в проекта "Манхатън", за защита срещу настоящи и бъдещи съдебни дела.
 Изопачените изследвания подвеждат много учени, стоматолози и лекари по света.
През 1956 г. окончателен доклад по този проект заявява, че "малки концентрации" от F. са безопасни за гражданите. Но всъщност на повечето работници в заводите са изпопадали всичките зъби. Но официалната версия е, че особено при мъжете се наблюдавали по-малко кариеси. (Работниците са само мъже, а човек след като няма зъби, явно няма и кариеси.) В същото време работниците ходели със специални гумени обувки, защото F. предизвиквали разпадане на ноктите на краката.
През 1939 г. Джералд Кокс, нито лекар, нито зъболекар, набързо "доказва" чрез мишки, че F. намаляват кариесите у децата.
През 1945 г. стартира 15-годишно изследване в 2 града в щата Мичиган - в единия водата се флуорира, а в другия - не, но още през 1946 г. на 6 нови града се "разрешава" да F. водата си. През 1947 г. чрез директора на Агенцията за федерална сигурност (FSA), Оскар Юинг, се развихря национална кампания за F. на водата. Така само за 3 години в програмата са включени още 87 града, а официалното изследване в Мичигган е прекратено поради "настояване на обществото".
Така чрез хитра, безскрупулна и агресивна кампания F. се превръщат от силно токсичен отпадъчен продукт, в съществена хранителна съставка, необходима за здрави зъби. Да се обявиш против това се превръща в ерес срещу здравето.
Стратег на тази чудовищна и безпрецедентна манипулация бил евреинът Едуард Бернайс, племенник на Зигмунд Фройд. Той бил "баща на връзките с обществеността" и приложил теориите на чичо си в рекламната и правителствена пропаганда. Преди това той е написал книгата "Пропаганда" (1928 г.), в която обяснява механизмите за контролиране на човешкия ум и на общественото мнение. Цитат от книгата: "Ако можете да влияете на лидерите на групите, със или без тяхното сътрудничество, вие автоматично повлиявате и групите им ... Тези, които манипулират невидимите механизми на обществото, представляват невидимото правителство, което всъщност е истинската властваща сила в нашата страна (САЩ) ... Нашите умове се шаблонират, нашите вкусове се формират, нашите идеи ни се внушават от хора, за които никога не сме чували ..."
И така, за броени дни Бернайс насочва в "правилна посока" общественото мислене и F., известни и продавани като най-силна отрова за плъхове, се превръщат в здравословен фактор на зъбното здраве на децата.
Индустриалните гиганти застрелват с 1 куршум 2 заека:
- Продават F. на производителите на пасти за зъби и на водните компании.
- Отпада грижата за обезвреждане и безопасно складиране на F.
От F. индустриалните гиганти печелят 6 млрд.$/год.
От 1950 г. официално е одобрено F. на водата - така в повече от половината от резервоарите за питейна вода на САЩ се изсипват 143 000 т F./год., т.е.висококачествена отрова за плъхове.
Общественото мнение се обработва и до днес.
През 1951 г. се състои среща на Американската стоматологична асоциация (ADA) със стоматологичните щатски директори и им дава методика за популяризиране на F. Предложена е концентрация 1.2 ppm на NaF (натриев флуорид). На обществеността трябва да се казва, че в области с естествено по-високо съдържание на F. има по-малко заболявания от рак и полиомиелит, така че самото население да пожелае F. на водата.
1952 г. - инструкция стоматолозите да не изразяват личното си мнение по отношение на флуорирането.
1952 г. - въвежда се F. на водата в Нова Зеландия и Австралия.
1958 г. - СЗО създава експертен комитет за проучване на F., но 5 от 7-те му члена поддържат F. защото са "субсидирани".
1966 г. - д-р Робърт Феликс, бивш директор на Националния институт по психическо здраве, инструктира 500 важни обществени личности как да разпознават и да се справят с различни категории опоненти на F.
1969 г. - СЗО подкрепя F. на водата, независимо от предупреждението на италианската делегация за възможни генетични увреди на бъдещите поколения. В края на конференцията, при присъствие едва на 45 от 1000-та делегати от 131 страни, са приети всички отхвърлени от мнозинството проекти, включително и проекта за F. Така СЗО излиза с резолюция - страните членки да организират въвеждането на F. там, където приемът на F е под оптималните нива.
1972 г. -скоро създадената Агенция за защита на околната среда (EPA) проучва атмосферните замърсители и заключава: "F. емисии вредят на посевите, добитъка и на конструкциите (сгради,статуи и др.) ..., но възможността F. да имат вредно въздействие върху човека е незначителна... F. емисии от Al заводи нямат значителен вреден ефект върху човешкото здраве", т.е. това, което кара дърветата да съхнат и умират, което разболява животните и пробива дупки дори в камъка, не уврежда хората.
Непрекъснато учени, лекари, зъболекари сигнализират, но правителството веднага назначава комисия от свои хора, която винаги отхвърля или потулва фактите, а лекарите ги изключват от професията. Редуват се петиции без последствия.
"F. са коварна отрова - вредни, токсични и кумулативни по своя ефект, дори когато са поглъщани в минимални количества."
PHS даже обявява през 1983 г., че тъй като няма научна документация, доказваща странични ефекти при нива на F. във водата по-ниски от 8 ppm (0.000 008 г/литър), е добре да се повиши нормата за деца и възрастни от 1 до 2.4 ppm - на 4 ppm.
Хора, пиещи F. вода имат 2 пъти повече флуориди в бедрените си кости. F. променят основната архитектура на костите. Скелетната флуороза е болестно състояние, в резултат на натрупване на F. в костите, правещи ги много слаби и чупливи. Сега се лекува много повече зъбна флуороза, отколкото кариеси.
В Торонто водата се F. от 1936 г., а във Ванкувър - не, и там (във Ванкувър) има много по-малко кариеси.
В индустриалните европейски страни, където почти няма F. на водата, % на кариесите е нисък.
Стоматолозите нямат понятие от токсикология и следват една дезинформация, разпространявана вече 50 години.
Обаче в САЩ CDC (Центърът за контрол и профилактика на заболяванията), ADA (Американската стоматологична асоциация) и PHS (Службата за обществено здраве) продължават умело да манипулират общественото мнение в полза на F. Гласът на учените против F. е заглушен много ефективно още от 50-те, когато PHS одобрява F. Т актиката включва заплахи, осмиване, откровено цензуриране ...

Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia

ФАКТИ ЗА СЪЕДИНЕНИЯТА НА ФЛУОРА (F):С годините флуоридите се натрупват в костите. Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния им прием. þ Скелетна флуороза = слаби и чупливи кости. "Лечението" с флуориди на остеопорозата повишава костната чупливост и счупванията на тазобедрената кост - от 1957 г. костните фрактури на юноши рязко са се повишили. САЩ е страната с най-висока честота на фрактури.

Флуоридите причиняват и артрит.

Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Дори и половината от количеството F във водата води до значителни увреждания на ДНК = мутагенно въздействие. Повече от 10 000 умират на година от рак, дължащ се на флуориди.

В резултат на флуоризирането на водата, за 13-17 години ракът е скочил с 10%. Остеосаркома (рак на костите) е скочила с 50% в райони с флуоризирана вода, с 50% е скочил и ракът на устната кухина в области с флуоризирана вода = 8000 нови случая за всяка година.

"Флуоридите са канцерогенни според какъвто и да е стандарт."

EPA заявява: "Допустимото ниво на флуориди във водата, разрешено от правителството, се базира на лъжлива информация и изманипулирани научни доклади."

Доза 1 ppm (макар че обикновено дозата е по-голяма) потиска ензимните системи в клетката, предизвиква вродени дефекти у животни и хора, уврежда имунната система, нарушава синтеза на колагена, води до калцификация на меките тъкани, влошава артритните оплаквания или води до такива.

Още от 1944 г. е известно, че флуоридите са протоплазмена отрова и нарушават пропускливостта на клетъчната мембрана, потискайки действието на определени ензими.

Дори 0.2 ppm флуориди в тялото сериозно потискат способността на белите кръвни клетки да разрушават патогенни агенти. Някои считат, че флуоридите водят до развитие на СПИН, но този факт се укрива и вниманието на обществото се насочва само върху HIV-вируса като причинител на СПИН.

От 1959 г. има връзка между синдрома на Даун и флуоризирана вода. Това е едно генетично обусловено заболяване от настъпили промени в хромозомите под въздействие на фактори от външната среда. þ Изоставане в умственото и двигателното развитие, монголоидно лице - главно при по-късно родили жени (след 35 годишна възраст) (Явно са натрупали в себе си достатъчно флуориди), като възрастта, след която жените раждат деца с такива хромозомни аномалии, непрекъснато намалява.

За 3 години след началото на флуоризацията на водата мъртвородените са със 150% повече, но през 1960 г. ADA издава безсрамна брошура, в която се казва: "В областите, където водата е с естествено по-високо съдържание на флуориди, хората живеят до дълбока старост."

Дори от много ниски нива на флуориди във водата в доматите възникават видими тъканни увреди и хромозомни промени.

От началото на 20-ти век до сега, поради замърсяване на околната среда с флуориди и изкуствено флуоризиране на водата, повече от 130 млн. американци са страдали от хронична флуоридна интоксикация, ускорено стареене и дегенеративни заболявания.

PHS представя "данни" от изследване върху 39 000 деца, че няма разлика в количеството кариеси при области със и без флуориди на водата. Но изследванията в САЩ, Япония и Индия върху 480 000 деца явно показват, че флуора във водата повишава кариесите, особено ако Ca (калцият) в храната е малко.

Флуоридите предизвикват по-бавна смяна на млечните зъби с постоянни þ изкривявания, размествания в устната кухина þ носене на скоби за зъби.

През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания) признава, че до 80% от децата в райони с флуориди вода имат зъбна флуороза = бели, жълти или кафяви петна по зъбите, особено при недохранени деца. Но само за Калифорния възстановяването на пораженията от зъбната флуороза струват 900 млн.$ !(бизнесът се разраства). За следващите 10 години в САЩ, Англия и Австралия 15 млн. ще се лекуват от зъбна флуороза, което ще донесе 150 млрд.$ приходи. В райони с флуориди вода стоматолозите печелят със 17% повече.

Меката храна не упражнява дъвкателния апарат, полепва по зъбите и спомага за зъбен кариес. Ферментиращите въглехидрати повишават кариеса с 50%. Кариесът намалява пропорционално на консумацията на въглехидрати.

F инхибира (потиска) активността на ензимите-дехидрогенази: СДХ (сорбит дехидрогеназа), МДХ (малат дехидрогеназа), алфа-ГДХ (алфа-глутамат дехидрогеназа) и ЛДХ (лактат дехидрогеназа). þ Как може вещество, което потиска ензимните системи и чиято токсичност се измерва в милионни части от грама, да се каже че не е вредно за здравето и че "отличният превантивен ефект на малките дози F е един от най-добре аргументираните и документирани факти в историята на Медицината" Явно превантивният ефект е само по отношение на способността за мислене.

Българи "умници" също защитават флуоризиране на водата в монографии: "Дори концентрации от 8 ppm не променят общото здраве."

В България през 1970-1971 г. масово се използват F таблетки, а в средата на 80-те - 500 000 деца са обхванати от тази форма на "профилактика". От 1971 г. има постановление на Министерския съвет за изкуствено флуориди на питейната вода + инструкция + срокове за въвеждането му. Обаче до днес само в Хасково има готовност за флуориди на водата, но тази "най-ефективна кариес-профилактика" все още не е намерила приложение в България. Незнайни причини са ни спестили тази "благодат".

В Дания флуориди на водата се забранява през 1964 г., през 1972 г. е забранено в Швеция, 1973 г. - в Холандия, 1971 г. - в Германия. Здравият разум в Европа надделява, но в САЩ геноцидът тече с пълна сила.

През 1974 г. EPA обявява 1.4 ppm за топъл и 2.4 ppm за студен климат. ADA притиска EPA да завиши максимално допустимата стойност на флуоридите във водата до 8 ppm, след като е доказано, че само 1 ppm дава системни увреждания. ADA нарежда "всеки зъболекар да бъде убеден, че няма нужда да се запознава с научните изследвания за флуориди за да бъде активен участник в кампанията по флуориди на водата, и неучастието му ще се приема като явно пренебрегване на личната му отговорност".

През 1983 г. - симпозиум на Министерството на здравето и CDC срещу организираната опозиция против флуоридите и за защита и насърчаване.. През 1990 г. ADA заявява: " флуорзиране на водата остава най-безопасната, най-ефективна и икономична обществена здравна мярка срещу кариеса."

PHS, FDA, CDC, EPA са маши на индустрията.

Австралия: 1989 г. - в щата Ню Сауд Уелс - забрана за всякакво спиране на флуоризиране на водата без разрешение на здравното министерство. 1994 г. - в щата Виктория е одобрена добавка към закона за флуориди на водата, премахваща всякаква възможност върховният съд да разглежда всякакви обществени случаи или доказателства за вреди от флуориди 1995 г. - правителството на щата Остров Тасмания издава закон за забрана на срещи и събрания за обсъждане на флуоризиране на водата.

Флуоридите, пускани във питейната вода са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект - Al, арсеник, радий. þ Така течностите, които се пият са всъщност отровни коктейли, особено за подрастващия организъм.

Безалкохолните напитки с флуоризирана вода са опасни. В области, където водата се флуоризира и соковете и храните съдържат флуориди!

При увредени бъбреци рискът от F отравяне нараства, както и за хора с имунен дефицит, диабет, сърдечни и др.

В някои пасти за зъби в Канада има 0.4% NaF (натриев флуорид), т.е. 4000 ppm þ само от едно миене на зъбите приемат 0.5 мг флуориди þ Дете ако глътне грахово зърно паста - е опасно, а ако глътне 1/2 тубичка - смърт. NaF е най-честата причина за натравяне на деца.

Наскоро китайците доказват, че 3-11 ppm флуориди във водата увреждат директно нервната система, още преди да увредят скелета.

Бионаличността на Al в тялото нараства при наличие на флуориди þ унищожават се нервни клетки и нараства рискът от Алцхаймер и деменция.

При флуоризиране на водата нивото на F в малкия мозък и в хипоталамуса нараства. (Хипоталамусът е централният процесор и интегрира информацията от външната среда, паметта и мотивационните стимули, за да произведе съответни: решение, поведение и промяна на паметта.)

При бебета и деца флуоридите водят до нарушение развитието на мозъка, а оттам и до увреждане на моторната функция, интелигентността, способността за обучение, спада коефициентът на интелигентност.

Флуориди са много силни токсини за ЦНС (централната нервна система) и дори и в ниски дози нарушават функциите на мозъка.

Флуоридите преминават спокойно плацентната бариера и кумулират в плода. þ Населението има ограничени възможности да еволюира и е с понижена способност да разпознава и да се противопоставя на тиранията.

Още преди "ерата на флуориди", флуоридите са били използвани с цел преднамерено подчиняване на населението и потискане способността му да възразява на властта. След Втората световна война химическите заводи I.G.Farben в Германия имат план, разработен по време на войната, за трайно контролиране, както физическо, така и умствено, на населението в коя да е област на Земята чрез вещества, поставяни в питейната вода. В този план NaF е заемал най-важно място.

Малки дози флуориди, давани редовно, намаляват индивидуалните съпротивителни сили срещу тиранията, като бавно отравят и наркотизират определена част от мозъка, и така правят човека покорен на волята на тези, които искат да го управляват. Социалният ефект е, че на човека му е по-трудно да защитава свободата си. И в Нацистка Германия, и в СССР при Сталин, са добавяли NaF към водата в концлагерите за да станат пленниците глупави, послушни и стерилни. Американските висши военни през 1947 г. вече са знаели за това въздействие върху съзнанието, след опити с американски войници.

Даването на флуориди на бикове ги прави послушни и управляеми.

Основна част на медикамента "прозак" и на нервнопаралитичния газ "зарин", създаден от I.G.Farben през 1939 г. - са флуориди Флуоридите влизат в състава и на други психотропни и сънотворни лекарства, анастетици (упойки) и пестициди.

Защо ли една от най-важните задачи пред СЗО е да флуориди водата на цялата планета?

При президента Клинтън се прави опит да се флуориди всяка вода. В Мексико от няколко години добавят във всеки кг сол по 250 мг флуориди

През 1996 г. САЩ изпраща проповедници на флуоридите в Шотландия и Англия, за да разсеят оплакванията на активисти за граждански права. Защо: "Истинската причина за флуоризиране на водата не е "благото" на детските зъби, а да се намали съпротивляемостта на масите към господството, контрола и загубата на свобода."

Чарлз Пъркинз: "Когато нацистите решиха да нападнат Полша, немският и съветски генералитет си обмениха научни и военни идеи, планове и служители, и методи за осъществяване на масов контрол, като схемата за прибавяне на различни вещества във водата бе приветствана от съветските комунисти - удобна за целта им да комунизират света.

"Всеки, който пие изкуствено флуоризирана вода за период от 1 година или повече, никога вече няма да бъде същият човек, умствено и физически."

Д-р Бронър, племенник на Айнщайн: "Има една зловеща престъпна мрежа от подмолно работещи (в Германия) агенти с цел да деморализират, парализират и унищожат републиката ... флуориди на водата може да стане тяхното най-фино оръжие за нашата физическа и умствена деградация ... флуоризирането на водата е престъпно деяние и сигурно национално самоубийство. Дори в малки количества NaF е смъртоносна отрова, без открит антидот. NaF е абсолютно различен от органичните калциево-флуоро-фосфатни съединения, от които имат нужда нашите тела, и които ни дарява природата. Невероятно е, че някакви, наричащи себе си "доктори", могат да убедят една цивилизована нация да прибавя доброволно смъртоносна отрова към питейната си вода. Това е връх на престъпното безумие."http://clubs.bol.bg/index.php?t=tree&goto=13747&rid=0&S=7f660699e39f0f133e5b2cf927d60d67
musica universalis

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
ultrafutur, благодаря!

Не трябва ли да се допитат до общественото мнение, преди да прокарват това безумие? laugh
« Последна редакция: Октомври 01, 2007, 12:22:31 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Това са изроди  - хем във водата хем в солта

Иначе темата е дискутирана и е изписано много http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=138.0

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Мамка им и нас ли почнаха  >:( Дали има начин да се спре флуорирането? Не живея в София, но и при нас ще дойде  >:(
« Последна редакция: Ноември 01, 2007, 11:43:02 am от jediguardian »

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Как да няма?! Няма да се даваме! :-X
Петиции, подписки, и- мейли до телевизиите, ритници до дупка..Може да се обадим в "Часът на Милен Цветков"... :-\

Давайте идеи! ;)

Това са изроди  - хем във водата хем в солта

Иначе темата е дискутирана и е изписано много http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=138.0
Видях, но там темата е много омешана с аспартам и други.. Пък и проблемът е много актуален. Няма време. :(
« Последна редакция: Октомври 01, 2007, 23:23:26 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Как да няма?! Няма да се даваме! :-X
Петиции, подписки, и- мейли до телевизиите..Може да се обадим в "Часът на Милен Цветков"... :-\

Давайте идеи! ;)
Точно това е проблема. Малко вероятно е масмедиите да помогнат. Нали те пропагандират лъжите(дори и да не е съзнателно, на тях им казват какво да говорят). Все пак може да се прати e-mail до различни предавания, за да се провери какъв е ефекта.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Точно това е проблема. Малко вероятно е масмедиите да помогнат. Нали те пропагандират лъжите(дори и да не е съзнателно, на тях им казват какво да говорят). Все пак може да се прати e-mail до различни предавания, за да се провери какъв е ефекта.
Вярно, че журналистиката ни е смехотворна, но не е толкова безнадеждно положението. ;)
Трябва съпротива!!! Много неща могат да се постигнат, повярвай ми.
На бас, че повечето журналисти въобще не са чували за полемиките около флуора. Не се флуорира във всички страни. Познай защо? ;) Има гражданско общество.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Познай защо? ;) Има гражданско общество.
Не, защото илюминатите не са наблегнали на това(все още). Аз съм всички крайници ЗА съпротива.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692

Неактивен Balance

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
 :o >:( :o
Е това не го очаквах и в България. Определено трябва да търсим начини за възпрепястването на това безобразие, което доста ще спомогне за промиването на мозъците ни  >:(
Несигурността се явява неотменна част от живота - и е добре, че е така, защото тя го превръща в с

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Те не почват от сега да слагат във водата. Отдавна вече се прибавя към чешмяната вода, даже и към повечето минерални води и пасти за зъби. Това не е новост. Пийте минерална с розов етикет.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Те не почват от сега да слагат във водата. Отдавна вече се прибавя към чешмяната вода, даже и към повечето минерални води и пасти за зъби. Това не е новост. Пийте минерална с розов етикет.
Тя се води изворна и не случайно се среща много рядко. А пък в минералните не знаех че слагат  :o
ЕДИТ: Искам да попитам с какво да заменя флуорираните пасти за зъби. Някакви природни отвари или нещо подобно. Защото пасти без флуор трудно се намират, а пък аз не съм навит да се тровя.
« Последна редакция: Ноември 02, 2007, 00:11:57 am от jediguardian »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27