Автор Тема: Прокудените гении  (Прочетена 13219 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pavlitos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 104
 • Има надежда
Прокудените гении
« -: Юли 24, 2007, 15:03:12 pm »
ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ

България е в енергийна криза. Затвориха 4 атомни реактора, Топлофикация е пред фалит, страната е в енергийна зависимост от руския газ. И сме готови да похарчим 400 милиона евро за построяване на нова АЕЦ, когато за 1/100 от сумата може да се започне серийно производство на едно от устройствата, създадени от БЪЛГАРИ!!! Готови сме да похарчим и 300 милиона евро за построяване на петролопровод, след като учените отдавна отхвърлят петролните продукти като източник на енергия.

България даде на света гении в тази област, създали технологии и устройства, които отдавна можеха да превърнат страната (а защо не и света) в рай -- без замърсяване, без тежка индустрия, без болести, причинени от смога в градовете, с прясна храна за всеки. Те създадоха автономни устройства, които може да се поставят във всеки дом, във всяка кола и да ги захранват с евтино (да не кажа безплатно) електричество и отопление. ...
Стефан Маринов, Илия Вълков, Кирил Чубанов.
Не сте чували за тях? Няма и да чуете, защото откритията им биха докарали до фалит рекетьорите от ВиК, Топлофикация, Електроразпределение, Лукойл...
Дълги години тези неща бяха крити от масите, за да бъдат контролирани с горивата и ел. енергията. За каква свобода и демокрация можем да говорим, когато хората биват методично смазвани с растящи цени на отопление, електричество, горива...
Та чували ли сте за проф. Стефан Маринов, когото хората на запад сравняват с Да Винчи по гениалност? Не сте, как да чуете, кой има интерес да ви каже?
Освен блестящ теоретик, доразвил теориите на Айнщайн, той е приложил новото разбиране за ефира в множество машини, извличащи безплатна ел. енергия от физическият вакуум. Способен да работи по 20 часа в денонощието, владеел е до съвършенство 4 езика, издавал е собствeно научно списание на немски, много добър практик, създал множество РАБОТЕЩИ устройства, доказващи теориите му за същината на етара. Освен това е бил писател, поет, художник. Потърсете само "Стефан Маринов" или "Stefan Marinov" на Google и ще Ви настръхнат косите -- руснаците го знаят, учените от цял свят го цитират и се позовават на трудовете му. Само у нас -- нито думичка.
A да сте чули името Илия Вълков? Известен в цял свят (но не и у нас) под името Yull Brown (потърсете само Yull Brown в мрежата и ще видите за какво става дума), живял в Австралия. Изобретател на уникалния моноатомичен браунов газ. С такъв газ, произведен от 4 литра вода, колата му изминавала... 1600 км! И до ден днешен газът се използва в различни страни за заваряване, поради необикновените му свойства.
А нещо да знаете за изобретателят на метода за производство на електричество и водород от кълбовидна мълния Кирил Чуканов. Преди да го изгонат от БАН беше предложил изобретението си на Топлофикация, откъдето му се присмяха и преди да замине за САЩ беше малтретиран. Ако тогава бяха приели изобретението му и вместо въглища и газ в тецовете се произвеждаше топлина от кълбовидните мълнии, които той произвеждаше, сега цената на топлоенергията щеше да бъде 1-2 стотинки за 10 киловатчаса.
Атомната енергия, както е енергията добивана от петролните продукти изживява своето време. В последните години учените от цял свят насочват усилията си в нови сфери, които предлагат устройства, произвеждащи евтина енергия- магнитният двигател на Перендев, вихровия парогенератор на
Акойл-Энергия,
слънчевите системи, водните турбини и др.
Но нека да разгледаме примерно сайта на Акойл-Энергия. От 2007г. руснаците започват производство на
електроцентрали без използването на каквото и да е гориво!!! С мощности до няколко гигавата на час, само с използването на магнитното поле на Земята. При това цената на една такава централа е колкото цената на един автомобил...
От години София тъне в боклук, а същата компания предлага
установки за преработка на битовите отпадъци в топлинна и електроенергия със срок на построяване 1-3 месеца.
Нашите гении бяха гонени не само в България, а и по цял свят. Стефан Маринов се "самоуби", Илия Вълков почина в мизерия заради тормоза на който бе подложен, а на 16.02.2007 БТА разпространи следното съобщение за К.Чуканов. Солт лейк сити, 16 февруари /БТА/
Изобретателят на метод за производство на електричество и водород от кълбовидна мълния Кирил Чуканов с тъга напуска САЩ, за да се премести да живее и работи в Европа, съобщи сайтът Pure Energy Systems News.

Чуканов е приел много изгодно предложение за работа от европейска компания, чието име не разкрива. Тя му осигурява самостоятелна лаборатория, в която да работи върху квантов генератор. Целта на учения е да направи прототип, който да генерира енергия 1 MW.

Чуканов признава пред изданието, че досега в САЩ не е успял да убеди американска компания да финансира проектите му.

Опасявам се, че повече може да не чуем нищо за него и неговото изобретение.
« Последна редакция: Юли 26, 2007, 12:35:47 pm от H. »
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен l_z

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #1 -: Юли 24, 2007, 23:27:00 pm »
A да сте чули името Илия Вълков? ... С такъв газ, произведен от 4 литра вода, колата му изминавала... 1600 км!

Не разбрах - след тези 1600 км имаме ли пак 4 литра вода или вече сме се лишили окончателно и засега безвъзвратно то тях???
Само ПИТАМ!

Капка по капка - вир. Водата е в основата на живота ни и на системата в която живеем!!!
Така че - умната! С всяка една капка!

« Последна редакция: Юли 24, 2007, 23:29:47 pm от l_z »

Неактивен pavlitos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 104
 • Има надежда
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #2 -: Юли 24, 2007, 23:45:24 pm »
Ми нека аз да те питам, като произведеш нещо от дадена суровина, тази суровина запазва ли се за да го произведеш отново и отново или трябва да си набавиш нова суровина? Демек, ако купиш хляб и салам, направиш си с тях сандви4и, ще можеш ли пак да използваш хляба и салама дето ве4е ги няма и да си напрайкаш още папкане?

Както и да е, сигурно си се маитапел. Но постнах тва за гениите като доста сериозна тема, да се види 4е мозъците ни са на световно ниво, но откритията им се заравят както от българи така и от 4ужденци в името на джобовете на Елита, които нямат интерес огромните им корпорации да останат без работа при изобретяването на нови евтини и екологи4ни продукти.
« Последна редакция: Юли 24, 2007, 23:46:12 pm от pavlitos »
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен l_z

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #3 -: Юли 25, 2007, 08:12:08 am »
Не pavlitos, не се майтапех.
Когато произведеш хляба и салама и съответно ги консумираш, ти не изваждаш веществото от системата на обмен. Химичните елементи се запазват. Остават тук - във вид на съответните съединения по веригата на обмяна на веществата.
В случая с Илия Вълков имаме друго - химичните елементи водород и кислород, които са образували тези 4 л вода вече ги няма. Няма я водата, няма ги и тях. Те вече не принадлежат на нашата система. Преобразували са се в нещо друго и засега нито знаем какво е то, нито как да ги върнем. Разбираш ли? Това ме притеснява.

Eon

 • Гост
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #4 -: Юли 25, 2007, 09:18:06 am »
Няма я водата, няма ги и тях. Те вече не принадлежат на нашата система. Преобразували са се в нещо друго и засега нито знаем какво е то, нито как да ги върнем. Разбираш ли? Това ме притеснява.
l_z    Как пък установи, че ги няма? Какво разбираш под "нашата система"? Обяснете ми как работи това нещо с 4-те литра и 1600-те км.

А иначе pavlitos най-малко на теб трябва да се обяснява защо положението в света с енергийните източници е такова.  ;)
« Последна редакция: Юли 25, 2007, 09:26:13 am от Eon »

Неактивен pavlitos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 104
 • Има надежда
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #5 -: Юли 25, 2007, 09:51:32 am »
Не pavlitos, не се майтапех.
Когато произведеш хляба и салама и съответно ги консумираш, ти не изваждаш веществото от системата на обмен. Химичните елементи се запазват. Остават тук - във вид на съответните съединения по веригата на обмяна на веществата.
В случая с Илия Вълков имаме друго - химичните елементи водород и кислород, които са образували тези 4 л вода вече ги няма. Няма я водата, няма ги и тях. Те вече не принадлежат на нашата система. Преобразували са се в нещо друго и засега нито знаем какво е то, нито как да ги върнем. Разбираш ли? Това ме притеснява.

Притесненията не водят нищо друго освен излишен потенциал, драги I_z. Опасение, което дори само докосне върха на разума ти ще изгори душата ти. От там нататък попадаш в статистиката на едни проповядващи несъзнателно с целия си живот един интелигентен квази паразитизъм. Ако това беше изолиран от масовата действителност слу4ай...с мед да го мажем. Образуват се много жизнени линии близо една до друга сходни по сценарий. Когато жизнената линия на човек като Вълков пресе4е това поле, което образуват прежде споменатия сбор от линии се получава разминаване на същността на слоевете. От тук насетне има два варианта.
- натрапника да се изключи от ситуацията и гледайки безпристрастно от страни да мине по най-ниското съпротивление.
-да гребе силно срещу течението докато бъде изтикан в края на решетката

И в двата случая завършекът е еднакъв и е в полза на малцинството. 


п.с. За момент си помислих дали пък наистина не си се притеснил, че след 35-40 години би могла да свърши дори и питейната вода?
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен pavlitos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 104
 • Има надежда
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #6 -: Юли 25, 2007, 10:21:49 am »
БРАУНОВ ГАЗ това e смeс от газообразeн водород и кислород, в стохиомeтрично /обeмно/ отношeниe от 2:1. Той сe получава eлeмeнтарно чрeз обикновeна eлeктролиза /разлаганe на водата на водород и кислород под влияниe на прeминаващ прeз нeя eл.ток/ на вода, при която сe отдeлят водород и кислород. Проф. Вълков e открил, обачe простспособ да ги съхранява заeдно в eдин и същи рeзeрвоар, бeз тe да избухват /в химията такава смeс сe нарича гърмящ газ eто как илюминираната наука чрeз подбор на точното названиe сe стрeми да отклони интeрeса на учeнитe към тази магичeска смeс като просто постулира, чe тя e много взривоопасна и чe нe същeствува никакъв начин за нeйното съхранeниe и оползотворяванe/.

Когато такава смeс от водород и кислород гори и избухва, тя нe избухва навън както всяко уважаващо сeбe си взривно вeщeство, ами ... навътрe. При "eксплозията" си тя имплодира навътрe и намалява обeма си 24?? /двадeсeт и чeтири/ пъти. Проф. Вълков e успял да оползотвори тази уникална рeакция на имплозивно горeнe на Брауновия газ за задвижванeто на eдин имплозивeн вакуумeн автомобилeн двигатeл. Той гори водород, окислявайки го имплозивно с кислорода на Брауновия газ. Този газ сe получава eвтино от бордовия eлeктролизeн гeнeратор на Браунов газ. Той сe захранва с eлeктроeнeргия от алтeрнатора на автомобила. При имплозивното горeнe на Брауновия газ също сe получават условия за изсмукванeто на eнeргия от физичeския вакуум и за оползотворяванeто му за благото на хората като мeханична работа, топлина или други магичeски трансформации.


вижте  http://beinsa.info/bg_scientists/yull_brown.htm

не позволявайте на матрицата да ви цака, осъзнайте се и вижте истината за света където и да погледнете.
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен Силата

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 264
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #7 -: Юли 26, 2007, 12:22:09 pm »
За нещасти не само на България крадът  гениие :-[.Това е еАдин от ефектите на световния ред.Ако той завладее светът всички открития  ще бъдат патентовани от големите компаний ,а не от тяхните изобретатели. :( :( :(Пример:СССР и Хитлер. >:( >:(
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен pavlitos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 104
 • Има надежда
Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #8 -: Юли 26, 2007, 12:27:11 pm »
За нещасти не само на България крадът  гениие :-[.Това е еАдин от ефектите на световния ред.Ако той завладее светът всички открития  ще бъдат патентовани от големите компаний ,а не от тяхните изобретатели. :( :( :(Пример:СССР и Хитлер. >:( >:(

Тук става дума за прогонване (не кражба) на гении от самата България. Освен това интересите на Световния Ред са тези полезни изобретения да не видят бял свят, защото ще разорят огромните корпорации във всички сфери.
There is a war on your mind. Wake up.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Прокудените гении
« Отговор #9 -: Юли 26, 2007, 12:36:12 pm »
Има отделни теми и за Стефан Маринов, и за Илия Вълков :)

Неактивен nik

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 31
Относно: Re: ПРОКУДЕНИТЕ ГЕНИИ
« Отговор #10 -: Януари 19, 2008, 21:49:37 pm »
За нещасти не само на България крадът  гениие :-[.Това е еАдин от ефектите на световния ред.Ако той завладее светът всички открития  ще бъдат патентовани от големите компаний ,а не от тяхните изобретатели. :( :( :(Пример:СССР и Хитлер. >:( >:(

Тук става дума за прогонване (не кражба) на гении от самата България. Освен това интересите на Световния Ред са тези полезни изобретения да не видят бял свят, защото ще разорят огромните корпорации във всички сфери.
Абсолютно точно наблюдение!Примерите са повече от достатъчно!В България се прави всичко възможно,кадърните,великите,гениите да не успяват,да им е тежък животът,за да могат други- "БЛАГОДЕТЕЛИ",главно от запад и главно, представители на световната олигархия,да им предложат прекрасни услови,като по този начин потенциалът им да бъде купен!Създадени от нас,изучени от нас,носители на Българският ген и откривателски гений,тези хора безплатно стават жертви на световен заговор,целящ обезкръвяване,оглупяване и обезличаване на нацията ни!Това говори само за едно-координация на действията на международните олигархически институции с продажното правителство на България,което им съдейства!

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Неизвестни гении на България
« Отговор #11 -: Юни 09, 2010, 21:10:20 pm »
Мисля, че тук е най-подходящото място на тази тема, защото е свързана с научни открития и технологии. Ако не е точното място тук, моля администраторите да я преместят.

Имам желанието в тази тема всеки, който знае за български учени, които не са известни по една или друга причина да сподели с нас имена и информация.

Мисля, че имаме нужда да знаем и да се информираме за българи, които са правили открития било то в България или по света, но не са им станали обществено достояние имената им и откритията им най-вече в България.

Откривам тази тема и поради друга причина. Причината е, че много от моите приятели и познати не знаят за български откриватели, а знаят за чужди и то общо известните. Знаят единствено за Джон Атанасов(който всъщност е само половина българин и дори не е роден в България).

Искам и имам желанието тази тема да събере всички неизвестни българи, които заслужават уважението което не са получили поради знайни и незнайни причини.

В училище по физика никога не съм виждал портрет на българин само на чужденци, което е много жалко :D .


Започвам с проф.Стефан Маринов
Той отрича Айнщайн. Непознат в България, тачен в чужбина, физикът антирелативист Стефан Маринов е една от най-необикновените личности на нашето съвремие. Определя себе си като „дисидент пред дисидентите", а западните му колеги без уговорки го зоват „български гений". В скалата на големите умове го поставят и руските му колеги. На трудовете  и личността му са посветени стотици интернет страници - изследователски и възпоменателни. Присъства и в световната енциклопедия Wikipeida.
А от самия него за тукашната публика е останала уникалната му книга „Изыди, Сатана!" (странно подобие на „Житие и страдание грешного Софрония").

За Маринов ще научите много от сайтовете, посветени на „алтернативните енергии", малко - в емигрантските чатове, където все някой ще фолклоризира зевзещините му. 

Литератски опит да го извади от забравата направи доц. д-р Миглена Николчина в посветено нему есе („Семинарът като начин на употреба", 2003 г.). То не доби публичност, но поне го има в мрежата на английски, та да отсрамва националната ни памет.

Той не бил дисидент според познатите му. Просто казвал, което мисли. Имал „дарбата да не оставя отстояние между мислене, говорене и действие. И минава през ада на комунистическите преследвания - разпити, психиатрия, конфискация на имущество, тормоз на семейството му... Разпрата му с комунизма е артистична, остроумна и пакостливо-изобретателна".

Само че за разлика от други политемигранти, които - веднъж напуснали соц-а - намират зад граница своя ниша на покой, Маринов не мирясва. И става персона нонграта и в Западна Европа, и в САЩ.

Защо? Защото оборва по­стулатите на традиционната физика и доказва, че абсолютното пространство на Нютон съществува. Изхож­дайки от този теоретичен извод, той започва експери­менти за измерване абсолютната Скорост на Земята. Изгонен от БАН, дисквалифициран като учен, основава през 1974 г. своя Лаборатория по фундаментални физически проблеми - със седалище във фамилния му дом на ул. „Елин Пелин" в София. От там поддържа научна корес­понденция с именити физици и сътрудничи в световната научна периодика.

През 1977 г. е екстрадиран. Живее в Белгия, САЩ, Франция, Италия, Австрия. (Виж разказа за живота му в емиграция на стр. 19). През 1997 г. загива, падайки от седмия етаж на университетската библиотека в Грац (Австрия). Макар и оставил прощално писмо, обстоятелствата около смъртта му са подозрителни. Негови колеги физици допускат, че е бил хвърлен от прозореца. И лансират версията за намеса на нефтени, електрически или газови кампании, застрашени от „алтернативните безплатни енергии".

Такава била традицията. В Средновековието алтернативно мислещите учени са горени на клада, през социализма - пращани по лагери и лудници, а сега демократично изхвърляни през прозорците на библиотеките.

По спомени на негови близки той притежавал уникално жизнелюбие и издръжливост, невероятно чувство за хумор, любов към природата, спорта. Водел спартански начин на живот и никога не направил компромис с истината. Тази фанатична „абсолютистка" нетърпимост към лъжата го превръща в дразнител и вредител на „статуквото" - било то идеологическо, социално или научно.

Стефан Маринов е роден през 1931 г. в София. Майка му Галина е сестра на бележитата наша актриса Адриана Будевска. Баща му Марин Маринов е юрист (близък приятел на проф. Нисим Меворах, баща на поета Валери Петров). Родителите му се изучили в Мюнхен. В семейството гостуват художници, артисти, писатели - Константин Щъркелов, Иван Лазаров, Елин Пелин...

Стефан следва физика в Прага, после завършва и Висшето военноморско учи­лище във Варна. Пътува като капитан на чешки кораб, после постъпва на работа в БАН в секцията по физика. Владее до съвършенство руски, чешки, полски, английски, немски, френски, италиански. На тези езици съчинява стихове, а на български пише блестяща сатирична проза в епистоларна форма.

Навярно недоверчивият читател ще рече: „Абе, я се разкарайте с ваш'те набедени гении! Тоя си е луд." Е, не е! Може да е спорно, че е гений. Но сигурно, че смахнат не е. Макар животът му да е низ от бунтове срещу общоприетото и конвенционалното.

Романтизмът създаде жанра роман в писма, а социализмът и идиотизмът жанра „роман в заявления". Така определя творбата си „Изыди, Сатана!" Маринов. Тя включва кореспонденция с инстанции като БАН и МВР, с държавни глави като Тодор Живков, Джими Картър Жискар д'Естен, Брежнев и др. Книгата той издава сам през 1981 г. в Австрия. Ин­криминирана е. Преиздава я през 1982 г. Пише я на огромна пишеща машина IBM, която непрестанно влачи със себе си. Така е и отпечатана - като факсимиле на ръкописа.

Този неизвестен на българските читатели литературен феномен е оценяван като върхово постижение на модерната сатира.

В края на живота си Айнщайн признава, че би се отказал от всичките си трудове, ако би могъл да напише "Братя Карамазови". За подобни подмени Стефан Маринов не копнее. Таланта си той вгражда и в литературата.
 
"Цялата световна налудна система ще разклатя, брате! , писмо до до полк. Георги Гогов (Полк. Георги Гогов е поет любител, автор на стихосбирката „Строго секретно"), зав. служба „Задгранични паспорти”

Брате Гогов, спомних си оная приказка, дето питали един шоп има ли разлика между лъжец и идеолог. „Па има - отговорил шопът, - како да нема: он лажецо, гяволо, знае дека лаже, идеолого сам си верува хаирсъзино."

Ами ти бре, брате Гогов, ти, като лъжеш, вярваш ли си? Кажи в коя категория да те сложим? Ти ще кажеш: „Аз не съм идеолог, аз пердаша." Пердашиш, пердашиш - ясно, а стихчета не пописваш ли?* Значи идеологстваш... Мирчо Спасов, ако че беше такъв дръвник, сам ти е казал веднъж (както ти ми каза): „Абе, Гогов, откога и ние, джандарите, почнахме хекзаметри да пишем." Ама ти - на - не слушаш началника си, като те учи на ум и разум - хвърлиш бича и палката, измиеш си ръцете от кръвта, па сядаш пред бял лист хартия и почваш рими да търсиш. Затова, Гогов, и такива пропуски допускаш в паспортните дела. Мъчиш се с поетите от другите епохи да се сравняваш... Къде си ръгнал Пушкина да гониш. Остави го ти тоя шантав граф - той освен Екатерина Велика да наклеца, за друго за какво е мислел? Сравнявай се ти с Гешев. Ето ти тебе образец и пример за подражание. А каква ти е приликата: само тази, че имената ви почват на буква „Г". Ами то и говното тогава ще се обади: „И аз почвам на буква „Г"."

Къде беше Гешев, Гогов, къде си ти?! Гешев държеше партията в ръчичките си - с централните й комитети, с бойните й групи, а ти един алтав дисидент, дето няма пет пари да си купи каиш, да си препаше гащите, не можа да сгащиш, ами да вземеш с кой акъл бе, Гогов, да го упущиш да щръклее по цяла Европа. Сега скимти същият алтав дисидент, иска пак да ти се напъха в ръчичките, а ти въртиш гегата и го пъдиш: „Къш да те няма, не те искаме!" Представи си ти за миг, че Трайчо Костов отишъл при Гешев и му се плези: „Аде бе, Гешев, а вкарай ме в затвор, ако си ербап!" А Гешев да се прави на три и половина, ужким не го забелязва. Ей, туй чудо Гогов, не бяхме доживели - до къде се изроди пролетарската диктатура...

Нормалното, Гогов, е полицаят да пази волнодумеца да не излезе от затвора, а ти - точно обратното: пазиш волнодумеца да не се напъха в затвора. Така е, Гогов, когато почнат джандарите стихове да пописват.

Гогов, ти ми стана по-мил на сърцето.

Разбери, брате, голям джумбуш тъкмя: до година време цялата световна налудничава система ще разклатя - и източната, и западната. Но главно източната. Предупреждавам те, после да не кажеш: „Ей бе, Стефане, по бели гащи ни сгащи тая твоята акция."

Такъв резонанс може да се получи, че империята от зад Урала да се заклати. Се га още кой ме знае, кой ме познава. Какво му е да ме хлопнете в някоя тъмна ули ца. А утре - и да ме хлопате късно. Но лесно, Гогов, няма да се дам - това да го знаеш Макар че ми омръзна по тая земя да шетам гол и бос. Искам час по-скоро да си се кача при дяда Господа на небето, да си попапквам и попийвам с другите светци и да си гледам кефа на старини из райските градини.

С мъжка прегръдка и с твърдата вяра, че не си роб на Сатаната:

Твой любещ те брат: Стефан (1981 г.)
 
СВЕТЪТ ЗА НЕГО

    Стефан Маринов, гениален български физик, основател и директор на Института по фундаментална физика в Грац (Австрия), описва явлението „двукомпонентност на магнитното поле". Въз основа на своята теория той изгражда ред експериментални прибори, между които и „моторът на Маринов",

 (сп. „ТОП 100")

    Известният европейски учен проф. Стефан Маринов е един от изобретателите на самоускоряващия се генератор „сибирский Коля", базиран на открития от него „Скалярен магнитен интензитет 5".

        (Алберт Тимашев)

    Стефан Маринов е гениален български физик и откривател, изобретил множество функциониращи етерни двигатели).

    (Петер Аиндеман)

    Стефан Маринов е изтъкнат български физик и изкусен експериментатор на нашето съвремие, завършил през 1997 г. живота си със странно самоубийство*.

    (Сп. „Космическа генетика")

    Активен инициатор и организатор на научни търсения за създаване на генератори на свободна енергия е нестандартният учен физик Стефан Маринов, имал щастието да наблюдава лично работата на генератора на Пол Бауман, считан за първия изобретател, осъществил мечтата на човечеството за перпетуум мобиле.

    (Г. В. Николаев, „Криза във фундаменталната физика")

САМОУБУЙСТВОТО НА МАРИНОВ*

 превод от http://padrak.com/ine/NEN_5_5_2.html.


By Dr. Robert W. Bass

Маринов, според мен, бе един истински гений в това, че отлично разбираше и боравеше с класическата теоретична физика в голяма дълбочина при това оставайки изключително добър експерименталист, който е изобретил, изработил и изпробвал голямо количество МНОГО сложни електро-механични и хидро-електромагнетични уреди и системи.

Родом българин (бивш асистент-професор по физика от 1960 до 1974 в Софийския университет) през годините 1966-67, 74 и 77 бива насилствено вкаран в психиатрична болница и „лекуван” заради политическите си възгледи. През 1977 успява да получи паспорт за чужбина и през 1978 вече живее във Washington, D.C. По-късно живее в Италия и Австрия. Той владееше до съвършенство английски, немски, руски и говореше други езици. [ето тук има оригинали на негови статии, писани на немски, италаиански и английски. За предните два езика не знам какво му е било нивото, но английският е на много високо ниво, сякаш е роден с него]

Бе въвлечен в множество спорове с редактора на сп. Nature, който отказваше да печата статиите му и писмата до редактора. Маринов бе принуден да закупи цяла рекламна страница в списанието, където да изложи огорчението си от догматичното отношение на установените научни среди.

Той твърдеше, че е видял в действие и е разгадал тайната на така нареченият Швейцарски ML конвертор или Тестатика, електрически генератор, който черпи електрическа енергия от околното пространство, открит от Пол Бауман, ръководител на 500 членната християнска религиозна комуна Метернита в Швейцария. Те сами произвеждат електричеството си с такъв генератор, чиято тайна не желаят да споделят с „пропадналия” свят. Стефан множество пъти се е опитвал да ги накара да споделят тайната си с останалата част от човечеството, но без успех.

Написал е книгата „Божествен Електромагнетизъм” ("Divine Electromagnetism") която допринася за разпадането на теориите за класическият електро-магнетизъм, който сега се изучава, добре разкривайки някои аспекти от него, които са били покрити и удобно забравени от установените научни среди.

Прехраната си е изкарвал като коняр но научният му път като писател и изобретател е бил плодовит и е имал много последователи, които са получавали списанието му „Немска физика” (Deutsche Physik). То е било насочено най-вече към младата аудиенция – децата, чиито мозъци още не са вкоравени от митовете на общо установените фалшиви схващания.

Беше абсолютно убеден, че е опровергал всички догматично приети аспекти на конвенционалният електромагнетизъм (законът за силата на Лоренз-Ампер, скоростта на светлината, етера, Мичелсон-Морли и т.н.)

Изследвайки първото издания на книгата му открих грешка във векторните калкулации и му писах, но в отговор той ми изпрати второто издание което друг математик вече беше коригирал.

Беше 66 годишен но изглеждаше доста по-млад (44, най-много 50, вижте http://digilander.libero.it/altraenergia/marinov.html) и притежаваше неповторима харизма, излъчваше магнетична жизненост, ентусиазъм, което го правеше аттрактивна личност. Мога да си представя огорчението му от нежеланието на установените научни среди да изслушат твърденията му, че е успял да измери течението на етера и го е открил във въртенето на Земята (например някои ежедневни колебания). Вероятно е успял да измери ежедневните колебания в скоростта на светлината. Едно нещо, останало в паметта ми че чертежите на множеството му изобретения изглеждаха много професионално и убедително, също така и снимките на устройствата създадени от него, в същото време той очевидно е прекарал много хиляди часове над изключително сложните математичните изчисления в повечето от които не успявах да открия и най-малка грешка (малцина теоретици са били също така добри в практическата част).

Публикувал е подробни планове на хидравлично-електро-магнетична машина извличаща енергия от „нищото” документирана със снимков материал, при все това никой не е проявил и най-малък интерес към нея.

Извадки от негова кореспонденция

"За Брюксел отлетях през септември 1977 г. Книгата ми „Епур си муове" (,,И все пак се върти") бе отпечатана през декември. През януари 1978 г. заедно с Мирман, Пеликан и др. леви дисиденти организирахме голям форум, посветен на десетгодишнината от Пражката пролет (1968). Аз бях член на белгийския подготвителен комитет и предложих текстът на плаката да бъде: „Dix hivers apres un printemp". (Десет зими след една пролет) Белгийските леви казаха, че текстът е надут и непонятен за масите, с което доказаха, че левите" задушават живота и оригинална мисъл още преди идването си на власт.

В края на януари 1978 г. заплатих порядъчна сума за една разкошна зала и проведох сам пресконференция в дома на печата в Брюксел. На тази конференция заедно с една чешка емигрантка, Ева Худова, заснехме 35-минутен цветен филм „Стефан Маринов - дисидент пред дисидентите", който никоя телевизия не искаше да купи. Всички вложени от нас пари пропаднаха по формулата „пари-стока-без пари". Всички мои производствени операции в капиталистическия Запад винаги преминават по тази формула и не разбирам откъде Маркс прави извода за формулата „пари-стока-пари".

През февруари 1978 г. посетих Сахаров в Москва, за да си изясня поддържа ли той моята теория или не.

През април направих демонстрация пред паметника на св. Вацлав в Прага в защита на ХАРТА-77, за да покажа, че в осеммилионна България има поне един човек, осмеляващ се да я защити публично. Полицията ме арестува, преби ме, конфискува ми всичко и през нощта ме изхвърли тайно в Западна Германия.

През юни заминах за САЩ, за космологическата конференция в Кливланд и за да чета лекция в НАСА. Прекарах най-прекрасно шест месеца, Вследствие на изпратеното от мен трето, много рязко писмо до президента Картър през декември ме екстрадираха.

През март 1979 г. посетих Айнщайновия симпозиум в Берн. Исках да демонстрирам моя диференциален експеримент със „скачените спусъци", но организаторът -проф. Мерсие, не разреши, като ми поясни, че симпозиумът не е панаир.

През юни заедно с граф Лелио Галатери ди Дженола и Сунилия, в чиято вила живея и до ден-днешен, организирахме Първия международен конгрес на науката и религията в Рим.

През ноември посетих Прага, за да известя за моето самозапалване през януари 1980 г. пред съветското посолство в Париж, ако Картър не предприеме нещо за освобождаване на политическия затворник в СССР Юрий Орлов. Тук отново бях арестуван и екстрадиран. Този път не ме биха.

Два дни преди моето самозапалване в Париж мъжагите на Жискар д'Естен ме арестуваха и ме затвориха в психиатрия, но след като моите приятели съобщиха по телевизията за този срамен акт, ме освободиха и цяла седмица ме конвоираха денонощно. С тяхната полицейска кола обиколих цял Париж и гостувах на моя приятел Димитър Бакалов в Houiles, който нагости цялата ни банда със свинско със зеле и прекрасно вино. Така че мъжагите на Жискар се натискаха да се целуват с нас. И пак ме екстрадираха.

Моята януарска акция в Париж бе подкрепена от фракцията на християндемо­кратическите партии в Европейския парламент, на чието заседание говорих на 7 януари в Брюксел. След мен се изказаха половин дузина депутати и приеха решение да предложат на парламента да се обърне с молба към Върховния съвет на СССР за освобождаване на Орлов.

През август взех участие в Петия антивоенен поход като единствен представител на източно европейските страни. Написах музиката и текста на неговия марш. Произнесох реч пред входа на американската ракетна база Кемп Дерби, където даже министърът на отбраната Лагорио няма право да влиза. Като бивш капитан от българските военноморски сили извиках коменданта на базата, за да му връча нашия призив за мир, братство и любов. След дъпго чакане, при рисувахме счупени пушки по асфалта, се появи някакъв лейтенант. Заявих му, че ще разговарям само с чин, равен на моя, и предоставих на цивилните да връчат посланието, с което лейтенантът веро
« Последна редакция: Юни 09, 2010, 21:22:26 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен rofl

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 164
Re:Неизвестни гении на България
« Отговор #12 -: Юни 10, 2010, 01:22:49 am »
Асен Йорданов

Английски (и по-добрата версия)
http://en.wikipedia.org/wiki/Assen_Jordanoff

Български (леко нескопосано и отчасти преведена)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD_%D0%99%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2

Assen "Jerry" Jordanoff (Bulgarian: Асен Христов Йорданов) (born Asen Hristov Yordanov, September 2, 1896, Sofia, Bulgaria – d. October 19, 1967, White Plains, New York) was a Bulgarian American inventor, engineer, and aviator. Jordanoff is considered to be the founder of aeronautical engineering in Bulgaria, as well as a contributor to the development of aviation in America.

He occupied a distinct place among pilots of his time, the golden age of airmenship; in America, Jordanoff gained almost legendary status for his many roles as test pilot, airmail and air taxis pilot, stunt pilot, and flying instructor.

He worked as an engineer for a number of companies, including Curtiss-Wright, Boeing, Lockheed, North American, Consolidated, Chance-Vought, Douglas and Piper, where he produced instruction books and manuals for famous airplanes such as the P-40 Warhawk, the P-38 Lightning, the B-25 Mitchell, the B-17 Flying Fortress, the B-24 Liberator, the B-29 Superfortress, and the Douglas DC-3. Jordanoff was also well known for his numerous didactic publications on aeronautics, including his inventions outside the realm of aviation.

...

(копирах английското въведение, защото е по-добре написано)
Някой доста упорито ми трие съобщенията ;-)

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

buden

 • Гост
Re:Прокудените гении
« Отговор #14 -: Юни 10, 2010, 19:46:36 pm »
Признавам, като чета за подобни хора повече завиждам, макар и благородно, отколкото се гордея.

Прочитам само, с какви птици е летял Асен Йорданов и се сещам, че щях да се пиша доброволец във ВВС на американската или британската армия, само и само да летя и аз. За щастие или нещастие обаче, това са специални части, за които се иска да си гражданин на съответната държава.

Трябва да има повече хора като тези споменати гении, затова целете се нависоко.
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 05:45:25 am от buden »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27