Автор Тема: Бодхисатва :)  (Прочетена 4093 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

AiKiDoKa

 • Гост
Бодхисатва :)
« -: Юни 14, 2007, 00:30:23 am »
Enjoy,дано ви хареса на всички,искрено се надявам!  ;)

http://www.metacafe.com/watch/238114/video/

АйКи.

AiKiDoKa

 • Гост
Re: Бодхисатва :)
« Отговор #1 -: Юни 14, 2007, 00:45:03 am »
Ето още едно мило клипче : Буда :)АйКи.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 542
Re: Бодхисатва :)
« Отговор #2 -: Юни 14, 2007, 02:38:18 am »
Enjoy,дано ви хареса на всички,искрено се надявам!  ;)

http://www.metacafe.com/watch/238114/video/

АйКи.

Много , много благодаря за този клип  ! :-* Очакват ме приказни сънища  :)
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Бодхисатва :)
« Отговор #3 -: Юни 16, 2007, 00:50:11 am »
10Х!

Това е линк към 6 минутно филмче за Buddha Boy Ram Bahadur Bomzon (Bomjon) in Nepal.а това е 25 минутен филм
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Бодхисатва :)
« Отговор #4 -: Юни 16, 2007, 03:14:58 am »
Хиляди благодарности за филмчето  АйКи . :) Невероятно е,музиката също!Не мога да опиша чувствата,които ме обзеха докато го гледах.

AiKiDoKa

 • Гост
Re: Бодхисатва :)
« Отговор #5 -: Юни 17, 2007, 23:00:12 pm »
                                                                     Малкият Буда на живо 

                                                                           Автор Жана РУСЕВА     
                                                               Едно документирано чудо от Непал


Встрани от цивилизацията

На фона на шеметната динамика на събитията, всред които живеем – не малко от тях драматични и съдбоносни – едно феноменално явление разтърси хиляди хора от света на будизма, преди да достигне до нас. В джунглата Бара в Непал един 16-годишен юноша вече повече от осем месеца седи в позата "лотус" в подножието на огромно дърво без да яде, без да пие, без да помръдва, потънал в дълбока медитация. Около него денонощно се стичат хиляди поклонници, уверени, че това момче е превъплъщение на Буда, Просветления.

Това сензационно съобщение естествено събуди не само професионалното любопитство на група френски журналисти, решили да посетят мястото и да се убедят дали това не е някакъв вид измама, психоза или... И така екип на авторитетното списание"Пари мач" се отправил към непалската провинция Терай, същата, където преди 2500 години принц Гаутама – Буда – се отрекъл от света и получил Просветление, като станал родоначалник на една от най-разпространените религии в света.
Когато пристигнал на място с екипа си, специалният пратеник на списанието Ноел Кидю най-напред бил очарован от невижданата красота на този прроден кът. "Имах чувството, че сякаш аз самият живея всред страниците на романа "Сидхарта" на Херман Хесе, една от любимите ми книги." В този край цивилизацията не е проникнала, хората не познават електричеството, автомобила, канализацията и живеят в едно ведро спокойствие.

Детето монах

В село Бонжор, родното място на юношата Рам, журналистите били приети в дома на неговите родители, много религиозни хора, които разказали за детството му: бил тихо, умно, мечтателно дете, добър ученик, милостив и състрадателен към животните. Още съвсем малък, щом видел преминаващи през селото монаси, той тръгвал към тях и с мъка бивал възпиран да не ги последва. Това поведение вече подсказвало неговото бъдещо призвание. След недълго обучение в манастир той за кратко се завърнал в семейството си и после внезапно го напуснал. Миналият месец май просто изчезнал. Седмица по-късно бил случайно открит от овчари, седнал в подножието на огромно дърво в гората, потънал в дълбока медитация. Това се разчуло и в селото бил създаден комитет от местни хора, които да го пазят и покровителстват. Издигнали три пояса от мрежи и дървени бариери на отстояние 40, 20 и 10 метра. Неотлъчно край него бил единствено неговият млад чичо монах.

В течение на 8-9 месеца Рам Бахадур Бомжан се отбил само три пъти за кратко до дома си, като помолил повече да не се убиват животни за жертвоприношение.

Безсилната змийска отрова

На 5 септември миналата година, споделят близките му, Рам бил ухапан от отровна змия. "Не се безпокойте за мен - казал юношата на чичо си, - нищо няма да ми се случи". Той само помолил да опънат около него завеса, която да го закрива в продължение на 5 денонощия. И както сам предсказал, наистина нищо лошо не му се случило.

След този инцидент въодушевлението на хората още повече нарастнало и гората край Бара се превърнала в светилище, посещавано от хиляди хора от всички краища на Непал и извън него. Подтиквани от религиозни пристрастия или просто от любопитство, те пристигали с каруци, автобуси или пешком, а наближавайки мястото, последните 500 метра изминавали боси. Обикновено носели със себе си знаменца с молитви, които закачали по близките дървета.

Неописуема е атмосферата на този вид поклонение, споделя френския кореспондент. Над тази доскоро шумяща, вибрираща тълпа с приближаването на мястото се възцарявала една омиротвореност, едно ведро спокойствие, разнообразявано единствено с песнопения и кадене на благовонни масла.

Изследвания и съмнения

"От първия пояс на заграждението - продължава той, - се забелязва само човешка фигура, която седи в някакво вцепенение. Прилича на безжизнена статуя. Цели три денонощия ние будувахме, за да хванем някаква промяна, движение и едва накрая се убедихме, че това е наистина жив човек, който преглъщаше, вероятно слюнката си, съдейки по движението на гръкляна".

На хората от екипа разрешили да се доближат до последното заграждение – на десет метра от седящото момче и да му направят снимки от близо. Те задали много въпроси, но отговорите на монаха – приближен, който бдял край него, били твърде неясни и според някаква логика, чужда на рационалната, европейската.

И така ден и нощ, в жарки дни, в бури и мусонни дъждове или в мраз Рам седи в транс, който никой не дръзва да наруши.
"Скептик по природа, недоверчив по характер и подозрителен по професия, - признава Ноел Кидю, - аз дойдох да се уверя в съществуването на едно чудо. И нищо не доказва, че това не е така. А също и обратното."

Строгите духовници-будисти, дошли да посетят Рам, също се убедили, че в случая не се крие никаква измама. Нещо повече: портрет на Рам вече е окачен в най-големия свещен будистки храм в Катманду – признание за неговата святост.

"Това, което мога безспорно да установя, - продължава журналистът, - е че този младеж с часове и дни не бе помръднал. И дори само това единствено постижение изисква владеене на тялото, което се придобива след дългогодишни тренировки, каквито и краткото обучение и младата възраст на юношата не позволяват".

А какво да се каже в отговор на научните медицински твърдения, че никой човешки организъм не може да съществува без храна повече от около месец, а без вода още по-малко.

Медитация, а не война

В нашето смутно противоречиво време на забележителни научни и технически постижения, когато западът все по-дълбоко затъва в материализъм и прагматизъм и бива жестоко конфронтиран от екстремистите на Исляма и от всякакъв вид терористи, един крехък юноша, вдъхновен от миролюбива философия, медитира и ще медитира шест години, години на изпитания, както сам заявява, докато получи Познанието и постигне Просветлението. Това той прави в името на висша ценност, каквато е мирът на земята.

Учителят от неговото село твърдял, че напоследък се наблюдавала положителна промяна в поведението на учениците. Селяните се надяват, че най-сетне ще настъпи омиротворение в цялата страна, все още място на размирици.

Разказват, че в селото проникнали четирима бунтовници – маоисти, които, укривайки се, бдели – на смени – цели 48 часа с намерение да разбулят тайната на Рам. Поседели и си отишли така дискретно, както били дошли. Не дръзнали да нарушат нито за миг божествено спокойната унесеност на малкия превъплътен Буда.

П.С.: Ето малко материал за въпросното момче.Дано не ме "осъдят" за плагиатство някой ден !  ;)  :D

източник: http://www.usuri-bg.net
« Последна редакция: Юни 17, 2007, 23:13:13 pm от AiKiDoKa »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Re: Бодхисатва :)
« Отговор #6 -: Юни 18, 2007, 02:54:26 am »
Това го бях срещал още миналат година из форума. Някой знае ли какво е станало сега с момчето? Още ли е под дървото?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Бодхисатва :)
« Отговор #7 -: Юни 18, 2007, 03:08:54 am »
"Чух", че се е преместил на друго по-чисто и спокойно място.
Но дали е верно не мога да гарантирам.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27