Автор Тема: Сензационен торсионен генератор работи в България  (Прочетена 20976 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Сензационен торсионен генератор работи в България

От в-к Монитор (незнам нито годината нито месеца на статията)

Сензационният торсионен генератор се ползва за отопление, изобретателите твърдят, че има приложение във всеки отрасъл.

Симона Дончева

Вече 100 бройки от изобретението торсионен топлинен генератор, което отоплява няколко пъти по-евтино от тока и парното, работят из страната. Евтиното топло нашумя преди десетина дни.

За семейство с къща 80 кв.м и месечна консумация от 2.88 Gkal топлинна енергия, цената на отоплението е от 100 до 450 лв. С генератора цената пада под 100 лева.

"Все още не може да се каже с абсолютна точност как работи торсионният топлинен генератор, но пък ефектът е налице", казва Константин Тренчев, който е един от патентопритежателите на съоръжението.


В "Енергоремонт" вече са изработени 80 топлинни генератора, а до края на февруари ще бъдат готови нови 100 броя.

За да работи генераторът, се използва електроенергия, обясни пред "Монитор" един от изобретателите на съоръжението инж. Христо Стоянов. С тази енергия се задвижва водонапорната помпа, която вкарва водата в специалната торсионна глава. В нея водата се движи по спирала с много висока скорост и ниско налягане. Тогава настъпват промени във връзките и ъглите на молекулата на водата, като при този процес се отделя голямо количество топлина.

"Цялата работа е много проста", обясни инж. Стоянов и допълни, че при преобразуването на енергията не се отделят никакви вредни емисии.

Съоръжението може да се използва и за пречистване на басейни, без да се използват хлор или други препарати. Опитите показват, че след като водата премине няколко пъти през торсионната глава, бактериите изчезват.

"Не е много ясно как става, но това са явления, които учените тепърва ще изследват", казаха изобретателите. Според тях съоръжението може да се ползва и за обезсоляване на морска вода, за изкуствено стареене на вина и алкохолни напитки, както и за поливни води, стимулиращи вегетационните процеси.

Един от първите експериментални модели на топлинен генератор работи в офиса на "Деметра - Гея".

Неясен остава и фактът, че след като водата поработи в машината РН се променя. При неутралната чешмяна вода РН е около 7, а след като тя премине няколко пъти през торсионната глава, РН се изменя на 8,8.

Едно от местата, където се произвеждат торсионните топлинни генератори е предприятието "Енергоремонт" в Бобов дол. Досега там са направени 80 генератора, а до края на февруари трябва да бъдат готови нови 100 бройки.

За сега цената на един уред е около 8000 лв.

"В момента правим опити върху 4 клв/ч генератор за отопление на апартамент около 100 кв. м, обясни гл. инженер на предприятието Валери Кичев. Неговата цена ще е доста по- ниска. Уредът ще бъде с размерите на пералня, а температурата ще може да се програмира за всеки час.

Според патента, най- важната част на торсионния топлинен генератор- термоглавата, трябва да е изработена от титанова сплав. Тя обаче е много скъпа и затова е заменена със стомана издържаща на висока температура с добри механични качества.

Изобретението, дело на украински академик и български учени, може да работи и с други флуиди освен с вода. В "Енергоремонт" вече са извършвани и опити с изгоряло трансформаторно масло, които според участниците в експеримента дават много добри резултати.

Предприятието "Енергоремонт" е 100% държавно. В него работят 380 човека, а ако поръчките станат редовни, ще наемем поне още 200 души, каза директорът на завода инж. Йордан Йорданов.

Преобразуването на енергията става чрез въздействие на водата на молекулярно ниво в термоглавата на торсионния генератор. Там се създава енергийно напрежение, което поражда усукване и променя дължината на връзките и ъглите на свързване в структурата на флуида на молекулярно ниво. При този процес се отделя голямо количество топлина. След като водата излезе от изхода на генератора процесите се стабилизират и възстановяват, но тя вече е топла.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Изобретателят Христо Стоянов: Машината няма аналог в света

Г-н Стоянов, какъв е принципът на преобразуване на енергията?

Христо Стоянов

Торсионните топлинни генератори са конструирани като са използвани нови, нетрадиционни похвати и методики. Принципът на действие се основава на торсионния ефект. Той се предизвиква от много бързото завъртане на флуида, в нашия случай водата, по логаритмична крива. Водата се нагнетява с определено налягане и дебит от водонапорна помпа в специално изработената за тези генератори титанова термоглава. От това спираловидно движение се създава енергийно напрежение на молекулярните структури, вследствие на което се отделя топлина.

В какви други области, освен за отопление, може да се използва този торсионен генератор?

Торсионният генератор е нов вид съоръжение с широк спектър на приложение. Ето например, той може да се използва за едновременно загряване и пречистване на вода от плувни басейни. Опитите показват, че силно изразените амплитуди и молекулярното напрежение действат разрушаващо на всички физически и биологически примеси. Може също така да се използва за преработка на поливни води, стимулиращи вегетационните процеси. Има сфери в промишлеността и медицината, в които също може да се прилага.

По-конкретно как може да се приложи в медицината?

Ние направихме интересен експеримент преди време с един болен от рак плъх. След едноседмично лечение се оказа, че всички ракови образувания и метастази са изчезнали. Разбира се, тези опити трябва да продължат.


Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Цитат
Mistique
Публикувано на: Oct 25 2005, 08:20 PM

Активен Потребител

Група: Потребители
Съобщения: 347
Потребител # 72
Дата на регистрация: 6-August 05


Иване прав си - аз вече цял месец се опитвам да се свържа с Деметра-Гея или заводите. От Борима-Троян не благоволяват да ми отговорят - както и от централния сайт на Деметра-Гея. Открих, че Унгарците, Финландците и Германците са започнали да внасят от България, обаче нашите смятат, че е под достойнството им да отговорят на българи.

Проследих и борсовите им истории и се оказа, че някаква Американска компания им изкупува всичките акции - от там идва и цената. Обаче намерих и един инженер, който знае как да направи двигателя и си търси спонсори.....

За мен това си остава единствения начин да победим монопола на електрификация и топлофикация....ЗАКОННО!
   

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=272

Работат е ясна-продадено на американците   ;D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
И повече нищо не се чу за тоя генератор ;)

cdms

 • Гост
Нищо ново. Ако нищо не се чуе за газта от Русия и строенето на ТЕЦ-ове тогава ще бъде сензация.

Неактивен RaXeL

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Никои няма да остави такъв механизъм на пазара.
Много големи предприятия ще го забранят и ще го свалят. Те само ще губят пари, а всички знаете какво става когато голяма компания губи пари заради малка. Малката бива ликвидирана и забравяна ;)
Просто такъв е манталитета на човека, че той гледа само да граби пари и не му пука за другите и каквото е срещу него не трябва да го има ;)
« Последна редакция: Юли 13, 2009, 00:13:26 am от Black Adder »

Неактивен ogilc

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 369
Re:Сензационен торсионен генератор работи в България
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2010, 22:49:43 pm »
www.demetra-geia.org

Добре де, защо още не е внедрено в България това супер високо технологично "революционно" изобретение?

Що нема нобелова награда? ::)

Нещо не е ясен принципа му на работа.

Неактивен BatvAN

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re: Сензационен торсионен генератор работи в България
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2010, 01:40:08 am »
Изобретателят Христо Стоянов: Машината няма аналог в света
Нещо се е пообъркал "изобретателя"  ;D ;D
За справка - лекцията на академик Акимов в колибката.
Лекцията е изнесена във военният клуб-София 2006 година.
Там той дава примери за приложението на торсионните полета, и един от тях е точно водонагревателно устройство.

 

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re:Сензационен торсионен генератор работи в България
« Отговор #9 -: Февруари 28, 2010, 11:31:16 am »
Нищо ново не се чува >:(

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27