Ами не е нужно друго да казваш, трябва да направим нещо, по - дообре, отколкото и аз и няколко човека да си говорим. Може да направим нещо, да разпространяваме брошури, нз и аз. То има организации, но според мен, тук поне, не си вършат работата. Азсъм отоврена за идеи, нека мислим, нека действаме, инача казаното дотук си остава просто като приказка Smiley Админе, ак одойдеш в Пд и видиш квартал Изгрев, река Марица, какво са я направили циганите пък и не само те. Имам снимки и ще ги пусна, само да си ги намеря, че преинсталирах Ундоуса. Ще припаднете. "Растителност" от боклуци. Sad
Сейнт, какво да ти кажа. Ние вече правим, или поне се опитваме да правим. Българските организации са под всякаква критика. Сайтове и организации като
www.gorichka.com толкова са си вирнали носовете нагоре, че не искат да си кооперират с никого и са толкова смешни в това отношение, че няма накъде. Казват, че се борят за някаква цел и уж го правят, а не се обединяват с други, защото искат да изпъкнат САМИ пред обществото. Сякаш сами ще спасят света!!! Смешни детски работи. Съдрах се пиша на тези от gorichka.com на нито един мейл не ми отговориха. Остави, че са смешни, защото си противоречат на целите, ами и никаква култура нямат, та да отговорят на писмата. За пример казвам хората на Ал гор и по точно тези които работят в SOS, хора с които се свързах, говорих дори лично по телефон, които се съгласиха на нашата помощ, макар и малка, и какво да ти кажа, просто човещина. Виждаш как тези хора наистина искат да направят нещо и всички за тях са равни и са достойни кооператори в една обща, глобална цел.
Какво можем да направим. Да организираме кампании, да работим заедно с малцината организации в България, организации на млади и интелигентни хора, да осведомяваме хората, да им показваме какво е грешно и какво е правилно. Трябват много хора, не само аз ти, стефани, която супер много уважавам за труда, който положи по грийн сайта на хнет, Еон, Ейлиън, Хорус и т.н и т.н (да не изреждам всички хора, които правят нещо). Трябва да се жертва личното свободно време и да се вложи в някаква цел.
Ще ти разкажа пример за една кампания, която може да се проведе - много интересна и наистина набиваща се на око и вземаща вниманието на обществото. Дочух от брат ми, (театрален режисьор) за едно младо момче, което организирало приятели да проведат из улиците на София следното: В продължение на 1 месец, преоблечени хора с различни маски ще се разхождат из улиците на София и ще привличат вниманието на хората, ще правят пантомима и т.н, ще събират народ около себе си, след това внезапно ще си тръгват оставяйки хората в шах и карайки средно-статистическия българин да си мисли, че са ЛУДИ. (Разбира се какво ли друго може да си помисли....ноу комент) На края на месеца ще организират изложение и всички маски ще бъдат изложени за продажба в някоя галерия. Ще се извикат репортери и медии и така ще се разкаже каква е била идеята на цялото това нещо. Маските ще се продават и ще се предложат на богати бизнесмени на гала коктейл, а парите ще отидат за организиране на друго такова мероприятие.
До колкото знам, това момче все още не е провело кампанията си. Но ето ти пример за това какво може да се направи, за да спечели вниманието на хората. Срещу определено заплащане (ако се съберат пари) може да се плати на професионалисти да изнесат малки пърформанси из градовете на България. Всяко представление ще има заложен мотива за състоянието на планетата ни и въпросът: Накъде отиваме? и Защо не направим навреме нещо?
Всеки от нас тук в този сайт може да направи нещо. Ако не знае нищо по темата, да се информира, ако не е креативен да измисли сам нещо по въпроса, да участва в някаква подета кампания и т.н и т.н Въпросът е че всеки от нас има различни способности и обединени тези способности може да направят нещо наистина значимо.
Флайъри и плакати няма да помогнат много, могат да допълнят една кампания, но не и да я запълнят. За такова нещо, ни трябва нещо което да разтърси хората, нещо брутално, което да ги замисли. Театъра и хората на изкуството са едно такова средство. Другото са думите, за тези които обичат да четат. Третото са филмите, за тези, които обичат само филми да гледат. И т.н И т.н