Автор Тема: ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни  (Прочетена 10789 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Тази статия е всъщност ОТВОРЕНО ПИСМО, което получих.  Проблема е актуален и доста се колебах  къде да го пусна в  темите за конспирацията по  унищожаването на България, или в темата за гено-модифицирани храни. Накрая реших, че трябва да е самостоятелна тема, за да се намира по-лесно.  Всъщност това е призив да направим каквото можем за да участваме в спасението на нацията ни.

ОТВОРЕНО ПИСМО

     Приятели,

    Управниците на България за пореден път се канят да въведат закон, от който да пострада цялата нация, за сметка на тлъсти рушвети, които ще вземат самите управници от заинтересовани компании.
     Става въпрос за закон, който ще позволи предлагането на генно-модифицирани храни на българския пазар. Ако здравето Ви и здравето на Вашите деца са важни за Вас, а също така ако ви интересува състоянието на българската икономика и в частност на земеделието, моля отделете няколко минути, за да прочетете слената информация за вредата от генно-модифицираните храни. Ако смятате, че написаното  е важно, моля, разпратете това писмо на всички свои приятели. Колкото повече информирани има по този така важен въпрос толкова по-голям шанс е да се спасим от катастрофалните последици.     

Пробутват ви вредни генно-модифицирани продукти

     Европейският съюз и още 80 страни се отказаха от генно-модифицираните продукти, а нашите депутати гласуваха (на първо четене) свободното им разпространение в България.
Днес цяла Европа се обединява срещу свободното разпространение на генно-модифицираните продукти. Независими учени от цял свят предупреждават, че каквито и грешки да е правило Човечеството през своя „научен” възход, никоя от тях не е толкова опасна, колкото и найнезначителната грешка, допусната при генните манипулации. Много пъти хората са изпитвали последиците от прилагането на „модерните” химически и радиоактивни технологии, но Природата постепенно се изчиства от последствията, когато тези технологии биват спрени. Това обаче не се отнася за генното инженерство – веднъж пуснати на свобода, новите модифицирани гени не могат да бъдат върнати назад и вредните последствия от тях се умножават във времето.

     Има досататъчно натрупан доказателствен материал за опасностите и проблемите, създавани от тези технологии!!!

     Днес, когато ЕС и още 80 страни се отказват от генно-модифицираните продукти, нашите депутати гласуваха (на първо четене) свободното им разпространение в България. Генното инженерство е опасно за днешното и бъдещото поколение:

     - Полученият чрез генни модификации ТРИПТОФАН (хранителна добавка), УБИ 37  човека, ИНВАЛИДИЗИРА ТРАЙНО 1500   И ОЩЕ 5000 са ВРЕМЕННО ИНВАКИДИЗИРАНИ.

     -Научно-изследователска лаборатория във Великобритания установява, че причината за преждевременната смърт (50%), предраковите образувания на стомаха, уголеменият черен дроб и значително намалените размножителни способности на лабораторните мишки се дължи на храненето им с генно-модифицирани картофи.

     - Крави, третирани с рекомбинантен (генно инженерство) хормон на растежа, получават мастит, боледуват, намалява тяхната репродуктивност и умират рано. В същото време млякото на тези крави е с ниски хранителни качества и не е безопасно!

     -Забелязани са силни алергични реакции и астматични кризи сред хората, които имат непоносимост към определени гени от растителен или животински произход, взети и вмъкнати в хранителен продукт, който преди това е бил добър за тях. Купувате си картофи или домати, но не знаете, че те са обработени с ген от риба или колорадски бръмбар. Вземате от пазара соя, без да ви информират, че в нея е вмъкнат свински ген. НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО КОНСУМИРАТЕ!

     - Най-честите заболявания, свързани с гените са: нови видове алергии, рак, натравяния, симптоми на множествена склероза (какъвто е случаят с Аспартам, извлечен по химичен път заместител на захарта), намаляване на имунната защита.

     -ЗАТЛЪСТЯВАНЕ (погледнете американците, чиято храна в 90% е генно-обработвана и не случайно американската нация се смята за най-болната нация в света) и др.

     - Човешката ДНК не разпознава генно-променените елементи, не може да ги усвои и ги отделя под формата на мастни натрупвания!

     - За здравните проблеми, предизвикани от консумирането на продукти, съдържащи генно манипулирани съставки са изписани стотици страници! Отдавна вече е известно, че фермерите в Аржентина, Бразиллия, САЩ, Канада, Индия и др. Страни. Които използват генно-манипулирани семена, ФАЛИРАТ:

     - 50% от генната манипулация на семената е насочена към създаването на растителни видове, устойчиви на хербициди. Тези торове убиват всички живи организми в полето (включително и полезните за растенията и почвата микроорганизми и насекоми), но по естествените пътища на природата в съседните полета се появяват плевели и вредители мутанти, които стават устойчиви на тези хербициди. Това изисква все повече пестициди и вода(до три пъти повече), които фермерът трябва да плати. Почвата отслабва, става кисела, неплодородна;

     -Геннообработените семена  са нерепродуктивни и всяка година фермерът трябва да купува нови семена и торове, отделно да плаща такса за интелектуална собственост върху генно-модифицираните семена.

     - 80% от европейците не искат да консумират съдържащи генно-манипулирани съставки. НАШИТЕ ФЕРМЕРИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ИЗНАСЯТ СВОЯТА ПРОДУКЦИЯ, защото са разработени технологии, откриващи генно-обработените елементи. Вече има върнато царевично нишесте! Страдат и съседните полета, в които се появяват нови плевели и вредители, продуктите им се замърсяват генно чрез процесите на опрашване и кръстоски. ЕВРОПА ОТКАЗВА ДОРИ  пчелен мед и розово масло от замърсените региони!

     - Освен икономическите проблеми, нарастват и заболяванията сред фермерите вследствие употребата на силно токсични торове и растения, отделящи токсични сокове за защита от вредители!

     - Едно от богатствата на нашите земеделски култури, поради което са намирали много добър пазар навсякъде по света са ВКУСОВИТЕ И ХРАНИТЕЛНИТЕ КАЧЕСТВА, които в генноманипулирани американски продукти липсват. За да получат  качества, производителите добавят химически овкусители и оцветители, които често пъти са съпроводени с вредни странични ефекти! В някои райони на САЩ децата до 6 години натрупват с питейната вода 130% над допустимото количество хербициди за цял живот.

     - Органичното и генното земеделие не могат да съществуват заедно!
ЩЕ ПОСТРАДА И ТУРИСТИЧЕСКИЯТ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ – европеецът иска да е сигурен, че храната, която му се предлага е екологично чиста и 100% безопасна.

     ЩЕ БЪДЕ НАРУШЕНА ЕКОСИСТЕМАТА В СТРАНАТА. Природата е много сложна система от взаимно свързани компоненти. И най-малките промени в един вид могат да доведат до промени или допълното изчезване на други видове, които са част от хранителната верига на трети видове. Използването на силно токсичните торове и растения, които са устойчиви на тях, ще изместят в полето напълно тези растения, които не са генно-манипулирани, а това ще доведе до унищожаването  или значителното намаляване на определени видове насекоми, животни и птици.  Ухапванията или ужилванията на приспособилите се (мутанти) към новите видове растения насекоми и животни, могат да се окажат твърде токсични за хората и най-вече за децата. Естествените генетични промени в природата стават от количествени натрупвания, в един значителен период от време (хиляди години) и само между сродни видове. При генното инженерство се срещат и обединяват видове, които в природата никога не биха се обединили! В Природата не се случват такива бързи и драстични промени.  Човекът също не е приспособен към тях! Големите корпорации, вложили милиарди долари в генните технологии, искат да възстановят своите разходи и да спечелят от тях милиарди. Ето защо те създадоха чрез медиите, които  управляват и „учените”, на които плащат МИТОВЕТЕ около генните технологии. Последните 14 години доказаха, че нито един от тези митове не е верен:

     -генните технологии в селското стопанство не ни освободиха от плевелите (това става само през първите 2 години) и опасните химически торове; появяват се свръх плевели мутанти!


     -производителността при органичното кръгово земеделие е 2 и повече по-висока;

     -традиционното земеделие дава продукти с по-високи хранителни и вкусови качества;

     - генните продукти замърсяват земята и намаляват нейното плодородие;

     - генните технологии създават нови микроорганизми и предизвикват НОВИ БОЛЕСТИ сред хората, животните и растенията. Появяват се нови видове, които са по-устойчиви и агресивни към съществуващите, включително и към хората (пчелата убиец появила се преди години в Южна Америка!!!).

     ГЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ  СЛУЖАТ ЕДИНСТВЕНО на производителите на химически торове, някои фармацевтични и хранителни продукти и генно-манипулирани семена! Това са „Monsanto”, “Пионер”, Новартис”, Раундъп” Дюпонт” , „Американ сианамид”, „Рон-Пулен”, Калдзен”... Всеки, който осъзнава значимостта на проблема може да размножи този текст и да информира колкото може повече хора из цялата страна. Да организира подписка срещу генното инженерство, където живее, работи или учи и сред своите приятели. Тези подписи ще бъдат внесени в парламента и показани по българските медии.

ВРЕМЕТО Е ТВЪРДЕ МАЛКО!

[email protected]
« Последна редакция: Март 26, 2007, 20:45:42 pm от Horus »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Актуално ли е? Има ли организирани петиции, протести? Напълно съм против генномодифицираните храни. Трябва да са абсолютно забранение, тъй като ако се оставят да се ползват, голяма част от производството ни ще мине на тях, понеже са по-евтини и дават по-добри (поне на външен вид) резултати -> по-продаваем продукт и оттам повече мор за нас.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Писах на посочения мейл, под статията. Сега не мога да кажа нищо още. Има вероятност, тъй като сме от различни градове, всеки да поеме инициатива сам да разпространява писмото и да набира подписи срещу евентуалния закон . Вероятно  организаторите на Отвореното писмо  имат координатор, при  когото да бъдат изпращани вече събраните. След като получа отговор, ще мога да кажа нещо по-подробно. Има и друг начин, но аз няма да мога да се справя с това - по примера на петицията създадена в защита на делфините и китовете, може да се създаде нещо в интернет-пространството... Има варианти, трябва да се действа. Това с тези храни е геноцидна програма, ако приемат закона - затриват нацията и бъдещите поколения ще пострадат най-много.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2007, 09:07:27 am »
Как се развиха нещата по този въпрос?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Max

 • Гост
ЕДНА ГОДИНА ПО- КЪСНО

Какво стана с тоя закон? Влезе ли?
Мисля , дебатите около закона са били цирк, а такива храни си присъстват у нас отдавна.

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Относно: ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасява&#
« Отговор #5 -: Ноември 26, 2008, 14:23:48 pm »
Доколкото съм срещал информация за здравето на народите, оказва се че в началото на миналия век в България е имало най-много СТОЛЕТНИЦИ , в сравнение с другите държави. От Япония идва делегация, за да проучи на какво се дължи това явление и какви са традициите на хранене на народа. Тогава още не е имало витамини по аптеките, а вероятно и много малко аптеки. Най-добре е народа да се храни с естествена храна, която расте в нашия район, защото организмите на нашите деди и прадеди са се хранили само с това и нашия организъм е наследник на техните. Не бива да се допускат генно модифицирани храни на нашия пазар. Защо "зелените" не реагират по темата и да направят протести, за да се включи народа?
« Последна редакция: Ноември 26, 2008, 18:21:13 pm от Mirotvorec »

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 218
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Цитат
ЕДНА ГОДИНА ПО- КЪСНО

Какво стана с тоя закон? Влезе ли?
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен bobi187013

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #7 -: Август 06, 2009, 21:21:54 pm »
Бихте ли изброили генно модифицирани храни на нашия пазар?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #8 -: Август 06, 2009, 23:08:59 pm »
Генномодифицирани могат да бъдат плодовете и зеленчуците. Те веднага се познават на пазара по своята правилна форма и блясък.

Неактивен Tuki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 134
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #9 -: Август 06, 2009, 23:19:26 pm »
Не съм правила подробно проучване на етикетите на храните, обаче преди известно време вкъщи бяха взели еда лютеница, която просто ми се струваше съмнителна и неистинка, ако мога така да се изразя. На етикета и пишеше, че съдържа генно-модифицирана скорбяла. Макар и може би в минимално количество, но все пак генно-модифицираните храни вече са у нас! Лютеницата беше западна марка, но не и помня името.
« Последна редакция: Август 06, 2009, 23:20:37 pm от Tuki »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #10 -: Август 07, 2009, 17:36:13 pm »
Продуктите на "Нестле", включително и детските храни, даже и шоколадите с тази марка.

Тук беше пуснато клипче от среща на Лазарев с читатели и той споменава някои имена на фирми с Генно-модифицирани продукти, в Русия някои и спомена и това за "Нестле".

Неактивен bobi187013

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #11 -: Август 23, 2009, 10:37:19 am »
Благодаря Ви!

Max

 • Гост
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #12 -: Януари 01, 2010, 19:45:44 pm »
Генномодифицирани могат да бъдат плодовете и зеленчуците. Те веднага се познават на пазара по своята правилна форма и блясък.

Като прочетох това си казах:
"Аз си купувам само от селски производители и за сега всичко изглежда нормално."
Живея с убеждението, че само едрите призводители предлагат генномодифицирани продукти.
Но ми хрумна въпроса, кога ли нормалните семена ще изчезнат и дребния селски производител също ще е принуден да ги използва.

Може би има вече предвидливи хора в страната, които ще създадат фонд от такива семена.
« Последна редакция: Януари 02, 2010, 18:37:27 pm от Raven »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #13 -: Януари 01, 2010, 20:11:14 pm »
То вече почти всичко е модифицирано и оттук. Производителите умишлено вече търсят вносни семена, защото дават реколта, която има по-добър външен вид. Явно хората и във яденето си търсят вид вече. Бабичките, които си личи че са си "сами за себе си" стават все по-рядко явление по пазарите и все по-трудно ги откривам.

Наистина трябва да има фонд. За жалост този фонд при настъпване на НСР ще бъде унищожен с радионика.

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:ОТВОРЕНО ПИСМО - призив за спасяване на нацията ни
« Отговор #14 -: Януари 01, 2010, 21:05:54 pm »
Генномодифицирани могат да бъдат плодовете и зеленчуците. Те веднага се познават на пазара по своята правилна форма и блясък.
+ неестествено голям размер!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27