Опа, тука нещо не ми харесва.
Защо мислите, че масоните са тъпи, защо изобщо мислите че тези които мислим че са масони, а и те се мислят за такива са истинските масони.
Според мен, чисто мое мнение, просто на Масоните им трябват хора с пари дето да си плащат членския внос. В моята любима България хората с парите са мутрите. Но те изобщо не са тъпи нито глупави. Може да не са интелигентни нито с обноски, може да предпочитат пиянските сбивания вместо операта (апропо и аз предпочитам същото), но в никакъв случай не са глупави.
Преди време, когато бях по млад и ме влечеше всичко ново и непознато една девойка ме заведе на едно място, в началото си помислих, че е секта и ми стана много интересно, що за дръвници са там. Но останах потресен като разбрах каква е истината. Това беше някакъв вид учение което се базираше на основите на масонството.
Не знам някой от вас дали знае какво представлява пирамидата и хорицата вътре в нея и така загадъчното Око отгоре. Отговора е много интересен и определено има логика. (ще се радвам да го обсъдим)
За съжаление тогава нямах много пари, за да си го позволя да продължа, изкарах само 2 месеца там, защото изобщо не беше евтино.
Учат те на неща, който наистина са много по различни от нещата, които учим в университетите и които можем да научим от заобикалящия ни свят.
Също така никой не споменава още една масонска организация (ако съм я пропуснал съжалявам, вината е моя).
Става въпрос за така наречения Ротаряни клуб. (Младежкия Ротари клуб) Като изключим разни екземпляри като мен дето са ги завели там по случайност повечето бяха точно от този въпросен клуб.
Ако на някой му е интересно мога да разкажа още за тези 2 месеца и какво точно се изучава.
Тук, на това място се пише за какви ли не конспирации, съгласен съм, че сигурно поне част от всичко изписано е вярно, а може и всичко да е вярно. Но аз все още гледам на нещата с лек скептицизъм. Но пък и много харесвам израза: "Най-големия номер на Дявола е да заблуди хората, че не съществува."