Автор Тема: Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета  (Прочетена 8623 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Зад Великата Китайска стена се носят слухове за древна катастрофа на НЛО в планините Байан Каран Ула. Хипотезата било публикувана в научната преса на комунистически Китай.
Историята започнала в края на 1937 и началото на 1938 година в планината Байан Каран Ула, провинция Цинхай, на границата между Тибет и Китай. Група археолози под ръководството на Чи Пу Тей изследвала труднопроходим район. Там те открили скална стена, в която били издълбани стотици ниши. В нишите, общо 716 на брой, били погребани хора. Само че какви хора били това? 130 сантиметровите скелети имали непропорционално големи черепи и изключително тънки крайници. Върху стените на гробниците нямало нито един надпис или епитафия, а само няколко рисунки и странни каменни дискове с неразбираеми йероглифи. Дисковете, с диаметър около 30 см. и дебелина 8 мм. имали дупки в средата. От центъра към края вървяла спираловидна пътечка с дребни йероглифи. В складовете на няколко музея по чудо се запазили отделни екземпляри от артефактите на Баян Каран Ула. През 1962 г. професорът от Пекинската Академия на науките Цум Ум Нуй направил частичен превод от надписите. На публикацията веднага наложили забрана, което не е чудно: според разшифровката, в тези места преди 12 000 години се разбил чуждопланетен космически кораб.
Преди хилядолетия, разказвали йероглифите, същества от друга планета, наричащи себе си Дропа, след дълго скитане достигнали Земята. При кацането възникнала авария, огромната конструкция загубила управление, рухнала и много членове от екипажа загинали. Част от тях обаче останали живи. Те погребали своите мъртви съплеменници и започнали ремонт на кораба. Скоро станало ясно, че няма да успеят. Помощ нямало откъде да чакат и съществата Дропа останали завинаги на чуждата земя.
Не издържайки насмешките на своите колеги, Цум Ум Нуй емигрирал в Япония, където написал окончателния вариант от изследването на каменните дискове, и скоро след това, през 1965 година скоропостижно умрял.
През 1974 г. в музея на гр. Банпо австралийският инженер Ърнст Вехерер, запознат с трудовете на Цум Ум Нуй, видял в една от витрините два диска. Те напълно съответствали на описанието, направено от китайския учен, на спираловидния надпис се бил изронил. Директорката на музея почти нищо не могла да разкаже и Вехерер се задоволил с цветни снимки на артефактите.
Когато през 1994 г. в музея на Банпо отишли германските изследователи Хартвиг Хаусдорф и Петер Крас, директорът на музея проф. Ванг Жид Жун между другото отбелязал, че след визитата на Вехерер през 1974 г. и неговия разговор с тогавашната директорка, тя била извикана за разговор от съответните органи, откъдето не се завърнала. Самите дискове били иззети и повече никой не ги видял.
В местните легенди и предания се съхранили спомени за жълтокожи джуджета, които се спуснали от небето и имали необикновено отблъскваща външност. За тях, разказват легендите ходели на лов “хората на бързи коне”, приличащи според описанието на монголи или хунори. Те убили много жълти джуджета, но част от племето оцеляла. Английските архиви съдържат бележките на д-р Керъл Робин Евънс, посетил района на Байан Каран Ула през 1947 г. Д-р Евънс търсел там племе, наричащо себе си Дзопа. Ръстът на хората от това племе не превишавал 120 см. Дзопа живеели в забутана долина, и практически били напълно откъснати от външния свят.
Керъл Робин Евънс живял с планинските затворници половин година. През това време научил техния език, изучил историята и традиците им. Най-интересното откритие на учения се оказала легендата на произхода на Дзопа. Според нея, те долетели на Земята от звездата Сириус. Не успели да се върнат и останали завинаги на Байан Каран Ула.
През ноември 1995 г. агенция “Асошейтед прес” съобщила за открито на изток от планините на Байан Каран Ула племе джуджета, най-високото от които било 116 сантиметра. Числеността на племето била 120 души. Изследователите на каменните дискове тогава сметнали, че тези хора са потомци на чуждопланетните същества от разбилия се преди 12 хиляди години кораб. А през 1997 г. китайските етнолози обявили причината за необикновения външен вид на това странно племе – според тях тя се дължала на повишената концентрация на живак в местните извори.
В скалните ниши, където били погребани дребните същества останали изображения на Слънцето, Луната и Земята. От изображението на една звезда водят точки с размер на грахово зърно и точките обикалят плавно Слънцето, а накрая опират в Земята, отбелязвайки по този начин крайната точка на полета.
Неволно се налагат паралели с катастрофата на НЛО край гр. Розуел, в щата Ню Мексико. Като последица от нея се явиха компютърът и “невидимите” самолети “Стелт”. С какво ли ще ни изненадат китайците, които сами по себе си, са една цяла цивилизация?


Из архива на Елтимир
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 17:16:54 pm от Horus »

Antonium

 • Гост
Re: Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2007, 13:14:55 pm »
Ценна информация.
Благодаря Хоръс. :)

Eon

 • Гост
Re: Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета
« Отговор #2 -: Февруари 13, 2007, 14:13:17 pm »
Цитат
Дисковете ... имали дупки в средата

Това много често взе да се повтаря.  :-\

Цитат
направил частичен превод от надписите

Малко ми е странно това - да преведе извънземен език.  :-\

Цитат
че тези хора са потомци на чуждопланетните същества от разбилия се преди 12 хиляди години кораб

Дали са се кръстосвали с местните?  :-\  Трябва да се направи един ДНК анализ на хора от това племе.

Antonium

 • Гост
Re: Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2007, 14:22:12 pm »
1. Колелото е навсякъде, проблема е кой кога го е открил. :D
2. Ако има Розетски камък, няма разлика дали е земен или чуждоземен език. :)
3. Кръстоските може и да не са се получавали :P

Eon

 • Гост
Re: Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2007, 14:40:44 pm »
Да но става въпрос за ония неща дето са фърчаха в орбита, едни други подобни изработки откривани на различни места и онова дето се люлееше над Зоната.  :P

Неактивен neron

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Загадката на племето Дропа
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2008, 11:29:24 am »
През 1938 г. китайският археолог Чи Пу Тей открил редица от гробове в пещерите на планината Байан Кара Ула в китайско-тибетската гранична област. В тях имало малки скелети на същества с фино телосложение, но с доста големи черепи. На стените на пещерата Чи Пу Тей открил скални рисунки, изобразяващи същества с кръгли шлемове. Изсълбани били и звездите, Слънцето и Луната, свързани с низ от точки с големината на грахово зърно.

Сензационното в находката било, че Чи Пу Тей и помощниците му успели да извадят 716 дискове от гранит, с дебелина 2 см и подобни на нашите дългосвирещи грамофонни плочи. Тези каменни дискове в средата имали дупка, от която във вид на спирала тръгвал двоен издълбан надпис и стигал до ръба на диска.

Китайските археолози знаели, че в тази област някога са живели племената дропа и кхам(сиканг). Антрополозите твърдели, че тези племена били ниски на ръст - средна височина около 1,30 м. Но големите широки черепи не пасвали на малките скелети на членовете на дропа и кхам. Не пасвали и при най-добро желание.

Когато Чи Пу Тей през 1940 г. публикувал своята теория, си спечелил само присмех.

Той смятал, че двете племена са били най-вероятно някакъв отмрял вид планински маймуни... Според Чи Пу Тей каменните дискове били сложени в пещерата чак от представителите на една по-късна култура. На пръв поглед теорията му била наистина смешна. Чувал ли е някога някой за редици от гробове на маймуни.

Повече от 20 г. няколко учени си блъскали главите, за да разрешат загадката на каменните дискове. Едва през 1962 г. професор Тсум Ум Нуи от Академията за праистория в Пекин успял да разчете част от надписите върху каменните дискове. Разчетената там история била тъй невероятна, че Академията за праисторически изследвания отначало забранила на Тсум Ум Нуи каквато и да била публикация на неговия труд. Но Тсум Ум Нуи продължил да работи усилено и успял да докаже ясно, че в случая с надписите не става дума за коварна шега на някое грамотно праисторическо същество. В сътрудничество с геолози той доказал, че каменните дискове имат високо съдържание на кобалт и други метали. Физиците установили, че всичките 716 дискове притежават висок ритъм на вибрации, от което може да се направи извода, че някога те са били подложени на много високо електрическо напрежение.

Зад Тсум Ум Нуи вече били четирима учени, които подкрепяли теорията му. През 1963 г. той се решил да я публикува въпреки опасенията на академията. В него се твърди, че преди 12 000 г. група от един народ била отнесена на третата планета от тази система. Техните въздухоплавателни въздушни средства - това е точния превод на издълбаните йероглифи - нямали повече сила, достатъчна, за да напуснат отново този свят. Те се разбили в далечната и труднодостъпна планина. Средства и възможности да се построят нови летателни апарати нямало. След това се разказва, тези същества, попаднали на Земята, се опитали да се приспособят към местните условия и се опитали да се споразумеят с обитателите на планетата, но били гонени и убивани от тях. Почти буквално разказът завършва така : "Жени, деца и мъже се скрили до изгрев слънце в пещерите. Тогава повярвали на знаците и видели, че този път другите са дошли с мирни намерения...".

Доказателства за тази катастрофа на НЛО преди 12 000 г. намираме и в китайските легенди, точно тези от областта на Байан Кара Ула, разказващи за дребни, тънки като вретено жълти същества, които слезли от облаците. По-нататък митът разказва, че поради грозотата си чуждите същества били отбягвани от дропа, че били убивани от мъжете.

Неактивен Roswell

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 285
 • They are already among us!
ПЕЩЕРАТА НА ПРИШЪЛЦИТЕ
« Отговор #6 -: Декември 11, 2009, 15:58:07 pm »
В пещерата Хебита в Китай са погребани 716 скелета. Ръстът им е не повече от 130 см, имат големи глави с огромни очни кухини и малки беззъби челюсти. На врата на всеки скелет е закрепен каменен диск с диаметър около 30 см с неясни символи върху него.

Китайският учен То-ум Ум Нуем успял да разшифрова надписите. Там се разказвало за историята на племето дропа, чиито последни представители открил през 1947 г. английският изследовател Карил Робин-Евънс. Според каменната "летопис" дропа пристигнали на Земята от планета близо до Сириус. Първите пришълци от там се появили на нашата планета преди около 20 000 години, следващите - едва през 1014 г. от н. е. По време на последното им пътешествие корабът претърпял авария и дропа не могли да се върнат обратно.

Наскоро "пещерата на пришълците" посетил немският археолог Валтер фон Молтке. Той предположил, че това е древно гробище, където дропа в течение на много години погребвали своите мъртви. На крака на един от тях личали следи от хирургическа намеса, направена с помощта на лазер. Изглежда, това били представители на първото поколение колонисти, родени на друга планета.

Според сведения, достигнали до наши дни, племето дропа е измряло. Но вниманието на изследователите на аномални явления било привлечено от жителите на едно китайско селце. Ръстът им не превишавал 115 см. Отначало за причина се посочвали екологичните условия, но в последно време уфолозите са склонни да приемат невероятната хипотеза за произхода на тези джуджета. Оказало се, че местните предания разказват за пришълци, слезли от въздушен кораб преди 12 000 години. Според изследователите ниските аборигени са резултат от смесени бракове между хора и извънземни.
Извънземно е онова същество, което живее в синхрон и хармония с истинската природа на своя генетичен

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re:Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета
« Отговор #7 -: Декември 11, 2009, 21:48:18 pm »
А някой може ли да изрови снимка на тези дискове...или ще са секретни.... >:(

Неактивен forum111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Re:ПЕЩЕРАТА НА ПРИШЪЛЦИТЕ
« Отговор #8 -: Декември 11, 2009, 21:53:11 pm »
От целия този разказ става ясно следното. Няма значение дали сега или преди 12000 год. Ние хората не слушаме и не приемаме никого, който е по-различен от нас. Резултата е следния. Колим и убиваме. Така, че не очаквайте овцата да дойде и да каже: "Ела вълчо. Изяш ме!"
И още нещо. Даже и да бяха руси. Даже и да бяха високи. Пак щяхме да заколим мъжете и насилим жените. Тези от Вас, които си мислят, че съвремения човек е различен. Да надникнат над информационата завеса(БТВ, НОВА , КАНАЛ 1, Пумия 2 и т.н.) и ще разберет, че всекидневно умират деца и жени. Нашите БГ момчета са там. Нарамели оръжие. Заедно с всичките страни членки, съюзници срещу псевдо тероризма. Мале ако знаете кви 20 год. терористи има... Леле добре, че са (БТВ, НОВА , КАНАЛ 1, Пумия 2 и т.н.) Преди живеехме зад тоталитарна завеса. Днес зад демократична. Аз не виждам разлика. А вие?
« Последна редакция: Декември 11, 2009, 22:01:45 pm от forum111 »

Неактивен forum111

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 67
Re:Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета
« Отговор #9 -: Декември 11, 2009, 22:05:33 pm »
А някой може ли да изрови снимка на тези дискове...или ще са секретни.... >:(

Пич по-дискавъри има цяло предаване и за тях и за онзи артефакт с луната и слънцето. Намерен по земите на ...... След датиране се оказва, че артефакта е много стар. Почват да се чудят от къде аджеба. Толкова древни хора са познавали прецизната изработка на метали. Като това било от времето на бронзовата ера...

Wandsworth Stop-the-War Coalition
Stop the War in Afghanistan; Bring the Troops Home; | Sydney Indymedia
Stop the War Coalition Sydney
Toronto Coalition to Stop the War
Swindon Stop the War Coalition
Edinburgh Stop the War Coalition
Bradford Stop the War Coalition
Bath Stop The War Coalition
Norwich Stop the War Coalition
Greater Manchester Stop the War Coalition
Chester Stop the War Coalition
Nottingham Stop the War Coalition
Melbourne Stop The War Coalition
Berkeley Stop the War Coalition
Stop the War Coalition, Malaysia
Bishopsgate - Stop the War Coalition
Cardiff Stop the War
Lewisham Stop the War Coalition
« Последна редакция: Декември 12, 2009, 15:06:59 pm от forum111 »

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re:Тайната на гранитните дискове и жълтите джуджета
« Отговор #10 -: Декември 11, 2009, 22:47:42 pm »
forum11
А как се казва филма да си го изтегля...  :)

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Dreams are messages from the deep.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27