Автор Тема: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer  (Прочетена 17966 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« -: Януари 18, 2007, 20:21:29 pm »
Хитлер Четвърт Евреин?

Семейството на Хитлер

Баща

/Официална Версия/

Бащата на Хитлер, Алоис Хитлер, е бил незаконният син на Мария Анна Шикелгрюбер /Maria Anna Schickelgrueber/. Основното предположение е, че бащата на Алоис Хитлер е бил Йохан Георг Хийдлер /Johann Georg Hiedler/, който е бил помощник при един мелничар. Въпреки това, Алоис не е бил легитимен и той е носел майчината си фамилия, докато не станал на 40 години, когато го сменил на Хитлер. Защо това е станало, не е ясно, но сред съселяните му се е говорио, че това е било необходимо за да може Алоис да получи наследство. Не се знае от къде идва наследството. Може да се предполжи, че Йохан му го е завещал на смъртния си одър заедно с неговата фамилия. Въпреки това изглежда странно защо Йохан не е легитимирал своя син, когато се оженил за Анна Шикелгрюбер 35 години преди това. Защо синът му си е избрал името Хитлер вместо Хиедлер, ако това е вярно, си остава мистерия. За съжалние, датата на смъртта на Хийдлдер все още не е на лице и впоследствие ние нямахме възможността да съотнесем тези две събития към дадена дата. Затова, тези странни серии от събития, преди раждането на Хитлер, ни дават основания за спекулации.

/Неофициална Версия/

Има хора, които сериозно се съмняват в това, че Йоханн Георг Хийдлер е бил бащата на Алоис. Тюсен и Кьолер /Thyssen, Koehler/, например твърдят, че канцлерът Долфус /Dollfuss/ е бил наредил на австрийската полиция да направи разследване на семейството на Хитлер. В резултат на това разследване е бил издаден таен документ, който доказвал, че Мария Анна Шикелгрюбер е живяла във Виена по времето, когато е заченала. По това време, тя е била работила в къщата на Барон Ротшилд /Rothschild/ като прислужница. Възможно най-скоро след като нейното семейство разбрало за нейната бременност, тя е била изпратена обратно вкъщи. Нейният дом бил в Шпитал /Spital/, където Алоис е бил роден. Ако това е вярно, означава, че истинският баща на Хитлер е бил някой от семейството на Рочилд, което прави Хитлер четвърт евреин. Според тези източници, Адолф Хитлер е знаел за съществуването на този документ и инкриминиращото му съдържание. За да се сдобие с този документ, той е ускорил хода на събитията в Австрия и наченал убийството на Долфус. Според тази история, Хитлер не е успял да се сдобие с документа, защото Долфус го е бил скрил, като е казал само на Шушних /Schuschnigg/, къде се намира той.

Тези, които вярват на тази исторя посочват няколко привидно правдоподобни довода:

1. Неестествено е един помощник на мелничар, в малко селце в този район да е натрупал толкова богатство, за да има нужда да го завещава.

2. Странно е, че Йохан Хийдлер признава сина си, едва 35 години след встъпване в брак и далеч след смъртта на майката.

3. Ако на Алоис му е било нужно да си смени фамилията за да получи наследството, то това не би могло да стане, тъй като той взима фамилия, която не е бащината му.

4. Интелигентността и поведението на Алоис, като същото се отнася и до неговите двама сина, са изключително различни от тези на тяхното селско обкръжение. Особено впечатление правят тяхната амбициозност и неестествената им политическа интуиция, които качества са по-скоро съотнесими към Ротшилдови.

5. Алоис Шикелгрюбер напуска селото си в ранна възраст да си търси късмета като отива във Виена, там където майка му е била работила.

6. Странно съвпадение е, че докато Алоис Хитлер работи към митничарското бюро във Бранау /Branau/ си избира евреин на име Принц /Prinz/, от Виена, за кръстник на Адолф. Това би могло да се случи само ако преди това Алоис не е чувствал някаква родственост с евреите.

Това е наистина интригуваща хипотеза и много от по-сетнещото поведение на Адолф може да бъде обяснено доста лесно, ако се опираме о нея. ...[Въпреки всичко о]т чисто научна гледна точка,..., изглежда по-основателно да не се уповаваме на такива крехки доказателства, а да търсим по-солидни основи.

Langer 1972: 100-3

[Докато е бил във Виена] Хитлер е изглеждал като евреин. Ханиш /Hanisch, неговия еврейски съквартирант/ пише:

"По едно време Хитлер толкова заприлича на евреин, че доста често се шегувах с него, че той трябва да е бил с еврейски корени, тъй като такава огромна брада рядко се среща измежду християните. Също така имаше големи стъпала, също както странниците из пустините.

Langer 1972: 119

!src Langer, Walter, “The Mind of Adolf Hitler: The Secret Wartime Report”, London – New York: Basic Books Inc., 1972

!org www.xnetbg.com

!transl redguy
« Последна редакция: Април 20, 2007, 22:50:01 pm от RedGuy »

x-37

 • Гост
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #1 -: Януари 21, 2007, 19:51:50 pm »
За родителите на Хитлер има толкова версии колкото и за смъртта му  ;)
Уж беше дело на роднини и затова бил "луд" сега пък бил еврейн, само дето нищо еврейско няма в него, ако тръгнем по тази логика всички трябва да сме еврей  ;D

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #2 -: Януари 21, 2007, 21:23:35 pm »
За родителите на Хитлер има толкова версии колкото и за смъртта му  ;)

Цитат
Уж беше дело на роднини
Да, според официалната версия, родителите на Хитлер имат общ роднина:"Some of this confusion is dissipated, however, when we realize that Adolf's parents had a common ancestor (father's grandfather and mother's great-grandfather), an inhabitant of the culturally backward Waldviertel district of Austria." (Langer 1972: 100)

Цитат
сега пък бил еврейн
,
Усещам някаква насмешка в това, но факта, че учен-историк официално се занимава с тази теория, означава, че си струва и както той демонстрира, не са празни приказки. И наистина, Langer по едно време казва следното: "This is certainly a very intriguing hypothesis, and much of Adolf's later behaviour could be explained in rather easy terms on this basis." Значи, да преведа, "... и много от по-сетнещото поведение на Адолф може да се обясни опирайки се на тази основа", което го разбирам, че не можеш просто с лека ръка да се изцепиш и да кажеш, че тази теория изобщо за нищо не става. От книгата на Langer не се обяснява, защо точно тази теория е отхвърлена, при положение, че, както се вижда от изречението горе, и самият той се изумява от нейната приложимост.

И не само това- Langer отхвърля (!) изцяло, както x-37 ни подтиква, тази хипотеза, но се получава точно обратния ефект. Вместо да ни убеди, че тази теория за нищо не струва, той изведнъж млъква, прекъсва и бързо-бързо ни казва, че неможем да я приемем. Сякаш се срамува от нея, но в същото време е и респектиран от нея:"Nevertheless, we can leave it as a possibility that requires further verification." Така, че явно тази хипотеза има стойност във сегашния си вид. Единственото, което се споменава по отношение на критиката към тази хипотеза, е че доказателствата са оскъдни:"From a purely scientific point of view, therefore, it is sounder not to base our reconstruction on such sim evidence but to seek firmer foundations."  Докато в началото говори за потенциала на нейната приложимост, сега изведнъж бърза да изясни, че неговата РЕАЛНА позиция е, че тази хипотеза не струва без да задълбочава.

И естествено, защо ако много може да се обясни от поведението на Хитлер чрез тази хипотеза, не се прилага никаква обосновка за това? От това също изглежда, че Langer има нещо предвид, което той нежелае да го споделя в академичен исторически труд. Ето защо, неговото нежелание да се обръща повече внимание на тази хипотеза, а само загатване на нейната сила, говори само в полза на тази вероятност.

Тази теория има стойност, която Langer отказва да разкрие. Той знае за нейния потенциал, но поради някаква причина той не обяснява защо мисли, че много от по-нататъшния живот на Хитлер може да се обясни с тази хипотеза. Единствено, в SS имаше статия относно връзката на Хитлер с Рочилд, като начална точка е именно тази теория. Не вярвам от вестника сами да са направили това историческо проучване. Трябва да са чели книги от някъде. Ето защо, неможе да е само Langer, който да е писал по тази тема и което ожачава, че и други историци са писали по тази хипотеза (ако приемем че от SS четат исторически книги и те).

Ако наистина тази хипотеза беше толкова жалка, както намеква x-37, че e може би някаква жалка конспиративна пропаганда, то 1) защо изобщо някой историк ще седне да се занимава с нея и 2) защо ще можем да четем изказвания от типа "колко много би могло да се обясни с прилагането на тази хипотеза". Така че от цялото това дърдорене, искам да кажа, че h-37 не мисля, че имаш основание за такава насмешка.
Цитат
ако тръгнем по тази логика всички трябва да сме еврей  ;D

Не знам за каква логика говориш x-37.

Цитат
само дето нищо еврейско няма в него

Тук не говорим за това дали Хитлер Е евреин, а дали има еврейски произход. Естествено, щом майка му не е била еврейка, то той не е евреин. Това са техните закони.
---

Причината за публикуването на този пост е че исках да запозная останалите участници с тази хипотеза. Другата причина беше фенска- понеже чета SS и срещнах там същата теория. Това е само в + за SS, но само ако не излизаме от конкретния контекст. SS, далеч не са безгрешни.
« Последна редакция: Януари 21, 2007, 21:53:39 pm от RedGuy »

x-37

 • Гост
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #3 -: Януари 21, 2007, 22:23:53 pm »
Кое в поведението на Хитлер Ви кара да мислите, че той има някаква еврейска жилка?
И само защото така известния цитиран от теб учен е казал набързо тази теория няма доказателства това е може би вярно(както сам искаш да намекнеш)?

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #4 -: Януари 21, 2007, 22:54:08 pm »
Кое в поведението на Хитлер Ви кара да мислите, че той има някаква еврейска жилка?


Статията в SS е посветена на това и самият Валтер го споменава.
Цитат

"... и много от по-сетнещото поведение на Адолф може да се обясни опирайки се на тази основа"

[Докато е бил във Виена] Хитлер е изглеждал като евреин. Ханиш /Hanisch, неговия еврейски съквартирант/ пише:

"По едно време Хитлер толкова заприлича на евреин, че доста често се шегувах с него, че той трябва да е бил с еврейски корени, тъй като такава огромна брада рядко се среща измежду християните. Също така имаше големи стъпала, също както странниците из пустините.

Цитат
X-37
И само защото така известния цитиран от теб учен е казал набързо тази теория няма доказателства това е може би вярно(както сам искаш да намекнеш)?
Просто моят аргумент беше, че не си струва да се отнасяме към тази теория с насмешка. Естествено, никъде не съм отричал, че тази теория е отричана заради "недостатъчните доказателства".

Доказателства има. Щом има такава хипотеза, неможе без някакви сведения. Въпросът е, че поради някаква причина те и хипотезата не са общопризнати. Вероятно става дума за недостатъчно доказателства, а не за тяхната липса. В същото време и официалната версия не е напълно обоснована, което си личи в критиката на поддръжниците на тази теория към общоприетата.

Работата е там, че има основания за да се направи тази алтернативна хипотеза, която логически явно е изправна, ако и да няма достатъчно материални сведения за нея. От друга страна, обаче, официалната теория не се връзва логически, ако и да има материални сведения за нея:

1. Неестествено е един помощник на мелничар, в малко селце в този район да е натрупал толкова богатство, за да има нужда да го завещава.

2. Странно е, че Йохан Хийдлер признава сина си, едва 35 след встъпване в брак и далеч след смъртта на майката.

3. Ако на Алоис му е било нужно да си смени фамилията за да получи наследството, то това не би могло да стане, тъй като той взима фамилия, която не е бащината му.

4. Интелигентността и поведението на Алоис, като същото се отнася и до неговите двама сина, са изключително различни от тези на тяхното селско обкръжение. Особено впечатление правят тяхната амбициозност и неестествената им политическа интуиция, които качества са по-скоро съотнесими към Ротшилдови.

5. Алоис Шикелгрюбер напуска селото си в ранна възраст да си търси късмета като отива във Виена, там където майка му е била работила.

6. Странно съвпадение е, че докато Алоис Хитлер работи към митничарското бюро във Бранау /Branau/ си избира евреин на име Принц /Prinz/, от Виена, за кръстник на Адолф. Това би могло да се случи само ако преди това Алоис не е чувствал някаква родственост с евреите.
« Последна редакция: Януари 21, 2007, 22:58:49 pm от RedGuy »

x-37

 • Гост
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #5 -: Януари 22, 2007, 19:52:50 pm »
Интересна тема, в всички филми за Хитлер обаче не се споменава нищо защо си е променил името, макар и Аз да знаем за преименуването му.
Аз изхождам за това дали е бил еврейн от, много първичн източник, неговото лице, сам знаеш еврейте са много особени като визия именно и така е бил единия начин за гоненията им в Германия, ако не е имало документно доказателство за техния произход :-) Определено няма чертите на еврейче

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #6 -: Януари 23, 2007, 00:50:32 am »
Интересна тема, в всички филми за Хитлер обаче не се споменава нищо защо си е променил името, макар и Аз да знаем за преименуването му.
Аз изхождам за това дали е бил еврейн от, много първичн източник, неговото лице, сам знаеш еврейте са много особени като визия именно и така е бил единия начин за гоненията им в Германия, ако не е имало документно доказателство за техния произход :-) Определено няма чертите на еврейче

Не, приятелю, Адолф Хитлер не си е сменял името, а неговия баща: "Основното предположение е, че бащата на Алоис Хитлер е бил Йохан Георг Хийдлер /Johann Георг Хиедлер/, който е бил помощник при един мелничар. Въпреки това, Алоис не е бил легитимен и той е носел майчината си фамилия, докато не станал на 40 години, когато го сменил на Хитлер."
-
И става дума, за това, че Хитлер е само четвърт евреин. Естествено, че няма да има явни еврейски черти(, въпреки че брадата му е типично еврейска).
-
Основната конспи теория, която развиват в SS идва от там, че има вероятност Хитлер да е осъществил контакт с клана Ротшилд, защото той е техен роднина. И е чудно как така този отявлен антисемит е живял сред евреи.  Но пак подчертавам- говорим за Хитлер, който е само 1/4 евреин. Да си 1/4 евреин не е равно на истински евреин :).
« Последна редакция: Януари 23, 2007, 00:56:28 am от RedGuy »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #7 -: Януари 23, 2007, 01:01:39 am »
Статията на Дейвид Айк за Хитлер, не ми се търси линка ;)

Неактивен Tihichko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #8 -: Юни 12, 2007, 19:26:31 pm »
Кое в поведението на Хитлер Ви кара да мислите, че той има някаква еврейска жилка?
И само защото така известния цитиран от теб учен е казал набързо тази теория няма доказателства това е може би вярно(както сам искаш да намекнеш)?

Привет,

Крайната цел на Втората Световна война ме кара да мисля, че е бил евреин, коя нация  печели най-много след, войната? Коя нация си създава държава? Коя нация  създава  фалшивата ШОА - ХОЛОКОСТА? Колко държави са в задължение да им плащат? Само Германия досега е изплатила над 65 милиарда, а САЩ всеки божи ден им подарява, безвъзмездно по 10 милиона далара. Защо ли?  Да не говорим кой стой  зад Световните Банкери от МВФ. Да не си спомняме, че Израел не е спазила над 160 резолюции на ООН и няма никакви санкции за това. Но както е известно,че историята се пише от победителите. Ти явно четеш тази история, но монетата има две страни, а къде е другата страна? Някой грежливо спуска завеси и се труди тя да не достига до хората и кой е този ноякой? Еврейските МЕДИИ. Но какво пише очевидеца, Дъглас Рийд:  Февруари 1939 г. Прага  един от нашите равини тук, проповядва в синагогите,че Хитлер е  ЕВРЕЙСКИЯТ  МЕСИЯ, защото ще накара всички страни на света,който сега са затворени за евреите, да се отворят за тях

Ще ме светнеш ли, какви  бяха истинските цели на Хитлер във войната? За какво му бе необходимо на Хитлер да се избави от еврейте?Нощо лично,

Поздрави
« Последна редакция: Юни 13, 2007, 09:43:19 am от Tihichko »

Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #9 -: Юни 13, 2007, 02:19:30 am »
Кое в поведението на Хитлер Ви кара да мислите, че той има някаква еврейска жилка?
И само защото така известния цитиран от теб учен е казал набързо тази теория няма доказателства това е може би вярно(както сам искаш да намекнеш)?Водачът на инквизицията в Испания Торкемада прогонва и също така избива доста от евреите  там.Те били толкова обидени ,че се завръщат в Испания чак след 1945-а,разбира се подплътени със съжалението на другите народи вследствие на  Холокоста.Кое в поведението му кара да се мисли че е евреин.И все пак Торкемада също е бил евреин първа ръка.И нещо друго повечето евреи загинали в лагерите са все бедняци,ако искаш наистина да очистиш един народ ще почнеш от елита,нали?
По принцип за евреите е голям срам да си беден. Май са изтрили "срама" си.
« Последна редакция: Юни 13, 2007, 09:28:10 am от RedGuy »

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #10 -: Юни 17, 2007, 12:14:49 pm »
за да не скочи да ме бие Редгай :)
само ще кажа, че за мене да се говори за "официална" и "неофициална" версия в 21век за нещо станало преди няма 100г. е смешно и нелепо :)
виж, за Торканеда, версии колкото щеш може да има :P

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Re: Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #11 -: Юни 17, 2007, 14:53:45 pm »
за да не скочи да ме бие Редгай :)
само ще кажа, че за мене да се говори за "официална" и "неофициална" версия в 21век за нещо станало преди няма 100г. е смешно и нелепо :)
виж, за Торканеда, версии колкото щеш може да има :P

Това е положението. Онова, по което в литературата има по-голямо единоду6ие е официалната версия, другото е неофициалната. Целта бе6е да се улесни про4ита, като се наблегне на разликата между това, кое се та4и за наложило се в литературата и кое е под въпрос, за да няма после объркали се.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #12 -: Август 24, 2010, 23:50:04 pm »
ДНК-тестът на Хитлер показал еврейски корени

Брюксел, Белгия

Изследването на слюнката на 39 родственика на Адолф Хитлер показало, че неговата ДНК могла да принадлежи към хаплогрупата Е1b1b1, която се наблюдава сред говорящите хамито-семитски езици и сред народите на Балканския полуостров, съобщи The Daily Telegraph. (Към тази хаплогрупа спадат 20 процента от българите.) ;)

Изследването е проведено от журналиста Жан-Пол Мулдерс и историка Марк Вермеерем, резултатите са публикувани в белгийското списание Knack.

Принадлежността към една или друга хаплогрупа не свидетелства директно за етническия произход на носителя си, но позволява да се проследи произхода на човека по линия на единия си родител. В дадения случай става дума за халогрупата Y-ДНК, тоест за произхода по мъжка линия.

Както пише The Daily Telegraph, хаплогрупата E1b1b1 се среща сред семитската група на евреите-ашкенази, към която се отнасят повечето европейски евреи, а също и сред евреите-сефарди. В същото време тази хаплогрупа се наблюдава сред източните славяни и у народите на Южна Африка.

Трябва да се отбележи, че идеологията на националсоциализма, един от основателите на която бил Хитлер, отнасяла семитските и славянските народи към „мръсните”, а очистването на Германия от евреите било един от основните пунктове в политиката на Хитлер.

Слуховете за еврейските корени на Адолф Хитлер са се появявали и по-рано. Разпространени са твърденията, че неговият биологичен баща Алоис Хитлер е бил син на банкер-евреин.

Адолф Хитлер се е самоубил на 30 април 1945 година, малко преди капитулацията на фашистка Германия. Счита се, че фрагменти от неговия скелет се съхраняват в Русия, обаче нееднократно са предизвиквали съмнения в тяхната достоверност.

БЛИЦ
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/86118

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #13 -: Август 25, 2010, 01:01:48 am »
Цитат
която се наблюдава сред говорящите хамито-семитски езици и сред народите на Балканския полуостров

Този пък,какво общо има с нас?С евреите да,но с нас  :---?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Митко

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Хитлер Четвърт Евреин? - by Walter Langer
« Отговор #14 -: Август 27, 2010, 13:07:19 pm »
Прочетох наскоро в в. Стандарт,че предците на Хитлер са евреи или от Африка.За евреите е по възможно отколкото за африканските  предци.  :nea:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27