Автор Тема: Огромни нарушения в здравното министерство  (Прочетена 4195 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Проверка на отпускането на лекарства за онкоболни обхваща времето на четирима министри от 1 януари 2001 до 31 декември 2005 г.

09.01.2007

Извънредна проверка на Сметната палата установи, че Министерството на здравеопазването (МЗ) е допуснало огромни пропуски и нарушения в реда, по който са отпускани лекарства за онкоболни. Изводът е, че в министерството има благоприятна среда за развитие на механизмите, които генерират и поддържат корупционните практики.
Одитът обхваща периода 1 януари 2001 г. - 31 декември 2005 г.
През това време министри последователно са били Илко Семерджиев от правителството на Иван Костов, Божидар Финков и Славчо Богоев в кабинета на Сакскобургготски и Радослав Гайдарски в сегашния екип на Сергей Станишев.
Докладът с констатациите вече е изпратен до парламента и до премиера, съобщи БНР. Одитът обхваща периода 1 януари 2001 г. - 31 декември 2005 г.
Извънредната проверка как МЗ е отпускало лекарствата на онкоболните е предизвикана от обществения интерес и е направена след като палатата се е самосезирала, обясни членът на сметното ведомство Валери Апостолов.
Проверката установява, че МЗ няма никаква лекарствена политика и не е създало никакъв ред за отпускане на лекарствата за скъпоструващо лечение.
Министерството не е имало обобщени данни за броя на онкоболните, които се нуждаят от лечение, въпреки че е налице постоянна тенденция на изпреварващо нарастване на броя на болните.
Сметната палата (СП) е констатирала също, че не са били планирани реално необходимите финансови средства за доставките на лекарствата за скъпоструващо лечение. По тази причина много онкоболни са оставали без лекарства.
В същото време в министерството не се е водел никакъв отчет за тези дейности.
От Сметната палата са категорични, че в тази ситуация възможностите за корупция в системата по отпускане на лекарства за онкоболните са много високи.
От там са отправили препоръки към министерството да изработят нова лекарствена политика за скъпоструващото лечение, нов механизъм за обществените поръчки.
Министерството трябва да създаде и ефективен контрол по осигуряване на лечението.
От тук нататък правителството, парламентът и прокуратурата трябва да решат как да постъпят, казаха от палатата.


Източник: http://netinfo.bg

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Огромни нарушения в здравното министерство
« Отговор #1 -: Януари 09, 2007, 17:00:54 pm »
И да не се притесните, че ще хвърчат глави? Управниците отдавна знаят, че на народа са му предостатъчни констатациите.  :D
Не мисли като човек!-Крион

georgi_nz

 • Гост
Re: Огромни нарушения в здравното министерство
« Отговор #2 -: Януари 09, 2007, 23:02:42 pm »
И да не се притесните, че ще хвърчат глави? Управниците отдавна знаят, че на народа са му предостатъчни констатациите.  :D
Условията се менят, както и времената! Народа май друго вече иска.
Не е нужно да хвърчат глави. Нека не се цапаме с кръв : едно въже намазано със сапун ( от най евтиния, домашен) може много работа да свърши за седмица услиена работа.

Неактивен Scorpion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 160
Re: Огромни нарушения в здравното министерство
« Отговор #3 -: Юни 27, 2007, 21:56:16 pm »
Интересно и много опасно.
:-[
"Много интересно явление е наблюдавано досега в различни държави при провеждане на стачки от лекари. Например при едномесечна стачка на медици в Израел през 1973 г. смъртността в национален мащаб достигнала най-ниското си равнище. Според сведения на Йерусалимското погребално общество смъртните случаи намалели почти наполовина! През 1976 г. в Богота, столицата на Колумбия, лекарите стачкували 52 дена и според официалните статистики смъртността спаднала с 35%! Подобни събития се случили няколко години по-късно в Калифорния и Великобритания." :-X

http://www.bg.yosif.net/med/index.htm
д-р Атанас Гълъбов
Световната конспирация срещу здравето
« Последна редакция: Юни 27, 2007, 22:15:04 pm от H. »
Danko http://enkade.blogspot.com/  Най-голямата властта е тази да властуваш над себе си, най-голямата

Неактивен Силата

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 264
Re: Огромни нарушения в здравното министерство
« Отговор #4 -: Август 02, 2007, 12:58:13 pm »
Цитат
Много интересно явление е наблюдавано досега в различни държави при провеждане на стачки от лекари. Например при едномесечна стачка на медици в Израел през 1973 г. смъртността в национален мащаб достигнала най-ниското си равнище. Според сведения на Йерусалимското погребално общество смъртните случаи намалели почти наполовина! През 1976 г. в Богота, столицата на Колумбия, лекарите стачкували 52 дена и според официалните статистики смъртността спаднала с 35%! Подобни събития се случили няколко години по-късно в Калифорния и Великобритания


Можеш ли да ми обясниш, защо става така. :--- Ако наистина е така  то тогава ще накарам местната болница да стачкува. :P
« Последна редакция: Август 04, 2007, 01:33:39 am от Eon »
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27