Автор Тема: Сериозни статии за извънземни в българския печат!  (Прочетена 9256 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Обикновено ако има нещо за извънземни по българските вестници то е или с насмешка или в много жълтите вестници. Затова бях леко изненадан че са поместени материали без ирония за извънземни във вестник Монитор Та ето ги и тях:

Разсекретени документи разкриват какво е станало преди 50 години в базата “Едуардс”

Айзенхауер посрещнал извънземните през 1954 г.

Президентът на САЩ подписал тайно съглашение с тях през нощта на 21 февруари
Красимир Миланов

През 1954 г. президентът на САЩ Дуайт Айзенхауер е сключил в разрез с конституцията и Сената тайно съглашение с представители на извънземна цивилизация, става ясно от наскоро разсекретени документи на Агенцията по национална безопасност (АНБ), както и от свидетелствата на висши представители от военните и политически кръгове на САЩ.
Първите събития в подкрепа на тази хипотеза се случват година по-рано през 1953 г. Тогава американски астрономи засичат в Космоса няколко големи обекта, които се движат по висока орбита над земния екватор. Първоначално тези обекти биват възприети за астероиди, но анализът на орбитата им показал, че те са най-вероятно нещо друго космически кораби! Веднага след като бива известен затова Съветът за национална безопасност на САЩ приема съгласувано с президента Айзенхауер решение за налагане на пълно информационно затъмнение по темата.
От своя страна АНБ и ЦРУ получават съвместна директива да активират всички налични технически и аналитични средства за работа по новия секретен проект на име "Платон" (за изследване и връзка с откритите в Космоса НЛО). Едно от тези средства е радио-комуникационната система "Сигма". С нейна помощ е засечен редовен и доста интензивен информационен обмен в ефира на Космоса, който водят помежду си неидентифицираните космически обекти. Американските учени разработват на основата на двоичния код специална програма. Излъчените с нея радиосигнали успяват да привлекат вниманието на извънземните и в последствие се стигнало до нещо като информационен обмен с тях. В хода на това "общуване" емисарите на САЩ така и не могли да получат отговор на основния вълнуващ ги въпрос: Какви са намеренията на извънземните?
Преломът в тези деликатни пилотни преговори настъпил през нощта между 20 и 21 февруари 1954 г. Тогава президентът Айзенхауер внезапно "изчезнал" и нито един негов биограф не може да посочат със сигурност къде се е намирал той в тази нощ. На следваща сутрин обаче президентът внезапно се появил в Лос Анджелис.
По този повод президентската администрация започнала да готви спешно някаква логична и правдоподобна версия за внезапното и много загадъчно пътуване на Айзенхауер. По време на това пътуване президентът и придружаващата го неголяма група от експерти и съветници се приземили на пистата "Мърок" край Лос Анджелис. Впоследствие на това място бива изградена една от най-големите авиобази "Едуардс" на американските Военно-въздушни сили.
Въз основа на всички тези данни анализаторите стигат до извода, че истинската цел на Айзенхауер е била осъществяването на първата предварително подготвената среща с представители на извънземна раса.

50 години по-късно, след като биват разсекретени някои документи, стават известни и още някои подробности за първия контакт на най-високо равнище с извънземните. Ето какво разкрива по този повод директорът на Фонда за специални изследвания Джерал Лайт: "Аз бях един от експертите, които пристигнаха с въпросния полет в бъдещата база "Едуардс". В групата влизаха още Франклин Ален, Едвин Ноерс (екссъветник по финансовите въпроси на президента Труман), двама високопоставени офицери и представителят на Ватикана кардинал Джеймс Френсис Макитайр. След дълга проверка и запълването на цял куп формуляри на нас ни разрешиха да влезнем в едно неголямо помещение на територията на базата. Веднага след това от една странична врата в залата влезе президентът Айзенхауер. Направи ми впечатление, че той е много концентриран и изпълнен с енергия. Президентът размени тихо няколко думи с кардинал Макитайр, след което напомни на всички присъстващи за спазването на пълна тайна до завършването на мисията."
Джералд Лайт не споменава нищо конкретно за същността на "мисията". Сега обаче става известно, че след 21 февруари 1954 г. са били осъществени още две или три тайни срещи за постигането на сепаративни съглашения с представители най-малко на още една извънземна цивилизация. Целта на съглашението е било изгодите от него да са в интерес на САЩ.
Eто какво казва за тези тайни преговори Чарз Л. Сагс бивш главнокомандващ на военния флот на САЩ, който също придружавал президента Айзенхауер по време на тайното му посещение във военновъздушната база на 21 февруари 1954 г.: "Аз и още няколко офицери от базата трябваше да посрещнем извънземните представители на мястото на кацането им край сградата на администрацията."
Ексдиректорът на ЦРУ Уилям Колби също потвърждава, че по време на тази първа среща не е било постигнато съглашение, което да е изгодно за президента и администрацията му. Според него и двете страни настоявали за постигането на взаимно неприемливи за онова време условия.
Известно е обаче, че на 21 февруари емисарите на планета от друга Слънчева система ултимативно настоявали да се постигне съглашение, което да ни задължава да не влизаме в контакти с други представители на извънземни цивилизации, която била наречена условно "Сивите". Емисарят на извънземните обещал на президента Айзенхауер и екипа му, че ако съглашението бъде подписано с тях, неговата раса ще ни помогне да се избавим от расата на тези "безмилостни завоеватели". Чуждият посланик заявил още, че неговата раса би желала да работи за повдигането на духовния и интелектуален потенциал на земляните. Когато президентът попитал "посланика" дали неговите съпланетяни са готови да споделят с американците някои техни върхови технологии, отговорът бил отрицателен. Този отказ станал повод за неуспешното завършване на първите преговори. Преди финала им обаче чуждият емисар настоял да бъде прекратено развитието на всички технологии, свързани с усъвършенстването на оръжията.
След психологическото натоварване от провалилите се преговори спаднало сред представителите на президентската свита възникват някои разногласия. Част от експертите категорично заявили, че е трябвало да бъдат направени всички възможни усилия за постигането на компромис на всяка цена.
« Последна редакция: Януари 06, 2007, 18:57:39 pm от Alien »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #1 -: Януари 06, 2007, 18:52:57 pm »
Какво пише в споразумението?

Според Уилям Купър през 1954 г. са били подписани следните клаузи със "Сивите":
- Пришълците няма да се намесват в делата на земляните.
-  Правителството на САЩ се задължава да държи в тайна присъствието на пришълците на нашата планета.
-  Пришълците ще окажат на САЩ помощ в технологично отношение.
-  На извънземните им се позволява да отвличат хора за провеждането на генетични изследвания, целящи контролираното развитие на човечеството.
-  Пришълците са задължени да връщат живи и здрави изследваните от тях хора при условие, че те няма да помнят нищо за периода, през който са били при тях.Ген. Дъглас Маккартър: “Следващата война ще бъде междупланетна”

Допълнителна светлина върху сключеното през 1954 г. тайно съглашение хвърля и минният инженер Фил Шнайдер. По това време той бил ангажиран в строителството на подземните съоръжения в рамките на секретната програма. "През 1954 г. администрацията на Айзенхауер сключи в разрез с конституцията съглашение с космическите пришълци. То бе подписано под името "1954 Greada". Въз основа на него АНБ разработи проекти за модернизирането и изграждането на няколко нови многоетажни подземни обекта за разделна или съвместна работа с извънземните. В болшинството от тези съвместни работи ние си сътрудничехме с расата на "Сивите", разкрива Фил Шнайдер десетилетия по-късно.
Само година след подписването на тайното съглашение става ясно, че пришълците не само не връщат всички отвлечени от тях хора, но и че изобщо не се съобразяват с договорената клауза. Явно признание за провала на съглашението са и думите на генерал Дъглас Маккартър, който на едно съвещание на началник щабовете на армиите на САЩ, състояло се през 1955 г. казва: "Нациите от цял свят трябва да се обединят, защото следващата война ще бъде междупланетна. В бъдеще ще трябва да се изгради общ фронт срещу масираното нашествие на агресивни извънземни раси."


Американците се договарят с расата на “Сивите”

Като става дума за добри и лоши извънземни си струва да се припомни, че още през 50-те години на миналия век екстрасенската Френсис Сван твърдяла, че расата на "Скандинавите" се опитва да спаси от ядрена катастрофа Земята, докато бездушните и жестоки "Сиви" (Greys) не иззели от ръцете им тази инициатива. Освен че е разполагала с уникални способности на екстрасенс, за Сван е известно още, че е сътрудничила на времето на ЦРУ и на администрацията на президента Дуайт Айзенхауер.
В края на 80-те години на миналия век става ясно, че предсказанието на Сван се сбъдва. За това свидетелства и Уилям Купър, представител на ЦРУ в Тихоокеанския флот, разполагащ с достъп до секретните документи на висшето командване на армията на САЩ. Той уточнява, че скоро след провалилите се февруарски преговори е имало още две срещи с други раси, включително и с описаните от Сван представители на "Сивите". Тези срещи, на които вече било постигнато съглашение, са се състояли във Военно-въздушната база "Холоман" в Ню Мексико през същата 1954 г. На тях представителите на "Сивите" разказали историята (или красиво измислената легенда) на тяхната раса, която обитавала една от планетите в съзвездието Орион. Според емисарите на "Сивите" тяхната раса загивала, заради природните катаклизми и влошилите се жизнени условия на планетата им. Затова те търсели друга подходяща за обитаване планета във Вселената. Впоследствие на базата "Холоман" били осъществени и други срещи с представители на извънземни.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #2 -: Януари 06, 2007, 19:24:43 pm »
Хм, кога са пуснали тази статия в."Монитор"?

От днес е  ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #3 -: Януари 06, 2007, 19:28:43 pm »
Дано може да се намери вестника все още :P

Май ще се разсекретяват по-начесто вече документи, за да сме готови за "официалния" контакт :D

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #4 -: Януари 06, 2007, 20:36:32 pm »
Фалшива е ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #5 -: Януари 06, 2007, 20:50:19 pm »
Е да аз нарочно снимките не ги сложих щото при днешните технологии всеки може да ги прозивежда на килограм. Тука акцента е че се пускат статии без подигравки. Разбира се никой не очаква да се пусне нещо много сериозно и надълбоко щото както сами виждате статията е точно върха на айсберга на извънземните конспирации.Но дори и тва да се възприеме  само пак е някакво начало.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #6 -: Януари 06, 2007, 20:55:29 pm »
Да бе, то ми е ясно  ;D Извънземното е така гадно вместено, че все едно аз съм я правила тази снимка  ;D ;D ;D
Пък и да ти кажа, на мен всички снимки с извънземни ми изглеждат фалишиви ...

Принципно, само тази снимка отделно минава и за истинска, още се спори за нея май. Но в онази е вместено просто.

stiver

 • Гост
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #7 -: Януари 07, 2007, 23:57:23 pm »
(Монологът ми долу е по темата, но с малко отклонение в началото. Просто не знаех в коя тема да вмъкна всичко това, за което си мисля напоследък)

При наличието на повече от от 3 000 наблюдения на НЛО годишно в света, по какво трябва да се отличи едно от тях че да вдигне толкова шум, та даже и затъпелите от промиване на мозъци медии да не могат повече да го пренебрегват. Вероятно това зависи не само от броя на свидетелите, но и тяхното обществено положение, и името им на хора на които може да се има доверие. Но дори и тези свидетели да са с рангове на пилоти и доверени служители на големи международни летища, пак трябва да минат месеци докато слуховете добият стойност, но не защото сведенията са достоверни, а защото всички вече говорят само за това. Такъв е случаят със странния обект наблюдаван над Чикагското международно летище О'Хара.

Повече от дузина свидетели, всички до един служители на летището, с десетилетия стаж в авиацията, разказват, че на 7 Ноември, 2006 за няколко минути са наблюдавали доскообразен обект да виси на около стотина метра над терминала на Юнайтед Еърлайнс, след което така внезапно се стрелнал нагоре, че оставил идеална кръгла дупка в облаците. Историята по-нататък е тривиална:  Юнайтед Еърлайнс и до сега твърди, че не е имало никакво НЛО над летището. Федералната Администрация не отрича, че са получили сигнал за явлението, но го обясняват с някакъв много чудноват и непознат метеорлогичен феномен.Повече от два месеца анонимният доклад за събитието отлежава в сайта на Националния център за докладване на НЛО. Пълното пренебрежение към рапортите на служителите довежда до тяхното негодувние. За първи път  мълчанието пробива Чикаго Трибюн под натиска на Питър Девънпорт, който оглавява Националния център за докладване на НЛО. След това вълната за събитието залива първо САЩ, а после и света. Били Буут, авторът на рубриката Вашият пътеводител към НЛО/извънземни (Your Guide to UFOs / Aliens) пише на 3.01.2007: "инцидентът...е най-голямата НЛО новина от времето на филма, заснет от Мексиканските военновъздушни сили http://video.google.com/videoplay?docid=7310660742580339958&q=Jaime+Maussan&hl=en

Сега случаят на летището О'Хара се превърна в една от най-дискутираните новини в медиите. Лавината започна да набира скорост и дори CNN не пропусна възможността на 5 Януари да се изкаже по събитието с излъчването на весел коментар, игриво монтиран с анимационни кадърчета от Loony Toons и с музикален фон от филма Star Track. Нищо, по-добре така, отколкото нищо. А дали наистина е по-добре? Сега се оказва, че един от очевидците дори е направил снимка на обекта, но не желае да я публикува, защото се страхува, че това може да му струва работата. Явно нещата изобщо не са толкова смешни.

Напоследък се замислям какво е положението в България по въпросите за НЛО и отвличанията от извънземни. От месец насам, горе-долу откакто научих за събитието в Чикаго, се опитвам да намеря някаква информация в българската преса. Резултат - нула, zero, zip! Вярно е, сега има много по-важни неща за страната, но толкова ли не се намериха поне 2 свободни реда в интернет някой нещо да каже по въпроса? Но защо ли? Кой го интересува, че над някакво си летище на другия край на света летят някакви си извънземни. Ние живеем на друга планета, в друга галактика. Много по-важно е, че Мариола от Биг Брадър 3 ще се мести от Бургас в София, или че Надежда Михайлова се е развела.
Българските медии до толкова са лишени от всякакъв критерий за приоритетите в новините и нюх за информация по въпросите на НЛО, че са стигнали до там да превръщат в сензация най-предъвкваните новини от преди 50 години. И всичко, разбира се, препечатано от чужди материали, без всякакви уточнения за източници и дати, и на всичкото отгоре невярно представени. А някой знае ли какво става наистина в България? Няколкото единични случаи за които научавам през последните 3 месеца са все на български очевидци, които са принудени да се обръщат за консултация и да докладват на чужди организации. Защото в България са обречени на подигравки, обиди и абсолютно пренебрежение от страна на всички. Самият начален подход към такива съобщения е предубеден и негативен. Всичко се свеждат до доказване на фалшификат, а не до доказване на истинност. Мисля, че ще съм права ако кажа, че от 850-те регистрирани в този форум несъмнено има няколко души, които идват тук защото са имали контакт с извънземен разум, било под формата на НЛО, било много повече от това. Вероятно те са тук, защото търсят хора с които да споделят, но даже и в този форум, където тези неща се приемат доста добре, единственото което правят е само да четат с надеждата случайно да намерят отговори на въпросите си. Аз лично познавам едно момиче, което е имало близък контакт с извънземни през последните 3 месеца и едно дете, което често се събужда от кошмари, след което рисува и разказва за сивите хора с големи черни очи. И двамата са от България. И двамата нямат къде да отидат и на кого да кажат. Да, наистина в САЩ е гнездото на конспирацията, но там има и хора, които имат силата и волята да излязат и да говорят на глас против нея, да пишат книги, да правят филми, да чукат на вратите и да искат истината да бъде разкрита. Предполагам затова и българският бивш военен пилот Стоян Черешаров, един от участниците в нашумелия филм Fastwalkers, трябваше да работи с американски уфолози. Защото в България почти няма с кого да се работи. Казвам почти, защото в България има Фондация за космоноетически изследвания (ФОКОНИ) и Българска уфологическа мрежа (БУФОМ). Последната им статистика е от 1996 година.  Дали това е защото в България няма НЛО? "Българските ВВС десетки пъти са преследвали Неидентифицирани летящи обекти - твърди полковникът от резерва Ганчо Каменарски в UFO News.Специално за посетителите на сайта на Информационна агенция UFO News полковник Каменарски споделя случаите, на които сам е бил свидетел като щурман в командния пункт на 1 дивизия-ПВО в Божурище в периода 1990-1995 г". Ето и линк към списък с неговите наблюдения. http://www.ufonews.in/supporting_pages_2/support_2.htm  Питам се, колко ли са недокладваните случаи на НЛО в България? Колко ли са хората, които никога няма да посмеят да споделят с някого, че са отвличани от извънземни? Питам се, кога ли ще посмея да говоря за това без да ме е страх, че ще ме нарекат луда, фантазьорка или лъжкиня?


Неактивен Rapsio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 399
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #8 -: Януари 08, 2007, 12:48:28 pm »
защо имам чувството че съвсем скоро ще започне масова новинарска НЛО истерия, и то не само в БГ пространството  :-\

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #9 -: Януари 08, 2007, 12:51:17 pm »
Да, само че както казва stiver-в Бг такова животно нема и непрекъснато ще ни дават "факти" (най-вероятно стари) от чужбина.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Сериозни статии за извънземни в българския печат!
« Отговор #10 -: Януари 08, 2007, 22:47:30 pm »
защо имам чувството че съвсем скоро ще започне масова новинарска НЛО истерия, и то не само в БГ пространството  :-\

Да - предвидено по Project Greenstar.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27