Колкото по-дълго седи в пластмасови бутилки толкова по-опасна е за потребителя. Проучване на канадския учен Виллиам Шотък показва че ако не се намери бързо купувач водата развива висока концентрация на опасна химическа субстанця. Според Шотък концентрацията на някои химични съставки като Антимон (Sb - 51 елемент) се увеличават докато водата седи бутилирана в пластмасови бутилки. Антомонът е бял метален елемент който на малки дози може да предизвика главоболие, депресия... Антимоът прилича химически на оловото, това е потенциално токсичен елемент. Почти всички изследвани бутилки съдържат в началото 160 части на милиард, но това количество се удвоява след 6 месеца. Шотък уточнява че допустимия минимум на Канадската здравна организация е 6000 на милиард, а на световната организация е 20000 на милиард.
Явно ще се купува озонатор и това е...