Автор Тема: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА  (Прочетена 12399 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« -: Декември 19, 2006, 19:17:40 pm »
из книгата на Николай Коларов  -
Многоизмерен скок
в края на времето

Заглавията в червено
От flyDragon


ПОСЯВАНЕ НА ИДЕЯТА


Парадокса, който Дзен използва като метод, разхлабва желязната хватка на очевидността. Изпадането в “раздвоено съзнание”, практикувано от шаманите и от хора, използващи халюциногени, пречупва света на магически и на обикновена реалност, а това създава незабравими усещания за озадаченост и объркване.

Всичко това води до натрупване на по-голям брой необикновени възприятия, които постепенно се превръщат от парадокси в нещо като неочаквани опори към нови възприятия, възможни направления, подканващи към промяна. Ако сме натрупали достатъчен брой необичайни артефакти, получени от сънища, житейски истории, медитация, халюциногени, логически парадокси и т.н., вероятно вече имаме опорната мрежа от първични събития. Поемането по новия коловоз става по пътя на навика, защото навикът създава втора природа, която постепенно се превръща в първа. Ставаме странни ловци, “очакващи неочакваното”; безстрашни ловци на съобщения от “нас за нас”, защото всичко, което се случва, съдържа фактическа информация за нашето израстване. Окончателното преодоляване на генетическите внушения на страх е също така първично събитие.

Фактически, всяко първично събитие е “присадено” във вътрешния ни свят високочестотно излъчване, което се заражда сравнително устойчиво за дълъг период. Тези високочестотни острови в по-нискочестотната тъкан на 3D-света могат да се представят като мостови опори, базирани в 4D, по които ще мине времевият канал.


ТРИ ВИДА СЪЩЕСТВА

- Първите, пионерите, са едно абсолютно малцинство от високо развити души. Предполага се, че те са под един милион, а може би само 144 000, с роля, планирана още в началото на линейното време и 3D-превъплъщенията. Това е може би NewAge поколението [!тук като че ли авторът, видимо по-възрастен, се е пообъркал и по-скоро има предвид концепцията за обнова, а не толкова организираната от илюминатите глобална псевдодуховна дезинформация – бел.flyDragon] от целия свят, чиято роля бе да запалят пламъка, още в ранни зори, както и може би да осигурят преминаването в 4D, създавайки времеви тунели в тъканта на 3D-парадигмата. Счита се, че това са същества-скитници във Вселената и между измеренията, чиято цел е рушенето на старите системи и създаването на проходи към нови светове.

- Вторите, това е масовият земен човек, претърпял хилядолетна еволюция в ограничените земни условия. Този вид същество няма експеримент в други светове и измерения. Играта, която се играе в миналото и особено сега в крайната фаза на времето, е посветена изцяло на него. Битката е за спечелването на всяко отделно същество от тази група за каузата на трансформацията, без да е ясно каква точно част от тази огромна маса ще се окаже способна да защити тестовете на високите честоти. Също така не е ясно дали съществата от тази група ще получат изискуемата стабилност на вибрациите, което на практика означава постигането на вътрешно равновесие, центрираност в себе си, успокояване на ума и ликвидиране на страха.

- Третите – това е едно аморфно множество от т.нар. млади души, за които цикълът на превъплъщенията в 3D още не е завършил. Те не разбират или не приемат нищо или почти нищо от писанията и твърденията за промяна. За тях всичко е истинско, приказката трябва да продължи да бъде разказвана, защото повечето преживявания им се случват за пръв път. Те са в окото на циклона и ще почувстват основно прехода като ужасни пустинни дни. Разбира се, според обективната справедливост те ще получат след това достойно продължение “някъде другаде”.


КРАЯТ НА ИЛЮЗИЯТА

(...) Старите мелодии на обществото и личността се въртят с бясна бързина в битието ни, но този път като гротескни повърхностни картини. Всяко нещо, което в началото се появява като драма и трагедия, след това многократно се появява като комедия и бутафория.

Учудващо е, че все още има толкова много човешки същества, които се отнасят или с ентусиазъм, или с примирение към всичко това. Изглежда, че всичко ще се върти с бясна бързина, докато се реализира принципът на стотната маймуна. Трябва достатъчен брой хора да осъзнаят абсурда и износването на консесуалната реалност, за да се промени тя като форма на колективно поддържана договореност.

Ако някога, някъде сме се разбирали консесуално да поддържаме тази визия и тези правила на играта, то този договор вече е остарял, поради изтичане на давност. Необходимо е ново договаряне за това как да живеем в твърде разширената 4D-реалност – ако все пак тези вътрешни предпоставки не са достатъчно убедителни. Трябва да се променим експлозивно първо в съзнанието си и после да изградим принципите на новата игра.

Съществуват и вътрешни основания на промяната, които ни подсказват, че “времето свърши, моментът е дошъл”.

Питам:Какви са принципите на новата игра?

ПРЕМИНАВАНЕ ОТТАТЪК

Странни “пътешествия в безвремието” има една френска група, динамично флуктоираща около личност на име Йо Апел Гери, съществувала повече от 25 години (а може би и в момента). Експериментите на групата са описани в книга, издадена на френски и преведена на български със заинтригуващото подзаглавие “Хроника на един контакт между измеренията” [42]*. Описани са четири нива на контакт, а именно свързани с “материята, пространството, времето и безвремието”. Изложението смайва с богат опит, подробности, прецизност на иначе необичайни дефиниции. Набляга се преди всичко на необходимостта от споен екип, многофакторно подбран за извършване на наблюдения и експерименти. Книгата е толкова важна, че от тази гледна точка би могло да се сложи и друго подзаглавие – “Теория на групите”, анализираща колективния преход към 4D.

Съобщава се доста често за традиционни практики за преживявания на шамани и групи от племена, обитаващи Южна Америка, Австралия и други места. Те са развили техниката “потъване в поток”, позволяваща двойно виждане (за будно състояние и за особено състояние на полудрямка). Двойното виждане е виждане напред и назад във времето. Може би и в самия момент t0 преминаването ще се извършва не от един огромен времеви портал, а от множество по-малки времеви врати и коридори. Дали 144 000 такива врати ще бъдат достатъчни?

Според идеята всичко зависи от точките на доближаване между 3D и 4D пространствата. (...)

В критична точка на тунелиране 3D и 4D пространствата се доближават максимално. Съответно два обекта от “двете страни” се стремят да се приближат в точката [на доближаване – бел.flyDragon]. Обектът от 4D (четириизмерен обект) трябва да намали възможно на най-ниско ниво вибрациите, а този от 3D да ги увеличи колкото се може повече. Тунелният ефект вероятно ще се изрази в действие на “отблъскване” за 3D-обекта и на “придърпване” от 4D-обекта. Ситуацията би могла да се оприличи на раждане, където акушерката е 4D-обектът, който придърпва бебето (3D-обекта).

Тук се намесват нови елементи на прехода, които до сега не сме дискутирали. Това са “достатъчно условие” за акуширащата външна помощ и необходимото условие е нашето желание, усилие за изплуване.

* Пътешественици в безвремието.
Бог, ангели, свидетели.
Хроника на един контакт
между измеренията
- Хрикер, 2001ДВИГАТЕЛЯТ НА ПРЕМИНАВАНЕТО
специално за скептици, атеисти и присмиватели

Това [липсата на синхрон и произтичащият от тази липса хаос – бел.Flydragon] ще продължи докато започнем да разбираме, че всяка освободена емоция е свързана с определено количество енергия, която може да се използва градивно за въздействие и промяна на външната събитийност. За сега обаче сме безпомощни да променяме радикално положението си. Само понякога нещо като че възниква във връзка със силно проявление на една емоция. Радостта като че разсейва облаците. Продължителната скръб или неудовлетвореността води до болест. Понякога стремежът да обичаме довежда този, когото търсим. Краят на цикъла показва бегло лицето на едно бъдещо съществуване, в което ние определяме какво да сме и какво да се случи.
(...)
Вариантите как точно ще изглежда светът и ние в точката t0 са твърде много. Даже и в близък план няма едно фиксирано бъдеще на прехода. Съществуват прогнози за апокалипсис, но също и за съвсем незабележим, плавен преход към 4D. От описанията за “голямото разтърсване” на дървото (земята ще се люлее, водата ще настъпва, вулкани ще изригват, хората панически ще бягат) до хармонично преместване, свързано с ярко изсветляване на прииждащи потоци от светлини, на озоваване, но някак по-различно, на “същото това място” – Земята.

Мнения от различни източници се популяризират, изживяват, отхвърлят. В края на краищата бъдещето от Сега е все още една възможност. Разбира се, преходът, независимо колко е спонтанен, ще се отрази различно на различните хора. (...) Нека не забравяме, че новите светове не са толкова пространство, колкото диапазон от честоти, в които за всеки съществуват оптимални условия; много честоти, много “места” за пребиваване.НОВО НЕБЕ И НОВА ЗЕМЯ

Съществува странната хипотеза, че вече има втора Земя, която трепти в честотен режим, малко по-високо от този, [в който трепти] съществуващата в 3D. Новата Гея е вече в 4D. Животът от триизмерната Гея постепенно трябва да се пренесе в Новата Гея (Новия Ерусалим?). Оттеглянето, разделянето на двете планети става много бавно, без големи изменения, но някои геофизични процеси са неизбежни, [също и] изчезващите животински и растителни видове, които може би вече са се пренесли в Новата Гея. Всъщност, става въпрос за нормализиране на съществуването, което почти винаги протича в борба за достигане на по-високи измерения. Нашето завършващо пътешествие в триизмерния свят е една вселенска аномалия, защото всички 3D-образи на планетите в Слънчевата система са пусти. Вероятно това е почти навсякъде в Галактиката. Факт е, че грандиозният проект SETTI за прослушване на Вселената на познатите ни честоти до сега не е довел до резултат. Ако има живот в Космоса, той не е в триизмерните му честоти.


КАКВО БИ БИЛО ТОВА

Интересен, все още необсъждан въпрос е какво ще бъде новото 4D-пространство – напълно изградено, или чакащо моделирането си в съответствие с интересите на преминалите в него? Каква ще бъде формата на съществуване в 4D?

По всяка вероятност това ще бъде “място” на колективно участие. С две неща определено ще трябва да се разделят преминалите – с крайния индивидуализъм и с пасивното изчакване на съдбата. Появата на развита интуиция и нов символен език ще направи невъзможна изолацията. Всеки би могъл да знае много неща за всички. Обменът на идеи и знания ще стане вътрешно присъщ на групите и на цивилизацията като цяло. Комуникацията между индивидите вероятно ще достигне равнището на сегашните “разговори със себе си”. Все повече групата ще се идентифицира с “Аз”-а, колективния “Аз” на обединените за общо съществуване части. Това, разбира се, може да доведе до някои неудобства, основното от които е загубата на оригиналност. Но едва ли би могло да се каже много по въпроса, защото в сегашното си изолирано самосъществуване трудно можем да си представим такова нещо като “колективно същество”.

Големият пробив в еволюцията вероятно ще бъде в начина, по който съществуваме. Предполага се, че ще станем активни създатели на света около нас, сътворци и експериментатори на всичко, което се случва с нас и около групата. Но това означава да се съществува в свят без абсолютизации и обективизъм, в който къщите, градовете, природата израстват първо в нашето въображение и после добиват очертания изцяло под контрола на намерението, мисълта и емоцията. Представяме си 4D като празно пространство, изпълнено с енергии и условни построения. Но дали е точно така? – сравнено със сегашното плачевно състояние на молещи се, очакващи пред стената нещо благоприятно “да се случи”, “да промени нещата”; наградите – плътни и ясни дарове – да “завалят”. Разликата е толкова значима, че не може да се обозре на сегашното ниво на разбиране.


Тук ви предлагам да дадете идеи по този въпрос:
КАКВО (ЩЕ) ПРЕДСТАВЛЯВА 4D?
Преди да започнете да пишете ви напомням, че в известна степен вашите мисли причиняват реалността, която ви предстои да преживеете. Пожелавам творчество!


РАЗЛИЧНОТО Е ЕДНАКВО В 4D


Едно от нещата, които ще изчезнат, е може би това, че човешкото общество няма повече да бъде механичен сбор от същества с различни нива на развитие. Нашето сегашно положение в това отношение прилича на смесена паралелка, на килийно училище, със събрани различни класове в един. Това, разбира се, заедно с пренаселеността е един кошмар, който ограниченията на 3D света са наложили. Нека не забравяме, че новите светове не са толкова пространство, колкото диапазон от честоти, в които за всеки съществуват оптимални условия; много честоти, много “места” за пребиваване.

НЕОБХОДИМОСТИ И ИЗИСКВАНИЯ

Какви първични събития би трябвало да се случат, главно в съзнанията ни, за да стане пренареждане на времето, в резултат на което да се отзовем в 4D, а някои директно в 5D? Първо, тези пионери (144 000 пазители на светлината) би трябвало да достигнат равнище на зрялост на тяло, ум и сърце, при което честотните им характеристики ще станат достатъчно високи, за да приемат шоковия удар на енергийната вълна с огромен заряд, която ще се разпространи като приливна вълна по Земята. Те трябва да бъдат разположени сравнително равномерно по основни точки на Земята, за да станат новата първична мрежа от устойчиви пресечни точки на светлината.

Тези 144 000, споменати още в Библията, са много специални същества, известни като звездни семена. В зората на инволюцията (пропадане в 3D) те са пристигнали от други звезди, обединени от идеята да запалят искрата на извисяването на човечеството, когато му дойде времето. Сега това време идва и те се събуждат на групи или един по един. Когато последните от тези 144 000 станат готови (синдромът на последната маймуна), ще настъпи верижна реакция по скачването им в мрежа. По-нататък те ще послужат като опорна структура за поддържане на експлозивния преход към 4D.

Следващото първично събитие трябва да се инпринтва изключително в битието на милиони земни хора, достигнали фаза на самосъзнание. То е функция от няколко постижения, като преодоляване на страха, баланс на чувствата, центриране в себе си и известен самостоятелен контрол върху мислите. Освен това те трябва да са дали предимство на интуитивното разбиране и усещане на това, което става. Те, също така, трябва да са успели да пренастроят до известна степен телата си, за да посрещнат по-високите вибрации на прехода. Общо взето, в масовия случай все пак ще останат главно пасивни участници, разчитайки преди всичко на самообладанието си в хаоса и последните изпитания на прехода.

Тези две категории същества трябва внимателно да се взират за знаците, доказващи точките на прехода: флуктоацията и движението напред-назад на времето, радиационния фон, природните катаклизми, особените активирани точки на повърхността на планетата. За останалите няма никакво значение – те просто няма да разберат какво става.


Надявам се на едно смислено и подобаващо задълбочено включване от ваша страна, благодаря!

« Последна редакция: Декември 20, 2006, 13:44:58 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Eon

 • Гост
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #1 -: Декември 19, 2006, 21:20:17 pm »
4D e времето

Тука не трябва ли да се говори за 5D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #2 -: Декември 19, 2006, 21:24:35 pm »
4Д е астрала  ;)

Eon

 • Гост
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #3 -: Декември 19, 2006, 21:25:18 pm »
Според мен 4Д e Времето.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #4 -: Декември 19, 2006, 21:30:09 pm »
Еоене  тва което сега каза е се едно аз да кажа че 3то измерение е широчината или дължината. Но по - правилно е да се говори не за измерение а за плътност. Та като се говори за 4Д става въпрос за 4та пллътност. А 4та плътност е астралния свят.

Неактивен xnet_user

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 315
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #5 -: Декември 20, 2006, 01:30:26 am »
По аналитична геометрия ни учиха че 4-та ос е остта на времето...
Там ни учиха и на много други неща като н-мерни пространства, беше ми любия предмет, ама мина време и нищо не помня  :-[
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 20:50:01 pm от xnet_user »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #6 -: Декември 20, 2006, 01:43:14 am »
Склонен съм да приема, че 4D служи само за преминаване към Новата Земя, нещо като мост(срещал съм го като "Мостът на мечовете"). Всъщност, май сме вече по моста   ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #7 -: Декември 20, 2006, 13:22:11 pm »
Не знам защо Eon упорито отказва да коментира
твърденията си, когато му бъдат дадени насреща
някакви допълнителни идеи (имам предвид идеята на Alien
за плътността)... Не ми прилича много на градивен диалог
това! Последствията главно наподобяват
стопиращи бетонени пирамиди, поставяни
на бойните полета срещу настъпването
на танковете...

Горе, в началото на темата добавих още малко материали от цитираната книга...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #8 -: Декември 20, 2006, 13:36:59 pm »
4D e времето

Ами то и 5D e времето.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #9 -: Декември 20, 2006, 13:39:20 pm »
4d е времето. Ние живеем в 4-ри измерен свят-три пространствени и едно времево измерения.
 ТОва,което авторите на разните "духовни" неща определят като 4-ри Д е всъщност 5-д-4 пространствени и едно времево,или 3 пространствени и две времеви(което ще позволи пътуването във времето).Второто ми и зглежда по-яко
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #10 -: Декември 20, 2006, 13:42:01 pm »
Извън триизмерията няма време, просто, защото няма пространствена локалност и преместване в тази локалност.

"Времето е пространство"

и това се усеща още в нормалната 3D-реалност, стига човек да преодолее застрашаващото чувство на отделяне от илюминираната в официалното образование "обективнонаучна" индоктринираност...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #11 -: Декември 20, 2006, 13:56:59 pm »
4d е времето. Ние живеем в 4-ри измерен свят-три пространствени и едно времево измерения.
 ТОва,което авторите на разните "духовни" неща определят като 4-ри Д ;D е всъщност 5-д-4 пространствени и едно времево,или 3 пространствени и две времеви(което ще позволи пътуването във времето).Второто ми и зглежда по-яко

Несъстоятелността на това твърдение си личи дори в начина на формулирането му...
Имам чувството, че се бъркат понятията "измерение" и "плътност".
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 14:06:49 pm от ultrafutur »
musica universalis

Eon

 • Гост
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #12 -: Декември 20, 2006, 14:07:10 pm »
Не знам защо Eon упорито отказва да коментира
твърденията си, когато му бъдат дадени насреща
някакви допълнителни идеи[/color]
[/size]
Длъжен ли съм?

А и не искам да споря, защото не съм много вещ в тази област (трансформации, 5Д, 4Д и т.н.).

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #13 -: Декември 20, 2006, 14:21:42 pm »
Времето и пространството са неделими, това беше разисквано в една друга тема. В механиката има понятие "степен на свобода". Представете си човешката ръка с трите стави - на рамото, лакътя и китката. При свободното си 3D движение положението на ръката като система с колко координати трябва да се опише - с 3 ли? Човешкото същество също е система. Айде физиците да се изкажат.  ;)
Забележката на ultrafutur за бъркане на понятията изглежда е удачна.
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 14:22:57 pm от Xpuctoc Muxaul »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: ПРИБЛИЖАВАНЕ на ТРАНСФОРМАЦИЯТА
« Отговор #14 -: Декември 20, 2006, 14:37:40 pm »
Длъжен ли съм?
Длъжен си, когато твърдиш нещо, ако не искаш да се окаже, че просто си пускал spam с твърденията си.
А и не искам да споря, защото не съм много вещ в тази област (трансформации, 5Д, 4Д и т.н.).
Тогава каква е причината все пак да поставяш твърденията си?

Ясно е, че на този въпрос няма да ми бъде отговорено (дори може би "благоразумно ще бъде изтрит), но неговото поставяне е благоприятно в стремежа да се разкрие посочената и в самия текст на темата крайна индивидуализираност и нежелание на хората да поемат никаква отговорност - дори за собствените си действия... Това не е лично заяждане с Eon, а принципен въпрос.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27