Автор Тема: Планетата УММО  (Прочетена 24049 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Antonium

 • Гост
Планетата УММО
« -: Декември 07, 2006, 12:43:52 pm »
Да разкажа и аз за една леко загадъчна и интересна история прочетена в www.ufolog.ru :)
Началото ще поставя с издаването на една книга от учен  космолог, та

Жан-Пиер Пети е известен в научните кръгове като фундаментален учен, изучаващ проблемите на космологията. Той се явява ръководител на изследванията в най-престижното научно заведение на Франция – Национален център за научни изследвания. Автор на многобройни публикации в сериозни списания, с голям авторитет сред колегите.
Сензацията е била неговата книга „Изследване на извънземните, живеещи сред нас. Тайната на Уммитите”. Никой даже не е подозирал, че в сериозния учен е имало тайна страст.
„95% от моите изследвания по физика – това са идеи подсказани ми от уммитите. Жителите на планетата Уммо от Галактика паралелна на нашата, се намират в по-висок стадий на развитие на цивилизацията. Те са много внимателни в своите контакти със земляните, давайки се отчет, че повечето от земните жители не са в състояние да ги възприемат дружелюбно и с разбиране”
Пред списание „Пари – матч” ученият споделя, че 15 години е криел „източника” на своите вдъхновения.
В това е било трудно да се повярва и светът на учените скептически възприел книгата на Жан–Пиер Пети. Даже е обвиняван в глупава мистификация. Ученият отговаря на това с: „Изхождайки от документите, които аз имах възможност да прочета е невъзможна да се предполага, че писмата които са ми изпратили са резултат от мистификация. В тях се съдържа доста сериозна и нова в научен план, информация, която не може да бъде предмет на шеги.”
На пример през 1988-1989 г. в известното списание „Модерн физик литерз”, той е публикувал три статии, в които предлага преразглеждане на теорията за Големия взрив, изхождайки от това, че скоростта на светлината не е констаната, а  в течение на времето се изменя. До този момент никой не се осмелявал да повдигне такава хипотеза.
Още един пример: уммитите са съобщили по телефонана един изследовател, че теорията ни за черните дупки не е вярна. Изчезващите звезди от нашата Вселена преминават в паралелна Галактика, коята се явява близнак на нашата.
„В своята книга аз не се стремя да убеждавам никого в съществуването на летящи чинии или други НЛО. Просто правя достъпен за всички богатия, уникален материал, натрупан за повече от 5 години. През тези години не ми беше леко. Мен ме възприемаха за маняк и ненормален, присмиваха ми се, но през цялото това време ме подържаха колеги, вярвящи в извънземни цивилизации и във възможността за установяване на котакт. Мен ме поддържаха много известни хора, в това число и академик Андрей Сахаров”.

Поява на уммитите.

Кога за пръв път се появяват уммитите? Казват, че точната дата е 28 март, 1950 год. В този ден плосък космически кораб се приземил на платото Албион в планините на Горен Прованс, Южна Франция. Точно в 4 часа и 20 минути по Гринуич. Четири мъже и една жена излезли от кораба. Високи, белокожи, светли коси, те практически не се различават от нас, затова лесно се разтворили сред хората, като секретни агенти.
Уммитите се разпознават лесно. Тях ги отличава липсата на адамова ябълка, вместо гласни струни те имат други органи, затова говорят с леки едва забележими дефекти, накратко казано, фъфлят. Уммитите са лишени от музикални способности, те не могат да рисуват. При тях има чисто технически интелект и безупречна логика.
Контакта с хората те започнали да осъществяват по пощата. Те просто пишели писма. Тези послания са получили много включително и Жан-Пиер Пети.
Защо са избрали нашата планета? Обясняват това с прихванат радиосигнал излъчен от Земята през 1934 год. Тяхната планета е отдалечена на 15 светлинни години, а полетът до Земята им е отнел близо половин година.
На планетата Уммо, има само един континент с плосък релеф, само една раса и един език. Социално и политически уммитите живеят в държава, която може да се нарече тоталитарна. От самото раждане се определя умствения потенциал на уммита. Обществото се дели на работници и интелектуалци. Заплатата е еднаква.
От философска гледна точка уммитите  живеят удивително честно, вярват в един Бог, гарантиращ благоденствие на всеки.
Забелязва се, че уммитите комбинирали в своите писма научни истини и груби лъжи. Така те прикривали следите си пред прекалено любознателните. Те не желаели, хората да узнаят за тяхното пребиваване на Земята.
Когато през 1969 г. Армстронг стъпил на Луната, те поздравили хората с това събитие, но при началото на Студената война и на тях им се сторило голяма опасността от ядрена война, те се приготвили да напуснат Земята.
През 1989 год. ТАСС съобщила, че в градския парк на Воронеж се приземило НЛО. От него излезли хуманоиди и тази сцена е наблюдавана от много деца. На мястото на кацането специалистите открили кръгла  вдлъбнатина, по нея се прави предположение, че обекта е тежал околло 10 тона. Наблюдавана е повишена радиация и най-странното оставен е къс скала от неземен произход. По свидетелски рисунки на децата е забелязан знак с формата на „Ж” , който е стоял на борда на НЛО. От писмата на уммитите, разпространени във Франция е известно, че такъв символ носи точно планетата УММО.

...

Френския журналист Рено Марик е събирал досие на планетата Уммо и е достигнал съвършенно други изводи. В публикации той доказва, че планетата Уммо има реален земен създател. Изводите до които е стигнал са, че панетата Уммо е създадена от пропагандната машина на КГБ, намирайки прилики със социалния строй, симпатиите на извънземните към Маркс и неговата теория, а стилът на писмата е типичен за дезинформацията и методите на черната и сивата пропаганда.

Истината

Както показва търсенето в Интернет, Уммо е доста популярна. Книгите за тази загадъчна планета се продават в огромни тиражи. Многочислените сайтове говорят, че уммитите са видени в Аржентина, Мексико, Венецуела.
Говори се, че умититие били много благодарни на всички, които споменават за тяхното съществуване.
Аз споменах и сега чакам писма...................... :) :) :)

Със съкращения от разни източници. По долу има идеограми от Уммо. Втората е и знака на Уммо "Ж".
« Последна редакция: Декември 07, 2006, 17:14:22 pm от Horus »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Планетата УММО
« Отговор #1 -: Декември 07, 2006, 13:20:08 pm »
Цитат
Книгите за тази загадъчна планета се продават в огромни тиражи

А и се разпространяват и безплатно по нета  :P :P ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Планетата УММО
« Отговор #2 -: Декември 07, 2006, 17:16:50 pm »
Благодаря ти Trandev! :D

Eon

 • Гост
Re: Планетата УММО
« Отговор #3 -: Декември 07, 2006, 17:21:43 pm »
Това с Уммо не ми изглежда достоверно...   :-X

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Планетата УММО
« Отговор #4 -: Декември 07, 2006, 17:40:35 pm »
Някои сравнения за Планетата Умо и Земята в цифри   :P : вторите са за УМО

Максимален екваториален радиус:  6,378.388 km ; 7,251.608 km
Минимален полярен радиус 6,356.912 km ; 7.016.091 km
Ротация около оста:  24.38 часа 30.92 часа
Гравитационно ускорение:  9.81 m/s2 ; 11,88 m/s2
Продължителност на годината: 365дни; 212дни
Диаметър на планетата: 12,756,776 km; 14,503,215 km

« Последна редакция: Декември 08, 2006, 13:25:59 pm от Alien »

Eon

 • Гост
Re: Планетата УММО
« Отговор #5 -: Декември 08, 2006, 10:46:29 am »
Alien откъде взе тази информация за Уммо?


Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Re: Планетата УММО
« Отговор #6 -: Декември 08, 2006, 12:17:40 pm »
Това с Уммо не ми изглежда достоверно...   :-X

Цитат
Високи, белокожи, светли коси, те практически не се различават от нас, затова лесно се разтворили сред хората, като секретни агенти.

Имаш право. Тия Уммити мязат на блондини. Да не би и блондините да започнаха да правят като рептилиите- пускат подставени шегаджии да се гъбаркат с нас, както сиваците.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Планетата УММО
« Отговор #7 -: Декември 08, 2006, 12:45:25 pm »
Alien откъде взе тази информация за Уммо?

Ами както казах в нета има много подробна информация на тази тема  включително 400 думи от техния език преведени на английски  :P-  В случая от ТУК

Eon

 • Гост
Re: Планетата УММО
« Отговор #8 -: Декември 08, 2006, 13:44:20 pm »
Alien според сайта, който си дал - Уммитите твърдят, че за да има разумен живот на планетите около една звезда повърхностната температура на звездата трябва да е

Цитирам: Surface temperature of the "solar" star: 6,1700K to 4,5520K.

Докато повърхностната темперарура на тяхната звезда Ummo (позната като Wolf 424) е само 3500 K.

Нещо не ми се връзва как червено джудже може да приюти разумен живот, при данните дадени от самите извънземни  :---

Или те не се смятат за разумни същества? :-\

Oberon

 • Гост
Re: Планетата УММО
« Отговор #9 -: Декември 08, 2006, 13:44:40 pm »
Ей на това казвам аз извънземен кораб. Ако питате мен, това са два испански легена, слепени и метнати във въздуха....ахахахаха. Това бил корабът на УММО:))) Искам и аз да мога да прелетя с леген 13 000 l.y :)))

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Планетата УММО
« Отговор #10 -: Декември 08, 2006, 13:56:57 pm »
Докато повърхностната темперарура на тяхната звезда Ummo (позната като Wolf 424) е само 3500 K.

Почти най-долу на http://www.galactic-server.com/rune/ummo.html пише така:
SUN       IUMMA
Temperature 5,7850Ke1vin 4 ,580.30Kelvir

Тези данни се вместват във въпросния интервал 6,1700K to 4,5520K.

Аз пък не видях къде ги пише тия 3500 К.  :-\

Eon

 • Гост
Re: Планетата УММО
« Отговор #11 -: Декември 08, 2006, 14:19:10 pm »
Провери някой астрономически сайт и ще видиш колко е повърхностната температура на звездата им.

Както казах търсете Wolf 424.

Това е система от двойни звезди (което изобщо не се споменава в информацията дадена от Уммитите).

Уммитите твърдят, че слънцето им има температура от 5800, което е почти колкото Слънчевата.

Научните изследвания от стотици астрономически лаборатории обаче твърдят друго. Системата се състои не от едно, а от две слънца, които са обозначени съответно А и В, и двете са кафяви джуджета.

А кафявите джуджета няма как да бъдат такива, ако повърхностната им температура е 5800К.

Още несъответствия между казаното от Уммитите и наблюдаваните данни

По-долу ви аттачвам и още инфо за двойната система Wolf 424 AB, който иска и има време да се занимава и да открива несъответствията.  ;)
« Последна редакция: Декември 08, 2006, 14:21:05 pm от Eon »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Планетата УММО
« Отговор #12 -: Декември 08, 2006, 14:37:59 pm »
Но те пишат така, налага се да цитирам оригинала сега:

According to the visitors from UMMO, their star IUMMA might be the one now registered by terrestrial scientists as WOLF 424 in the Con stellation of VIRGO.

Опит за превод:
Съгласно пришълците от UMMO, тяхната звезда IUMMA може да е тази, която сега е регистрирана от земните учените като WOLF 424 от съзвездие Дева.

Тоест това си е предположение само, не е уверено твърдение. Вероятно затова и данните не се връзват.  :)

Eon

 • Гост
Re: Планетата УММО
« Отговор #13 -: Декември 08, 2006, 14:40:10 pm »
Ето ви и малко снимки на Уммо и още информация за системата.

Цъкни ме

Eon

 • Гост
Re: Планетата УММО
« Отговор #14 -: Декември 08, 2006, 14:45:25 pm »
Е видяха, че нещата не съвпадат и почната да се измъкват  :P

Я провери колко звезди има на разстояние 14 св. години (както твърдят самите Уммити), които имат същия спектрален клас и същата повърхностна температура като Слънцето(както твърдят самите Уммити).

Защото звездите които имат еднакви температури (повърхностни) са от един и същ клас.

6000К - Слънце, 5800К - Уммо.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27